X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate czytałam na lutówkach że jedną dziewczynę już 3 tyg tak męczy a jeszcze nie rodzi ;d Już się nie martwie , wiem że jest duża ,chciałabym żeby wytrzymała chociaż do następnego czwartku , wg usg byłaby już w skończonym 37 tyg.Przeraża mnie też że w każdej chwili mogę zacząć rodzić ! i głowę ma na 36+5 jak ja ją wypcham ;d

Kate84, A.Kasia, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wiewiórka mi pomaga rennie ale tylko na chwilę... Poza tym żadne domowe sposoby nie działają...

Polin też czuję małego rzadziej ale jak juz kopnie mnie tymi swoimi małymi nóżkami to aż z bólu czasem zdarza mi się krzyknąć :P wczoraj aż się zaniepokoiłam bo dopiero wieczorem się do mnie odezwał i to też po moich zaczepkach. Ale mama mnie uspokaja i mówi że przecież on już tam mniej miejsca ma z każdym dniem :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ja mam zgagę non stop i niestety nic nie pomaga :( rennie, syrop gaviscon - nic nie działa :(

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko mi syrop Peptac (identyczny skład ma Gaviscon) pomaga ugasić najgorsze palenie w przełyku ale ma konsystencje kleju i mam odruchy wymiotne :/ dzisiaj na wizycie będę prosić o tabletki bo nie dam rady więcej męczyć się z tym syropem.
    Kate kilka dni temu w śnie razem z bratem planowałam morderstwo :D po przebudzeniu pukałam się w głowę przerażona :D

Kate84, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja próbuję mojej małej wciąż tłumaczyć ,żeby może jednak trochę mniej się ruszała ,jej głowa czy już może coś innego wciąż kręcące i gmerające mi tak nisko są okropnym uczuciem !:P do tego wciąż się przekręca ,wypina i w sumie nie wiem co ona tam wyprawia :P baardzo często aż sycze z bólu

km5szbmhexpco9m1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a gastrotuss? :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja dziś miałam też sen że chciałam zabić kogoś z banku bo naciagneli mnie na kredyt haha. Boże co za sny :D

Mania1718, Kate84, Est lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zgagę i mi pomaga ... puszka coca coli. Wiem, że to złe i okropne, ale to mi pomaga ;( Oczywiście nie piję codziennie, ale raz w tygodniu tak.

Hmmm to lepiej z rozpakowywaniem się poczekać do skończonego 37 tc. W takim razie nie szykuję się do porodu :P Czekamy jeszcze!

aleee... ciekawe jak to jest z dzieciaczkami sterydowymi ... czy jeśli waga jest porządna+dziecię jest zdrowiutkie, a urodzone przed 37 tyg, a w ciąży były podane sterydy to czy też uznawane jest jako wcześniaczek.... czy to nie ma znaczenia?

Aaaaa jutro o tej porze będę bez pessara. Ciekawe jak tam moja szyjka to przyjmie :D

d'nusia, A.Kasia, RudyTygrysek, Falon, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 ja mam taką zgagę że prawie wymiotuję :(
    niesety syrop gaviscon przestal działać :( chyba za duzo go piłam
    niestety domowe sposoby tez nie daja rady :(

dzień doby ;)

ja zrobiłam sobie śniadanko I i II i leże ;) mam lenia i nie mam zamiaru wstawać przez całyy boży dzień ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie.
    U nas wszystko ok jutro kolejna wizyta i coraz bliżej do mety :)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia :)

Kate84, Czarodziejka87, Magda lena, Teresa1992, edyś, Est, d'nusia, alinalii, A.Kasia, ksanka, Martita88, RudyTygrysek, Falon, She86, Lilou1984, Hannia123, Kokaina, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo, a my tyle razy Cię wywoływałyśmy do tablicy!!!!!!
    Cieszę, że u Was wszystko dobrze!!!

kleo2426 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tej zgagi. Na szczęście u mnie się nie pojawiła, ale bliska mi koleżanka przez większość ciąży się z nią męczyła i widziałam jak cierpiała. Pamiętam, że jedynie co jej pomagało to ten syrop o którym piszecie.

Kate84 - mój mały też wykonuje dziwne ruchy baaardzo nisko. Takie dziwne uczucie :D

Magda lena - ten dzień już jutro? W takim razie trzymam kciuki i pamiętaj o naszej umowie ;)

Od rana mam stresa, bo dziś ta sesja zdjęciowa. Zaraz muszę poprasować koszule męża, ostatecznie się spakować i zabrać się za włosy, paznokcie itp.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z czkawką standardowo :-)

Kate płatny zabójca, no nieźle :-) Mogłabyś jako pierwszym zająć się byłym mężem :-)

Kleo dawno się nie odzywalas. Dobrze, że wszystko ok.

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Wiewiórka ja mam zgagę non stop i niestety nic nie pomaga :( rennie, syrop gaviscon - nic nie działa :(
    A te tabletki rennie są bezpieczne w ciąży ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Obudził mnie taki skurcz w łydce, że myślałam że się przekręcę :P Mąż chyba myślał, że rodzę bo takiego narobiłam rabanu ;) Pierwszy raz w ciąży złapał mnie skurcz łydki, myślałam że to niemożliwe przy tych wszystkich suplementach ;)

Gratuluję dziewczyny nowo rozpoczętych tygodni! W końcu czas zaczął szybciej płynąć ;) Jeszcze troszkę i będziemy wrzucać foty swoich małych łobuziaków :D

Karolina - udanej sesji :) Pamiętaj, że masz się później pochwalić :P

Magda lena - sterydy nie mają tu znaczenia niestety ;) O matko, Ty już będziesz jutro wyswobodzona :D Ja to się tego zdejmowania gorzej boję niż porodu :P

Kate84 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka mi nakazała ginka więc jest bezpieczny :) Zresztą nawet na opakowaniu jest napisane , że można brać w ciąży :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kate czytałam na lutówkach że jedną dziewczynę już 3 tyg tak męczy a jeszcze nie rodzi ;d Już się nie martwie , wiem że jest duża ,chciałabym żeby wytrzymała chociaż do następnego czwartku , wg usg byłaby już w skończonym 37 tyg.Przeraża mnie też że w każdej chwili mogę zacząć rodzić ! i głowę ma na 36+5 jak ja ją wypcham ;d

Mnie wczoraj na wieczór trochę brzuch bolał ale to pewnie od tego jeżdżenia bo byłam w trasie od 14 do 17 i to z przerwą na kawę w McDonaldzie :D Ale nie czuję się na rodzenie w tym tygodniu :P Mam umowę z młodym, że może się wytaczać dopiero jak sobie łazienkę urządzę i trochę się nią nacieszę, czyli nie wcześniej niż końcem następnego tyg ;)

Mój to się w ojca wdał - wielka głowa, długie nogi i aby brzuszek szczuplutki. Żeby tylko z charakteru nie był taki sam bo nie ogarnę tego towarzystwa ;)

Kate84, Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a mój to totalna mieszanina ! Mix prawdziwy :D Wielka głowa nie wiadomo po kim, szczuplutki brzuszek po ojcu i krótkie nóżki po mnie :D
    No jeszcze dodać do tego przesłodki nosek <3 Wyjątkowy człowiek :D

A.Kasia, Kate84, Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tygodniu :-) zasnac wczoraj nie moglam bo dotarlo do mnie ze to juz 36 tydzien, a ja Synka rodzilam w 38 tyg, wiec jak bedzie podobnie to dwa tygodnie jeszcze.. jakos zaczynam sie stresowac. Dzis musze sie przyznac ze nie poszlam z Synkiem do szkoly, a mial na 8, jak zobaczylam ten deszcz, ciemnoscza oknem i uslyszalam wiatr to polozylam sie spowrotem, teraz mam wyrzuty ze jak tak moglam ehh

A.Kasia, Madlene.:), Madzialena90, RudyTygrysek, Kate84, Mania1718, Falon, Lilou1984, Hannia123, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się "pochwalić" , że moja mama mojego brata też nie puściła do szkoły bo panuje jak się okazało u nich ospa... a on nie chorował. Baliśmy się , że przyniósłby coś do domu .

Najbardziej mnie rozwalił jego tekst - ma 11 lat i mówi do mojej mamy : Mamo ja nie mogę iść do szkoły, bo co jak zarażę czymś Madzie ? Przecież ja sobie tego nigdy nie wybaczę
    :D:D

A.Kasia, d'nusia, ksanka, Madlene.:), Kate84, Mania1718, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ