X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My mamy kombinezon taki śpiworkowy dla synka typowo zimowy(dostaliśmy go) jeśli będzie zima pod koniec marca to pewnie na wyjście uzyjemy go a jeśli nie to mamy też taki kombinezon troche lżejszy futerkowy i wtedy ubierzemy małego w ten lżejszy. Ale wszystko okaże się później. :D
    Co do wywoływania porodu wiesiołkiem i herbata z liści malin to mam zamiar porozmawiać z moją gin bo jednak wolałabym urodzić w okolicach ciąży donoszonej, bo ja taka chudzina jestem i cesarki bym bardzo nie chciała, na wizycie muszę ją o to wypytać i może oszacuje mi ile Kostek będzie ważył w 38 tygodniu.
    My też będziemy pakować się w walizkę do szpitala, chyba w jedną się zmieścimy a jeśli nie to dla synka spakuję torbę mniejszą :)
    Ksanka bardzo Ci współczuję tej akcji ze sklepem i wózkiem, my też lada dzień będziemy zamawiać, do wyboru mam jeden sklep w Gdańsku gdzie widziałam na żywo wózek albo w mieście gdzie będę rodzić, cena ta sama ale tu bliżej nie mam chyba gwarancji door-to-door i chyba będzie brakować ochraniaczy na koła i uchwytu na butelkę.
    Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni, kurka jak to już blisko do spotkania z naszymi maluszkami <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak to jest , ja rodzę prywatnie w klinice i mój gin wręcz kazał mi się umówić na wizytę z anastezjologiem , a koleżanki moje rodziły w szpitalach i nie było mowy o znieczuleniu , jedynie jakieś tam inne ,,zwykłe'' znieczulenie dostawała nielicznakobieta jak juz umierała z bólu, własnie miedzy innymi dlatego zdecydowałam się rodzić prywatnie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, co szpital to inne reguły. Lepiej dziewczyny podzwońcie sobie do swoich szpitali, bo można być nieźle zaskoczonym.

W ogóle wydaje mi się to niehumanitarne - kobieta zacznie nagle rodzić, ból będzie nie do wytrzymania, a oni nie dadzą znieczulenia, bo nie było się wcześniej na jakieś tam rozmowie. A pewnie zawsze jakiś anestezjolog jest w szpitalu.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dyskusję o kombinezonach :-)-Ja kupiłam zimowy, bo pogoda w Polsce jest niestety nie do przewidzenia. Ale macie rację, ceny kombinezonow są kosmiczne. Tn wylicytowalam na Allegro za 33 zł. Jest nowy.

33ab14n.jpg

alinalii, ryjkek, Madzialena90, Magda lena, domiii, RudyTygrysek, Vincent, Gośśś, Wanna, Renka88, M+M+?, Czarodziejka87, Mania1718, Kokaina, Kate84, Karka, Lilou1984, Malina81, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym się upewniła i podzwoniła , zeby potem nie było rozczarowania czy cos

ryjkek lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est kombinezon prześliczny :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz żadna pogoda nas nie zaskoczy :-)

Dzięki Ryjkek, mi bardziej podobają się takie kolorowe, dzidziusiowe :-) ale te ceny w sklepach są nienormalne. Mamy za to niebieską czapeczkę w samochodziki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:41

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a wy kochane ile już przytyłyście???
    Nie ma się czym chwalić w moim przypadku bo aż 17 kg !!! Pocieszam się tym że wcale tego nie widać, brzuszek duży i mleczarnia o o 2 rozmiary większa. Nogi, pupa, ręce nic nie przytyły.

W moim szpitalu nic nie słyszałam że mam się wcześniej umawiać z anestezjologiem, ale będę z położną się widziała we wtorek to zapytam.

Kombinezon na wyjście mam używany, nówkę kupiłam na przyszłą zimę, na wyprzedaży :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry w 37 tygodniu ciąży! Dzisiaj rano wstałam o 5:00, bo mąż z teściem pojechali na narty do Słowacji i chciałam zjeść z nim śniadanie. Pierwszy raz zostałam w domu, a tak bym sobie poszalała... :( Pozostaje mi mieć nadzieję na przyszły rok.
    Karolina daj znać potem, czy byli zadowoleni z warunków. :) Mój M chce jechać w weekend. Co prawda co Czech, ale infrastruktura zbliżona.

Wanna- teraz już się odchodzi od czekania 2 tygodnie z wyjściem. Jeśli nie ma jakiś mega mrozów to od razu można z dzieckiem chodzić. Najpierw po trochę - po 15 min, a potem stopniowo zwiększać.

Dziewczyny- kombinezonów poszukajcie np. w Pepco. Moja mama kupiła młodemu na wyjście na promce za 20 zł.

Co do anestezjologa to mnie kładą w 37 tc na 3 dni do szpitala, żeby porobić aktualne badania i konsulatacje. Ale u mnie będzie planowe cc.

Ja wczoraj po raz pierszy od 2 miesięcy wyszłam do ludzi. Byłam ze znajomymi "na piwie". Już zapomniałam jakie to przyjemne :P Co dziwne młody był grzeczny cały wieczór i chyba nadal odsypia... albo mi ktoś dziecko podmienił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:47

Kate84 lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do znieczuleń to nie mylmy pojęć , gdyż do znieczulenia zewnątrzoponowego jest konieczna wizyta u anastezjologa ( pisze to co mowił mi moj gin ) a inna sprawa to znieczulenie typu :

tutaj kopiuję :

Najczęściej jest to silny środek przeciwbólowy, petydyna, będąca pochodną morfiny (najczęściej nazywa się Dolargan lub Dolantyna). Lek podawany jest podczas pierwszej i drugiej fazy porodu, domięśniowo lub czasami dożylnie. Środek działa rozkurczowo.

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dietetyczny orzechowy murzynek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a54e05b9ebf7.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af56eff73c15.jpg

Za 2 h zjem kawałek mniam

Śliczne te wasze kombinezony.
    Ja kupiłam jeden w Smyku jak również mam śpiworek do nosidełka, więc chyba powinno wystarczyć.
    Zastanawiam się tylko jeszcze nad zrobieniem Zosi szaliczka.
    A i pytanie do was, jak będziecie maluchy zabieraly do domku to czymś buziaki będziecie przykrywa na trasę między drzwiami szpitala a drzwiami samochodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:54

Magda lena, alinalii, Est, Madlene.:), Mania1718, d'nusia, Kate84, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • polin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Ksanka nie daj się im.
    Do mnie wczoraj przyjechał wózek i wszystko ładnie fabrycznie zapakowane i zabezpieczone do transportu było.

Kate84 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +15 kg. Marzyło mi się żeby tyle przytyć do końca ciąża, ale do 17 pewnie dojdę.
    W moim szpitalu nie trzeba mieć spotkania z anestezjologiem... tylko problem się zaczyna, gdy kobieta chce znieczulenie i żaden anestezjolog nie jest wolny...

Dziewczyny! Jeśli używacie oleju kokosowego to jest w baaardzo fajnej cenie w Biedrze.
    pół litra za 10 zł.! Fakt, że jest rafinowany, najlepszy to nierafinowany, ale i tak się opłaca. Ja olejem smaruję piersi i brzuszek. Nakładam jako maskę do włosów (są boskie po tym zabiegu, przede wszystkim końcówki), nacieram twarz raz w tygodniu, używam go do smażenia czasami.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ja olej kokosowy stosuję niemalże do wszytskiego ;P

tak jak ty , jako kosmetyk , ale również smażę na nim, smaruję pieczywo , dodaje do sosów , do wszystkiego !!!

Magda lena, ksanka lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie :) Młody waży 2730. Zdrowy. Wszystko pięknie ładnie :) Szyjka 3cm, zamknięta. Wstępnie cc na 25.02 do potwierdzenia we wtorek telefonicznie bo dr ma wtedy dyżur i sprawdzi jak stoją z czasem tego dnia :)

Magda lena, baassiia, Est, Gośśś, ksanka, Madzialena90, Izoleccc, nataliano, edyś, Madlene.:), Karolina@, RudyTygrysek, She86, M+M+?, Czarodziejka87, Mania1718, Kokaina, d'nusia, Kate84, Kajola, Karka, kleo2426, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolargan to narkotyk, który działa także na dziecko
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Bol-porodowy/znieczulanie-porodu.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to może zamiast tego narkotyku podaliby maryche Hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:59

Est, Mania1718, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    a jeszcze co do znieczuleń to nie mylmy pojęć , gdyż do znieczulenia zewnątrzoponowego jest konieczna wizyta u anastezjologa ( pisze to co mowił mi moj gin ) a inna sprawa to znieczulenie typu :

tutaj kopiuję :

Najczęściej jest to silny środek przeciwbólowy, petydyna, będąca pochodną morfiny (najczęściej nazywa się Dolargan lub Dolantyna). Lek podawany jest podczas pierwszej i drugiej fazy porodu, domięśniowo lub czasami dożylnie. Środek działa rozkurczowo.

Dolargan stosuje się teraz baaardzo rzadko- zwłaszcza w dużych szpitalach. Ja przez 5 lat nie spotkałam się z nim ani razu. Najczęściej gaz, ZZO, lub niefarmakologiczne sposoby łagodzenia bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:00

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dolargan to narkotyk, który działa także na dziecko
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Bol-porodowy/znieczulanie-porodu.html

tak wiem , dlatego ponoć jak już coś to stosuję się to w publicznych szpitalach , nie wiem jak to jest , w innych województwach i szpitalach , pisze to co wiem od swojego gina i swoich koleżanek które rodziły w okolicznych szpitalach , ja będe miec znieczulenie zewnątrzoponowe

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do konsultacji z anestezjologiem to wydaje mi sie ze jest ona bardziej po to zeby on wiedzial jakie np przyjmujecie leki, jak mialam zakladany szew to tez mialam zwykle dozylne znieczulenie (uspienie) ale np kazal mi rano nie brac encortonu a zamiast tego dal mi na stole cos innego... Nie kazde leki mozna mieszac... Teraz ze mna na sali lezala dziewczyna do cc i przy konsultacji anestezjolog jej przelozyl termin cesarki, bo miala opryszczke... Lekarze nie widzieli nic w tym zlego, a on sie uparl i jej nie dopuscil do cc...

Ja mam na plusie 14kg :/ w brzuchu 105cm :D

alinalii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ