X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jacqueline a na kiedy Ci TP wypadnie? Pewnie Październik?

Tak :) Teść miałby przedwczesny prezent urodzinowy bo ma 26, a TP wypadałby na 12 ;)

A rodzice moi mają w tym roku w sierpniu "perłową" rocznicę ślubu :)

Izoleccc, Est, M+M+?, Czarodziejka87, Kokaina, baassiia, Wanna, Mania1718 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Właśnie dzwoniłam do szpitala, gdzie chcę rodzić i dowiedziałam się, że jak chce się mieć znieczulenie przy porodzie to koniecznie wcześniej trzeba umówić się z anestezjologiem. Tzn. jak przypuśćmy zaczęłabym rodzić teraz to nie dostałabym znieczulenia, nawet jakbym bardzo go chciała :/ U Was też tak jest??
    też a mój gin twierdzi że do tego należy mieć badanie na krzepliwość morfologie i coś jeszcze jak znajde skierowanie to ci napisze

ryjkek lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Nie wiem czy wszystkie szpitalne mamy mają tak okropne jedzenie, ale ja mam dietę i nie mogę nic swojego mieć. Masakra...chce do domu do synka :(
    Z tego powodu ja dostałam sterydy ambulatoryjnie a nie w szpitalu bo powiedzialam ginowi że w szpitalu jest Breja i mam prowiant że sobą na 3 dni.

Ale ty kochana z tą Cholestaza masz gorzej niż ja z nietolerancja glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:07

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Ty chyba pisałaś jakiś czas temu o osłonkach na piersi za dużych ?
    Ja kupiłam L i jest sporo miejsca wolnego- nie będzie problemu z karmieniem ?

Julia to też moje ukochane imię dla córeczki. Szczerze, to ja bym nie patrzyła na jego aktualną popularność, jeżeli by mi się podobało to tak dałabym dziecku i już :)

Ksanka Wow ! <3 Wklejałaś chyba kiedyś przepis na to ciasto ? Wkleiłabyś jeszcze raz? Czy to ciasto odchudza ? ;D

Jacqueline Strasznie się cieszę i po ciuchutku gratuluje 2 kresek ! <3

Nataszka Jest mnóstwo przykładów tego, że nawet jak odchodzi czop to akcja porodowa może się zacząć za kilka tygodni nawet ! Daj znać jak będziesz już po konsultacjach :*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    W moim szpitalu oferują zzo i nie ma potrzeby wcześniejszej konsultacji z anestezjologiem. W planie porodu zaznaczyłam, że chcę korzystać z każdego możliwego znieczulenia. Dzisiaj po raz kolejny śnił mi się poród, jako tak przyjemna i piękna chwila. Nie wiem, czy to oznacza że faktycznie tak będzie czy wręcz odwrotnie? W każdym bądź razie z każdym dniem coraz bardzie nie mogę się doczekać! :)

U mnie też jest zzo i raczej się zdecyduję.

A co do porodu to mam identyczne odczucia, nastawiam się na magiczną chwilę i powoli już nie mogę się doczekać :-)
    Czuję się przygotowana (głównie dzięki Szkole Rodzenia), wiem co mnie czeka, wiem co robić :-) także teraz czekam.

domiii, Karolina@, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ESt zazdroszczę Ci tego spokoju co do porodu ;) super że tak do tego podchodzisz, ja po nocy nie spię iciągle mam mysli ze nie zdąże dojechać :(
    gdyż mam daleko do mojej klinki:(

Est lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuchatki :-)
    Jak czytam ile macie cm w brzuchu to tak zazdroszcze.. Ja mam ledwo 94 cm i wydaje mi się że brzuch jakiś taki malutki. Narazie przytyłam 9,5 kg od wagi najniższej w ciąży. No ale u mnie nie tylko w brzuch poszło, w biodrach doszło mi 7 cm ale z tego akurat się cieszę bo przy 90 cm w biodrach wyglądałam dość niekształtnie. Teraz może będzie bardziej kobieco ;-)
    Za to cellulit na nogach i pośladkach to masakra.. Mój Ł twierdzi że nic tam nie widzi, ale ja wiem swoje :-)
    Nie wiecie czy w ciąży i później w czasie karmienia można stosować peeling kawowy? Troche sie boje że ta kawa będzie przedostawać się do krwiobiegu i Milena spać nie będzie chciała ;-)
    Co do kombinezonów to ja mam taki polarkowy, pod to chce założyć pajaca i body. Termin na początek marca, a lekarz jeszcze przewiduje że z tydzień wcześniej urodze ale chce jechać do szpitala oddalonego od mojego miasta 120 km więc nie wyobrażam sobie trzymać Mileny dwóch godzin w takim puchowym śpiworku. A w aucie zawsze można włączyć ogrzewanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:39

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry , że tak ni z gruchy ni z piętruchy, ale czy roletka może się odzywała ??? Coś przegapiłam? Odezwij się kochana i napisz co u Ciebie jeśli podczytujesz. .
    A ja się zwijam powoli do domu na weekend , jutro impreza 18tkowa :-)

Martita88, Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące. Jak u was z twardnieniami? Całkowicie je udaje sie wyciszyć? Czy mimo brania leków występują? Kurczę u mnie nie sa bolesne zupełnie ale sa, dość często. Jak wstaje to brzuch od razu jak kamień i po chwili dłuższej przechodzi. Juz sama nie wiem. Mój gin ciagle mowi ze jak nie zmienia sie ich natężenie i nei sa regularne to spoko. Ale ja sie naprawdę martwie. Jednak jeszcze troche chciałabym poczekać :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny leżące. Jak u was z twardnieniami? Całkowicie je udaje sie wyciszyć? Czy mimo brania leków występują? Kurczę u mnie nie sa bolesne zupełnie ale sa, dość często. Jak wstaje to brzuch od razu jak kamień i po chwili dłuższej przechodzi. Juz sama nie wiem. Mój gin ciagle mowi ze jak nie zmienia sie ich natężenie i nei sa regularne to spoko. Ale ja sie naprawdę martwie. Jednak jeszcze troche chciałabym poczekać :/

U mnie twardnienia ustąpiły praktycznie całkowicie odkąd zaczęłam leżeć i brać luteinę dopochwową. Efekty są również widoczne na szyjce - przestała się skracać.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest dietetyczne - na pewno nie podnosi cukru. Co do kaloryczności to całe ciasto ma ok 2500kcal tylko składniki są zdrowe. Najwięcej kalorii ma oczywiście olej kokosowy zalecany na odchudzanie że względu na wlasciwosci

Jak to tobie.
    140g oleju wrzucam do kąpieli wodnej jak już jest płynny, dodaje 40g kakao, mieszam łyżka i odstawilam do przestygniecia.
    4 jajka mikserem szybko z 2 łyżkami ksylitolu, jakieś 1-2 minuty.
    Do jaj dodaje tłuszcz z kakao i mikserem 1 min. Nabiera to fajnej konsystencji śmietany.
    Na koniec dodaje 2 czubate łyżki mąki (ok 40g =1/3 szklanki)kokosowe z 1/2 łyżeczki sody i mikserem tylko do połączenia składników.
    Ciasto ma konsystencję trochę rzadsza niż masło orzechowe.
    Na koniec dodaje pociete orzechy.
    Mieszam to do połączenia, może być łyżka lub szybko mikserem i na Blaszka (20x15)
    Piec w nagrzanym piekarniku 180C przez ok 20-23 min.
    Sprawdzić patyczki czy upieczone

Poniżej zestaw kalorii, i składników odżywczych.
    Jak dla mnie zdrowo i dietetyczne a jak ktoś jest wrazliwy na gluten to już w ogole

Waga /Bialko/ Tluszcz /Wegle/ Błonnik/ Energia wszystkie produkty:
    541 g /57,6 g /222,5 g /60,1 g/21,6 g, 2431 kcal
    dla 100g:
    100 g/10,6 g/41,1 g/11,1 g/4,0 g /449 kcal
    Mąka kokosowa odtłuszczona
    39 g/ 6,9 g/4,5 g/ 8,3 g/15,7 g/ 134 kcal
    Olej kokosowy
    140 g/0,0 g/ 139,9 g/ 0,0 g/ 0,0 g/ 1260 kcal,
    Kakao niskotłuszczowe
    40 g/ 10,8 g/ 4,0 g/ 6,4 g/ 0,0 g/ 105 kcal,
    4 Jaja m
    25,5 g/ 19,8 g/ 1,2 g/ 0,0 g/ 284 kcal
    Substancja słodząca ksylitol, 2 lyzki
    28 g/ 0,0 g/ 0,0 g /28,0 g/0,0 g/67 kcal
    Orzechy włoskie
    90 g /14,4 g/ 54,3 g/16,2 g/5,9 g/581 kcal

Olej kokosowy na odchudzanie

Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT) to wyjątkowa grupa czystek tłuszczu, ponieważ są one metabolizowane inaczej niż pozostałe tłuszcze. Po dostaniu się do organizmu nie zostają zamienione w tkankę tłuszczową, lecz są od razu wykorzystywane do produkcji energii, a co za tym idzie - do przyśpieszenia tempa przemiany materii. Oznacza to, że po zjedzeniu posiłku z dodatkiem oleju kokosowego szybciej spala się zbędne kalorie, co zapobiega nadwadze i otyłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:21

Kokaina lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Ja mam krem medela purelan czy jakoś tak,ale nawet nie wiedziałam ,że już można ,ja spakowałam do szpitala

Ksanka kurcze przykro mi ,ale ja też bym dzwoniła ,opierdoliła i żądała nowego , nieużywanego no co tam ma być???I jeszcze bez instrukcji!AAa skoro nie produkują niech sobie ten biorą i kasę oddają!Ja na nosidełko założę pieluszkę żeby buźkę ochronić

Niecierpliwa ja żadnych lekarstw nie kupuję na tę chwilę

Marita ja do szpitala mam jedną i to nie mała na kółkach hehe ;P

Nataszka daj znać co gin powiedział, ale trzymam kciuki i spokoju Tobie życzę :-* może to wcale nie będzie czop o!?

Kokaina baardzo ładny wózek, mi się podobają te popiele i białe stelaże :D

Wanna ja spakowałam na wyjście body,pajacyk i kombinezon ale taki nie za gruby jeśli się okaże ,że jest bardzo zimno to M zabierze taki bardzo zimowy z szafy :)

Domiii ja też już coraz częściej mam takie bóle miesiączkowe choć jestem ponad tydzień wcześniej ale wydaje mi się,że teraz już tak będzie więcej i częściej ...

Karolin@ ok jesteś usprawiedliwiona jeszcze trochę poczekam,choć fotka z awatarka już sprawia ,że się niecierpliwie :) hihi ja też mam nadzieję,że w to lato uda nam się wyjechać bo w zeszłym nic, ale przy urządzaniu domu to wątpliwe :(

Madzialena ja narazie 7,5kg,a w brzuszku 94cm

Ryjkek ja nawet nie wiem!Muszę zapytać gina w czwartek jak to jest u nas w szpitalu ,albo położnej do porodu bo też mam się z nią widzieć w przyszłym tyg

Margaret super ,gratuluję .Piękna szyjka i młody jak rośnie :)

MeAmerie przykro mi ,że jedzenie takie kiepskie :( mam nadzieję ,że jednak Was wypuszczą ,buziaki

Martka ja jak leżę naogól brzuch miękki, jednak są coraz częstsze skurcze,ale wystarczy ,że usiądę czy wstanę w sekundę jak kamień i cały czas jest taki dopóki znów się nie położę...sadzę,że u mnie tak już będzie do końca,dlatego gin karze leżeć

Ja chyba też zacznę spać z tym podkładem co mam do szpitala i po porodzie ,tak samo mam nowy materac w miarę więc nie chciałabym go zalać. I podobnie jak Wy czuję ,że to jakoś w nocy się dzieje :P

W ogóle naprawdę mam takie bóle już w spojeniu, pochwie, pachwinach i wszędzie tam na dole...do tego te skurcze, twardy brzuch i bóle miesiączkowe normalnie nie uwierzyłabym ,że to tak boli jak bym sama nie przeszła :P

Ja dziś po wizycie w luxmed, jak się nie nastawiałam na wizytę to było całkiem spoko szyjka miękka ,skróciła się ale ma 2,7 więc się nie stresuje za bardzo . No brzuch faktycznie twardy, skurcze są nadal mam brać aspargin i w razie w nospę. Kazał przyjść za tydzień zrobimy te wymazy mówi,ale ja sobie myślę ,że mam swojego gina za tydzień to się umówiłam na za 2 tyg i teraz myślę czy nie za późno jak mi wszyscy wróżą poród właśnie na połowę lutego...hmmm i doktor mówi ,że za tydzień wtedy zważymy mała tylko sprawdzi serduszko po czym jeździ i mówi ooo nie zważymy dziś bo duża jest hah ,no i ma 2500kg w 2 tyg 500g :) i oszacował mi duże dziecko jeśli donoszę do 40tc to wg niego będzie 3700-3800kg ,a jeśli przenoszę jak chce to ponad 4kg niby :P ale jakoś nie sugeruję się tymi wizytami w luxmed tylko u mojego gina,ciekawa jestem co powie mój w czwartek w tym temacie.
    Jedynie co się cieszę,że po tych podróżach Poznań-Gdańsk, Gdańsk-Poznań , przeprowadzce i tym wszystkim intensywnym z szyjką nie ma tragedii i rozwarcie się nie zrobiło :) teraz czekam na czwartek na wizytę u swojego gina ,tam widzę małą i w ogóle bardziej mu wierzę :P

Kokaina, Est, ksanka, Wanna, Czarodziejka87, Mania1718, RudyTygrysek, Karolina@, Karka, Izoleccc, Madlene.:), edyś, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, ja wprawdzie kwietniówka, ale nie pamiętam już, co to jest miękki brzuch podczas siedzenia/wstawania/chodzenia. Gin tłumaczy, że to wynika z drobnej budowy i większej reaktywności macicy. No czasem po prostu tak jest i trzeba kontrolować. U mnie, odpukać szyjkę skróciło to minimalnie, ale na ostatniej wizycie w 29tc nie była już twarda.. I na tej wizycie powiedział też, że mogę więcej się ruszać i na pewno nie ma potrzeby ciągłego leżenia.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Czy jest dietetyczne - na pewno nie podnosi cukru. Co do kaloryczności to całe ciasto ma ok 2500kcal tylko składniki są zdrowe. Najwięcej kalorii ma oczywiście olej kokosowy zalecany na odchudzanie że względu na wlasciwosci

Jak to tobie.
    140g oleju wrzucam do kąpieli wodnej jak już jest płynny, dodaje 40g kakao, mieszam łyżka i odstawilam do przestygniecia.
    4 jajka mikserem szybko z 2 łyżkami ksylitolu, jakieś 1-2 minuty.
    Do jak dodaje tłuszcz z kakao i mikserem 1 min. Nabiera to fajnej konsystencji śmietany.
    Na koniec dodaje 2 czubate łyżki mąki (ok 40g =1/3 szklanki)kokosowe z 1/2 łyżeczki sody i mikserem tylko do połączenia składników.
    Ciasto ma konsystencję trochę rzadsza niż masło orzechowe.
    Na koniec dodaje pociete orzechy.
    Mieszam to do połączenia, może być łyżka lub szybko mikserem i na Blaszka (20x15)
    Piec w nagrzanym piekarniku 180C przez ok 20-23 min.
    Sprawdzić patyczki czy upieczone

Poniżej zestaw kalorii, i składników odżywczych.
    Jak dla mnie zdrowo i dietetyczne a jak ktoś jest wrazliwy na gluten to już w ogole

Waga /Bialko/ Tluszcz /Wegle/ Błonnik/ Energia wszystkie produkty:
    541 g /57,6 g /222,5 g /60,1 g/21,6 g, 2431 kcal
    dla 100g:
    100 g/10,6 g/41,1 g/11,1 g/4,0 g /449 kcal
    Mąka kokosowa odtłuszczona
    39 g/ 6,9 g/4,5 g/ 8,3 g/15,7 g/ 134 kcal
    Olej kokosowy
    140 g/0,0 g/ 139,9 g/ 0,0 g/ 0,0 g/ 1260 kcal,
    Kakao niskotłuszczowe
    40 g/ 10,8 g/ 4,0 g/ 6,4 g/ 0,0 g/ 105 kcal,
    4 Jaja m
    25,5 g/ 19,8 g/ 1,2 g/ 0,0 g/ 284 kcal
    Substancja słodząca ksylitol, 2 lyzki
    28 g/ 0,0 g/ 0,0 g /28,0 g/0,0 g/67 kcal
    Orzechy włoskie
    90 g /14,4 g/ 54,3 g/16,2 g/5,9 g/581 kcal

Olej kokosowy na odchudzanie

Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT) to wyjątkowa grupa czystek tłuszczu, ponieważ są one metabolizowane inaczej niż pozostałe tłuszcze. Po dostaniu się do organizmu nie zostają zamienione w tkankę tłuszczową, lecz są od razu wykorzystywane do produkcji energii, a co za tym idzie - do przyśpieszenia tempa przemiany materii. Oznacza to, że po zjedzeniu posiłku z dodatkiem oleju kokosowego szybciej spala się zbędne kalorie, co zapobiega nadwadze i otyłości.

Dziękuję :*

ksanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est masz super podejście i nastawienie do porodu,tak trzymaj:)

Wanna ja kupiłam kombinezon mimo że termin według OM na 20marca,według owulacji( wiem kiedy miałam dokładnie-cykl monitorowany) na 16 marca to jednak jeszcze zima kalendarzowa i może być różnie ;)

Marlena 94 cm to śliczny brzuszek ciesz się ;) pamiętam,że u mnie też niedawno tyle było a teraz 105 cm wow;)
    A co do peelingu kawowego to wydaje mi się,że można stosować gdyż peeling jest za krótki czas na skórze żeby tak przenikał
    Co innego gdyby to był balsam wtedy by można było mieć takie obawy.

Kate84 ale ładnie już waży ta Twoja córa;) To wizyta jednak udana :):*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:29

Est, Kate84, Marlena lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tak :) Teść miałby przedwczesny prezent urodzinowy bo ma 26, a TP wypadałby na 12 ;)

A rodzice moi mają w tym roku w sierpniu "perłową" rocznicę ślubu :)

Gratulacje i z doświadczenia wiem, że październikowe dzieciaki to fajne dzieciaki ;) Sama jestem październikowa.

A ja przytyłam od początku ciąży 12 kg a w pasie mam 106!!!! Do tego troszkę poszło mi w uda (ale to przez to, że wcześniej dużo i regularnie biegałam, a teraz kaplica ;) ) no i w UWAGA - w plecy! Zrobiły mi się takie okropniaste wałki na wysokości stanika. Fu! Nie wiem jak to później zrzucę.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Cześć dziewczyny,
    Też tak miałam, później brałam jak Karolina luteine, tylko, że ja utrogestan i brzuch się uspokoił, no i magnes, ale nospy nie brałam. Teraz mniej dokucza niż miesiąc temu...może zapytaj lekarza o progestoron, bo on niby wycisza macicę o ją rozluźnia.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i bym zapomniała nasza bryka w każdej wersji :
    ogólnie naprawdę jestem w niej zakochana,jest świetna!
    Torba duża super w niej jest podkład do przewijania, opakowanie termoaktywne na butelkę portfel, pokrowce na koła, moskitiera, 2 folie przeciwdeszczowe mniejsza i większa, śpiworek do gondoli, parasolka, hamulec ręczny :) eh moje cudo tzn. Amelki :P

Już nie wspomnę o prowadzeniu i składaniu ,nawet nagrałam film dla koleżanek jaki jest prosty na klik z montażem i składaniem , fotelik super proste mocowanie do bazy dołączonej :)

0904c690c1ab16c0m.jpg
    4a1cd66d72db3fc2m.jpg
    876f8c6e3aa9b714m.jpg
    2ff4968fe5cc845cm.jpg
    bd80e34818bf1afbm.jpg
    d8d0b7174a6177b8m.jpg
    184f6ba93bd9fab0m.jpg

594b45c59102e3d5m.jpg
    b7658c26c967d9b4m.jpg
    184f6ba93bd9fab0m.jpg

:)

Czarodziejka87, kateee, Est, Mania1718, Madzialena90, RudyTygrysek, ksanka, Kokaina, Karka, Dorka87, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski polecam przeczytać na poprawę humoru! Ja sie uśmiałam jakie to prawdziwe! :)

http://krystynoniedenerwujmatki.pl/czego-pragnie-ciezarna-na-mecie-czyli-demaskacja-prenatalna/

Est, ksanka, Kate84, domiii, Kokaina, Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Basia Ty chyba pisałaś jakiś czas temu o osłonkach na piersi za dużych ?
    Ja kupiłam L i jest sporo miejsca wolnego- nie będzie problemu z karmieniem ?

Ja kupiłam M i też są za duże, to chyba tak ma być. Na raze nie kupuje S, zobaczę jak te będą się sprawdzać.

Kokaina lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ