Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Jacqueline a na kiedy Ci TP wypadnie? Pewnie Październik?
TakTeść miałby przedwczesny prezent urodzinowy bo ma 26, a TP wypadałby na 12
A rodzice moi mają w tym roku w sierpniu "perłową" rocznicę ślubuIzoleccc, Est, M+M+?, Czarodziejka87, Kokaina, baassiia, Wanna, Mania1718 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
ryjkek wrote:Właśnie dzwoniłam do szpitala, gdzie chcę rodzić i dowiedziałam się, że jak chce się mieć znieczulenie przy porodzie to koniecznie wcześniej trzeba umówić się z anestezjologiem. Tzn. jak przypuśćmy zaczęłabym rodzić teraz to nie dostałabym znieczulenia, nawet jakbym bardzo go chciała
U Was też tak jest??
ryjkek lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Nie wiem czy wszystkie szpitalne mamy mają tak okropne jedzenie, ale ja mam dietę i nie mogę nic swojego mieć. Masakra...chce do domu do synka
Ale ty kochana z tą Cholestaza masz gorzej niż ja z nietolerancja glukozyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:07
-
Basia Ty chyba pisałaś jakiś czas temu o osłonkach na piersi za dużych ?
Ja kupiłam L i jest sporo miejsca wolnego- nie będzie problemu z karmieniem ?
Julia to też moje ukochane imię dla córeczki. Szczerze, to ja bym nie patrzyła na jego aktualną popularność, jeżeli by mi się podobało to tak dałabym dziecku i już
Ksanka Wow !Wklejałaś chyba kiedyś przepis na to ciasto ? Wkleiłabyś jeszcze raz? Czy to ciasto odchudza ?
Jacqueline Strasznie się cieszę i po ciuchutku gratuluje 2 kresek !
Nataszka Jest mnóstwo przykładów tego, że nawet jak odchodzi czop to akcja porodowa może się zacząć za kilka tygodni nawet ! Daj znać jak będziesz już po konsultacjach :*
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Karolina@ wrote:W moim szpitalu oferują zzo i nie ma potrzeby wcześniejszej konsultacji z anestezjologiem. W planie porodu zaznaczyłam, że chcę korzystać z każdego możliwego znieczulenia. Dzisiaj po raz kolejny śnił mi się poród, jako tak przyjemna i piękna chwila. Nie wiem, czy to oznacza że faktycznie tak będzie czy wręcz odwrotnie? W każdym bądź razie z każdym dniem coraz bardzie nie mogę się doczekać!
U mnie też jest zzo i raczej się zdecyduję.
A co do porodu to mam identyczne odczucia, nastawiam się na magiczną chwilę i powoli już nie mogę się doczekać
Czuję się przygotowana (głównie dzięki Szkole Rodzenia), wiem co mnie czeka, wiem co robićtakże teraz czekam.
domiii, Karolina@, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
ESt zazdroszczę Ci tego spokoju co do porodu
super że tak do tego podchodzisz, ja po nocy nie spię iciągle mam mysli ze nie zdąże dojechać
gdyż mam daleko do mojej klinki:(Est lubi tę wiadomość
-
Czesc Brzuchatki
Jak czytam ile macie cm w brzuchu to tak zazdroszcze.. Ja mam ledwo 94 cm i wydaje mi się że brzuch jakiś taki malutki. Narazie przytyłam 9,5 kg od wagi najniższej w ciąży. No ale u mnie nie tylko w brzuch poszło, w biodrach doszło mi 7 cm ale z tego akurat się cieszę bo przy 90 cm w biodrach wyglądałam dość niekształtnie. Teraz może będzie bardziej kobieco
Za to cellulit na nogach i pośladkach to masakra.. Mój Ł twierdzi że nic tam nie widzi, ale ja wiem swoje
Nie wiecie czy w ciąży i później w czasie karmienia można stosować peeling kawowy? Troche sie boje że ta kawa będzie przedostawać się do krwiobiegu i Milena spać nie będzie chciała
Co do kombinezonów to ja mam taki polarkowy, pod to chce założyć pajaca i body. Termin na początek marca, a lekarz jeszcze przewiduje że z tydzień wcześniej urodze ale chce jechać do szpitala oddalonego od mojego miasta 120 km więc nie wyobrażam sobie trzymać Mileny dwóch godzin w takim puchowym śpiworku. A w aucie zawsze można włączyć ogrzewanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:39
-
Sorry , że tak ni z gruchy ni z piętruchy, ale czy roletka może się odzywała ??? Coś przegapiłam? Odezwij się kochana i napisz co u Ciebie jeśli podczytujesz. .
A ja się zwijam powoli do domu na weekend , jutro impreza 18tkowaMartita88, Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny leżące. Jak u was z twardnieniami? Całkowicie je udaje sie wyciszyć? Czy mimo brania leków występują? Kurczę u mnie nie sa bolesne zupełnie ale sa, dość często. Jak wstaje to brzuch od razu jak kamień i po chwili dłuższej przechodzi. Juz sama nie wiem. Mój gin ciagle mowi ze jak nie zmienia sie ich natężenie i nei sa regularne to spoko. Ale ja sie naprawdę martwie. Jednak jeszcze troche chciałabym poczekać
-
Martka89 wrote:Dziewczyny leżące. Jak u was z twardnieniami? Całkowicie je udaje sie wyciszyć? Czy mimo brania leków występują? Kurczę u mnie nie sa bolesne zupełnie ale sa, dość często. Jak wstaje to brzuch od razu jak kamień i po chwili dłuższej przechodzi. Juz sama nie wiem. Mój gin ciagle mowi ze jak nie zmienia sie ich natężenie i nei sa regularne to spoko. Ale ja sie naprawdę martwie. Jednak jeszcze troche chciałabym poczekać
U mnie twardnienia ustąpiły praktycznie całkowicie odkąd zaczęłam leżeć i brać luteinę dopochwową. Efekty są również widoczne na szyjce - przestała się skracać. -
Czy jest dietetyczne - na pewno nie podnosi cukru. Co do kaloryczności to całe ciasto ma ok 2500kcal tylko składniki są zdrowe. Najwięcej kalorii ma oczywiście olej kokosowy zalecany na odchudzanie że względu na wlasciwosci
Jak to tobie.
140g oleju wrzucam do kąpieli wodnej jak już jest płynny, dodaje 40g kakao, mieszam łyżka i odstawilam do przestygniecia.
4 jajka mikserem szybko z 2 łyżkami ksylitolu, jakieś 1-2 minuty.
Do jaj dodaje tłuszcz z kakao i mikserem 1 min. Nabiera to fajnej konsystencji śmietany.
Na koniec dodaje 2 czubate łyżki mąki (ok 40g =1/3 szklanki)kokosowe z 1/2 łyżeczki sody i mikserem tylko do połączenia składników.
Ciasto ma konsystencję trochę rzadsza niż masło orzechowe.
Na koniec dodaje pociete orzechy.
Mieszam to do połączenia, może być łyżka lub szybko mikserem i na Blaszka (20x15)
Piec w nagrzanym piekarniku 180C przez ok 20-23 min.
Sprawdzić patyczki czy upieczone
Poniżej zestaw kalorii, i składników odżywczych.
Jak dla mnie zdrowo i dietetyczne a jak ktoś jest wrazliwy na gluten to już w ogole
Waga /Bialko/ Tluszcz /Wegle/ Błonnik/ Energia wszystkie produkty:
541 g /57,6 g /222,5 g /60,1 g/21,6 g, 2431 kcal
dla 100g:
100 g/10,6 g/41,1 g/11,1 g/4,0 g /449 kcal
Mąka kokosowa odtłuszczona
39 g/ 6,9 g/4,5 g/ 8,3 g/15,7 g/ 134 kcal
Olej kokosowy
140 g/0,0 g/ 139,9 g/ 0,0 g/ 0,0 g/ 1260 kcal,
Kakao niskotłuszczowe
40 g/ 10,8 g/ 4,0 g/ 6,4 g/ 0,0 g/ 105 kcal,
4 Jaja m
25,5 g/ 19,8 g/ 1,2 g/ 0,0 g/ 284 kcal
Substancja słodząca ksylitol, 2 lyzki
28 g/ 0,0 g/ 0,0 g /28,0 g/0,0 g/67 kcal
Orzechy włoskie
90 g /14,4 g/ 54,3 g/16,2 g/5,9 g/581 kcal
Olej kokosowy na odchudzanie
Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT) to wyjątkowa grupa czystek tłuszczu, ponieważ są one metabolizowane inaczej niż pozostałe tłuszcze. Po dostaniu się do organizmu nie zostają zamienione w tkankę tłuszczową, lecz są od razu wykorzystywane do produkcji energii, a co za tym idzie - do przyśpieszenia tempa przemiany materii. Oznacza to, że po zjedzeniu posiłku z dodatkiem oleju kokosowego szybciej spala się zbędne kalorie, co zapobiega nadwadze i otyłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:21
Kokaina lubi tę wiadomość
-
Madlene Ja mam krem medela purelan czy jakoś tak,ale nawet nie wiedziałam ,że już można ,ja spakowałam do szpitala
Ksanka kurcze przykro mi ,ale ja też bym dzwoniła ,opierdoliła i żądała nowego , nieużywanego no co tam ma być???I jeszcze bez instrukcji!AAa skoro nie produkują niech sobie ten biorą i kasę oddają!Ja na nosidełko założę pieluszkę żeby buźkę ochronić
Niecierpliwa ja żadnych lekarstw nie kupuję na tę chwilę
Marita ja do szpitala mam jedną i to nie mała na kółkach hehe ;P
Nataszka daj znać co gin powiedział, ale trzymam kciuki i spokoju Tobie życzę :-* może to wcale nie będzie czop o!?
Kokaina baardzo ładny wózek, mi się podobają te popiele i białe stelaże
Wanna ja spakowałam na wyjście body,pajacyk i kombinezon ale taki nie za gruby jeśli się okaże ,że jest bardzo zimno to M zabierze taki bardzo zimowy z szafy
Domiii ja też już coraz częściej mam takie bóle miesiączkowe choć jestem ponad tydzień wcześniej ale wydaje mi się,że teraz już tak będzie więcej i częściej ...
Karolin@ ok jesteś usprawiedliwiona jeszcze trochę poczekam,choć fotka z awatarka już sprawia ,że się niecierpliwiehihi ja też mam nadzieję,że w to lato uda nam się wyjechać bo w zeszłym nic, ale przy urządzaniu domu to wątpliwe
Madzialena ja narazie 7,5kg,a w brzuszku 94cm
Ryjkek ja nawet nie wiem!Muszę zapytać gina w czwartek jak to jest u nas w szpitalu ,albo położnej do porodu bo też mam się z nią widzieć w przyszłym tyg
Margaret super ,gratuluję .Piękna szyjka i młody jak rośnie
MeAmerie przykro mi ,że jedzenie takie kiepskiemam nadzieję ,że jednak Was wypuszczą ,buziaki
Martka ja jak leżę naogól brzuch miękki, jednak są coraz częstsze skurcze,ale wystarczy ,że usiądę czy wstanę w sekundę jak kamień i cały czas jest taki dopóki znów się nie położę...sadzę,że u mnie tak już będzie do końca,dlatego gin karze leżeć
Ja chyba też zacznę spać z tym podkładem co mam do szpitala i po porodzie ,tak samo mam nowy materac w miarę więc nie chciałabym go zalać. I podobnie jak Wy czuję ,że to jakoś w nocy się dzieje
W ogóle naprawdę mam takie bóle już w spojeniu, pochwie, pachwinach i wszędzie tam na dole...do tego te skurcze, twardy brzuch i bóle miesiączkowe normalnie nie uwierzyłabym ,że to tak boli jak bym sama nie przeszła
Ja dziś po wizycie w luxmed, jak się nie nastawiałam na wizytę to było całkiem spoko szyjka miękka ,skróciła się ale ma 2,7 więc się nie stresuje za bardzo . No brzuch faktycznie twardy, skurcze są nadal mam brać aspargin i w razie w nospę. Kazał przyjść za tydzień zrobimy te wymazy mówi,ale ja sobie myślę ,że mam swojego gina za tydzień to się umówiłam na za 2 tyg i teraz myślę czy nie za późno jak mi wszyscy wróżą poród właśnie na połowę lutego...hmmm i doktor mówi ,że za tydzień wtedy zważymy mała tylko sprawdzi serduszko po czym jeździ i mówi ooo nie zważymy dziś bo duża jest hah ,no i ma 2500kg w 2 tyg 500gi oszacował mi duże dziecko jeśli donoszę do 40tc to wg niego będzie 3700-3800kg ,a jeśli przenoszę jak chce to ponad 4kg niby
ale jakoś nie sugeruję się tymi wizytami w luxmed tylko u mojego gina,ciekawa jestem co powie mój w czwartek w tym temacie.
Jedynie co się cieszę,że po tych podróżach Poznań-Gdańsk, Gdańsk-Poznań , przeprowadzce i tym wszystkim intensywnym z szyjką nie ma tragedii i rozwarcie się nie zrobiłoteraz czekam na czwartek na wizytę u swojego gina ,tam widzę małą i w ogóle bardziej mu wierzę
Kokaina, Est, ksanka, Wanna, Czarodziejka87, Mania1718, RudyTygrysek, Karolina@, Karka, Izoleccc, Madlene.:), edyś, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Martka, ja wprawdzie kwietniówka, ale nie pamiętam już, co to jest miękki brzuch podczas siedzenia/wstawania/chodzenia. Gin tłumaczy, że to wynika z drobnej budowy i większej reaktywności macicy. No czasem po prostu tak jest i trzeba kontrolować. U mnie, odpukać szyjkę skróciło to minimalnie, ale na ostatniej wizycie w 29tc nie była już twarda.. I na tej wizycie powiedział też, że mogę więcej się ruszać i na pewno nie ma potrzeby ciągłego leżenia.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
ksanka wrote:Czy jest dietetyczne - na pewno nie podnosi cukru. Co do kaloryczności to całe ciasto ma ok 2500kcal tylko składniki są zdrowe. Najwięcej kalorii ma oczywiście olej kokosowy zalecany na odchudzanie że względu na wlasciwosci
Jak to tobie.
140g oleju wrzucam do kąpieli wodnej jak już jest płynny, dodaje 40g kakao, mieszam łyżka i odstawilam do przestygniecia.
4 jajka mikserem szybko z 2 łyżkami ksylitolu, jakieś 1-2 minuty.
Do jak dodaje tłuszcz z kakao i mikserem 1 min. Nabiera to fajnej konsystencji śmietany.
Na koniec dodaje 2 czubate łyżki mąki (ok 40g =1/3 szklanki)kokosowe z 1/2 łyżeczki sody i mikserem tylko do połączenia składników.
Ciasto ma konsystencję trochę rzadsza niż masło orzechowe.
Na koniec dodaje pociete orzechy.
Mieszam to do połączenia, może być łyżka lub szybko mikserem i na Blaszka (20x15)
Piec w nagrzanym piekarniku 180C przez ok 20-23 min.
Sprawdzić patyczki czy upieczone
Poniżej zestaw kalorii, i składników odżywczych.
Jak dla mnie zdrowo i dietetyczne a jak ktoś jest wrazliwy na gluten to już w ogole
Waga /Bialko/ Tluszcz /Wegle/ Błonnik/ Energia wszystkie produkty:
541 g /57,6 g /222,5 g /60,1 g/21,6 g, 2431 kcal
dla 100g:
100 g/10,6 g/41,1 g/11,1 g/4,0 g /449 kcal
Mąka kokosowa odtłuszczona
39 g/ 6,9 g/4,5 g/ 8,3 g/15,7 g/ 134 kcal
Olej kokosowy
140 g/0,0 g/ 139,9 g/ 0,0 g/ 0,0 g/ 1260 kcal,
Kakao niskotłuszczowe
40 g/ 10,8 g/ 4,0 g/ 6,4 g/ 0,0 g/ 105 kcal,
4 Jaja m
25,5 g/ 19,8 g/ 1,2 g/ 0,0 g/ 284 kcal
Substancja słodząca ksylitol, 2 lyzki
28 g/ 0,0 g/ 0,0 g /28,0 g/0,0 g/67 kcal
Orzechy włoskie
90 g /14,4 g/ 54,3 g/16,2 g/5,9 g/581 kcal
Olej kokosowy na odchudzanie
Trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT) to wyjątkowa grupa czystek tłuszczu, ponieważ są one metabolizowane inaczej niż pozostałe tłuszcze. Po dostaniu się do organizmu nie zostają zamienione w tkankę tłuszczową, lecz są od razu wykorzystywane do produkcji energii, a co za tym idzie - do przyśpieszenia tempa przemiany materii. Oznacza to, że po zjedzeniu posiłku z dodatkiem oleju kokosowego szybciej spala się zbędne kalorie, co zapobiega nadwadze i otyłości.
Dziękuję :*ksanka lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Est masz super podejście i nastawienie do porodu,tak trzymaj:)
Wanna ja kupiłam kombinezon mimo że termin według OM na 20marca,według owulacji( wiem kiedy miałam dokładnie-cykl monitorowany) na 16 marca to jednak jeszcze zima kalendarzowa i może być różnie
Marlena 94 cm to śliczny brzuszek ciesz siępamiętam,że u mnie też niedawno tyle było a teraz 105 cm wow;)
A co do peelingu kawowego to wydaje mi się,że można stosować gdyż peeling jest za krótki czas na skórze żeby tak przenikał
Co innego gdyby to był balsam wtedy by można było mieć takie obawy.
Kate84 ale ładnie już waży ta Twoja córa;) To wizyta jednak udana:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:29
Est, Kate84, Marlena lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Jacqueline wrote:Tak
Teść miałby przedwczesny prezent urodzinowy bo ma 26, a TP wypadałby na 12
A rodzice moi mają w tym roku w sierpniu "perłową" rocznicę ślubu
Gratulacje i z doświadczenia wiem, że październikowe dzieciaki to fajne dzieciakiSama jestem październikowa.
A ja przytyłam od początku ciąży 12 kg a w pasie mam 106!!!! Do tego troszkę poszło mi w uda (ale to przez to, że wcześniej dużo i regularnie biegałam, a teraz kaplica) no i w UWAGA - w plecy! Zrobiły mi się takie okropniaste wałki na wysokości stanika. Fu! Nie wiem jak to później zrzucę.
-
Martka89 wrote:Dziewczyny leżące. Jak u was z twardnieniami? Całkowicie je udaje sie wyciszyć? Czy mimo brania leków występują? Kurczę u mnie nie sa bolesne zupełnie ale sa, dość często. Jak wstaje to brzuch od razu jak kamień i po chwili dłuższej przechodzi. Juz sama nie wiem. Mój gin ciagle mowi ze jak nie zmienia sie ich natężenie i nei sa regularne to spoko. Ale ja sie naprawdę martwie. Jednak jeszcze troche chciałabym poczekać
Cześć dziewczyny,
Też tak miałam, później brałam jak Karolina luteine, tylko, że ja utrogestan i brzuch się uspokoił, no i magnes, ale nospy nie brałam. Teraz mniej dokucza niż miesiąc temu...może zapytaj lekarza o progestoron, bo on niby wycisza macicę o ją rozluźnia. -
Aaaa i bym zapomniała nasza bryka w każdej wersji :
ogólnie naprawdę jestem w niej zakochana,jest świetna!
Torba duża super w niej jest podkład do przewijania, opakowanie termoaktywne na butelkę portfel, pokrowce na koła, moskitiera, 2 folie przeciwdeszczowe mniejsza i większa, śpiworek do gondoli, parasolka, hamulec ręcznyeh moje cudo tzn. Amelki
Już nie wspomnę o prowadzeniu i składaniu ,nawet nagrałam film dla koleżanek jaki jest prosty na klik z montażem i składaniem , fotelik super proste mocowanie do bazy dołączonej
Czarodziejka87, kateee, Est, Mania1718, Madzialena90, RudyTygrysek, ksanka, Kokaina, Karka, Dorka87, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Mamuski polecam przeczytać na poprawę humoru! Ja sie uśmiałam jakie to prawdziwe!
http://krystynoniedenerwujmatki.pl/czego-pragnie-ciezarna-na-mecie-czyli-demaskacja-prenatalna/Est, ksanka, Kate84, domiii, Kokaina, Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Basia Ty chyba pisałaś jakiś czas temu o osłonkach na piersi za dużych ?
Ja kupiłam L i jest sporo miejsca wolnego- nie będzie problemu z karmieniem ?
Ja kupiłam M i też są za duże, to chyba tak ma być. Na raze nie kupuje S, zobaczę jak te będą się sprawdzać.Kokaina lubi tę wiadomość