Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój brzuch to już tragedia, ciągle jest twardy jak chodzę, jak leżę tez się spina. U mnie luteina i nospa nic nie daje, dwa tyg temu miałam z szyję 10 mm, a teraz na wizycie 2 mm prawie zlagodzona, zresztą czuje że to już bardzo niedługo, lekarz tez tak powiedział więc czekam i juz nie przejmuje się twardnieniami. Chciałam żeby wytrzymała do końca 36 tyg ale czuje ze to kwestia kilku dni
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyCześć.U nas ok.Mała waży 2590gram ,wszystkie parametry w normie. Mam nawet zdjecie buzi w 3d ale ze pisze z komórki nie umiem go tu wrzucić. Spotkałam się dziś z kuzynką z którą się widziałam ostayni raz we wrzesniu.Spotkanie miłe do momentu kiedy opowiedziała historie o kobiecie której odkleiło sie łożysko
Spytałam ją czy zastanowiła się wogóle co i komu opowiada.I tak jal byłam spokojna tak teraz się denerwuje i stresuje i wogóle mam ochote krzyczec.Do jakiego stopnia trzeba być pojebanym emocjonalnie by kobiecie w ciąży opowiadać historie z krypty.Ludzir są podli.baassiia, Madzialena90, Marlena, ksanka, Czarodziejka87, Kate84, Est, Karka, edyś, Martita88, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
kateee wrote:Mamuski polecam przeczytać na poprawę humoru! Ja sie uśmiałam jakie to prawdziwe!
http://krystynoniedenerwujmatki.pl/czego-pragnie-ciezarna-na-mecie-czyli-demaskacja-prenatalna/
Jejku opis jak z jakiegoś horrruŁatwo mi się może mówi bo ogólnie u mnie brak jakichkolwiek bóli czy nadmiernego wstawania w nocy
no i ze spaniem problemów brak, choć ostatnio ciągle mogłabym spać mimo wstawania o 11
-
Vira, spokojnie będzie dobrze nie ma co się stresować tymi wszystkim historiami.
Ja w ogóle nie rozumiem czemu niektórzy się lubią w koszmarna życia jakby ich to napędzana zupełnie jak wampiry emocjonalne które karmią się strachem innych
i lubię za wdzięczynke ślicznie rosnie
Kate, który model teutonii wzięliście Bryka jest świetna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:02
-
ksanka wrote:Vira, spokojnie będzie dobrze nie ma co się stresować tymi wszystkim historiami.
Ja w ogóle nie rozumiem czemu niektórzy się lubią w koszmarna życia jakby ich to napędzana zupełnie jak wampiry emocjonalne które karmią się strachem innych
i lubię za wdzięczynke ślicznie rosnie
Kate, który model teutonii wzięliście Bryka jest świetna.
Beeyou V3 z gondolą comfort plusdziękuję
Vira Bardzo się cieszę, że córcia tak ładnie rośnie i wszystko u Was wporządku! A głupim gadaniem się nie przejmuj bo masz piękną, zdrową ciążę
Olu przykro mi, że tak kiepsko się czujesz i ja mocno trzymam kciuki za ten 37tc albo i dłużej zobaczysz że będzie taka niespodzianka! -
Tak mi się przypomniało. Tydzień temu razem z położną a zarazem doradcą laktacyjnym robiłam plan porodu. W trakcie tego spotkania powiedziała mi, że jeżeli zależy mi na KP to zalecane jest minimum do skończonego 6 tygodnia dziecka nie podawać smoczka ani butelki, bo zaburza to mechanizm ssania. Powiedziała mi również, żeby nie dokarmiać dziecka wodą czy glukozą, bo one tego nie potrzebuje. Taki też podpunkt zaznaczyłam w moim planie porodu.
Chciałabym się tego trzymać ale przyznam się szczerze, że i tak spakowałam smoczek do torby. Dużo miejsca nie zajmuje, ale tak w razie "w"... -
Karolina@ wrote:Chciałabym się tego trzymać ale przyznam się szczerze, że i tak spakowałam smoczek do torby. Dużo miejsca nie zajmuje, ale tak w razie "w"...
hehe ja też biorę smoczekGeneralnie nie chce dawać, ale bywa tak, że niektóre dzieci mają tak silny odruch ssania, że by wsiały na cycku non stop, czy głodne czy nie, a mama przecież żyć też jakoś musi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:31
Hannia123, Lucky lubią tę wiadomość
-
To u nas na SR mówili całkiem inaczej, że smoczek podobno stymuluję odruch ssania, i że można smoczkiem stymulowac wargi dziecka nie umiem dokładnie opisac jak bo my to miałyśmy na filmie pokazane i wtedy dziecku będzie łatwiej chwytac mocno piers.
-
Vira 3 pierwsze zdania super. A dalsza część wypowiedzi...
ryjkek, kateee, Gośśś, Gośśś, Hannia123 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam się popołudniem
Ja byłam dzisiaj na badaniach krew i mocz.
Z krwi ponad normę wyszły: Neutrofile %, Neutrofile #, PDW i MPV, ale drobne wartości.
Natomiast w moczu zaniepokoiło mnie liczne kryształy szczawianu wapnia... naczytałam się już w necie o kamicach i kolce... I że pić dużo wody trzeba, no ok, ale jakaś dietaSpoooro rzeczy, które jem i piję na co dzień.
W sumie trochę się zmartwiłam, wizyta we wtorek, muszę czekać.
A.Kasia Tobie wyszły kamienie w nerkach, może wiesz coś o tym co mi wyszło?
Madzialena90 ja ok 10 kg przytyłam, w pępku mam 102,5 cm
ryjkek Tam gdzie ja chcę rodzić trzeba odbyć 2-3 tyg wcześniej konsultację/wywiad z anestezjologiem właśnie, wybieram się w środę. Natomiast w szpitalu mojego lekarza, gdzie też możliwe, że mogę rodzić, jest możliwe to znieczulenie, ale sam gin mi powiedział, że może być lekarz niedostępny i nie zagwarantują mi tego. A położna na SR mówiła, że w tym szpitalu właśnie nie dają w ogóle... Zostaje gaz.
Madlene Ja kupiłam maść Medela Purelan - miał wszędzie najlepsze opinie, w sumie to oby się nie przydałAle słyszałam, że najlepiej smarować swoim mlekiem no i wietrzyć
Ksanka Współczuję tej przesyłki. Ja na pewno od razu być dzwoniła lub pisała i zwyzywała... Ale najlepiej zrobić to z głową i tak jak pisałaś, zaszkodzić im jak się da, no i do tych konsumenckich zgłosić można, powodzenia!
Nataszka Moim koleżankom, którym odszedł to nie rodziły od razu, tylko po ok 2 tyg.
Niecierpliwa Ja kupiłam tylko maść majerankową na smarowanie na katar pod noskiem
MeAmerie Współczuję tego żarciaWytrzymaj!
Kate84 Super bryka
Ja kupiłam używany kombinezono śpiworek za 15zł, a potem dostałam używane 3 innePod to mam polarowego pajaca ze Smyka, ale to chyba za grubo będzie no i się nie zmieści, więc normalny pajac, body, skarpety itp
A i nawet nie pomyślałam żeby przykryć pieluszka buźkę podczas wyjścia... Dobrze, że o tym napisałyście
U mnie twardnienia ustępują jak odpocznę i poleżę, chociaż jeden dzień.
Ja cały weekend sama w domu, mój M dziś i jutro 13-22, niedziela 14-22, mieli mnie dziadki odwiedzić, ale babcia się rozchorowałaSmutno mi
Dobrze, że mam króliczka, czasem przyjdzie na mizianko.
Ja osłonek na piersi miałam nie kupować, ale kupiłam i to rozmiar s, bo tak wszędzie doradzano, żeby jak najmniejsze.
Ale się nażarłam pomidorową od teściowejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:04
Madlene.:) lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Jestem juz po wizycie gin pow abym podjechala tk wiec połozna zrobila mi ktg jeden skurcz był pozniej mi zrobila usg dopochwowe szyjka zamknieta 4cm ma pow ze super ale widac było głowke jak naciska na szyjke...co do tego sluzu pow ze czasami moze sie taki pojawic albo sie przemeczyłam...a tak wszytko ok z synkiem:)wizyte mam 12 lutego:)
Karka, Czarodziejka87, She86, aleksandrazz, d'nusia, edyś, Kate84, Karolina@, Mania1718, Madlene.:), baassiia, Izoleccc, ksanka, domiii, Est, Hannia123, Falon, M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość
-
Co do znieczulenia to mi lekarz mówił, że nigdy nie ma gwarancji, że go podadzą bo mogą nie zdażyc na czas a za późno też nie można go podac. Zdarzają, się też przypadki, że przez znieczulenie zaczyna zanikac akcja porodowa i robią odrazu cc. (tak przynajmniej miało kilka moich znajomych)
-
kateee wrote:Mamuski polecam przeczytać na poprawę humoru! Ja sie uśmiałam jakie to prawdziwe!
http://krystynoniedenerwujmatki.pl/czego-pragnie-ciezarna-na-mecie-czyli-demaskacja-prenatalna/kateee lubi tę wiadomość
-
Karka ja z moczem niestety nie pomogę ale pomidorowa bym zjadła mniammmm
oby nam wszystkim weekend szybko zleciał
Nataszka no to pięknie, dobrze że pojechałaś i się uspokoiłaś
Ja Smoczek też spakowałam, jak nie będzie potrzebny to nie dam. Kurcze tak myślę o tym laktatorze, mam ale nie wiem jak go używać, gdyby np był potrzebny w szpitalu już -
nick nieaktualny
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny mam pytanie. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok,ale mocz tragedia. Białe krwinki 18-20 w polu widzenia, śladowe ilości białka i krwinki czerwone 1-2w polu widzenia...
Co to wszystko może oznaczać?
Właśnie mi też niefajne wyszły wyniki i próbowałam interpretować na googlach sobie...
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760