X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka aaa :) dzieki za info :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Właśnie mi też niefajne wyszły wyniki i próbowałam interpretować na googlach sobie...

Ja też od razu google odpaliłam, ale tak średnio mi to pomogło ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok,ale mocz tragedia. Białe krwinki 18-20 w polu widzenia, śladowe ilości białka i krwinki czerwone 1-2w polu widzenia...
    Co to wszystko może oznaczać?

Żadna osoba z forum nie poda Ci diagnozy, bo żadna nie jest lekarzem. Jedyne wyjście to konsultacja z ginekologiem. Powiem Ci tylko tyle, że ostatnio parę marcówek (w tym ja) miało fatalne wyniki moczu i z tego co pamiętam w każdym przypadku lekarze postępowali inaczej. Mnie np. lekarz przepisał Furaginum Teva i teraz wyniki mam prawidłowe. Idź do lekarza albo do niego zadzwoń. Jak dla mnie jedyne wyjście. ;)

Est lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka cieszę sie,że wszystko dobrze i skończyło się tylko na strachu:*Dobrze,że pojechałaś i się upewniłaś:)

Nataliano tak ja też smoczek wyparzam.
    Wezmę w razie co do szpitala,choć fanką nie jestem ale zobaczymy;)

Kate ja też się tak przymierzałam do tego laktatora i sobię mówię boziuu czy będę umiała ściągać te mleko?
    Heh mam nadzieję,że jakoś to pójdzie;)

Niecierpliwa,Karka może przedzwońcie do swoich lekarzy a póki co brałabym urinal albo żuravit.
    Trzymam kciuki,żeby wyniki się poprawiły:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:36

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Smoczek macie wyparzony czy jak?

Ja pudełko i Smoczek wyparzyłam we wrzątku

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek to prawda, ale moja ginka nie odbiera prywatnych telefonów.

Dopytam u niej na wizycie we wtorek. Dzięki ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozdrawiam ze swojego łóżka. Jezu jak dobrze!
    Dostałam furagin i Amotaks ze względu na bakterie wyhodowane w posiewie. Szyjka Oki, ale mam się oszczędzać. Zobaczymy wizyta za dwa tygodnie u lekarza prowadzącego.

Miłego wieczoru :)

Karka, Czarodziejka87, Kate84, Gośśś, Gośśś, She86, edyś, Hannia123, Madlene.:), Falon, Martita88 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    jeżeli zależy mi na KP to zalecane jest minimum do skończonego 6 tygodnia dziecka nie podawać smoczka ani butelki, bo zaburza to mechanizm ssania.

w pełni się z tym zgadzam, potwierdzone z kilkoma źródłami :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dostałam furagin i Amotaks ze względu na bakterie wyhodowane w posiewie. Szyjka Oki, ale mam się oszczędzać. Zobaczymy wizyta za dwa tygodnie u lekarza prowadzącego.

A wyciszyli ci do zera twardnienia? Ja powiem szczerze ze zastanawiam sie czy nie poprosić o skierowanie do szpitala na tokolize, bo mimo leżenia i leków czuje spinanie przy wstawaniu i czasem przy leżeniu.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    ryjkek to prawda, ale moja ginka nie odbiera prywatnych telefonów.

Dopytam u niej na wizycie we wtorek. Dzięki ;)

Tja... mój na szczęście odbiera telefon lub odpowiada na smsy, ale staram się przestrzegać pewnych reguł. Nie dzwonie do niego z błahostkami, nie dzwonie wieczorami i w weekendy. W sumie ludzie są różni więc też się nie dziwie Twojej gin. Jedyne co możesz teraz zrobić to jak ktoś wcześniej napisał wziąć Żurawit. To na pewno nie zaszkodzi ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Niecierpliwa,Karka może przedzwońcie do swoich lekarzy a póki co brałabym urinal albo żuravit.
    Trzymam kciuki,żeby wyniki się poprawiły:*

Ja się wstrzymam do wtorkowej wizyty, ale piję herbatkę żurawinową codziennie i mam żurawinę suszoną i też jem od kilku dni. Może to pomoże coś, sama leków nie chce brać kurczę. Zobaczymy :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Super, jednak co u siebie to u siebie! Tylko oszczędzaj się teraz Kochana :-*

Martka jeśli masz być spokojniejsza to porozmawiaj może o tym ze swoim lekarzem?

Mój na szczęście też odbiera i odpisuje, nawet na urlopie zauważyłam włącza tel i odpiszę :-)

Renka88 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Super, jednak co u siebie to u siebie! Tylko oszczędzaj się teraz Kochana :-*

Martka jeśli masz być spokojniejsza to porozmawiaj może o tym ze swoim lekarzem?

Mój na szczęście też odbiera i odpisuje, nawet na urlopie zauważyłam włącza tel i odpiszę :-)

Tak, musze porozmawiać. Ale idzie weekend i nie chciałabym wyjsć na natręta :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokolizy nie można brać ot tak sobie. Ja jak trafiłam drugi raz do szpitala , miałam napisane w papierach że brałam już tokolizę i mi jej nie dali , bo to nie jest sok , to też ma działanie na dziecko. Drugi raz podaliby mi tokolizę dopiero jakby faktycznie jakaś akcja porodowa się rozkręcała.

Hannia123 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Malina81 - moja szafa jest dzielona na pół (jedna połowa moja -druga męża) i te połowy są swoim lustrzanym odbiciem. Półkę mam tylko jedną (na takie rzeczy, których nie mogę powiesić na wieszaku bo się odkształcają), resztę zajmują wieszaki i komoda. Na samej górze mam pawlacz na rzeczy sezonowe, kołdry itp. Znalazłam zdjęcia ale są z okresu remontu i nie ma zamontowanego wieszaka na spodnie (tam nad tymi pudłami z butami).

25z4gv8.jpg

33vkv4k.jpg

Co ja Ci mogę doradzić to jak najmniej półek. Przy wieszakach łatwiej jest utrzymać porządek. Wieszak na spodnie mam tego typu:

http://tco.com.pl/wp-content/uploads/2014/09/APP72AL_LIFE-GSRTG.jpg

i bardzo polecam takie rozwiązanie. Wiadomo - u każdego sprawdzi się co innego ale ja nic bym nie zmieniła w naszym rozkładzie. No może zamiast drzwi z 4 paneli zrobiłabym 3 ale u nas się niestety nie dało bo byłby problem z pełnym dostępem do środka.

Bardzo, bardzo Ci dziękuję z calego serducha Kasiu za zdjęcia i radę. Masz rację szuflady i wieszaki gwarantują większy porządek. Mam już swoją wizję w głowie :)Teraz zeryfikujemy z panem projektantem- planenerem. Wszystkiego dobrego!
    ps- piękny Wasz ten pokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:11

nataliano lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tokolizy nie można brać ot tak sobie. Ja jak trafiłam drugi raz do szpitala , miałam napisane w papierach że brałam już tokolizę i mi jej nie dali , bo to nie jest sok , to też ma działanie na dziecko. Drugi raz podaliby mi tokolizę dopiero jakby faktycznie jakaś akcja porodowa się rozkręcała.

Wiadomo ze bez wskazań nie dostanę przeciez. To oczywiste. Dostawałam magnez w 21 tc i wiem jakie ma skutki niepożądane.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A wyciszyli ci do zera twardnienia? Ja powiem szczerze ze zastanawiam sie czy nie poprosić o skierowanie do szpitala na tokolize, bo mimo leżenia i leków czuje spinanie przy wstawaniu i czasem przy leżeniu.
    Brzuch twardnieje ale mniej. Nospa, magnez i do przodu. Mam się poprostu oszczędzać, na tym etapie macica się przygotowuje. Póki nie boli, nie panikuje :)

Martka89 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Brzuch twardnieje ale mniej. Nospa, magnez i do przodu. Mam się poprostu oszczędzać, na tym etapie macica się przygotowuje. Póki nie boli, nie panikuje :)

Ok, dzieki za inf :) ja tez leżę i ładuje tony leków :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik progesteronu z wczoraj...

Nie wierzę aż, że to mój...

39,12 ng/ml

Do tej pory zbieram szczękę z podłogi :P

Kasmira, aleksandrazz, kateee, Karka, Magda lena, domiii, nataliano, Kate84, Dorka87, Hannia123, Czarodziejka87, ksanka, Est, RudyTygrysek, foxica, Izoleccc, d'nusia, Madlene.:), Falon, kleo2426, Mania1718, Mietka 30:), Lilou1984, Martita88, M+M+?, krówka_muffka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Tja... mój na szczęście odbiera telefon lub odpowiada na smsy, ale staram się przestrzegać pewnych reguł. Nie dzwonie do niego z błahostkami, nie dzwonie wieczorami i w weekendy. W sumie ludzie są różni więc też się nie dziwie Twojej gin. Jedyne co możesz teraz zrobić to jak ktoś wcześniej napisał wziąć Żurawit. To na pewno nie zaszkodzi ;)

Dlatego nie naciskam na nią , bo wiem, że są różni ludzie :)
    Właśnie mam w szafce żurawit i chyba wezmę, bo tak jak mówisz nie zaszkodzi. A w sumie już czułam od dłuższego czasu , że coś musi być nie tak, bo zapach moczu był bardziej intensywny, a i w okolicach nerek pojawiał się kłujący ból.
    No zobaczymy :)

‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ