Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry z IP.
O 2 obudził mnie twardy brzuch. Ani nospa ani magnez nie pomogły.
To co mi nie dalo spać ma ktg pisze się max na 60. Zobaczymy co powiedzą lekarze ale na szczęście wygląda to na fałszywy alarm.
Edit.
Jesteśmy w domu. Wszystko pozamykane młody nie ucieknie. Zwiększam dawkę magnezu do tego nospa 3x1 i oszczędzamy się żeby dotrwać do końca lutego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 07:36
ksanka, Madlene.:), Hannia123, Karka, Est lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, 35 tygodni ciąży za nami
Jacqueline super wiadomość! Mocno zaciskam kciuki za spokojne 9 miesięcy
Izoleccc Dobrze, że to tylko fałszywy alarm
Kobietki mam pytanie o ból spojenia łonowego. Co Wam mówili na to lekarze? Bo ja mam wizytę w poniedziałek to się dopiero dopytam a boli okropnie, szczególnie jak w nocy próbuję wstać z łóżka z pełnym pęcherzemCzarodziejka87, Kate84, ksanka, d'nusia, Mania1718, baassiia, Madlene.:), Mietka 30:), RudyTygrysek, Izoleccc, Hannia123, Karolina@, Karka, Est, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Izolecc Całe szczęście, że to fałszywy alarm :-* tak jak piszesz teraz oszczędzaj się jak najwięcej
Kajola ja w luxmed w sumie nic w tym temacie się nie dowiedziałam, czekam na wizytę w czwartek u swojego.
Ja mam takie bóle, że przekręcić się na drugi bok czy podnieść z łóżka to wyzwanie właśnie przez spojenie, więzadła i inne takie tam na dole. No nie uwierzyłabym że to może aż tak boleć!
Miłej soboty Mamuśki -
Witam się w rozpoczętym 34 tygodniu(33+0)
Izolecc dobrze,że już w domku jesteście:*Dotrwasz do końca lutego!
Renka Ty też dotrwasz trzymam kciuki:*
Jacqueline u mnie serduszko było widać 8 dni po bladziochu więc szybko ale u mnie owulacja miedzy 10 a 11 dniem cyklu była.Ciężko wytrzymać do wizyty może idź podejrzeć :)Trzymam kciuki :*
Powodzenia na wizytach,jeśli ktoś dziś wizytuje samych dobrych wieści:)
Miłej soboty:)
Kate84, ksanka, Kajola, d'nusia, Magda lena, Mania1718, Madlene.:), RudyTygrysek, Izoleccc, Hannia123, Karka, Est, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Dzień dobry Marcoweczki,
Izoleccc cieszę się że jesteście już w domku, teraz najważniejszy odpoczynek, także brzuch w gore i niech Tomek tam nie wymysla za dużotylko spokojnie dojrzewa.
Martka, Renka trzymam kciukaski za dobry nastrój i kondycję.
Jacqui - oby tak dalej niech ziarenka pięknie zapuści korzenie i wyrośnie w słodkiego dzidziunia. U mnie serduszko pukalo w 6t5d.
Miłego weekendu i soboty samej w sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 08:47
Renka88, Est lubią tę wiadomość
-
Przybijam piątkę mamusiom z problemami dotyczącymi spojenia. W nocy nie można się przekręcić, wstać, ruszyć, a w dzień chodzenie to wyczyn. Lekarz mi wczoraj powiedział,że nic się na to nie poradzi. Taki urok zwłaszcza,że w moim przypadku Młody już mocno naciska. Dobrze ,że szyja trzyma chociaż czasami mam wrażenie,że Dziecko zaraz wypadnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:00
-
Witam. Mój Seba tak mnie mocno uciska na gorze, że co chwilę mam duszności, zgagę lub wymioty. Nie ma dnia żebym nie była na wc z tego powodu. Wczoraj mu czekolada nie zasmakowała chociaż przez całą ciążę ją nie jadlam więc ochotą straszna. Ale cóż. Kopie jak szalony, prawie nie śpi.
Czekam:
-
Izoleccc - uf. Dobrze, że to fałszywy alarm, ale to też znak, że trzeba więcej odpoczywać, także do końca lutego na spokojnie, odpoczywacie
:*
Ja też zgłosiłam lekarzowi ból spojenia, pachwin/wiązadeł...
Spojrzał się na mnie i powiedział : no lepiej nie będzie
No tak, domyślam sięAle ten ból właśnie najgorszy jest jak wstaję siku w nocy, tak jak u Was. Wtedy się rozbudzam i dupa blada.
Ja już po śniadanku i kawie. Dziś na obiad jedziemy do Manekina (znacie tą naleśnikarnię?). Doczekać się nie mogę moich ulubionych naleśnikówmmmmniam.
Aaaaa pytanie do mamusiek, które teraz piją kawę kofeinową: Czy podczas karmienia piersią planujecie pić chociaż słabiutką, maluteńką kawunię?
Ja co prawda zaopatrzona jetem w bezkofeinową też, ale nieeee zastąpi to prawdziwej kawusi z ekspresu...
Miłego i spokojnego weekendu. Gratulacje z okazji rozpoczęcia nowych tygodni. Ja też dziś świętujęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:11
Czarodziejka87, Madlene.:), RudyTygrysek, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Uhh tak mi ulżyło
Także teraz na spokojnie po niedzieli zadzwonię żeby umówić wizytę
Skończony 6tc wg OM to dobry pomysł na wizytę będzie ?
Teraz spokojnie mogę iść spać
grtulacje;)
-
Magda lena a jaką kawę bezkofeinową pijesz? Ja ostatnio znalazłam Jacobs decaff
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003000284300
Ja ją parzę w czajniczku i dolewam mleko, już nie piję normalnej kawy i nie mam wyrzutów sumienia
Hmmm, znając lajtowe podejście mojego lekarza to nawet nie mam co liczyć na współczucie no ale ból zgłosić trzeba
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Kajola wrote:Magda lena a jaką kawę bezkofeinową pijesz? Ja ostatnio znalazłam Jacobs decaff
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003000284300
Ja ją parzę w czajniczku i dolewam mleko, już nie piję normalnej kawy i nie mam wyrzutów sumienia
Ja mam Tchibo. Czasami ją piję, jak mi się chce drugiej/trzeciej kawy to wtedy ją robię, ale że jestem kofeinoholiczką to czuję, że to nie "to".
Spróbuję z tą Jacobsa!! Dziękuję!!Kajola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Izoleccc życzę Ci leniwej soboty, odpoczywaj i się nie przejmuj. Całe szczęście że jesteś w domku
Magda lena Mam zamiar pić jedną słabą kawkę dziennie. Najgorzej jest w pierwszych miesiącach, trzeba uważać i patrzeć jak dzieciak reaguje, w razie czego od razu odstawić. Oby nie, uwielbiam tą małą czarnąWażne by pić ją zaraz po karmieniu a nie przed. Dawka dozwolona to dwie małe filiżanki
Kuźwa ból spojenia to mam już od dłuższego czasu. W nocy jest najgorzej ból spojenia, pachwin, biodra, czasami aż wstać nie mogę. Ciekawe czy po porodzie od razu jak ręką odjął?
Kończymy dziś 35 tydzień i zaczynamy 36.Czy to możliwe? Uwielbiam te liczby
Także coraz bliżej poród !!!
Nie mogę doczekać się wiosny, jak będę hasać sobie z wózeczkiem wszędzie
Miłego dniaRudyTygrysek, Czarodziejka87, d'nusia, Magda lena, Mania1718, ksanka, Izoleccc, Hannia123, Karolina@, domiii, Kate84, Karka, Lilou1984, Est, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Meldujemy że u nas boska noc. Cała przespana !
Co do tych bóli mnie też boli wszystko tam na dole. Pachwiny i więzadła najgorzej.
Wczoraj męczył mnie ból krzyża i podbrzusza ale ciągły. Wzięłam nospe i magnez , poleżałam i przeszło na szczęście ale mocno się wystraszyłam...
ksanka lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Magda lena a do tego Manekina w jakim mieście chodzisz? Bo w Poznaniu np jest od zeszłego roku też naleśniczarnia Karafka Bistro & Cafe, bodajże tak sie nazywa. W okolicach starego browaru. Pracowałam w jednej z ich restauracji ale w innym mieście. Naleśniki i ogólnie dania mają mega
No i wiem jak przygotowywane więc z czystym sumieniem polecam
A restauracja wzorowana na Manekinie właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:39
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Mój m ma ostatnio świetny kalendarz
Dziś 30 wiec 31 a jutro 31 wiec 30 dni jeszcze ale i tak najbardziej mu sie podoba 29 czyli 1 do porodu
Ok ta arytmetyka jest po kręcona ale juz tak fajnie się odlicza ten czas do końca ze wow.
Ja muszę przyznać ze kawę odstawilam juz jakieś 2 lata temu na rzecz red esspresso, chociaż czasem dalej mi się marzy filizaneczka mocnego włoskiego espresso! Eh ten aromat!
Miłego i słonecznego dnia i żeby wam te bóle przeszły
A mam do was jeszcze jedno pytanie, czy w badaniach dostalyscie zlecenie na CMV?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:43
d'nusia, Magda lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny