X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, w Toruniu (mamy ich aż 3, a i tak zawsze tłumy ludzi.), byłam też w Bydgoszczy i Gdańsku. Wszędzie są tak samo pyszne. Ubóstwiam ich naleśniki i wszystkie ich dania. Krem z borowików w chlebie mmmm. Koniec świata <3

margaret26 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak byś była kiedyś w Poznaniu to polecam też Karafke ;-)
    Ich Tagliatele z kurkami i kurczakiem to poprostu mistrzostwo <3

Magda lena, Kate84, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kiepsko całą noc nie spałam (znowu) zgaga masakraaaa,
    a teraz tak mnie naciąga na wymioty ze nie wytrzymam :( do tego
    dziwnie mnie brzuch tak jakby boli nie umiem opisac tego nawet :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ksanka,
    Palaszuję ciastko czekoladowe z kawką :D
    Mmmmmm mniam mniam :D

Jakieś standardowe czy mój faworyt? Na mące koko? Spoko

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Jakieś standardowe czy mój faworyt? Na mące koko? Spoko
    Oczywiście ze Twoje :) dodałam tylko trochę niesłodzonego mleka sojowego, bo mi się mąki kokosowej sypnęło :p

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Cieszę się ze smakuje! Ja wzielam sobie kawałek na 2 śniadanie;) tylko kawki nie pilam do tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 11:16

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Aaaaa pytanie do mamusiek, które teraz piją kawę kofeinową: Czy podczas karmienia piersią planujecie pić chociaż słabiutką, maluteńką kawunię?
    Ja co prawda zaopatrzona jetem w bezkofeinową też, ale nieeee zastąpi to prawdziwej kawusi z ekspresu...

Magdalena ja też kawosz :), co prawda w I trymestrze odrzuciło mnie od kawy zupełnie, ale potem mi przeszło i piję codziennie jedną (czasem zdarza się, że dwie) z ekspresu (oczywiście w ustawieniach mam na najsłabszą z możliwych). Mam bezkofeinową Nescafe, ale prawdziwego kawosza niestety nie oszukasz :-D Jeśli chodzi o karmienie to piłam też jak karmiłam, ale zawsze po karmieniu.

Magda lena, Madlene.:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.
    Wy piszecie, że odliczacie, nie możecie się doczekać, a ja boję się coraz bardziej tego dnia :( Nie wiem co mnie naszło :( Dziwnie się ostatnio czuję, jest mi coraz ciężej i bardzo się boję, szczególnie wieczorem czuję się taka mocno wystraszona... Mam nadzieję, że nie złapie mnie w nocy, wtedy wszystkiego boję się bardziej :(

A tak na pocieszenie robiłam sobie ostatnio pycha ciacho z truskawkami, a wczoraj czekoladowe :) Było dobre, ale mało mi pomogło :)

Jacquline serdecznie Ci gratuluję i będę trzymać kciuki żeby tym razem wszystko było książkowo i żeby nic Cię nie niepokoiło przez 9 miesięcy :)
    A za Ciebie Annak nadal trzymamy kciuki :) Byle nie za długo, bo i tak mi kostki w dłoniach ostatnio puchną ;)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nocka była piękna do 4:00 rano, kiedy musiałam oczywiście wstać do wc... obudziłam się i przez ponad dwie godziny przekręcałam z boku na bok nie mogąc zasnąć. Potem przysnęłam jeszcze do 9:00, ale teraz po porannej kawie jakoś odżyłam :)

Ola współczuję opryszczki, ale jakby Mery tak posiedziała do skończonego 36 tc, to by w sumie źle nie było :) Ta zgładzona szyjka niczego nie przesądza, też można z taką troszkę pośmigać jeszcze :)

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 37 tygodniu :)

Izolecc dobrze, że to był fałszywy alarm, odpoczywaj Kochana!

Kajola ja ból spojenia łonowego mam od jakiegoś miesiąca i muszę z tym żyć, bo do porodu już lepiej nie będzie :) narządy przygotowują się do sporego wydarzenia i wysiłku, więc musi tak być...

Magda lena wytrzymajmy jeszcze tydzień, a potem możemy spokojnie rodzić :)

ps. Manekina mamy w Warszawie, ale nigdy nie byłam, bo kolejki niemiłosierne!

a, ja obecnie piję jedną kawę normalną dziennie z ekspresu (raz w tygodniu nawet z Coffee Heaven średnią latte :P), a jak chce mi się więcej to INKA zbożowa. i też się zastanawiałam co jak będę karmić... z tego co wiem to jedna mała też "przysługuje" tylko po karmieniu, żeby do kolejnego karmienia jak najwięcej zniknęło. a! kupiłam nawet herbatę bezkofeinową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 11:27

Hannia123, Renka88, Magda lena, Kate84, Kajola, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), Karka, baassiia, Mietka 30:), Madzialena90 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki.
    Wy piszecie, że odliczacie, nie możecie się doczekać, a ja boję się coraz bardziej tego dnia :( Nie wiem co mnie naszło :( Dziwnie się ostatnio czuję, jest mi coraz ciężej i bardzo się boję, szczególnie wieczorem czuję się taka mocno wystraszona... Mam nadzieję, że nie złapie mnie w nocy, wtedy wszystkiego boję się bardziej :(

Dzień dobry dziewczyny! Miłęgo i spokojnego weekendu wszystkim życzę!

Paola ja też się boję. Czasami właśnie wieczorem nachodzą mnie myśli, a jak sobie dam radę, a jaki będzie poród, a potem jak to będzie z dzieckiem, wszystko się zmieni, czy dam radę itp.
    Ale to zupełnie normalna reakcja na coś czego nie można zaplanować. Na niewiadomą! W naszym kręgu kulturowym przyzwyczajeni jesteśmy do planowania, ustalania, układania, a tu nic się nie da zrobić. Nie mamy nad tym pełnej kontroli i dlatego się boimy :) Ale spoko damy radę!

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina współczuję takich dolegliwości na końcówce, eh wymioty nic miłego. Moja Amela też chyba nie sypia, no to ma akurat po Mamusi :-P

Magdalena Manekin mniammmm <3

Marlena dzięki za polecenie nowej naleśnikarni :-D Co prawda po porodzie się wyprowadzam no ale może choć raz odwiedzę! A później gdy będę tu wpadać :-D OMG doczytałam drugiego posta chcę jutro na to tagiatelle!

Alinali współczuję, nawet nie wiem co napisać. Chciałoby się, że będzie lepiej ale no tego nie wie nikt :-*

Marlena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale apetytu narobiłyście na naleśniki i te tagliatelle;)
    Taka głodna się zrobiłam hehe;)
    No i chodzą za mną lody z Sowy nie no ślinka już mi cieknie ;D
    Idę robić obiad:)

Magda lena, Izoleccc lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki my jutro śmigamy na sesje ciekawe czy sie wyrobią z obróbką zanim dziadki przyjadą...

Kate84 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    To jak byś była kiedyś w Poznaniu to polecam też Karafke ;-)
    Ich Tagliatele z kurkami i kurczakiem to poprostu mistrzostwo <3

Kurcze chciałam pojechać na nie, ale nie widzę w menu? A na darmo nie chcę jechać skoro muszę leżeć :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali mam dla Ciebie sposob na zgage- dwom znajomym pomaga a tez bardzo cierpią. Przynajmniej litr soku jablkowego wypic. Nie ze na raz :) ale dziennie litr i mowią,ze im pomaga! Sprobuj co Ci szkodzi. Kup sobie jakis dobry sok i pij, a moze Tobie tez pomoze? Ja miewam delikatne wiec nawet lekow nie biore ale kolezance nie przechodzilo po rennie, gavisconie a zaczela pic sok jakblkowy i jak reka odjal. Sprobuj :)

alinalii lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii jaką kupiłaś tą herbatę bezkofeinową? :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali, mnie wczoraj polozna na zgage polecala migdaly ze skorka. Nie probowalam jeszcze ale skoro i tak nic innego nie dziala to moze nie zaszkodzi sprobowac?

alinalii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ratujcie...

Od rana męczą mnie duszności, teraz może już nie tak mocno, temperatura rano normalna, czułam się raczej ok.

Potem zaczęło mi być jakby trochę zimno, choć w piecu rozpalone i w domu jest te 21-22 stopnie. No i południe jakoś już było 37,4 pod pachą, a teraz już 37,8-37,9 :/ I bola mnie już całe plecy jak łazikuje

W okolicy nie ma sklepu ani apteki a nikt specjalnie nie będzie mi jechał gdzieś dalej.

W domu mam jedynie zwykłą herbatę, miód i syrop niby malinowy.

Coś tym zestawem zdziałam jak będę się faszerować ?

W Femibionie 1 co biorę jest już dzienna zalecana dawka witaminy C, a nawet ponad normę, więc chyba za bardzo więcej nie można ?

W poprzedniej ciąży też miałam lekką gorączkę jednego dnia i przeszło na drugi dzień praktycznie, ale jak wiadomo ciąża nie zakończyła się szczęśliwie :/ I trochę się boje :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Jacqueline ja mam duszności na tym etapie ciąży i powiem Ci, że raz mi zimno raz gorąco, przed chwilą mnie dopadło właśnie, uderzenie ciepła i słabo.... to siedzę oparta i piję wodę... A jeśli chodzi o gorączkę, to pamiętam, że jeden dzień na początku taki miałam, że złapała mnie gorączka, cały dzień spałam, myślałam, że grypa mnie rozbiera, a był czerwiec, to były urodziny mojego męża, i niestety nic nie wyszło z planów, na drugi dzień przeszło:) jak wywnioskowałam później, musiała się Hania zagnieżdżać wtedy czy coś teges ;) to był bodajże 18dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:58

edyś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ