X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ze szpitalnego łóżka w ostatnim dniu 35 tygodnia...
    U mnie bez zmian, nie wychodzę bo " istnieje zagrożenie życia dziecka" szkoda że mój lekarz tak nie myślał jak kazał mi się samej leczyć w domu.
    Za 20 dni moje maleństwo Bedzie już ze mną, pytanie czy te 20 dni śledzę na oddziale czy w domu
    Pozdrawiam i trzymajcie się w żaglami jeszcze trochę :)

Tunia.a lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej drugiej ciąży to był koniec 5 tygodnia jak miałam tą gorączkę, było chyba max 38,1 ale przeszło po piciu herbatki z miodem .

W ciąży z córką tuż przed i w czasie plamienia implantacyjnego miałam koszmarne zapalenie pęcherza :/ I przeszło po faszerowaniu się herbatą żurawinową 3-4 razy na dzień przez kilka dni. Ale gorączki nie miałam.

A teraz - no cóż, 2 dni temu beta była 46,6 więc po implantacji już dawno. Pierwszy raz nie miałam plamienia implantacyjnego ;)

Hmm sądzę, że mogę być tu trochę winna coś mi się wydaje - poszłam spać z niedosuszoną głowa a wczoraj było tak hmm z 17-18 stopni w domu.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, mam nadzieje, że jutro już będzie lepiej a do poniedziałku jakoś przejdzie :)

Zamierzam wybrać się do lekarza wysępić znów skierowania na te całe TSH, Ft3 i Ft4. TSH co Wam pisałam wcześniej jak badałam było 2,16, a nieco ponad miesiąc później (2 miesiące temu prawie) badałam, tylko w innym laboratorium, było już 1,79 :) Więc może zaopatrzę się gdzieś w jakiś dobry syrop malinowy czy coś :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to rzeczywiście niemądre spanie w chłodnym z mokrą głową!! Jeszcze teraz. Kochana uważaj na siebie i dbaj teraz bardzo :) Trzymam mocno kciuki.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam przed chwilą kawałek ciasta kruchego z budyniową pianką i malinami! Dziewczyny niebo w gębie! Szczerze polecam! :)

Karka, margaret26, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię jutro tort bezowy z kawowym kremem! Mój K nigdy nie jadł ,a moja mama robiła czasami i ja też muszę zacząć :-)

Dorka87, Kate84 lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline ja tak miałam w dniu spodziewanej miesiączki. Z łóżka się nie mogłam podnieść ;) No a następnego dnia było już lepiej, a miesiączki nie ma do tej pory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:25

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    domiii jaką kupiłaś tą herbatę bezkofeinową? :)

Po dlugim rozeznaniu ta - jedyna w torebkach jaka znalazlam, i tylko online

http://www.sklep.dilmah.pl/p/pl/83117/dilmah_decaffeinated_tea_[25x2g].html

:)

Karka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś łapie własnie trzeci raz! Jak na razie wyskoczyła mi opryszka i gardło mnie boli. Jem czosnku w kapsułkach, piję wapno, prenalen saszetki. Jedyne pocieszenie ze to moje ostatnie przeziebienie w ciąży. Z tego co wiem najbardziej niebezpiecznie zachorować 7-12 tydzień bo wtedy kształtują się wszystkie narządy, więc nie jest jeszcze źle. Może Twój organizm tak reaguje na ciążę

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurcze chciałam pojechać na nie, ale nie widzę w menu? A na darmo nie chcę jechać skoro muszę leżeć :-P

W Karafce w moim mieście jest ten makaron ale kurcze przyznam sie bez bicia ze nie jestem pewna czy w Poznaniu tez to jest.
    Za mną od tygodnia chodzą ich lody z gorącymi malinami <3 Nigdzie pyszniejszych nie jadłam :-)

Kate84 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Zjadlam przed chwilą kawałek ciasta kruchego z budyniową pianką i malinami! Dziewczyny niebo w gębie! Szczerze polecam! :)

i przez Ciebie właśnie sterczę z bólem krzyża przy garach !!!
    ciacho już w piekarniku !!!!!!!

muminka83, Izoleccc, Dorka87, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    MeAmerie trzymam kotek kciuki. Już teraz jesteś pod dobrą opieką więc Emil i Ty jesteście w najlepszym możliwym miejscu.

Padam na pysk.Mąż właśnie poleciał do teściowej. Zrobiłam jej jeszcze gulasz i sałatkę na kolację no i ciacho. Teraz leżę ale najchętniej to bym poszła spać. Przed tym krokiem chroni mnie świadomość że 30 minut teraz równa się brak snu do 4-5 rano. Za moment muszę trochę pobawić się z synkiem bo dzielnie mi pomagał.

W poniedziałek idzie mąż z nim na rtg płuc a w piątek najpierw ja do gina S potem na 14 na usg bo młodemu na szyjce pojawiły się 6 powiekszonych węzłów chłonnych i lekarka chce sprawdzić by zareagować wrazie w.

Dziś kończy mi się 32 tydzień. W tym tyg jakaś przybita chodzę. Kręgosłup mi odpada. Mój neurolog rozkłada ręce, genetyk mówi że muszę wytrzymać a rezonans w pierwszym tyg kwietnia.
    Podziwiam Was dziewczyny. Nie dałabym rady drugiej ciąży znosić jak pierwszej. Przy Was to ja nie mam problemów ale jakoś chyba przesilenie zimowe mnie dopadło.

Cieszę się że ciasto proponowane malinowe na kruchym spodzie z budyniową pianką wam smakuje. Świetne jest z każdym rodzajem owoców prócz kiwi,pomarańczy. ..chyba że są kwaśne i mus z nich zrobicie.

Życzę wam miłej soboty i dużo uśmiechu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś dziś naszło na zrobienie badań na cholestaze bo mnie wszystko swędzi ostatnio... Nie dokładnie stopy i dłonie tylko głowa, nogi, uszy itd. No i jak na złość aspat, alat, fosfataza podwyższone, bilurubina w normie. Zadzwoniłam do lekarki i kazała sie pakować do szpitala. Narazie jestem przerażona bo bardziej myślałam ze to moje urojenia...

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie- zobacz jak niewiele Ci już zostało. Za 20 dni będziecie już mieli Emila :)
    Jacqueline - ciepła herbataka z miodem, woda z sokiem malinowym i łóżeczko. Nie stresujemy się. Wszystko musi być dobrze.
    Kateee- no to śmigaj do szpitala, tam się wami dobrze zajmą. Trzymam kciuki i daj znać, jak będziesz wiedziała coś wiecej.

Dziewczyny- niecierpie was za tego smaka, co mi narobiłyście. A po nocnej przygodzie mój M nawet mi nie pozwala samej sobie herbaty zrobić więc o cieście mogę tylko pomarzyć... :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie,Kateee trzymam za Was kciuki:* Będzie dobrze!

Muminka lepszego samopoczucia,żeby plecy mniej bolały i zdrówka dla synka! Trzymaj się:*

Jacqueline dużo wody z cytryną i miodkiem,czosnek,imbir..terapia szokowa trzymam kciuki,żeby pomogło!
    Dużo zdrówka:*

Ja jakoś opadłam z sił,siedzę,wegetuje i marzą mi się lody a mój luby uciął sobie drzemke..

Filip 28.03.2016 <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    i przez Ciebie właśnie sterczę z bólem krzyża przy garach !!!
    ciacho już w piekarniku !!!!!!!
    Nie pożałujesz :)

alinalii lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzućcie dobre kobiety przepis na ten placek;d Maliny mrożone rozumiem?A jakaś alternatywa oprócz malin?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

Tak mrozone, tak jak Muminka wspominala mozna spróbować z każdymi innymi owocami byleby byly kwaśne, bo cala reszta jest dość słodka, a i tak nie posypalam juz cukrem z wierzchu.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie Ty się tam trzymaj, 20 dni to już tak mało :-* a jeśli w szpitalu będziecie bezpieczniejsi to na pewno jakoś dasz radę, buziaki :-*

Jacqueline a może czosnek i miód masz w domu? To mleko z czosnkiem lub kanapki z czosnkiem i herbatkę z miodem i cytryna? No i uważaj na siebie, dużo w łóżeczku. Więcej przy takiej temperaturze lepiej się nie kładź z takimi włosami :-*

Olu zdrówka, Mam nadzieję że Cię nie rozłoży jednak

Marlena jutro zadzwonię tam i zapytam o te tagiatelle :-P takiego mi Smaka narobiłaś :-D

Kateee no coś Ty! Kurcze szok i co teraz dalej??? Daj znać koniecznie, kiedy wizyta czy od razu szpital?

Muminko przykro mi, że taki ciężki masz teraz okres i tak kiepsko się czujesz. Buziaki :-* i zdrówka dla Ciebie i synka

My z M oprożnialiśmy 2,5 takich dużych szaf, 4 regały no bo w poniedziałek cześć tych mebli jedzie do Gdańska, nic prawie nie robiłam a teraz ledwo żyję, brzuch boli jak nie wiem :-( ale meble gotowe, reszta stoi w kartonach do zabrania no i to co M zmieścił do siebie do auta to już spakowane i jutro bierze. Powiem Wam, że oprócz odliczania do porodu, czeka mnie odliczanie do wielkiej wyprowadzki...

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate w końcu dostaniesz po tym tyłku ! Kiedy ta przeprowadzka w końcu ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ