X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu oferują zzo i nie ma potrzeby wcześniejszej konsultacji z anestezjologiem. W planie porodu zaznaczyłam, że chcę korzystać z każdego możliwego znieczulenia. Dzisiaj po raz kolejny śnił mi się poród, jako tak przyjemna i piękna chwila. Nie wiem, czy to oznacza że faktycznie tak będzie czy wręcz odwrotnie? W każdym bądź razie z każdym dniem coraz bardzie nie mogę się doczekać! :)

Magda lena - mam ten olej z biedry o którym piszesz i używam go praktycznie w tych samych celach :) Najbardziej lubię olejować nim włosy. Efekty piorunujące :)
    Izoleccc - ok, dam znać. Patrzałam na kamerki na stoku i widziałam tam jakieś prześwity. No ale zapytam M jak wróci.

domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten olej na włosy to jak dokładnie działa i jak się używa? Ja mam długie, delikatne i szybko mi się przetłuszczają. Nakładacie na całość, czy od połowy długości? Jak to potem zmywacie, żeby nie były tłuste włosy?

Były u mnie wczoraj koleżanki z liceum i obgadywałyśmy imiona. I jedna z nich mówiła, że u jej siostrzenicy w grupie przedzkolenej na kilkanaście dziewczynek 9 to Julki... także trochę lipa :p Mi się to imię baaardzo podoba, no ale zrezygnowałam właśnie ze względu na jego popularność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:16

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - <3 No anioł, nie człowiek - jak dziewczyny pisały :) :)

Zapewne część z Was kojarzy inesskę - pierwsze co jak się dowiedzieliśmy, że jest w ciąży to faktycznie pomyślałam, że ja mogę trochę poczekać jeśli u niej będzie dobrze :) No i oczywiście u Was Kochane :) Bardzo przeżywałam jak czytałam coś niepokojącego na tej stronie :/

Po stracie nie ma już tej "beztroski" przy byciu w ciąży, ale tak bardzo chce wierzyć, że będzie dobrze :) Bo co mi innego pozostaje ? ;)

Od kilku dni pobolewa mnie w krzyżu i trochę brzuch na razy, ale mam nadzieję, że @ nie zjawi się przez najbliższe 9 miesięcy :)

Coś polecacie na ból w krzyżu w mojej sytuacji ? :)

Nie odzywam się za bardzo u Was, ale podglądam Was w miarę regularnie :)

Więc nie myślcie, że Was opuściłam ;)

Jesteście Wspaniałe :)

Kokaina, Martita88, skowroneczka87, Kate84, Karka, kleo2426, Hannia123 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline a na kiedy Ci TP wypadnie? Pewnie Październik?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    No jakbym znalazła taką okazję za 5 pln, to też bym się nie wahała ;)
    Ja kupiłam w smyku takie ciepły misiowy pajacyk. Cool club. Wczoraj widziałam, że jest na promocji za 40 zl w sklepie stacjonarnym, bo internetowym juz nie ma. Wczesniej cena regularna byla ok 100 zl, chociaz ja tez kypilam na promocji za 37 zl. Mysle ze zwykly pajacyk, a na to ten ciepły wystarczą aby przenieść małego do samochodu.

Wanna lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, na wyjście ze szpitala do samochodu, jeśli będzie wietrznie i stosunkowo zimno, to warto nosidełko nakryć pieluszką tetrową żeby zimne powietrze od razu nie owiało buźki maleństwa. Jeśli będzie pięknie i słonecznie, nie ma takiej potrzeby.

ksanka, Kokaina lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Nie, nie chodzi o badania, chodzi o konsultację z anestezjologiem, bez niej nie ma znieczulenia. Dla mnie też dziwne, bo myślałam, że jak coś to anestezjolog przyjdzie do mnie i w trakcie porodu wykona taką konsultację. Tak chyba było w programie Porody na Polsacie.
    Ja mam konsultację umówioną.

• RudyTygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ten murzynek jest z mąką kokosową? Wygląda przepysznie a ja mam taką ochotę na ciacho. W niedziele chyba upieczemy babkę jogurtową z pomniejszoną ilością cukru :D

ksanka lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do poloznej pow ze prawdopodobnie czop mi moze odchodzic...a tu dopiero 33 tydzien:( zdenerwowalam sie...czekam bo do 30 minut bedzie sie widizecz moja gin i mi da znac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:25

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    dzwonilam do poloznej pow ze prawdopodobnie czop mi moze odchodzic...a tu dopiero 33 tydzien:( zdenerwowalam sie...czekam bo do 30 minut bedzie sie widizecz moja gin i mi da znac...

Kochana spokojnie, czop może w taki sposób powolutku odchodzić nawet 3-4 tygodnie. nie denerwuj się i zaczekaj na telefon :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana spokojnie, czop może w taki sposób powolutku odchodzić nawet 3-4 tygodnie. nie denerwuj się i zaczekaj na telefon :*

strasznie sie zdenerwowałamehh:( wykoncze sie nerwowow ciazy...

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ksanka ten murzynek jest z mąką kokosową? Wygląda przepysznie a ja mam taką ochotę na ciacho. W niedziele chyba upieczemy babkę jogurtową z pomniejszoną ilością cukru :D
    Tak z mąka kokosowa, tylko ok 40g na całe ciasto, za to ok 100g orzechów włoskich.
    A kupiłaś czy zrobiłaś make? No i potrzebny jeszcze olej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszaka spróbuj się uspokoić, czopki może odchodzić w "kawałkach"
    Jak dr zadzwoni to na pewno Ci wyjaśni co i jak. Może nawet tak być ze wypadnie kawałek a reszta będzie się trzymała i zabezpieczają dzidzia

Jacqui wszystkie mocno trzymamy kciuki za Was i bardzo bardzo liczymy na to że z kropeczki zrobi się człowiek już za 8-9 miesięcy.

Jesteś dla nas cały czas dzielna marcoweczka z przesunięciem.

Krówka_muffka dziękuję, dla mnie to pierwszy raz więc lepiej się podpytać, :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:51

krówka_muffka lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miala wypadek w pierwszej ciąży. Tzn koziolkowali autem, była dwa miesiące przed terminem. Nic się niby nikomu nie stało, ale odszedł jej czop i okazało się ze ma 1 cm rozwarcia. Polezala z tydzień, zobaczyła ze nic się nie dzieje i wróciła do pracy. Urodziła dwa dni przed terminem

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka nie denerwuj się tak jak Domiii pisze czop może odchodzić powoli a poród dopiero za miesiąc.
    A może to wcale nie czop,daj znać po telefonie trzymaj się:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 - tak jak pisze Domiii, spokojnie. Na innych wątkach jak śledziłam to czasami dziewczyny zaczynały rodzić po kilku tygodniach.

Baassiiaa - to chyba mamy podobne włosy. Przed ciążą musiałam je myć codziennie, bo na drugi dzień u nasady były przetłuszczone. A generalnie z włosów jestem zadowolona. Olej nakładam na suche włosy, wcześniej delikatnie do podgrzewam. Potem nakładam na to ręcznik i chodzę tak do godzinki czasu. Następnie spłukuję dwa razy - pierwszy raz jakimś mocniejszym szamponem, a drugi raz delikatnym, takim co włosy myję na co dzień.
    Co do imion to ja również nie chciałabym dać dziecku popularnego obecnie imiona. Pamiętam jak w 2008 roku kuzynka chrzciła dziecko. Było pięć dziewczynek, z czego cztery to Oliwie :)

baassiia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam przed chwilą do szpitala upewnić się o tą konsultację z anestezjologiem przed podaniem zzo. Połączyli mnie z porodówką i rozmawiałam z położną, a w tle jeden wielki krzyk :D Aż mnie ciary przeszły :D

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wszystkie szpitalne mamy mają tak okropne jedzenie, ale ja mam dietę i nie mogę nic swojego mieć. Masakra...chce do domu do synka :(

Martka89, She86 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Tak z mąka kokosowa, tylko ok 40g na całe ciasto, za to ok 100g orzechów włoskich.
    A kupiłaś czy zrobiłaś make? No i potrzebny jeszcze olej
    No właśnie u nas kiepsko z tą mąką bo nigdzie nie mogę jej dostać a nie chce mi się bawić w jej produkcje :D A masz jakieś inne sprawdzone przepisy na ciasta?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te make kupiłam na allegro, cena tylko ok 5PLN za 0,5 kg ale patrząc na to ile się używa to nie ma problemu.

Co do innych przepisów to ten jest najszybszy i najprostszy bo nie trzeba długo stać przy mikserze.
    Aczkolwiek już się zastanawiam na ile w przyszłości będę dalej stosowała przepisy na ciasta bezglutenowe.

Make kupowałam u Biologistic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:04

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ