Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim szpitalu oferują zzo i nie ma potrzeby wcześniejszej konsultacji z anestezjologiem. W planie porodu zaznaczyłam, że chcę korzystać z każdego możliwego znieczulenia. Dzisiaj po raz kolejny śnił mi się poród, jako tak przyjemna i piękna chwila. Nie wiem, czy to oznacza że faktycznie tak będzie czy wręcz odwrotnie? W każdym bądź razie z każdym dniem coraz bardzie nie mogę się doczekać!
Magda lena - mam ten olej z biedry o którym piszesz i używam go praktycznie w tych samych celachNajbardziej lubię olejować nim włosy. Efekty piorunujące
Izoleccc - ok, dam znać. Patrzałam na kamerki na stoku i widziałam tam jakieś prześwity. No ale zapytam M jak wróci.domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ten olej na włosy to jak dokładnie działa i jak się używa? Ja mam długie, delikatne i szybko mi się przetłuszczają. Nakładacie na całość, czy od połowy długości? Jak to potem zmywacie, żeby nie były tłuste włosy?
Były u mnie wczoraj koleżanki z liceum i obgadywałyśmy imiona. I jedna z nich mówiła, że u jej siostrzenicy w grupie przedzkolenej na kilkanaście dziewczynek 9 to Julki... także trochę lipa :p Mi się to imię baaardzo podoba, no ale zrezygnowałam właśnie ze względu na jego popularność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:16
-
Annak -
No anioł, nie człowiek - jak dziewczyny pisały
Zapewne część z Was kojarzy inesskę - pierwsze co jak się dowiedzieliśmy, że jest w ciąży to faktycznie pomyślałam, że ja mogę trochę poczekać jeśli u niej będzie dobrzeNo i oczywiście u Was Kochane
Bardzo przeżywałam jak czytałam coś niepokojącego na tej stronie
Po stracie nie ma już tej "beztroski" przy byciu w ciąży, ale tak bardzo chce wierzyć, że będzie dobrzeBo co mi innego pozostaje ?
Od kilku dni pobolewa mnie w krzyżu i trochę brzuch na razy, ale mam nadzieję, że @ nie zjawi się przez najbliższe 9 miesięcy
Coś polecacie na ból w krzyżu w mojej sytuacji ?
Nie odzywam się za bardzo u Was, ale podglądam Was w miarę regularnie
Więc nie myślcie, że Was opuściłam
Jesteście Wspaniałe
Kokaina, Martita88, skowroneczka87, Kate84, Karka, kleo2426, Hannia123 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wanna wrote:No jakbym znalazła taką okazję za 5 pln, to też bym się nie wahała
Wanna lubi tę wiadomość
-
Ksanka, na wyjście ze szpitala do samochodu, jeśli będzie wietrznie i stosunkowo zimno, to warto nosidełko nakryć pieluszką tetrową żeby zimne powietrze od razu nie owiało buźki maleństwa. Jeśli będzie pięknie i słonecznie, nie ma takiej potrzeby.
ksanka, Kokaina lubią tę wiadomość
-
ryjkek wrote:Nie, nie chodzi o badania, chodzi o konsultację z anestezjologiem, bez niej nie ma znieczulenia. Dla mnie też dziwne, bo myślałam, że jak coś to anestezjolog przyjdzie do mnie i w trakcie porodu wykona taką konsultację. Tak chyba było w programie Porody na Polsacie.
-
dzwonilam do poloznej pow ze prawdopodobnie czop mi moze odchodzic...a tu dopiero 33 tydzien:( zdenerwowalam sie...czekam bo do 30 minut bedzie sie widizecz moja gin i mi da znac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:25
-
Nataszka2200 wrote:dzwonilam do poloznej pow ze prawdopodobnie czop mi moze odchodzic...a tu dopiero 33 tydzien:( zdenerwowalam sie...czekam bo do 30 minut bedzie sie widizecz moja gin i mi da znac...
Kochana spokojnie, czop może w taki sposób powolutku odchodzić nawet 3-4 tygodnie. nie denerwuj się i zaczekaj na telefon :* -
domiii wrote:Kochana spokojnie, czop może w taki sposób powolutku odchodzić nawet 3-4 tygodnie. nie denerwuj się i zaczekaj na telefon :*
strasznie sie zdenerwowałamehh:( wykoncze sie nerwowow ciazy... -
RudyTygrysek wrote:Ksanka ten murzynek jest z mąką kokosową? Wygląda przepysznie a ja mam taką ochotę na ciacho. W niedziele chyba upieczemy babkę jogurtową z pomniejszoną ilością cukru
A kupiłaś czy zrobiłaś make? No i potrzebny jeszcze olejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:46
-
Nataszaka spróbuj się uspokoić, czopki może odchodzić w "kawałkach"
Jak dr zadzwoni to na pewno Ci wyjaśni co i jak. Może nawet tak być ze wypadnie kawałek a reszta będzie się trzymała i zabezpieczają dzidzia
Jacqui wszystkie mocno trzymamy kciuki za Was i bardzo bardzo liczymy na to że z kropeczki zrobi się człowiek już za 8-9 miesięcy.
Jesteś dla nas cały czas dzielna marcoweczka z przesunięciem.
Krówka_muffka dziękuję, dla mnie to pierwszy raz więc lepiej się podpytać, :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:51
krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Moja mama miala wypadek w pierwszej ciąży. Tzn koziolkowali autem, była dwa miesiące przed terminem. Nic się niby nikomu nie stało, ale odszedł jej czop i okazało się ze ma 1 cm rozwarcia. Polezala z tydzień, zobaczyła ze nic się nie dzieje i wróciła do pracy. Urodziła dwa dni przed terminem
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Nataszka2200 - tak jak pisze Domiii, spokojnie. Na innych wątkach jak śledziłam to czasami dziewczyny zaczynały rodzić po kilku tygodniach.
Baassiiaa - to chyba mamy podobne włosy. Przed ciążą musiałam je myć codziennie, bo na drugi dzień u nasady były przetłuszczone. A generalnie z włosów jestem zadowolona. Olej nakładam na suche włosy, wcześniej delikatnie do podgrzewam. Potem nakładam na to ręcznik i chodzę tak do godzinki czasu. Następnie spłukuję dwa razy - pierwszy raz jakimś mocniejszym szamponem, a drugi raz delikatnym, takim co włosy myję na co dzień.
Co do imion to ja również nie chciałabym dać dziecku popularnego obecnie imiona. Pamiętam jak w 2008 roku kuzynka chrzciła dziecko. Było pięć dziewczynek, z czego cztery to OliwieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:51
baassiia lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam przed chwilą do szpitala upewnić się o tą konsultację z anestezjologiem przed podaniem zzo. Połączyli mnie z porodówką i rozmawiałam z położną, a w tle jeden wielki krzyk
Aż mnie ciary przeszły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:51
domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Tak z mąka kokosowa, tylko ok 40g na całe ciasto, za to ok 100g orzechów włoskich.
A kupiłaś czy zrobiłaś make? No i potrzebny jeszcze olejA masz jakieś inne sprawdzone przepisy na ciasta?
-
Ja te make kupiłam na allegro, cena tylko ok 5PLN za 0,5 kg ale patrząc na to ile się używa to nie ma problemu.
Co do innych przepisów to ten jest najszybszy i najprostszy bo nie trzeba długo stać przy mikserze.
Aczkolwiek już się zastanawiam na ile w przyszłości będę dalej stosowała przepisy na ciasta bezglutenowe.
Make kupowałam u BiologisticWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:04