X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci nadal. Rano jest w miare, choc zdarza sie ze wymiotuje jeszcze przed zjedzeniem czegokolwiek. Najgorzej jest w porze obiadowej. Jak musze stac przy garach to wtedy jest masakra. Moze to przez zapachy. Niewiem, ale gotowanie to dla mnie teraz niezle wyzwanie. Wlasnie musialam uciec z kuchni i ledwo zyje. A jeszcze mysze wrocic i dokonczyc a potem zjesc... chyba umre. A przedtem chyba zalicze kibelek bo czuje ze jest tuz tuz... blee

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ck do usg to ja mam wizyte w srode i tez juz zaczynam sie denerwowac czy wszystko ok.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie mąż przyniósł snickersa do pracy:) jak ja go kocham za takie akcje i nie tylko to zresztą:)

Robaczek89, nataliano lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    a mi właśnie mąż przyniósł snickersa do pracy:) jak ja go kocham za takie akcje i nie tylko to zresztą:)

smacznego :) ale mi ochoty narobiłaś :)

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life - normalne :)! Teraz w końcu można cieszyć się ciążą bo wcześniej to się człowiek cieszył jak łyk wody się nie cofał i kiedy przez kilka sekund mdłości nie dawały o sobie znać :)

Ja też 17 mam wizytę,a prenatalne 20 :) Nie mogę się doczekać spotkania z Kotem i słów od lekarza ,że wszystko super,ekstra,zajebi**ie ;)!

Love_life lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Witam mamusie. Ja wlasnie wstalam z coreczka po drzemce i zbieram sie na spacerek albo na plaze. A wam jak mija ten piekny dzien?

A gdzie na ta plaze sie wybralas? ja bylam nad morzem w Gdansku, ale nie wytrzymalam dluzej niz godzinke, glowa zaczela bolec, w dodatku ciagle musialam chodzic siusiu :/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp nad wiecborskim jedziorkiem bylismy sie pluskac woda cieplutka,mala zadowolona nic tylko patrzec na jej usmiech i beztroski smiech

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    domiii dopisz mnie bo widzę że mnie nie ma na tej liście a pomagałam w jej układaniu :) 1 marzec dziękuje

już :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

bardzo proszę :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się stresuje dzisiejsza wizytą czy wszystko dobrze..ech

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia :/ I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę :/ No zobaczymy...
    Tez mam prenatalne 22.08 ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziewczyny ale się stresuje dzisiejsza wizytą czy wszystko dobrze..ech

Ja też mam dziś wizytę.
    W sumie to chyba bez sensu, bo w piątek byłam na Izbie Przyjęć. Nawet miałam przełożyć tę dzisiejszą, bo pewnie nic nowego się nie dowiem, na pewno jeszcze nic nie będzie widać (o ile w ogóle gin zrobi mi USG). Ale nie mogłam sobie odmówić tej wizyty. Przez plamienia, to najchętniej codziennie chodziłabym do lekarza...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki domiii :)

• annak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to powiem Wam, że jakieś zwątpienie mnie dopadło... żeby nie powiedzieć, że dołek :-(
    Pójdę na wizytę i co? Nie zrobi USG - źle. Zrobi, nie będzie wciąż widać zarodka - też źle.
    Jedyne, co dałoby mi spokój, przynajmniej na jakiś czas, to gdybym zobaczyła bijące serce. Ale na to jest raczej za wcześnie. Zresztą nie wiem...

To serce... to dla mnie taki symbol. Przez moją historię, przez tamtą stratę, kiedy ono przestało bić, teraz myślę o nim obsesyjnie :-/

Nie umiem sobie radzić ze stresem... :-(

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) :)

Właśnie wróciłam od lekarza ii.... widziałam mojego Okruszka z bijącym serduszkiem! Wg usg 7tydz (6tydz 6d) Do tego torbiel w dwa tyg zmniejszyła się o 1cm :)

Jestem taaaaka szczęśliwa :) od dzisiaj zero stresu, nerwów i wkręcania sobie dziwnych rzeczy - teraz mam zamiar tylko się cieszyć :)

Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy na pierwszej stronie - termin porodu z USG to 22 marzec :):):)

A.Kasia, Vincent, skowroneczka87, krówka_muffka, maggda, Renka88, Est lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A w ogóle to powiem Wam, że jakieś zwątpienie mnie dopadło... żeby nie powiedzieć, że dołek :-(
    Pójdę na wizytę i co? Nie zrobi USG - źle. Zrobi, nie będzie wciąż widać zarodka - też źle.
    Jedyne, co dałoby mi spokój, przynajmniej na jakiś czas, to gdybym zobaczyła bijące serce. Ale na to jest raczej za wcześnie. Zresztą nie wiem...

To serce... to dla mnie taki symbol. Przez moją historię, przez tamtą stratę, kiedy ono przestało bić, teraz myślę o nim obsesyjnie :-/

Nie umiem sobie radzić ze stresem... :-(

Słońce najważniejsze jest to żebyś się nie denerwowała i myślała cholernie pozytywnie to jest najważniejsze. Pełen relaks, myśl że fasolek ma się bardzo dobrze.... :) Pamiętaj że stres odbija się na nim...

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:

Właśnie wróciłam od lekarza ii.... widziałam mojego Okruszka z bijącym serduszkiem! Wg usg 7tydz (6tydz 6d) Do tego torbiel w dwa tyg zmniejszyła się o 1cm :)

Jestem taaaaka szczęśliwa :) od dzisiaj zero stresu, nerwów i wkręcania sobie dziwnych rzeczy - teraz mam zamiar tylko się cieszyć :)

Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy na pierwszej stronie - termin porodu z USG to 22 marzec :):):)

to super wiadomość :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:

Gratulacje! :)
    dopisałam już :)

d69c2n0azl70dnw1.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak przewidywalam, przytulilam porcelane. Kolejny raz nie podeszlo mi biale winogrono. Ale dzieki temu troche mi ulzylo. Moglam spokojnie dokonczyc obiad i nawet zjesc ze smakiem:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Tak jak przewidywalam, przytulilam porcelane. Kolejny raz nie podeszlo mi biale winogrono. Ale dzieki temu troche mi ulzylo. Moglam spokojnie dokonczyc obiad i nawet zjesc ze smakiem:-)

jak ja cię doskonale rozumie ! właśnie staram się stworzyć obiad i jakoś przeżyć do końca aby nie biegać do toalety. Eh miejmy nadzieje że już niedługo się to skończy i odetchniemy z ulgą :)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ