X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Cześć Dziewczyny :) :)

Właśnie wróciłam od lekarza ii.... widziałam mojego Okruszka z bijącym serduszkiem! Wg usg 7tydz (6tydz 6d) Do tego torbiel w dwa tyg zmniejszyła się o 1cm :)

Jestem taaaaka szczęśliwa :) od dzisiaj zero stresu, nerwów i wkręcania sobie dziwnych rzeczy - teraz mam zamiar tylko się cieszyć :)

Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy na pierwszej stronie - termin porodu z USG to 22 marzec :):):)
    Hej, a jak duża ta torbiel? Ja mam 7 cm biorę luteine kolejna wizyta 14.08. Kontrola czy się cholerstwo zmniejsza.
    Ja juz dzisiaj powiedziałam w pracy bo od 10.08 mam L4.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie wymiotuję, ale nudności to straszna rzecz. U mnie od tygodnia jest już lepiej, bo nie są nieprzerwane, ale nadal potrafią zepsuć mi dzień, a nawet obudzić mnie w nocy. Nigdy nie wiem czy lepiej w danym momencie coś zjeść, czy raczej nic do ust nie wkładać. Szczerze mówiąc nie wiem jak możecie gotować. Może gdybym miała małe dziecko to bym się przemogła, a tak to jem albo kanapki albo zupy, bo przy nich tyle roboty co nic. A mąż je albo w pracy, albo sobie robi jakieś mięsko po powrocie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednim razem się pochwaliliśmy -zaraz cała rodzina wiedziała. Calusia nawet z hen daleka:) Później było ciężko. Tym razem chcemy czekać do 2 trymestru wie tylko nasza wspólna para przyjaciół. Rodzicom chcę oszczędzić trosk do czasu aż będzie bardziej bezpiecznie. Wiadomo, że oni też się martwią biorąc pod uwagę poprzedni raz.
    Jeszcze nie byłam na żadnej wizycie więc sama nawet nie wiem jak sytuacja wygląda.

She86 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Poprzednim razem się pochwaliliśmy -zaraz cała rodzina wiedziała. Calusia nawet z hen daleka:) Później było ciężko. Tym razem chcemy czekać do 2 trymestru wie tylko nasza wspólna para przyjaciół. Rodzicom chcę oszczędzić trosk do czasu aż będzie bardziej bezpiecznie. Wiadomo, że oni też się martwią biorąc pod uwagę poprzedni raz.
    Jeszcze nie byłam na żadnej wizycie więc sama nawet nie wiem jak sytuacja wygląda.

Współczuje strasznego przeżycia. Tym razem na pewno się uda :)kiedy zamierzasz się wybrać do lekarza??

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Hej, a jak duża ta torbiel? Ja mam 7 cm biorę luteine kolejna wizyta 14.08. Kontrola czy się cholerstwo zmniejsza.
    Ja juz dzisiaj powiedziałam w pracy bo od 10.08 mam L4.

Torbiel miała 4,8cm a teraz ma 3,7cm. Brałam duphaston 3 razy dziennie, teraz miałam brać luteinę, ale w końcu gin przepisała mi znowu duphaston, ale tylko 2 razy dziennie :)
    Bardzo się bałam czy się zmniejszy czy nie, bo tak naprawdę w życiu bym nie podejrzewała, że mogę mieć torbiel - żadnego bólu nigdy nie odczuwałam, żadnego plamienia. Teraz zresztą też nic się nie dzieje, ale gin ostrzega, że plamienie może wystąpić. Zobaczymy. Grunt, że idzie ku dobremu czego Tobie Renka też życzę :)

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie na badania prenatalne na 30.08, myślicie, ze to nie za późno?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• polin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Współczuje strasznego przeżycia. Tym razem na pewno się uda :)kiedy zamierzasz się wybrać do lekarza??

13.08 mam wizytę u swojej ginekolog. Ale 10.08 mam tez wizytę w przychodni przy szpitalu - w tej przychodni przy szpitalu nie zrobią na pewno tak szybko usg, więc tak naprawdę cokolwiek wiedzieć będę dopiero w czwartek 13.08. Korci mnie żeby iść wcześniej ale wiem, że sam pęcherzyk mnie nie uspokoi więc sobie odpuszczam.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prenatalne można zrobić do 13 tyg i 6 dnia ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    13.08 mam wizytę u swojej ginekolog. Ale 10.08 mam tez wizytę w przychodni przy szpitalu - w tej przychodni przy szpitalu nie zrobią na pewno tak szybko usg, więc tak naprawdę cokolwiek wiedzieć będę dopiero w czwartek 13.08. Korci mnie żeby iść wcześniej ale wiem, że sam pęcherzyk mnie nie uspokoi więc sobie odpuszczam.

ja pierwszą wiyztę miałam w 6 tyg i 1 dniu. Fasolek już był widoczny i serduszko już biło :) Ale ja mam bardzo długie cykle 35/36 dniowe.

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyte u doktorka ide w srode czyli 6tyg.i 3dniu ale malenstwo zobacze dopiero w nast.srode. niestety u nas w szpitalnej przychodni nie robia od razu usg na wizycie tylko w inne dni :/

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na prywatnej wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    prenatalne można zrobić do 13 tyg i 6 dnia ;)

To prawda, ale trzeba wziąć pod uwagę CRL dziecka. Ocenę przezierności można zrobić jedynie przy CRL od 45 do 84 mm. Tak więc jeżeli dziecko jest z tych większych lub jeśli kierujemy się terminem OM a do zapłodnienia doszło kilka dni wcześniej, to może się już na to badanie nie załapać.

Est sama się umawiałaś na wizytę czy lekarz Ci taki termin wyliczył? Ja jestem dokładnie w tym samym dniu ciąży co Ty i mi koordynator badań genetycznych wyznaczyła termin 22.08 jako optymalny. A w ogóle gdzie u Ciebie robią badania prenatalne w niedzielę ;)

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mowicie w ktorym jestescie t.c to zaokraglacie czy dokladnie np. 9i5dzien czy 10?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ja okres mialam 27.05 badania prenatalne mam 24.08, czyli bedzie to akurat 13 tydzien i 6 dni, a na ostatnim badaniu lekarz mi powiedziala, ze ciaza moze byc wczesniejsza i co teraz, szukac wczesniejszego terminu?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Ciekawe, ja okres mialam 27.05 badania prenatalne mam 24.08, czyli bedzie to akurat 13 tydzien i 6 dni, a na ostatnim badaniu lekarz mi powiedziala, ze ciaza moze byc wczesniejsza i co teraz, szukac wczesniejszego terminu?

A to nie będzie przypadkiem 12 tydzień i 6 dzień?

Co do tygodni to jak mówię wśród najbliższych o wieku ciąży to zaokrąglam. Ale lekarzowi bądź też w szpitalu mówię dokładnie jaki jest skończony tydzień ciąży, czyli że np teraz mam skończony 9 tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:59

Vincent, maggda lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurczę, czy rozmawiałyście ze swoimi ginekologami o przyroście beta hcg?
    Bo ja dziś robiłam i wyszło tylko 48321,55, wczesniejsze badanie 11 dni temu wyniosło 5443, wg kalkulatora belly przyrost wynosi tylko 48 % kurcze niby pocieszam się, że przy wyzszych wartościach może podwajać się co 92h ale i tak się martwie :( USG mam dopiero 13 sierpnia, skąd brać spokój i cierpliwość :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dzieki uspokoilas mnie, jestem slaba z matymatyki, a teraz jeszcze rozkojarzona :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    A.Kasia dzieki uspokoilas mnie, jestem slaba z matymatyki, a teraz jeszcze rozkojarzona :)

Ja sama się czasem gubię w tych tygodniach, bo w kalendarzu belly jakoś tak to dziwnie rozpisane jest ;) Zamiast skończonych tygodni liczy w zaokrągleniu.

She86 nie przejmuj się betą, na tym etapie ma prawo dużo wolniej rosnąć. Ważne, że mieścisz się w normach na dany tydzień ciąży. Jeśli nie masz żadnych niepokojących dolegliwości to naprawdę nie ma powodów do niepokoju.

She86, Vincent lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nam się tu zbiera cały klub dziewczyn, które będą mieć USG 13 sierpnia :-)

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Zrobiła mi USG, ale najpierw zastrzegła 100 razy, że najprawdopodobniej nic nie będzie widać, bo za wcześnie. Ja z kolei musiałam się zaprzysiąc, że jak nie zobaczymy zarodka ani serca, to nie będę panikować, bo za wcześnie.
    I co się okazało: widać już tarczkę zarodka (3 dni temu w szpitalu był tylko pęcherzyk żółtkowy). I zarówno lekarka, jak i ja, miałyśmy wrażenie, że coś tam mruga. Ale obie przyjęłyśmy, że nie ma pewności, lepiej się nie przywiązywać, a w ogóle to akurat ten aparat jest za słaby. 13.08 mam iść na bardziej profi USG i wtedy (cytuję) "zarodek musi się już określić".

No to czekamy... Czyli jak zawsze ;-)

She86, maggda lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• largos Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mysle,ze do was dołącze, jeszcze nie byłam u lekarza, wiec dokładnie znam terminu porodu, byc moze to bedzie koniec marca poczatek kwietnia. Dzis jest 5 tydzien ciazy a wizyte mam na 17 sierpnia, troche sie boję ,ze to poźno i nie wiem co mam zrobić. Okres powinnam była dostać 29 lipca a cykle mialam 30 dniowe. Ogolnie czuje się dobrze, tylko osłabiona, senna i na samym poczatku meczyly mnie mdłosci, teraz to musze jesc co 2,5 godziny. Robilam hcg jeszcze przed terminem okresu to mialam 22, jutrpo ide powtórzyc ;-) to moja pierwsza ciaza

maggda, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

relgupjy7eqx5bjf.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ