X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co będzie to będzie!!!; byle zdrowe ;)

Renka88, She86, Love_life, A.Kasia, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam euthyrox 25 przy wyniku 1,8. Kiedy dowiedziałam się o ciąży zaczęłam brać 50 bo przy problemach z tsh ciąża powoduje jego wzrost.

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez wszystko jedno jaka Plec! :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze bedzie synek :) wg chinskiego kalendarza wychodzi chlopak a i ciaza zupelnie inna ale jak to mowia poczekamy zobaczymy

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według tego chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka :-)
    No ciekawe ciekawe czy się sprawdzi, a mogłoby ;-)
    Chociaż narzeczony wolałby synka , u Was też tak jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:35

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dla mnie tez wszystko jedno jaka Plec! :-)
    Oby było zdrowe ;-)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mi wychodzi Chłopak :) a wszyscy mówią że będziemy mieć córeczkę :) jeszcze trochę i się przekonamy :)

anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma synusia i teraz w sumie mi wszystko jedno, byle bylo, cale i zdrowe. Choc po tamtym poronieniu snila mi sie dziewczynka. Bawila sie z moim synusiem, ja ich pilnowalam, wiedzialam ze to moja coreczka. Miala krecone wloski. Moze to glupie ale jakos tak po tym snie wierze ze to wlasnie snila mi sie moja corcia, ze to ona do nas teraz przyjdzie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio śnił mój poród, tak realistyczny ze szok. A jak się obudziłam i nie miałam dziecinki na rękach byłam bardzo zdziwiona :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki.. Też Was tak męczą wymioty.. ja póki co standardowo co dwa dni "całuje" toalete :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Znacie jakies zachcianki,ktore wskazuja na chlopca labo na dziewczynke?
    Gdybymiala na to patrzec to sok pomaranczowy pochlaniam hektolitrami a do tego brzoskwinie i nektaryny jeden dzjen btm jadla kwasne i kiszone rzeczy drugi slodkie to bym musiala miec blizniaki chlopca i dziewczynke... A jak to sie dzisiaj smialam tylko jeden "obcy" mieszka w brzuchu...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqualine bardzo mi przykro ,nawet nie wiem co powiedziec :( trzymaj się tam Kochana :-*

Co do euthyroxu to ja przed ciaza bralam 80, teraz 100 bo uroslo mi z 0,3 do 2,1 kolejna kontrole mam 11.08 a 10.08 robie badania krwi i ciekawa jestem jak tam ta moja tarczyca...

Co do wizyt ja mam u swojego też 13.08 i już sie nie mogę doczekać :) choć po drodzę czyli teraz w piątek 7.08 mam w luxmed i będę umawiać się na prenatalne , taka jestem ciekawa jak tam nasz dzidziuś urósł :D teraz już mam nadzieje ,że będzie już mały człowiek widoczny :)

Jeśli chodzi o płeć to mi w chińskim wyszła dziewczynka , skrycie marzę o niej ale to pierwsze dziecko więc później bedę bardziej marzyć o parce ;) byle by wszystko bylo by ok w ciąży ,żeby było zdrowe !Swoją drogą dziewczyny ja bardzo liczę ,że na prenatalnych się dowiemy płeć- choć mi się wydaję ,że tak szybko to łatwiej określić chłopca niż dziewczynke, większość moich koleżanek dowiedziała się na prenatalnych ale wszystkie mają chłopców :)

Przepraszam,że tak długo się nie odzywałam ale męczy mnie ciągle kiepskie samopoczucie, mdłości ,brak apetytu no wczoraj np na kolacje to zjadłam plasterek żóltego sera, i dwa plasterki wędliny...Na słodkie nie mogę patrzeć i tak samo na mięso.Do picia nawet nic mi nie smakuje i nie podchodzi,ani żądna woda, ani soki, ani herbaty no nic....

Jeśli chodzi kto u nas wie to M nie mógł się powstrzymać i powiedział siostrą a,że ma ich 4 i one mężów i dzieci i rodzicom to od niego już wie co najmniej 20 osób !Choć ja chciałam z tym poczekać do 14tc... no ale...U mnie wiedzą przyjaciółki , babcia, rodzice i brat .

Dziś byliśmy na plaży też w Gdańsku ale tylko 2h jednak fajnie bo wiaterek wiał i nie było za gorąco , w weekend nad jakimś jeziorem tutaj ale ja sie nie znam, w czwartek wracam do siebie do Poznania i u nas straszne upały podobno nie wiem jak to przeżyję ...

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A ja tak z innej beczki.. Też Was tak męczą wymioty.. ja póki co standardowo co dwa dni "całuje" toalete :(

Niestety tak. Nudnosci wlasciwie non stop, do tego wymioty, tez regularnie w miare. Straszne to jest:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    według tego chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka :-)
    No ciekawe ciekawe czy się sprawdzi, a mogłoby ;-)
    Chociaż narzeczony wolałby synka , u Was też tak jest?
    Moj powiedzial ze jemu obojetne czy syn czy corka i tak jego bedzie bardziej kochac... Hehehe

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymioty codziennie...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam od kilku dni takie bóle podbrzusza jakby na okres, które trwają chwilkę i przechodzą, czy któraś z was tak miala?

relgupjy7eqx5bjf.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Znacie jakies zachcianki,ktore wskazuja na chlopca labo na dziewczynke?
    Oczywiscie dla mnie najwazniejsze jest aby dzidzia była zdrowa.
    O tych zachciankach dowiedzialam sie od mamy, babci, tesciowej .. czyli osob juz doswiadczonych:) ponoc zachcianki na slodkie - dziewczynka, na ostre/kwasne itp - chlopiec :)

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Dziewczyny, mam od kilku dni takie bóle podbrzusza jakby na okres, które trwają chwilkę i przechodzą, czy któraś z was tak miala?
    ja tak mam caly czas. Lekarz stwierdzil ze tak nie powinno byc, wiec przepisal mi luteine. Inni twierdzą ze organizm sie przystosowuje do nowego lokatora i te bole sa normalne...poki nie wystepuja silne, dlugotrwale i nie ma plamien to chyba jest ok. Zapytaj najlepiej lekarza.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

ja kilka razy dziennie, także jesteś szczęściarą :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymioty nadal się zdarzają. Wczoraj przy niedzieli, kiedy jeden dzień w tygodniu jem razem z mężem śniadanie, zrobił pyszne kanapki! Zjadłam 2 sztuki, po czym poszłam wszystko zwrócić do porcelany. Dzisiaj rano tradycyjnie biorę na dzień dobry znienawidzoną luteinę. W trakcie jej ssania pod językiem zwróciłam wodę, którą wypiłam zanim wzięłam ją do buzi :( masakra:(

Ja mam wizytę 11.08, a na prenatalne chcę iść 18.08 bo to moja kolejna (3 już!) rocznica ślubu. Mąż pierwszy raz zobaczy bobasa, a gdybyśmy jeszcze poznali płeć, to byłby dopiero prezent rocznicowy! ;-)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ