WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Dziewczyny, mam od kilku dni takie bóle podbrzusza jakby na okres, które trwają chwilkę i przechodzą, czy któraś z was tak miala?
    Pewnie ze tak normalne objawy :) z czasem mijają :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać, ale właśnie pożeram cheetosy ketchupowe. Tak mnie wzięło, że musiałam iść do sklepu i je kupić. Ehhh te ciążowe zachcianki... :D

Madzialena90, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Wstyd się przyznać, ale właśnie pożeram cheetosy ketchupowe. Tak mnie wzięło, że musiałam iść do sklepu i je kupić. Ehhh te ciążowe zachcianki... :D
    haha wczoraj tez je jadlam i wszamalam jak glupia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 19:36

Madzialena90, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

ja dzisiaj zjadłam całą tabliczkę czekolady (po prostu musiałam, nie mogłam się powstrzymać!!!!) a od kiedy jestem w ciąży wogóle mnie nie ciągnęło do słodkiego. Niezły odpał dzisiaj miałam nie ma co, więc cię rozumiem :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a propo plci :-) dawne sposoby:-)
    http://www.papilot.pl/ciaza/21079/Chlopiec-czy-dziewczynka-Jak-odgadnac-plec-dziecka-Analiza-zachcianek-ksztaltu-brzucha-oraz.html

Karolina@, Vincent lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w ogóle u Was jest z zachciankami? Bo ja kiedyś nie wierzyłam, że faktycznie jak baba w ciąży coś sobie wymyśli do jedzenia to musi to mieć. Dzisiaj tak mnie naszło na te chipsy, a poza tym to codziennie mam smak na kwaśne lody, ale takie z miejscowej lodziarni. Niestety codziennie tam chodzić nie będę, bo chyba bym dostała KARTĘ STAŁEGO KLIENTA :D:D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogolnie brak apetytu, rano pseudo mdlosci (delikatne mulenie), tzn jak sie w pracy zajme czyms to zapominam:) ogolnie czuje sie jak zwykle przed okresem. Jestem chyba z tych szczesliwych bez objawowych. Poza tym wydaje mi sie ze czesc objawow sobie mozna psychicznie zaostrztyc:p staram sie nie rozczulac nad soba i jest ok

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko mdli czasem ale ani razu nie wymiotowalam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia, jestesmy na tym samym etapie ciąży i mam podobnie. Poza zaparciami i bolem piersi to na szczescie nic mi nie dolega. Chwalic Pana mdlosci tez poki co nie mam, bardziej takie mulenie, jak Ty to opisujesz :)

Co do bólu brzucha. Chyba sa dwie szkoly. Jedni lekarze mowia, że to normalne, zmiany w macicy itd. Ale mojemu ginowi sie to nie podobalo i w zwiazku z tym, oraz wczesniejszym poronieniem równiez dostalam luteine. Bole brzucha przeszły, czasem pobolewa ale odrobinkę i w sumie nie jesyem w stanie stwierdzic czy to macica czy od zaparcia ;)

U mnie zachcianek raczej nie ma. miałam dwa takie dni, że nie mialam ochoty na nic. Wydaje mi sie ze chyba mam bardziej ochote na miesne/ostre/kwasne rzeczy. Ale to moze byc przypadek, bo w ogole jestem bardziej miesna babka :) Chociaz zdarzylo mi sie pare razy leciec do sklepu po snikersa :) wiec nie ma reguly u mnie :) Ostatnio chodzi za mna tez zupa wisniowa (czyli na słodko) ale tez zupa pomidorowa ze swiezych pomidorów (czyli bardziej kwasno). Więc tak jak pisalam, nie ma reguly :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Dziewczyny, mam od kilku dni takie bóle podbrzusza jakby na okres, które trwają chwilkę i przechodzą, czy któraś z was tak miala?

Ja tam miałam chyba juz 10 dni przed spodziewana @ dlatego byłam pewna ze dostanę. Potem jak sie dowiedziałam ze ciąża 3tyg6dni to byslalam ze przejdzie ale miałam tak chyba do końca 5tyg. Teraz jestem 5tyg5d i od jakiś 5dni juz tak non stop nie boli tylko czasem ciągnie jak na @.
    I nie licząc ciagłego zmęczenia to ani nie mam nudności ani nie wymiotuje. Tylko szybko sie pełna robię przy posiłkach i szybko głodna. Na słodkie mnie nie ciągnie gdzie wczesniej codziennie cos jadłam teraz moze nie istnieć. Ciagle pije swierze soki owocowe i warzywne szczególnie na śniadanie i jakoś na mięso nie mam ochoty dziwnie mi smakuje a tak to wcinam wszystko.
    Ja kolejne usg w sobotę 15.08 zabiorę swojego na bicie serducha
    Prenatalnych jeszcze nie mam umówionych. W 12tyg jesteśmy na urlopie wracamy 12tyg6d wiec mam nadzieje ze szybko mi umówią. Położna dopiero zobaczę 03.09 wiec wtedy będę znała datę prenatalnych ale napewno po 22.09

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o zaparcia to radzę z sobie z nimi jak narazie. Codziennie rano sok warzywno owocowy z dodanymi zmielonymi nasionami chia i siemienniem.
    Od 4dni nie jestem u siebie i nie mam jak sokowa i nie wzięłam ani chia ani siemienia napewno jest różnica. Próbuje nadrabiać duża ilością warzy i swierzego soku pomarańczowego.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    U mnie zachcianek raczej nie ma. miałam dwa takie dni, że nie mialam ochoty na nic. Wydaje mi sie ze chyba mam bardziej ochote na miesne/ostre/kwasne rzeczy

Oooo, taaak!
    Słone, kwaśne, ostrrre!
    Najlepiej jakieś azjatyckie klimaty :-D

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pierwszy raz odkad dowiedzialam sie o ciazy wypilam normalna kawe i mnie ruszylo :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Mnie tez tylko mdli czasem ale ani razu nie wymiotowalam.

szczęściara z Ciebie :) mam niestety gorzej... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jest wszystko jedno co do płci. Mąż ma bardziej obawy typu "czy będę umiał pokochać inne dziecko tak mocno jak Michałka", ale to są naturalne obawy i musi sam sobie z tym tematem poradzić.

Co do zachcianek to ja póki co nic nie mam takiego. W poprzedniej ciąży pamiętam, że ciągnęło mnie do frytek z McDonalds (a ja z tych co się brzydzą fast foodem). Teraz po prostu albo na nic nie mam ochoty albo jestem mega głodna i jem co akurat jest w lodówce. Do słodyczy mnie nie ciągnie ale też nigdy nie byłam łasuchem. Za to wiem, że mi szkodzi nabiał. Tzn jak zjem jogurt czy wypije mleko to mam takiego trampka w ustach przez cały dzień i jakby mi coś leżało na żołądku. Dziwne bo na początku ciąży jogurt naturalny to było jedyne co dałam radę w siebie wmusić...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    A jeśli chodzi o zaparcia to radzę z sobie z nimi jak narazie. Codziennie rano sok warzywno owocowy z dodanymi zmielonymi nasionami chia i siemienniem.
    Od 4dni nie jestem u siebie i nie mam jak sokowa i nie wzięłam ani chia ani siemienia napewno jest różnica. Próbuje nadrabiać duża ilością warzy i swierzego soku pomarańczowego.

Ja też odżywiam się głownie owocami i warzywami sezonowymi. Tylko mój problem tkwi w tym, że mój żołądek zaczyna pracować dopiero po 12:00 - 13:00. Próbowałam już trochę oszukać żołądek właśnie świeżym sokiem pomarańczowym. Niestety szybko wszedł, ale jeszcze szybciej wyszedł...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Nam jest wszystko jedno co do płci. Mąż ma bardziej obawy typu "czy będę umiał pokochać inne dziecko tak mocno jak Michałka", ale to są naturalne obawy i musi sam sobie z tym tematem poradzić.

Co do zachcianek to ja póki co nic nie mam takiego. W poprzedniej ciąży pamiętam, że ciągnęło mnie do frytek z McDonalds (a ja z tych co się brzydzą fast foodem). Teraz po prostu albo na nic nie mam ochoty albo jestem mega głodna i jem co akurat jest w lodówce. Do słodyczy mnie nie ciągnie ale też nigdy nie byłam łasuchem. Za to wiem, że mi szkodzi nabiał. Tzn jak zjem jogurt czy wypije mleko to mam takiego trampka w ustach przez cały dzień i jakby mi coś leżało na żołądku. Dziwne bo na początku ciąży jogurt naturalny to było jedyne co dałam radę w siebie wmusić...

U mnie byly podobne obawy tzn. czy nie bede traktowac tej ciazy jako kontynuacji poprzedniej. Tym bardziej ze poronienie stalo sie u mnie jednoczesnie poczatkiem ciazy, dniem od ktorego liczy sie te obecna. I kazdy kolejny rozpoczety tydzien wyznacza kolejny tydzien jaki uplynal od straty... Staram sie o tym nie myslec w polaczeniu ale czasem nie wychodzi. Jak chocby dzis. Poryczalam sie jak zwykle. Ale wtedy mysle sobie ze moj Aniolek na mnie czeka i kiedys sie spotkamy. A tymczasem prosze Go zeby opiekowala sie swoim braciszkiem lub siostrzyczka...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zawsze przed ciaza musiałąm zjesc cos słodkiego tak teraz odkad w ciazy jestem to nic nie jadlam:d a jem nektarynki gruszki na mieso patrzec nie moge a na sniadanie to wchodza tylko serki:D szynki nie przełkne parówki tez:D mdłosic z rana sa jeszce to czekanie 30 minut po eutyroxie na tarczyce to jest wyzwaanie:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zachcianki, oj zachcianki! :)
    ja mam co chwila jakieś, ale nie z tych wymyślnych, tylko raczej coś mnie nachodzi czego np. dawno nie jadłam :) no i w ogóle dużo bym jadła :D
    teraz mam fazę na gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami - muszę je gdzieś znaleźć jak najszybciej :)
    i pączek co kilka dni musi być grany :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    U mnie byly podobne obawy tzn. czy nie bede traktowac tej ciazy jako kontynuacji poprzedniej. Tym bardziej ze poronienie stalo sie u mnie jednoczesnie poczatkiem ciazy, dniem od ktorego liczy sie te obecna. I kazdy kolejny rozpoczety tydzien wyznacza kolejny tydzien jaki uplynal od straty... Staram sie o tym nie myslec w polaczeniu ale czasem nie wychodzi. Jak chocby dzis. Poryczalam sie jak zwykle. Ale wtedy mysle sobie ze moj Aniolek na mnie czeka i kiedys sie spotkamy. A tymczasem prosze Go zeby opiekowala sie swoim braciszkiem lub siostrzyczka...

skowroneczko, a może właśnie powinnaś to potraktować jako coś pięknie symbolicznego? Że to nowe życie zaczęło się właśnie w takim momencie... Tak jakby ktoś komuś coś przekazał, zapewnił pewną ciągłość. Że jest w tym coś metafizycznego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 20:59

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ