X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane tez macie na otoczce sutków takie białe kropki?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Ja akurat nie mam ale takie białe kropki w ciąży są zupełnie normalne :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
    Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
    -picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
    -maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne :) jadłam jeden słoiczek dziennie
    - herbata z miodem i cytryną
    -ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel

POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ :)

Nataszka2200, muminka83, domiii lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Całkowicie normalny objaw ciąży

Nataszka2200, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu :( zastanawiam się czy aby wszystko ok...
    Boję się o maleństwo, a wizytę u gina mam dopiero 12-go

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
    Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
    -picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
    -maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne :) jadłam jeden słoiczek dziennie
    - herbata z miodem i cytryną
    -ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel

POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ :)
    Ja właśnie teraz przeziębiona jestem:( najgorzej że w pracy muszę siedzieć... ten syrop z cebuli trzymałaś w lodówce? mi się po jednym dniu zepsuł:( no chyba, że przez ciąże taki mi śmierdział, że wylałam wszystko...ja piję tylko herbatki z miodem,cytryną i malinami; albo jeszcze mleko z miodem i czosnkiem:) jakoś będzie musiało przejść...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie trzymałam go w lodówce, tylko w szafce żeby słońce do niego nie dochodziło ponieważ cebula musi puścić soki, syrop jest oki jeśli ma normalny kolor jak zrobi się w odcieniu brązu to jest zepsuty. A co do zapachu to w końcu cebula :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:56

• alinalii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu :( zastanawiam się czy aby wszystko ok...
    Głowa do góry wszystko będzie dobrze.ja też mam wizytę 12

kofeinka lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11-go :-) A potem juz jestem umówiona na badania prenatalne.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

alinalii, magdaM85 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też coś napomknął o prenatalnych przy następnej wizycie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

WOW shaja88 podziwiam. 11 miesięcy różnicy?? Życzę duuuuuzo energii :-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii dopisz mnie bo widzę że mnie nie ma na tej liście a pomagałam w jej układaniu :) 1 marzec dziękuje

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    WOW shaja88 podziwiam. 11 miesięcy różnicy?? Życzę duuuuuzo energii :-)
    Hehe nie było to planowane!!! Także dziewczyny pamiętajcie po porodzie Wasze macice są bardzo podatne na przyjęcie nowego maleństwa!! :P i karmienie to nie antykoncepcja ;) ale stało sie i baaaardzo sie ciesze!!! Dzieci to najpiękniejszy cud jaki sie nam zdarza! A ze będzie cieżko? Na pewno, nikt nie mówił ze będzie lekko!! Ale dam radę! Mam kochanego męża o mamę która od stycznia idzie na emeryturę ;) warunki finansowe tez nie są złe. Wiec tylko sie cieszyć!! :D

A.Kasia, muminka83, Marcysia86 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Wow:) gratuluję:) grunt, że się cieszysz i nie jest dla Ciebie to koniec świata tak szybko drugie dziecko. Podziwiam Cię i powodzenia:)

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia :/ I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę :/ No zobaczymy...

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze :)

U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych :) Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy :)

Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzień:)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny.
    Będziemy sie teraz licytowac, która ma najgorzej i wychodzi, że ja :D pierwsza wizyte mialam 23.07, to był 5t6d i sam pecherzyk było widac. A następna wizytę mam dopiero 27.08, czyli w 11tc. Niezly rozstrzal, co? :)
    Ale wiem, że dla każdej z nas termin nastepnej wizyty ciagnie się niemilosiernie i każdej z nas brakuje cierpliwości, żeby dowiedzieć się na wizycie ze z maluchem wszystko dobrze :) Ja sobie wmawiam, ze jesli nic sie nie wydarzy do tego 27.08 to juz bedzie musialo byc dobrze :) innej opcji nie ma :)

Love_life, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia :/ I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę :/ No zobaczymy...

doskonalne cię rozumie :) ja też nie mogę się doczekać USG ja mam 17 sierpnia i to też będzie prenatalne :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze :)

U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych :) Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy :)

Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzień:)

Ja od 2 dni nie wymiotuje z rana juhuu. Nudności też mijają I w końcu zaczęłam gotować normalnie :) czy to normalne że one mijają?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ