Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
-picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
-maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne jadłam jeden słoiczek dziennie
- herbata z miodem i cytryną
-ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel
POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘNataszka2200, muminka83, domiii lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
-picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
-maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne jadłam jeden słoiczek dziennie
- herbata z miodem i cytryną
-ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel
POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ -
nie trzymałam go w lodówce, tylko w szafce żeby słońce do niego nie dochodziło ponieważ cebula musi puścić soki, syrop jest oki jeśli ma normalny kolor jak zrobi się w odcieniu brązu to jest zepsuty. A co do zapachu to w końcu cebula
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:56
-
kofeinka wrote:A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu zastanawiam się czy aby wszystko ok...
Boję się o maleństwo, a wizytę u gina mam dopiero 12-go
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Mi też coś napomknął o prenatalnych przy następnej wizycie
-
Katiesz16 wrote:WOW shaja88 podziwiam. 11 miesięcy różnicy?? Życzę duuuuuzo energii
A.Kasia, muminka83, Marcysia86 lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
shaja88 wrote:Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba
muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu zastanawiam się czy aby wszystko ok...
Boję się o maleństwo, a wizytę u gina mam dopiero 12-go
Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę No zobaczymy...muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze
U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy
Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzieńmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziewczyny.
Będziemy sie teraz licytowac, która ma najgorzej i wychodzi, że ja pierwsza wizyte mialam 23.07, to był 5t6d i sam pecherzyk było widac. A następna wizytę mam dopiero 27.08, czyli w 11tc. Niezly rozstrzal, co?
Ale wiem, że dla każdej z nas termin nastepnej wizyty ciagnie się niemilosiernie i każdej z nas brakuje cierpliwości, żeby dowiedzieć się na wizycie ze z maluchem wszystko dobrze Ja sobie wmawiam, ze jesli nic sie nie wydarzy do tego 27.08 to juz bedzie musialo byc dobrze innej opcji nie maLove_life, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę No zobaczymy...
doskonalne cię rozumie ja też nie mogę się doczekać USG ja mam 17 sierpnia i to też będzie prenatalne -
margaret26 wrote:Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze
U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy
Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzień
Ja od 2 dni nie wymiotuje z rana juhuu. Nudności też mijają I w końcu zaczęłam gotować normalnie czy to normalne że one mijają?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*