X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane tez macie na otoczce sutków takie białe kropki?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Ja akurat nie mam ale takie białe kropki w ciąży są zupełnie normalne :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
    Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
    -picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
    -maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne :) jadłam jeden słoiczek dziennie
    - herbata z miodem i cytryną
    -ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel

POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ :)

Nataszka2200, muminka83, domiii lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Całkowicie normalny objaw ciąży

Nataszka2200, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu :( zastanawiam się czy aby wszystko ok...
    Boję się o maleństwo, a wizytę u gina mam dopiero 12-go

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    hej dziewczyny wreszcie jestem już prawie poradziłam sobie z przeziębieniem.
    Mam dla was radę jakbyście się przeziębiły. mi to pomogło. Zanim zaczęłam się kurować zadzwoniłam do mojej ginekolog tak dla pewności.... a więc w razie przeziębienia polecam:
    -picie herbaty z lipy 3 razy dziennie minimum
    -maliny (ja 2 tyg. wczesniej zrobiłam sobie kilkanaście słoików) maliny z małą ilością cukru wyszły w miarę gęste i smaczne :) jadłam jeden słoiczek dziennie
    - herbata z miodem i cytryną
    -ja miałam też mocny kaszel więc zrobiłam sobie domowy syrop na kaszel :cebula w plastrach do słoika + cukier, dobra domowa alternatywa na kaszel

POLECAM I MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ :)
    Ja właśnie teraz przeziębiona jestem:( najgorzej że w pracy muszę siedzieć... ten syrop z cebuli trzymałaś w lodówce? mi się po jednym dniu zepsuł:( no chyba, że przez ciąże taki mi śmierdział, że wylałam wszystko...ja piję tylko herbatki z miodem,cytryną i malinami; albo jeszcze mleko z miodem i czosnkiem:) jakoś będzie musiało przejść...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie trzymałam go w lodówce, tylko w szafce żeby słońce do niego nie dochodziło ponieważ cebula musi puścić soki, syrop jest oki jeśli ma normalny kolor jak zrobi się w odcieniu brązu to jest zepsuty. A co do zapachu to w końcu cebula :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:56

• alinalii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja się trochę martwię, bo piersi mniej nabrzmiałe i mniej bolące niż kilka dni temu :( zastanawiam się czy aby wszystko ok...
    Głowa do góry wszystko będzie dobrze.ja też mam wizytę 12

kofeinka lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11-go :-) A potem juz jestem umówiona na badania prenatalne.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

alinalii, magdaM85 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też coś napomknął o prenatalnych przy następnej wizycie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

WOW shaja88 podziwiam. 11 miesięcy różnicy?? Życzę duuuuuzo energii :-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii dopisz mnie bo widzę że mnie nie ma na tej liście a pomagałam w jej układaniu :) 1 marzec dziękuje

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    WOW shaja88 podziwiam. 11 miesięcy różnicy?? Życzę duuuuuzo energii :-)
    Hehe nie było to planowane!!! Także dziewczyny pamiętajcie po porodzie Wasze macice są bardzo podatne na przyjęcie nowego maleństwa!! :P i karmienie to nie antykoncepcja ;) ale stało sie i baaaardzo sie ciesze!!! Dzieci to najpiękniejszy cud jaki sie nam zdarza! A ze będzie cieżko? Na pewno, nikt nie mówił ze będzie lekko!! Ale dam radę! Mam kochanego męża o mamę która od stycznia idzie na emeryturę ;) warunki finansowe tez nie są złe. Wiec tylko sie cieszyć!! :D

A.Kasia, muminka83, Marcysia86 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Wow:) gratuluję:) grunt, że się cieszysz i nie jest dla Ciebie to koniec świata tak szybko drugie dziecko. Podziwiam Cię i powodzenia:)

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia :/ I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę :/ No zobaczymy...

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze :)

U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych :) Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy :)

Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzień:)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny.
    Będziemy sie teraz licytowac, która ma najgorzej i wychodzi, że ja :D pierwsza wizyte mialam 23.07, to był 5t6d i sam pecherzyk było widac. A następna wizytę mam dopiero 27.08, czyli w 11tc. Niezly rozstrzal, co? :)
    Ale wiem, że dla każdej z nas termin nastepnej wizyty ciagnie się niemilosiernie i każdej z nas brakuje cierpliwości, żeby dowiedzieć się na wizycie ze z maluchem wszystko dobrze :) Ja sobie wmawiam, ze jesli nic sie nie wydarzy do tego 27.08 to juz bedzie musialo byc dobrze :) innej opcji nie ma :)

Love_life, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kofeinka, nic mi nie mów. Ja może żadnych niepokojących objawów nie mam, ale też chętnie bym podejrzała czy wszystko ok a usg mam dopiero 22 sierpnia :/ I to już będzie usg prenatalne. Mąż mnie namawia, żebyśmy poszli na usg do luxmedu sprawdzić czy wszystko ok ale nie chcę wyjść na panikarę :/ No zobaczymy...

doskonalne cię rozumie :) ja też nie mogę się doczekać USG ja mam 17 sierpnia i to też będzie prenatalne :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Ja też mam swoją metodę zapinania pasów i nie myślę o adapterze :)

U nas wiedzą rodzice,dziadkowie,rodzeństwo,kilka osób w rodzinie i kilku znajomych :) Nie trąbimy na prawo i lewo każdej napotkanej osobie,tak czy siak każdy się dowie. Jeden drugiemu przekaże i tym samym my mamy z głowy :)

Mdłości na reszcie przechodzą. Pojawiają się kilka razy dziennie, co kilka dni też zdarzy mi się zwymiotować,ale w końcu mogę wszystko robić i nie zalegam jak padlina na łóżku cały dzień:)

Ja od 2 dni nie wymiotuje z rana juhuu. Nudności też mijają I w końcu zaczęłam gotować normalnie :) czy to normalne że one mijają?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ