X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, pewnie, ze zrobia Ci usg. Jedz do szpitala, bo bez sensu będziesz siedziec i sie martwic.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, dopiszesz mnie do listy? Termin 10.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:12

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii, dopiszesz mnie do listy? Termin 10.03.

Jasne! Zrobione:)

margaret26 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Ja wlasnie wstalam z coreczka po drzemce i zbieram sie na spacerek albo na plaze. A wam jak mija ten piekny dzien?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domii:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać wam o przypadku który może podnieść was na duchu. Mam koleżankę która od 6 tygodnia ciąży do 7 miesiąca w dzień w dzień krwawiła i to nie było plamienie a wręcz kilkukrotnie miała krwotok.
    Pierwszy raz jak jej się przydarzył krwotok ( bo plamieniem to trudno nazwać) nawet lekarze myśleli że po dziecku. Cała IP w krwi.
    A jednak dziecko żyło :D.
    W między czasie przeszła zapalenie płuc, zapalenie stawów itd.
    Choruje na Nerki bardzo poważnie więc musiała rodzic naturalnie. Rodziła 12 h . Urodziła w 8 miesiącu ciąży. Jednak synek jest cały i zdrowy.

Leżała całą ciążę. Dlatego kochane głowa do góry.

Ja też mam schizy. Też się martwię żeby nie było. I też się boję że te niby ziarenko w pęcherzyku to zniknie :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć idą jakieś straszne upały :/ Także dziewczyny uważajcie na siebie i dużo wody. Ja mam w pracy klimę więc mam nadzieję, że jakoś przetrwam.

Dzisiaj sę tak średnio na żołądku czuje, nie wiem czy to nie początek mdłości, jak dojdą te upały to będzie nieciekawie :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ostatni dzień w domu.
    Od jutra zaczynam przygodę z nową pracą.
    Jutro z samego rana jadę do Krakowa podpisać nową umowę. W czwarek powrót do Wroc a w piątek lecimy na Londek. Szczerze mówiąc trochę się stresuję ale powtarzam sobie, że musi być dobrze.
    Dzisiaj jeszcze zaliczam pół dnia w kuchni bo szykuję sosy na zimę -pomidorowy i salsa :) Genialnie się sprawdzają jak jest zimno i nie chce się gotować :)

Magda lena lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis byl dzien wyjazdowy, obiad u moich rodzicow. Byla tez siostra z dwojka swoich chlopakow. Wszyscy we trzech, razem z moim urwisem to istne WARIATKOWO! Dzieci pojedynczo da sie ogarnac ale w grupie dostaja jakiejs "glupawki" i nic do nich nie dociera. Chaos i masakra:-O

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do szpitala, jestem już w domu.
    Pani doktor (bardzo miła), zbadała mnie, szyjka zamknięta, krwi mało, zrobiła usg na 1 sprzęcie i powiedziała, że coś jej sie nie podoba i poszłyśmy zrobić usg na innym sprzęcie. Jeździła ze dwie minuty, pokazywała mi cały czas na ekranie, no i usłyszałam najstraszniejsze słowa w swoim życiu...Nie widać bicia serca :(:(

Jutro mam sie zgłosić na IP, usg w celu potwierdzenia diagnozy i tego samego dnia zabieg...

Dzidziuś umarł prawdopodobnie 2 dni temu (był tylko 4mm większy niż w poniedziałek, kształtem przypominał już małego człowieczka) :(:(

Pani doktor starała się mnie pocieszać...

Staram się sobie tłumaczyć, że lepiej teraz niż później, bo może byłoby bardzo chore...

Ale czemu musiało mnie to spotkać...Było serduszko, słyszałam, zdążyłam już pokochać, a dziś :(:(

Teraz i ja dołączam do grona Aniołkowych mam...:(:(

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Pani doktor (bardzo miła), zbadała mnie, szyjka zamknięta, krwi mało, zrobiła usg na 1 sprzęcie i powiedziała, że coś jej sie nie podoba i poszłyśmy zrobić usg na innym sprzęcie. Jeździła ze dwie minuty, pokazywała mi cały czas na ekranie, no i usłyszałam najstraszniejsze słowa w swoim życiu...Nie widać bicia serca :(:(

Jutro mam sie zgłosić na IP, usg w celu potwierdzenia diagnozy i tego samego dnia zabieg...

Dzidziuś umarł prawdopodobnie 2 dni temu (był tylko 4mm większy niż w poniedziałek, kształtem przypominał już małego człowieczka) :(:(

Staram się sobie tłumaczyć, że lepiej teraz niż później, bo może byłoby bardzo chore...

Ale czemu musiało mnie to spotkać...Było serduszko, słyszałam, zdążyłam już pokochać, a dziś :(:(

Ronie lezke, jestem z Toba. Trzymaj sie dzielnie... tak strasznie przykro:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, strasznie mi przykro... nawet sobie nie wyobrażam jak się teraz czujesz :( przesyłam dużo wsparcia i mam nadzieję, że niedługo jeszcze się tu pojawisz z nowym maleństwem <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Kochana tak bardzo mi przykro :(

• annak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, kochana, strasznie mi przykro... :-(
    Wiem, co czujesz, w grudniu przeżyłam to samo, w dokładnie tym samym momencie ciąży. Gdybyś chciała porozmawiać, wyżalić się, wypłakać, to jestem. Wiem, że to pomaga. Gdybym mogła jakoś Cię wesprzeć, to daj tylko znak.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• arien Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, mocno Cie spieram. Wiem przez co przechodzisz, bo także jestem aniołkową mamą. Wiem, że zadne słowa nie ukoją teraz Twojego bólu. Spróbuj sobie to racjonalizować właśnie tak, że może to i lepiej, że teraz niż później, chociaż wiem jak okropnie to brzmi :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bardzo mi przykro..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Tak mi przykro kochana:-(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie co przeciwbolowego moge wziac jakmnie glowa pol dnia boli i nawet drzemka ani kawa nie pomaga??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie co przeciwbolowego moge wziac jakmnie glowa pol dnia boli i nawet drzemka ani kawa nie pomaga??

Chyba tylko paracetamol, ale generalnie najlepiej nic nie brać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bardzo mi przykro :(
    Niewiele mogę Ci teraz powiedzieć poza tym że myślami jestem z tobą :(

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ