WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :-*
    Chyba nie nadrobie ostatnich wpisów za to chciałam Wam powiedzieć źe przeczytałam przed chwilą artykuł dotyczący kobiety w ciąży w moim mieście.

http://www.calisia.pl/articles/wojtus-walczy-o-zycie-byc-moze-on-kiedys-uratuje-was

Również marcówka. Ja to normalnie łzy w oczach jak czytałam.. I tak sobie pomyślałam że może wstawie linka do tego artykułu, może któraś z Was wyśle sms albo udostępni to np na swoim fb. Jejku nie wiem co bym zrobiła jakby moja Milenka była na miejscu tego chłopczyla :-(

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii hahaha uśmiałam się ;D

domiii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści :) Cieszę się razem z Wami ze wszystkich tych dobrych informacji! Też się trochę zestresowałam, że to JUŻ ZA CHWILĘ bo przecież jestem tylko 2 dni za Vincent :) Pakować torby kochane bo nie znamy dnia ani godziny ;)

U mnie już po prasowaniu i mam z tym związane 3 wnioski:

- dobrze, że do prasowania miałam tylko kilkanaście rzeczy bo jestem padnięta jak koń po westernie i gdybym miała tego więcej to bym wykitowała w trakcie :P Pół godziny prasowania a już brzuch twardnieje i tchu brak.
    - bodziaki z H&M (te z bawełny organicznej) są o niebo lepszej jakości niż te ze Smyka.
    - NIGDY, PRZENIGDY WIĘCEJ nie kupię dziecięcego prześcieradła na gumce! Chyba pierwsza rzecz w całym moim życiu przy prasowaniu której oklęłam się jak szewc :/ Jeszcze te wzorzyste, które kupiłam na DaWanda ujdą ale najzwyklejsze bawełniane to jakiś dramat :/

Vincent, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się naszym kącikiem dla Jaska i naszą amatorską sesją brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:55

A.Kasia, Marlena, Karolina@, Magda lena, foxica, Mietka 30:), Izoleccc, muminka83, edyś, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, Kate84, krówka_muffka, Karka, Hannia123, olatychy, Madzialena90, ksanka, Renka88, Madlene.:), She86, Falon, Kajola, Lilou1984, Teresa1992 lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mowie do P: Od soboty biorę Cie w obroty :)
    a on do mnie: nie bede Miłosza walił po główce!

Mój mówi to samo :D

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    - NIGDY, PRZENIGDY WIĘCEJ nie kupię dziecięcego prześcieradła na gumce! Chyba pierwsza rzecz w całym moim życiu przy prasowaniu której oklęłam się jak szewc :/ Jeszcze te wzorzyste, które kupiłam na DaWanda ujdą ale najzwyklejsze bawełniane to jakiś dramat :/

Haha, Kasiu a pmiętasz jak pisałam jak się umordowałam przy prasowaniu dziecięcego prześcieradła na gumce? Dziwiłaś się wtedy i mówiłaś, że prasowanie sprawia Ci tyle przyjemności :D

A.Kasia, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent - wszystko piękne a już najbardziej nie mogę się napatrzeć na Twoje cudownie miedziane włosy <3

Vincent lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu ja jeszcze nie prasowałam ale prałam bodziaki z H&M i popieram,że jakościowo są naprawdę super.Ten materiał taki miły w dotyku;)

Vincent pięknie wyglądasz i kącik świetny,jaki klimacik!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:24

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent - śliczna Ty! :)
    A pokoik dla maleństwa w moim guście. Mój będzie podobny kolorystycznie :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Haha, Kasiu a pmiętasz jak pisałam jak się umordowałam przy prasowaniu dziecięcego prześcieradła na gumce? Dziwiłaś się wtedy i mówiłaś, że prasowanie sprawia Ci tyle przyjemności :D

Bo nie znałam tej "przyjemności" prasowania prześcieradeł na gumce :D DRAMAT w czystej postaci ;) A ja naiwnie wierzyłam, że najtrudniej wyprasować plisowane sukienki i firanki :P

Karolina@, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mój mówi dokładnie to samo :-D
    Domiii na pierwszej stronie lula_w pochwaliła się córeczką w brzuszku możesz poprawić i przy okazji "chłopaków dwoch" można zmienić na Mikołaj i Tymek :-)

domiii lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent czy to aktualne zdjęcia??? Cudnie wyglądasz i brzusio taki malutki, rewelacja poprostu! nie wspominając nawet o kolorze włosów

qdkkwn155308ojoh.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie - w jakim dziale w Ikea kupiłyście te białe pojemniczki wieszane na łóżeczko?
    Robię sobie listę zakupów i nie mogę znaleźć tego produktu.

Edit. Nieaktualne, znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:50

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowała któraś prześcieradła nieprzemakalne?
    I czy będziecie je prasować?

Ja kupowałam firmy Baby matex i na moich jest,że nie prasować.

Filip 28.03.2016 <3
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie jest córeczka Hania :)

Ja kupowałam nieprzemakalne i nie trzeba i nie można ich prasować, ze względu na membranę nieprzemakalną, są w wersji frotte i jersey :) Polecam, przydaja się przy ulewającym dziecku :)

Gratulacje udanych wizyt :) Ja wizytuję w środę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:58

d'nusia, Czarodziejka87, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Haha Domiii moj maz po takim zdaniu stwierdzil ze dwoje juz pukal w glowe i teraz widzimy skutki uboczne wiec trzeciego pukac nie bedzie hyhy :D :D

A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Karolina@, Hannia123, Mietka 30:), domiii, Falon, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa. Miałam taką ochotę na sok mandarynkowy. Zrobiłam sobie. Teraz wiem że był to błąd. Młoda szaleje. Czuje jak obija się a zgaga taka że mam ochotę przytulić wc bo to na chwilę obecną jedyne wyjście z sytuacji by sobie ulżyć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie
    Również witam się z Wami Lutowo, bardzo się cieszę że wszystkie dotrwałyśmy do tego miesiąca :)
    Gratuluję wspaniałych wieści z wizyt i kolejnych rozpoczętych tygodni, tule Was wszystkie a w szczególności szpitalne mamusie.
    Vincent piękny kącik dla Jasia i cudne zdjęcie z sesji, i ten kolor włosów <3 to Twoje naturalne?
    Kasiu współczuję męczarni przy prasowaniu prześcieradełka
    Co do pukania maluszków po głowach to mój M mówi że jak jest jeszcze okazja to trzeba dorabiać :D
    Coś jeszcze chciałam napisać ale tyle dziś było czytania że zapomniałam :)
    Miłego wieczorku :*

Mania1718, Vincent, A.Kasia, Mietka 30:), ksanka, edyś, Madlene.:), Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś Córcia już pięknie waży :) cieszę się ,że wizyta udana :)

Vincent No Ty już jesteś całkiem daleko , może być wkrótce ale nie musi .Znam przypadki co dziewczyny chodziły i ponad miesiąc z rozwarciem :) Ślicznie wyglądasz !Piękny kącik , ja uwielbiam białe meble...

Krówka muffka cieszę się,że wszystko jest tak ładnie !gratuluję

Ksanka no to też już jesteś coraz bliżej :) cieszę się,że wyniki takie dobre i ,że mała sobie pięknie rośnie!

Domii hehe :D

Kasia po Twoim wpisze po raz kolejny dziękuję ,że nie musiałam prasować tej całej szafy ubrań, kocyków, ręczników i pościeli małej :D!

Czarodziejka ja kupiłam podkład pod materac matherhood i prasowany był :)

Kurcze Wy tu wszystkie za chwilę seks zaczniecie uprawiać , ruszać się a ja ,żeby próbować przenosić będę się kisić w łóżku :P

Vincent, Czarodziejka87, ksanka, edyś lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Vincent czy to aktualne zdjęcia??? Cudnie wyglądasz i brzusio taki malutki, rewelacja poprostu! nie wspominając nawet o kolorze włosów

Dziękuje bardzo za miłe słowa :)
    Zdjęcia były robione tydzień temu :) a kolor włosów to mój, naturalny :)

RudyTygrysek, foxica lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ