X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est myślę cały czas o Tobie <3

Jacqueline przy plamieniach lepiej doustną wg mojego gina. Ja do 18 tc byłam na dupku. Zaczęło się normalnie, a w 7 tc krwotok i to taki, że byłam pewna, że już po ciąży, a potem leżałam z krwiakiem. Jak są plamienia, a Ty jesteś po poronieniu, ja bym dupka brała, nawet na wszelki wypadek.

1usai09khne0c7t3.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja też oddycham jak stara Murzynka, nawet mąż się że mnie śmieje że i oddycham i chodzę jak ta powyżej ale i tak jestem najpiękniejsza ;),

Aż poszłam sprawdzić ile mam jeszcze Dupka by wesprzeć Jacqueline, ale tylko 8 tabletek więc nie ma co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:59

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW kurcze wczoraj poszlam wczesniej spac a tutaj takie wiadomosci :)

Est sloneczko trzymam kciuki i ciesze sie niesamowicie :)

Dziewczyny kurde coraz blizej u nad i bedziemy tulic nasze Skarby .

Az nie moge w to uwierzyc :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Powiedzcie mi czy naprawdę to normalne tak ciężko oddychać w ciąży? Oddycham ciężej niz mój 87 letni dziadek

ja mam straszny problem z oddychaniem, tylko pozycja w pionie w miarę mi pomaga... a jak się położę to mam wrażenie, że się uduszę! i sapie jak głupia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:01

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST zaciskam kciuki !!
    i zaczynam się sama bać :) w piątek wizyta i usg

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie mam co pakować, bo nic nie prałam jeszcze... Co prawda do marca nie wybieram się na porodówkę (styczniowy pobyt mi wystarczy ;-) ) ale pod wpływem wydarzeń z ostatnich godzin, mam zamiar jednak zaangażować M i od weekendu ruszyć z praniem :-)

ksanka lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - lutkę bierz doustnie!! Plamienie brązowe nie oznacza najgorszego.
    Nie łam się Kochana! :* Proszę!!!!

Kasiu - grrrrr to pięknie, że też na koniec musiało się do Ciebie przyplątać przeziębienie. Może jakieś inhalacje zrób? Ja robiłam z rumianku. Nie dość, że na cerę to działa to i odkaża drogi oddechowe.

Est - no tak, bez wód nie można za długo czekać, pewnie dlatego cc? Ale nic się nie martw!
    Jesteś zajebista właśnie, że do Nas piszesz.
    Ja też mam taki zamiar :D
    Tak się z Wami zżyłam ;)

Powodzenia na wizytach!

A.Kasia, ksanka, muminka83, Kokaina, Mietka 30:), Kate84, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie rzeczy dla malucha wypralam i mialam powoli zacząć prasowac, ale jak zobaczyłam ta sterte to mi sie odechciało, bo nie jestem fanką tego zajęcia ;) dlatego tez wczoraj spakowalam wszystko w torby i maz zawiozl teściowej, ktora ma frajdę z prasowania malych ciuszków :-P
    Pod wplywem obecnych wydarzen, stwierdzilam ze musze spakować torbę! Także dzis wieczorem chyba zloze zamowienie w Gemini i w weekend sie juz spakuje :)

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie podpisuje pod problemami z oddychaniem. W sumie u mnie przy plytkim oddechu i twardnieniu brzucha to sa skurcze hehe mecza mnie juz od soboty ale na razie sa nieregularne wiec luz.
    Est czekamy z niecierpliwoscia na wiesci

• ksanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam anegdoty o Zosi, która stała się podstawą do pewnej weryfikacji mojego postrzegania dzidzia w brzuszku i jego świadomości.

Dałam mojej znajomej ten komplecik dla 1,5 r kawalera . w niedzielę mialam telefon od znajomej dla której wnuczka robilam sweterek. Że już prezencik przekazany i wszyscy zachwyceni, bo chłopiec kocha samochodziki a jego mama ma filia na punkcie sów. Po powrocie męża z pracy opowiadam mu ze franio dostał sweterek i wszystkim sie bardzo podobał bo szczegóły były idealnie dopasowane do tego co lubi Franio i jego mama.
    I w momencie jak mówię Franio, Zosia zaczęła skakać jakby chciała przez pępek wyjść.

No to powtarzamy historyjka a Zosia znów skacze i brzuch wypycha na imię Franio. To zaczęliśmy się śmiać że jest zazdrosna może.
    Uspokoiła się jak jej obydwoje powiedzieliśmy ze bardzo ja kochamy.
    Śmieszny zbieg okolicznosci.

Ale jak tu nie wierzyć że dzieci słuchają nas i reagują a nawet dają znać co i jak!

Teraz już tylko jestem ciekawa jak obydwa dzieciaki zareaguje na siebie jak się zobaczą po raz pierwszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:22

A.Kasia, domiii, muminka83, Czarodziejka87, annak, Madzialena90, Izoleccc, Mania1718, Mietka 30:), Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no to dobrze ze nie jestem z tym sama :-) Przynajmniej po wczorajszym ktg wiem ze nie działa to na dziecko. Ja oczywiście nie mam spakowanej torby ale dzisiaj wizyta, postaram się to zrobić :-D Powiedzcie co mam spakować dla Maryśki do szpitala? Bo rzeczy na wybór ktoś mi przywiezie. Kasia ja też ostatnio czułam się przeziębiona, dwa dni takiej kuracji rano i wieczorem mi pomogło. Dodatkowo polecam czosnek w kapsułkach, tata każe mi go rozgryzać :-( Ale faktycznie rozgryziony lepiej działa :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Ja również od początku ciąży biorę dupka. Biorę go to teraz 2x1 tabletka dziennie i mam brać do końca. Odstawiamy 2 tygodnie powoli przed cesarką.
    Nie wiem jaka jest jego skuteczność w tak zaawansowanej ciąży ale moja szyjka jest długa, zamknięta i twarda oraz nie mam skurczy, macica mi się nie stawia a twardnienia brzucha miałam chyba z 10 razy przez całą ciążę i to tylko w wyniku dużego stresu.

Ja miałam przepisane ze względu na wcześniejsze poronienie i chorobę genetyczną....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hmmm no to dobrze ze nie jestem z tym sama :-) Przynajmniej po wczorajszym ktg wiem ze nie działa to na dziecko. Ja oczywiście nie mam spakowanej torby ale dzisiaj wizyta, postaram się to zrobić :-D Powiedzcie co mam spakować dla Maryśki do szpitala? Bo rzeczy na wybór ktoś mi przywiezie. Kasia ja też ostatnio czułam się przeziębiona, dwa dni takiej kuracji rano i wieczorem mi pomogło. Dodatkowo polecam czosnek w kapsułkach, tata każe mi go rozgryzać :-( Ale faktycznie rozgryziony lepiej działa :-)
    A moze sprawdź na stronie internetowej Twojego szpitala co zalecają zabrać? Bo z tego co widzę co piszą dziewczyny to kazdy inaczej. Ja do swojego musze wziąć ubranka, ale np. Żadnych rzeczy do pielegnacji juz nie

• kamka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    She - super, że kicia wróciła :)

Tak sobie myślę, że dobrze zrobiłam prasując te ciuszki i przygotowując mężowi rzeczy dla Tymka na wyjście... Nawet łóżeczko ubrałam tak "w razie czego". Teraz to wszystkie jesteśmy tykające bomby :P
    u nas mój ma poprzebierać pościel i ubrać małej łóżeczko jak sie urodzi... a w weekend zwozimy materac przewijak i fotelik żeby na wyjście przygotować mu wszystko w 1 miejscu...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza bo nie odbierał.

Luteiny doustnej mam tylko 20 tabletek a lekarz idzie na urlop - nie wiem dokładnie kiedy, bo chciałam zapisać się między 15-19 lutego na wizytę to mówił, że będzie na urlopie i wizyta 23 lutego.

Mama uważa, że niepotrzebnie panikuję a to mnie gorzej denerwuje jeszcze :/

Mam nadzieję, że lekarz się odezwie to może da jej to coś do myślenia.

Zadzwonię najwyżej do szpitala do lekarzy na ginekologię.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pisze nic takiego. Pamiętam z praktyk ze trzeba mieć własne pampersy. Dziecko jest owijane w pieluche i bet. A z rzeczami do pielęgnacji nie pamiętam właśnie.

kamka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Napisałam do lekarza bo nie odbierał.

Luteiny doustnej mam tylko 20 tabletek a lekarz idzie na urlop - nie wiem dokładnie kiedy, bo chciałam zapisać się między 15-19 lutego na wizytę to mówił, że będzie na urlopie i wizyta 23 lutego.

Mama uważa, że niepotrzebnie panikuję a to mnie gorzej denerwuje jeszcze :/

Mam nadzieję, że lekarz się odezwie to może da jej to coś do myślenia.

Zadzwonię najwyżej do szpitala do lekarzy na ginekologię.

I nadal sie zastanawiasz czy ja wziąć? Po poronieniu tym bardziej bierz. A ginekologów masz całe mnóstwo, do końca tyg starczy a w międzyczasie ktoś ci wypisze receptę, nawet rodzinny.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - Dorka dobrze radzi :) W moim szpitalu np niczego nie chcą dla dziecka prócz pampersów i nawilżanych chusteczek. Wrzuciłam sobie do torby bephanten, kocyk i flanelową pieluszkę ale ciuszków nie biorę żeby mi w szpitalu nie zgubili. Cieszę się, że nie potrzebuję ich ze sobą mieć bo ponoć w szpitalach wymagają kaftaników a ja nie mam ani jednego :P

• alinalii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo matko EST !!!!!!! ryczę !!!! kochana trzymamy kciuki!!!
    aleee news ;) ja się ostatnia dowiaduję bo dopiero teraz odpaliłam kompa
    normalnie płaczę !! ze szczescia !!!!!!!!!!!!! myślimy o Tobie ;)

jeeeeee ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Powiedzcie mi czy naprawdę to normalne tak ciężko oddychać w ciąży? Oddycham ciężej niz mój 87 letni dziadek
    normalne mój sie śmieje ze mnie że sapie jak stary parowóz a wcale dużego brzucha nie mam...moja babcia (była pielegniarka na położnictwie) twierdzi że kobiety w ciąży mają tzw podwójny oddech i to jest w pełni normalne...

ksanka lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ