Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 jakieś półtora miesiąca temu miałam robiony posiew bo miałam dziwny zółtawy śluz ale bez przykrego zapachu a gin wykluczyła grzyby i tez mi wyszła ta bakteria ale w minimalnej ilości, brałam globulki ale śluz dalej jest lekko zółtawy. Na ostatniej wizycie gin powiedziała że nic z tym dalej nie będziemy robić. Zobaczymy co powie za tydzień na wizycie na temat tego śluzu bo dalej się utrzymuje ale nic mnie nie swędzi nie piecze i nie śmierdzi. Głowa do góry będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:35
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny
zostawić Was na moment a tu takie newsy
Est widzę, że Stasiowi się strasznie śpieszy...ale mimo wszystko grzeczny synek, bo uszanował zakaz styczniowy
kibicuje i wspieram myślami. domyślam się że już odpoczywacie po CC bo z takimi maluszkami nie czekają długo jak akcja porodowa się nie nasila. dużo zdrówka dla was :* i odpoczynku! czekamy na wieści!
Z otwartymi szeroko oczami przejrzałam Naszą listę, i dziewczyny z początku listy zaczniecie się zaraz po EST po kolei rozpakowywać a my marcówki od połowy do końca listy dopiero na początku marca będziemy takie emocje czuły
w każdym razie na pewno będziemy przezywały to wszystko razem z Wami)
i jejku ale Nas dużo w porównaniu do lutówek
wdech i wydech
02.02!
Ja się witam w rozpoczętym 33 tygodniu
Lucky, ksanka, A.Kasia, Hannia123, domiii, d'nusia, Mietka 30:), Izoleccc, foxica, Mania1718, muminka83, Falon, Karka, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
-
i mnie drętwieją ręce i mam niespokojne nogi, więc często wstaję i spaceruję, najgorzej mam przed samym zaśnięciem
po południu tez tracę oddech i sapię, tylko w staniu oddycham jako takoale ciesze się że mały rośnie i wszelkie niedogodności ignoruję
ja mam jutro komplet badań + gbs
też mam taki żółtawy śluz Tygrysku, gin mówiła że może to od pessara, nic nie kazała brać, ciekawe jaki wyjdzie posiew
gdzie ta EST????? pewnie już po cięciu i zaraz nam tu wklei zdjęcie Stasia
za długo milczy
no może prze????
dziewczyny mam wazne pytanie, czy wiecie jak to zrobić z tymi szczepieniami w szpitalu? kiedy to zgłosić że się nie chce? jest jakiś druk? mam powiedzieć oddziałowej czy jak?
boję się że sprawy potoczą się szybko jak przy córce (cięcie było na cito) i nie zdążę w stresie zaprotestować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:40
-
Jacqueline wrote:W ciąży z córką miałam mocne plamienie implantacyjne, kupa brązowego śluzu tydzień przed spodziewaną miesiączką. I na koniec 11 tc miałam jednodniowe żywoczerwone plamienie, ale dostałam wtedy Dupka 2x1, na drugi dzień nie było wtedy śladu, ale nie sądzę żeby tak szybko zadziałał. Żadnych plamień więcej nie miałam wtedy.
Moja mama na mnie jakoś w 5 czy 6 tygodniu miała lekkie krwawienie, teściowa na 3 dziecko plamiła w terminach spodziewanych miesiączek do 4 miesiąca, ale miała już 43 lata jak urodziła, może wiek mia coś na to wpływ?
Wiek może mieć wpływ na przebieg ciąży i generalnie ma, ale jest to oczywiście sprawa indywidualna. Ja jestem przykładem, że wiek u mnie raczej ma wpływ, bo poprzednie ciąże miałam bezproblemowe, szybko w nie zachodziłam, a tym razem prawie rok starań, po drodze ciąża biochemiczna, potem poronienie w 10 tc, a i w obecnej ciąży wyszła mi niedoczynność tarczycy, krwotok, krwiak, a potem akcje z szyjką i skurczami.
Ale z drugiej strony wiem, że plamienia w terminach @ w ciąży nie są rzadkie i jak są niewielkie i brązowawe to panikować też nie ma co. -
nick nieaktualnyHaha Karolina@ ciekawe jak bedzie. ;p
Nie nadrobie was wiem tylko tyle Est rodzi wiec trzymam kciuki.
Ja wczoraj mialam ostatnia wizyte u gina z ktorej wyszlam wsciekla, ale cesarki na razie nie bedzie. Powiedzial ze po weekendzie moge rodzic. Mam chodzic na ktg i mierzyc cisnienie.
Ja nie spie dzis wyjatkowo od 2:30, mam mdlosci i rozwolnienie od rana a do tego smaka na orzechy i pizze... Masakra bo przy tych mdlosciach to bylo by kiepsko jakbym zjadla cos takiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:43
-
Lucky wrote:dziewczyny mam wazne pytanie, czy wiecie jak to zrobić z tymi szczepieniami w szpitalu? kiedy to zgłosić że się nie chce? jest jakiś druk? mam powiedzieć oddziałowej czy jak?
boję się że sprawy potoczą się szybko jak przy córce (cięcie było na cito) i nie zdążę w stresie zaprotestować
Jak w styczniu wylądowałam na przedporodowej to dostałam kartę-druk zgody na zabiegi, które mogą lub nie wykonywać wobec mojego dziecka po porodzie (było tam i szczepienie i zakładanie venfolnu itp.). Taką samą kartę powinnaś dostać przy przyjęciu do porodu, bo wypełniasz dokumenty zarówno dotyczące Ciebie (zgody na cc czy nacięcie krocza, jak i dziecka). Teraz nawet na kartę gorączkową muszą mieć Twoją zgodę, by ją powiesić na łóżku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:44
Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Ile tu emocji!
My nadal w szpitalu, kwasy żółciowe podwyższone ale nie ma tragedii wiec dziś powtórzyli i jeśli nie wzrosły to pójdziemy do domu. Wprowadzamy dietę wątrobowa i jakieś leki na wątrobę jeśli wyjdziemy do domu. Moze bedą wyniki gdzieś za godzinę...
A po badaniu wiadomo, ze córa główka w kanale, gotowa do startu
Dziewczyny to co sie dzieje tu na oddziale to jakas masakra! Co chwila poród! Wczoraj na jednym łożku zdążyły leżeć 3 dziewczyny
A 2dni temu jedna urodziła w 31tygodniu zdrowego maluszkaA.Kasia, Mietka 30:), Lucky, Izoleccc, Kajola, muminka83, Falon, Kokaina, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Mi drętwieją palce u rąk. Własnie w nocy i nad ranem, po śnie.
Gośśś, ja się dowiedziałam , że u mnie w szpitalu nawet się nie pytają .... Po prostu szczepią i cześć. Trochę słabo... Ja bym napisała karteczkę i przyczepiła do karty ciąży? Albo napisz takie pisemko i wręcz z innymi dokumentami podczas porodu.
Jestem po śniadanku. Kanapki ze szpinakiem i pomidorem suszonym.
Nie mogę doczekać się lata i pysznych pomidorów malinowych i ogórków gruntowych mmmmm. Tego mi teraz brakuje. Sałatka grecka z takich warzyw i jestem pozamiatana
Na pewno Staszek Est już jest z nami na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:57
Lucky, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hannia123 wrote:Jak w styczniu wylądowałam na przedporodowej to dostałam kartę-druk zgody na zabiegi, które mogą lub nie wykonywać wobec mojego dziecka po porodzie (było tam i szczepienie i zakładanie venfolnu itp.). Taką samą kartę powinnaś dostać przy przyjęciu do porodu, bo wypełniasz dokumenty zarówno dotyczące Ciebie (zgody na cc czy nacięcie krocza, jak i dziecka). Teraz nawet na kartę gorączkową muszą mieć Twoją zgodę, by ją powiesić na łóżku.
to może jednak zależy od szpitala?
bo byłam w szpitalu już 3 razy, ostatnio w połowie stycznia i nikt sie nawet nie zająknął co do takich formularzy
co do karty gorączkowej też
muszę dopytać moją gin, choć od razu dostanę u niej minusa bo ona nie lubi takiego 'kombinowania'
może to głupie ale nie chciałabym jej podpaśćma w końcu mnie operować
-
Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki
Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok
Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki, przydały nam sięciri22, Lula_w, nataliano, Kajola, domiii, Madzialena90, Wanna, Hannia123, RudyTygrysek, annak, Teresa1992, alinalii, d'nusia, perła ziemi, Jacqueline, foxica, Czarodziejka87, Mania1718, M+M+?, muminka83, Renka88, baassiia, Robaczek89, Vincent, A.Kasia, kamka, wiewiórka17, Martita88, roletka, Izoleccc, TaRRa, kateee, Magda lena, Dorka87, ksanka, Gośśś, Madlene.:), Lucky, Paulina2344, Karolina@, ryjkek, olcia87, Lilou1984, skowroneczka87, Tunia.a, arien, She86, Mietka 30:), Falon, Karka, 26Asia, Kokaina, olatychy, MeAmerie, edyś, Nataszka2200, Kate84, shaja88, krówka_muffka, Marlena, kleo2426, Kaarolina, Love_life, Kasia24, anie93lica lubią tę wiadomość
-
Urodzilam go naturalnie!!!!
Kajola, Lula_w, Madzialena90, annak, ciri22, alinalii, d'nusia, Hannia123, Jacqueline, Czarodziejka87, foxica, Mania1718, M+M+?, muminka83, baassiia, Renka88, Robaczek89, A.Kasia, Vincent, kamka, Martita88, wiewiórka17, roletka, Izoleccc, kateee, TaRRa, Dorka87, ksanka, Gośśś, Lucky, Madlene.:), Lilou1984, skowroneczka87, Tunia.a, arien, She86, Mietka 30:), Falon, Karka, 26Asia, Kokaina, edyś, Kate84, Marlena, kleo2426, Love_life, Kasia24, anie93lica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny