Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydomiii wrote:a powiedział tak bo?
Bo juz duze dziecko i wszystkie wyniki dobre ale nie wiem czy cos wskazuje na to ze porod sie zbliza (zbadal mnie ale o szyjce nic nie mowil ani nic) wiec tak naprawde nie wiem co i jak... Tylko powiedzial zebym do weekendu poczekala a potem moge juz spokojnie rodzic bez stresu.
Est GRATULACJE!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:12
-
ciri22 wrote:Bo juz duze dziecko i wszystkie wyniki dobre ale nie wiem czy cos wskazuje na to ze porod sie zbliza (zbadal mnie ale o szyjce nic nie mowil ani nic) wiec tak naprawde nie wiem co i jak... Tylko powiedzial zebym do weekendu poczekala a potem moge juz spokojnie rodzic bez stresu.
a ile ma teraz Twój maluszek? -
Dziewczyny, a więc stało się!!!
wpisuję pierwszego urodzonego dzieciaczka na pierwszej stronie!!!
jezu ale emocjefoxica, M+M+?, Mania1718, Izoleccc, Dorka87, muminka83, Renka88, Madlene.:), ryjkek, arien, She86, Mietka 30:), Falon, Karka, Nataszka2200, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Jeeeeeeeeeeeeeeee
WITAMY STASIA!!!!!!!!!!! -
ryczę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wygląda na to, że ten projekt 500+ wchodzi od kwietnia. Załapiecie się? U Nas 1 dziecko więc dochód za duży. Coś tam opozycja się pluje, ale według mnie będzie to super pomoc dla rodzin. Chociaż sama realizacja jest do kitu, tzn według mnie, powinni po prostu podnieść zasiłki rodzinne (które już istnieją) i progi dochodowe tam pozmieniać, aby więcej osób się załapało. Tak aby pomoc trafiła do rodzin mniej zamożnych. A nie nowych urzędasów zatrudniać, żeby ludzi weryfikowali.
My nie narzekamy finansowo i to 500 zł na pewno nie przekona mnie do kolejnego dziecka. Mamy inne problemy typu opieka, walka o miejscem w żłobku, przerwa zawodowa i wypadnięcie z rynku. No ale już podjęliśmy decyzję, że jak z Wiktorią będzie wszytko ok, to około 9-10 miesięcy po porodzie działamy dalejłatwiej mi jest mieć szybko 2 dzieci z rzędu odchować trochę i wrócić do pracy. Ja mam już też 28 lat więc nie chce czekać do 35 z macierzyństwem. A wracać np na pół roku czy rok jest bez sensu.
Też wiem, że w miejscach, gdzie ciężko o pracę, często kobiety marzą o większej rodzinie, ale jednak ta bieda zniechęca do kolejnych dzieci. Także pewnie bezrobotne mamy szybciej zdecydują się na dzidziusia. Teraz jest też ten 1000zł macierzyńskiego dla studentek i osób bezrobotnych, więc też coś. Oby się tylko po roku z tego nie wycofali, bo stwirtdzą, że za dużo kasy.Lucky lubi tę wiadomość
-
Est - GRATULACJE
Aż mi łezka pociekła, ze szczęścia
muminka83 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016