Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
foxica wrote:Renka88 mój gin pobierając posiew na gbs powiedział , że co 3-4 kobieta w ciąży to łapie, ja co prawda wyniku jeszcze nie mam, ale też dodał, że to przy porodzie podaje się antybiotyk czy to poród SN czy cc
Potwierdzam. Miałam dodatni w poprzedniej ciąży i dostałam dożylnie antybiotyk podczas porodu. Potem Małej po porodzie jeszcze pobrali wymazy i zrobili badania czy wszystko jest ok.Renka88 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:swoją drogą Est zabrałaś mi datę
sama mówiłaś, że będziesz mnie obserwować, bo ja miałam akurat dzisiaj rodzić wg przepowiedni pierwszych ruchów i gdyby to był dzieciaczek z poprzedniego cyklu
domiii,
Dopiero 12:33, jeszcze nic straconego!Hannia123, domiii, A.Kasia, muminka83, Mania1718, Lucky, foxica, Madzialena90, Renka88, She86, Mietka 30:), Falon, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Est gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was! Ależ szczęście!
Kwasy spadły! Idziemy do domuHannia123, A.Kasia, domiii, M+M+?, Czarodziejka87, Lucky, Gośśś, Karolina@, Kajola, Malina81, Martita88, She86, Mietka 30:), Falon, Karka, Izoleccc, Kokaina, edyś, Kate84, krówka_muffka, ciri22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst -gratulacje kochana. Ale dziewczyny przywyknijny bo teraz juz zaczna takie wiesci lecic na forum z dnia na dzien coraz wiecej.Ja z Oliwcią nadal w dwupaku i mamy sie dobrze poza tym ze znowu stawia mi sie macica.Wczoraj nawet brzuch myslalam ze mi wybuchnie a moj maz nie chcial mnie zawiezc do szpitala bo stwierdzil ze panikuje (jak sie okazalo mial racje ale mam zal do niego za takie zachowanie). Pytanko -kiedy ciaza jest liczona jako donoszona?Jak sie rozpocznie 38tydziej tj 37+0 czy tez jak sie skonczy czyli 38+0 ?
-
Popłakałam się
Est cudownie! I jeszcze poród sn , tak jak sobie wymarzyłaś , tak jak chciałaś.
Gratulacje dla Was, dla Stasia dużo siły i zdrówka!
Jesteśmy oficjalnie ciotkami!JUHU!
Oczywiście poprosimy o zdjęcia Stasia. Jeśli oczywiście chcesz, na nic nie naciskam
A.Kasia, Mania1718, Malina81, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Wygląda na to, że ten projekt 500+ wchodzi od kwietnia. Załapiecie się? U Nas 1 dziecko więc dochód za duży. Coś tam opozycja się pluje, ale według mnie będzie to super pomoc dla rodzin. Chociaż sama realizacja jest do kitu, tzn według mnie, powinni po prostu podnieść zasiłki rodzinne (które już istnieją) i progi dochodowe tam pozmieniać, aby więcej osób się załapało. Tak aby pomoc trafiła do rodzin mniej zamożnych. A nie nowych urzędasów zatrudniać, żeby ludzi weryfikowali.
My nie narzekamy finansowo i to 500 zł na pewno nie przekona mnie do kolejnego dziecka. Mamy inne problemy typu opieka, walka o miejscem w żłobku, przerwa zawodowa i wypadnięcie z rynku. No ale już podjęliśmy decyzję, że jak z Wiktorią będzie wszytko ok, to około 9-10 miesięcy po porodzie działamy dalejłatwiej mi jest mieć szybko 2 dzieci z rzędu odchować trochę i wrócić do pracy. Ja mam już też 28 lat więc nie chce czekać do 35 z macierzyństwem. A wracać np na pół roku czy rok jest bez sensu.
Też wiem, że w miejscach, gdzie ciężko o pracę, często kobiety marzą o większej rodzinie, ale jednak ta bieda zniechęca do kolejnych dzieci. Także pewnie bezrobotne mamy szybciej zdecydują się na dzidziusia. Teraz jest też ten 1000zł macierzyńskiego dla studentek i osób bezrobotnych, więc też coś. Oby się tylko po roku z tego nie wycofali, bo stwirtdzą, że za dużo kasy.
My na pierwsze dziecko się nie załapiemy. Na drugie tak i zamierzam z tego korzystać ale te pieniądze idą na konto oszczędnościowe i na edukacje dzieci. Finansowo nie mamy tragicznie- ja nie muszę pracować więc jest okey. Jednak to zawsze więcej o 500 zł oszczędności i szybciej zrobi się fajna kwota na strat dla dzieci. -
Vira wrote:Est -gratulacje kochana. Ale dziewczyny przywyknijny bo teraz juz zaczna takie wiesci lecic na forum z dnia na dzien coraz wiecej.Ja z Oliwcią nadal w dwupaku i mamy sie dobrze poza tym ze znowu stawia mi sie macica.Wczoraj nawet brzuch myslalam ze mi wybuchnie a moj maz nie chcial mnie zawiezc do szpitala bo stwierdzil ze panikuje (jak sie okazalo mial racje ale mam zal do niego za takie zachowanie). Pytanko -kiedy ciaza jest liczona jako donoszona?Jak sie rozpocznie 38tydziej tj 37+0 czy tez jak sie skonczy czyli 38+0 ?
37+0Vira lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Est -gratulacje kochana. Ale dziewczyny przywyknijny bo teraz juz zaczna takie wiesci lecic na forum z dnia na dzien coraz wiecej.Ja z Oliwcią nadal w dwupaku i mamy sie dobrze poza tym ze znowu stawia mi sie macica.Wczoraj nawet brzuch myslalam ze mi wybuchnie a moj maz nie chcial mnie zawiezc do szpitala bo stwierdzil ze panikuje (jak sie okazalo mial racje ale mam zal do niego za takie zachowanie). Pytanko -kiedy ciaza jest liczona jako donoszona?Jak sie rozpocznie 38tydziej tj 37+0 czy tez jak sie skonczy czyli 38+0 ?
Od skończonego 37 tygodnia ciąży. -
nick nieaktualny
-
500 zł na dziecko... oczywiście, że się nie łapiemy bo za bogaci jesteśmy
jak dla mnie to nic fajnego, nie oszukujmy się... nie ma na to pieniędzy, a więc skądś będą musieli je wysuplac, dostanie sie 500 zl na konto, ale za inne rzeczy zapłacisz więcej. Według mnie powinni otworzyć, żłobki, przedszkola panstwowe to by była dla nas większa korzyść, albo zmniejszyć podatki na produkty dla dzieci, bo o ile wiem mamy chyba jako jedyny kraj w Europie tak wysoki...alinalii, Martita88, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:hahaha racja Kochana!
jeszcze mam prawie 12 godzin
i zaserwujesz nam kolejne wzruszenia, łzy i pozytywne emocje?
Magda lena, domiii, Czarodziejka87, Renka88, Izoleccc, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]