X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    500 zł na dziecko... oczywiście, że się nie łapiemy bo za bogaci jesteśmy ;)
    jak dla mnie to nic fajnego, nie oszukujmy się... nie ma na to pieniędzy, a więc skądś będą musieli je wysuplac, dostanie sie 500 zl na konto, ale za inne rzeczy zapłacisz więcej. Według mnie powinni otworzyć, żłobki, przedszkola panstwowe to by była dla nas większa korzyść, albo zmniejszyć podatki na produkty dla dzieci, bo o ile wiem mamy chyba jako jedyny kraj w Europie tak wysoki...

Dokładnie. Moim zdaniem jak już to wprowadzają to powinno być to świadczenie celowe tzn tylko i wyłącznie przeznaczone np na edukację dziecka (opłata za żłobek, przedszkole, kursy językowe itp.) albo za te pieniądze powinny być otwierane nowe żłobki i przedszkola...

Magda lena, A.Kasia, Dorka87, Lilou1984, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    500 zł na dziecko... oczywiście, że się nie łapiemy bo za bogaci jesteśmy ;)
    jak dla mnie to nic fajnego, nie oszukujmy się... nie ma na to pieniędzy, a więc skądś będą musieli je wysuplac, dostanie sie 500 zl na konto, ale za inne rzeczy zapłacisz więcej. Według mnie powinni otworzyć, żłobki, przedszkola panstwowe to by była dla nas większa korzyść, albo zmniejszyć podatki na produkty dla dzieci, bo o ile wiem mamy chyba jako jedyny kraj w Europie tak wysoki...

Ja jestem ciekawa kiedy to wszystko za przeproszeniem pierdalnie :) sorry nie ma szans, nawet w Ameryce nikt nie bawi sie w świetego Mikołaja. Wiadomo dla tych co dostaną to fajnie, ale obawiam sie ze skutki tego ekonomiczne i gospodarcze beda w krótkiej perspektywie opłakane.

Martita88, Dorka87, d'nusia, Auro, Kate84 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ryczę <3 <3 <3

Kurcze, ja tez. Porodow w rodzinie tak nie przezywalam. Dziwne, alw pienke zarazem. Est, gratulacje z calego serca! Uff, ilez emocji. A co Ty musialas/musisz czuc. Trzymaj sie i ciesz sie swoim Skarbem:-)

alinalii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    skoro Est dała radę pisać prawie podczas parcia to ja nie dam rady ? :D

Ups, kochana, tylko nie podnieś za wysoko poprzeczki, bo ja niedługo zaczynam znów starania :-D

domiii, Mania1718, Mietka 30:), Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est gratulacje!!!! ale Was wyczułam :), ale dobrze że obyło się bez cesarki. Staś malutki, ale szybko nadgoni :) buziaki dla Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:53

muminka83 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja jestem ciekawa kiedy to wszystko za przeproszeniem pierdalnie :) sorry nie ma szans, nawet w Ameryce nikt nie bawi sie w świetego Mikołaja. Wiadomo dla tych co dostaną to fajnie, ale obawiam sie ze skutki tego ekonomiczne i gospodarcze beda w krótkiej perspektywie opłakane.

Ja zakładam, że po roku to bardzo okroją, pewnie wprowadzą próg dochodowy czy coś. Tak jak z becikowym było.

Martita88, Magda lena lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktoras sie wczoraj chwalila kacikiem dla dzidziusia. Nie pamietam ktora, ale chodzi o kacik Jasia, a konkretnie o pudelka z ikei, takie jasne z fredzelkami. Jakie one maja wymiary? Tj. dl., szer., i wys.? Bede wdzieczna za info:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja zakładam, że po roku to bardzo okroją, pewnie wprowadzą próg dochodowy czy coś. Tak jak z becikowym było.

Mnie sie tez wydaje ze rok to maksimum. Osobiście wolałabym mieć zapewnione miejsce w żłobku bo dlatego ze pracuje nie łapie sie w próg dochodowy a niania sporo kosztuje. Wiec i tak płace podatki i zapiepszam na PKB a nic z tego nie mam :p jak większość z nas tutaj :)

She86, d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny, ktoras sie wczoraj chwalila kacikiem dla dzidziusia. Nie pamietam ktora, ale chodzi o kacik Jasia, a konkretnie o pudelka z ikei, takie jasne z fredzelkami. Jakie one maja wymiary? Tj. dl., szer., i wys.? Bede wdzieczna za info:-)

Tu są wszystkie wymiary :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215772/

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Mnie sie tez wydaje ze rok to maksimum. Osobiście wolałabym mieć zapewnione miejsce w żłobku bo dlatego ze pracuje nie łapie sie w próg dochodowy a niania sporo kosztuje. Wiec i tak płace podatki i zapiepszam na PKB a nic z tego nie mam :p jak większość z nas tutaj :)
    No ja ostatnio ogarnęłam wszystkie programy na dziecko typu becikowe, ulga na dziecko itd. i nie łapiemy się dosłownie na nic... ani złotówki... no ale takie zycie.
    Jedynie tyle co z tego ZUSu teraz na macierzyńskim wyciągnie się, bo mam umowę o pracę. Tyle się tych podatków płaci a nic z tego. Do lekarzy też prywatnie chodzę, bo na NFZ wizyty przedpołudniem tylko, a jak pracuje 8-16 to bym musiała urlop brać, żeby do lekarza iść, albo czekania pół roku...

Z drugiej strony nie będe narzekać, bo oboje mamy pracę i nasz byt nie zależy od widzi misie polityków. raz dadzą, raz zabiorą...

Ja mam chociaż ze żłobkami i przedszkolem trochę łatwiej, bo mama męża jest dyrektorką w przedszkolu, a w tym kregu się wszyscy znają, więc załatwi miejsce jak coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:35

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Hej skowroneczka,

wymiar mniejszych dwóch 18x 18 x 18 cm

i większego 18 x 18 x 36 cm

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ja sie na macieżyński łapie i na becikowe też sie załapiemy bo nam zostałe 2zł zapasu na osobe... i powiem wam że dziwne to troche ale też licze na żłobek tylko dlatego że mam wtyki bo inaczej wiem jak jest ciężko dziecko zapisać a niestety ale mój na wszustko sam nie zarobi chyba że się zacharuje a my go nie bedziemy miały całe dnie w domu...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tu są wszystkie wymiary :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215772/

Tak, widzialam, ale jakos na zdjeciach wydaja sie wyzsze i myslalam, ze to moze blad na stronie czy cos wiec chcialam zapytac kogos kto fizycznie ma z nimi do czynienia:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy mieli małą gimnastyczke tak sie wypina że mnie cały brzuch bili... tylko zastanawiam sie czy kręgosłup też od tego boli...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    bedziemy mieli małą gimnastyczke tak sie wypina że mnie cały brzuch bili... tylko zastanawiam sie czy kręgosłup też od tego boli...

moja Emma to samo , tak wypina dupkę że czasami mam taki kształt brzucha ze szok;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak kotlety schabowe.
    Judytce wyraźnie smakują :d Szalona babeczka.

hihih :D

Magda lena, Malina81, Mania1718, d'nusia, Kokaina, Martita88, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj od rana mam słaby dzień : boli mnie jak na miesiączkę, brzuch się spina strasznie i problem z oddychaniem przy tym eh....
    jejku musiałam wsiąść magnez ale i tak mi nie pomógł :(

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST gratuluję z całego serca:):) Wspaniale, że wszystko ok:)
    Proszę o wycałowanie Stasia w stópki :):):)

ebf426a748.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassillo a gdzie posprawdzałaś co Wam się należy?
    ja się martwię że pewnie pechowo jak zawsze przekroczę o jakieś parę groszy :(
    no ale chciałabym wstępnie policzyć
    Pit-u jeszcze nie mam, ale w lutym już będzie
    czekam na rozliczenie z ZUS-u

dzięki z góry na odpowiedź

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Malina81 - Gratuluję 33 tyg i powodzenia przy remoncie :) Mam nadzieję, że samopoczucie niebawem się poprawi!

Dziękuję Ci Kasiu:) Czekam, aż pogoda się poprawi.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ