Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorka87 wrote:500 zł na dziecko... oczywiście, że się nie łapiemy bo za bogaci jesteśmy
jak dla mnie to nic fajnego, nie oszukujmy się... nie ma na to pieniędzy, a więc skądś będą musieli je wysuplac, dostanie sie 500 zl na konto, ale za inne rzeczy zapłacisz więcej. Według mnie powinni otworzyć, żłobki, przedszkola panstwowe to by była dla nas większa korzyść, albo zmniejszyć podatki na produkty dla dzieci, bo o ile wiem mamy chyba jako jedyny kraj w Europie tak wysoki...
Dokładnie. Moim zdaniem jak już to wprowadzają to powinno być to świadczenie celowe tzn tylko i wyłącznie przeznaczone np na edukację dziecka (opłata za żłobek, przedszkole, kursy językowe itp.) albo za te pieniądze powinny być otwierane nowe żłobki i przedszkola...Magda lena, A.Kasia, Dorka87, Lilou1984, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:500 zł na dziecko... oczywiście, że się nie łapiemy bo za bogaci jesteśmy
jak dla mnie to nic fajnego, nie oszukujmy się... nie ma na to pieniędzy, a więc skądś będą musieli je wysuplac, dostanie sie 500 zl na konto, ale za inne rzeczy zapłacisz więcej. Według mnie powinni otworzyć, żłobki, przedszkola panstwowe to by była dla nas większa korzyść, albo zmniejszyć podatki na produkty dla dzieci, bo o ile wiem mamy chyba jako jedyny kraj w Europie tak wysoki...
Ja jestem ciekawa kiedy to wszystko za przeproszeniem pierdalniesorry nie ma szans, nawet w Ameryce nikt nie bawi sie w świetego Mikołaja. Wiadomo dla tych co dostaną to fajnie, ale obawiam sie ze skutki tego ekonomiczne i gospodarcze beda w krótkiej perspektywie opłakane.
Martita88, Dorka87, d'nusia, Auro, Kate84 lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:ryczę
Kurcze, ja tez. Porodow w rodzinie tak nie przezywalam. Dziwne, alw pienke zarazem. Est, gratulacje z calego serca! Uff, ilez emocji. A co Ty musialas/musisz czuc. Trzymaj sie i ciesz sie swoim Skarbem:-)
alinalii lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:skoro Est dała radę pisać prawie podczas parcia to ja nie dam rady ?
Ups, kochana, tylko nie podnieś za wysoko poprzeczki, bo ja niedługo zaczynam znów staraniadomiii, Mania1718, Mietka 30:), Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Ja jestem ciekawa kiedy to wszystko za przeproszeniem pierdalnie
sorry nie ma szans, nawet w Ameryce nikt nie bawi sie w świetego Mikołaja. Wiadomo dla tych co dostaną to fajnie, ale obawiam sie ze skutki tego ekonomiczne i gospodarcze beda w krótkiej perspektywie opłakane.
Ja zakładam, że po roku to bardzo okroją, pewnie wprowadzą próg dochodowy czy coś. Tak jak z becikowym było.Martita88, Magda lena lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja zakładam, że po roku to bardzo okroją, pewnie wprowadzą próg dochodowy czy coś. Tak jak z becikowym było.
Mnie sie tez wydaje ze rok to maksimum. Osobiście wolałabym mieć zapewnione miejsce w żłobku bo dlatego ze pracuje nie łapie sie w próg dochodowy a niania sporo kosztuje. Wiec i tak płace podatki i zapiepszam na PKB a nic z tego nie mam :p jak większość z nas tutajShe86, d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Dziewczyny, ktoras sie wczoraj chwalila kacikiem dla dzidziusia. Nie pamietam ktora, ale chodzi o kacik Jasia, a konkretnie o pudelka z ikei, takie jasne z fredzelkami. Jakie one maja wymiary? Tj. dl., szer., i wys.? Bede wdzieczna za info:-)
Tu są wszystkie wymiary
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215772/ -
Martka89 wrote:Mnie sie tez wydaje ze rok to maksimum. Osobiście wolałabym mieć zapewnione miejsce w żłobku bo dlatego ze pracuje nie łapie sie w próg dochodowy a niania sporo kosztuje. Wiec i tak płace podatki i zapiepszam na PKB a nic z tego nie mam :p jak większość z nas tutaj
Jedynie tyle co z tego ZUSu teraz na macierzyńskim wyciągnie się, bo mam umowę o pracę. Tyle się tych podatków płaci a nic z tego. Do lekarzy też prywatnie chodzę, bo na NFZ wizyty przedpołudniem tylko, a jak pracuje 8-16 to bym musiała urlop brać, żeby do lekarza iść, albo czekania pół roku...
Z drugiej strony nie będe narzekać, bo oboje mamy pracę i nasz byt nie zależy od widzi misie polityków. raz dadzą, raz zabiorą...
Ja mam chociaż ze żłobkami i przedszkolem trochę łatwiej, bo mama męża jest dyrektorką w przedszkolu, a w tym kregu się wszyscy znają, więc załatwi miejsce jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:35
-
skowroneczka87 wrote:Dziewczyny, ktoras sie wczoraj chwalila kacikiem dla dzidziusia. Nie pamietam ktora, ale chodzi o kacik Jasia, a konkretnie o pudelka z ikei, takie jasne z fredzelkami. Jakie one maja wymiary? Tj. dl., szer., i wys.? Bede wdzieczna za info:-)
wymiar mniejszych dwóch 18x 18 x 18 cm
i większego 18 x 18 x 36 cm -
u nas ja sie na macieżyński łapie i na becikowe też sie załapiemy bo nam zostałe 2zł zapasu na osobe... i powiem wam że dziwne to troche ale też licze na żłobek tylko dlatego że mam wtyki bo inaczej wiem jak jest ciężko dziecko zapisać a niestety ale mój na wszustko sam nie zarobi chyba że się zacharuje a my go nie bedziemy miały całe dnie w domu...
-
A.Kasia wrote:Tu są wszystkie wymiary
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215772/
Tak, widzialam, ale jakos na zdjeciach wydaja sie wyzsze i myslalam, ze to moze blad na stronie czy cos wiec chcialam zapytac kogos kto fizycznie ma z nimi do czynienia:-P -
kamka wrote:bedziemy mieli małą gimnastyczke tak sie wypina że mnie cały brzuch bili... tylko zastanawiam sie czy kręgosłup też od tego boli...
moja Emma to samo , tak wypina dupkę że czasami mam taki kształt brzucha ze szok;p -
Bassillo a gdzie posprawdzałaś co Wam się należy?
ja się martwię że pewnie pechowo jak zawsze przekroczę o jakieś parę groszy
no ale chciałabym wstępnie policzyć
Pit-u jeszcze nie mam, ale w lutym już będzie
czekam na rozliczenie z ZUS-u
dzięki z góry na odpowiedź