Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanna wrote:A poza tym to kupiłam sobie dzisiaj latkator
Medela Harmony.
Powiedzcie mi dlaczego robicie zakupy w aptece gemini? To jakaś tania apteka?Wanna, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Wanna dużo taniej jest w Gemini niż stacjonarnie.Także nawet z kosztami przesyłki wychodzi taniej:)
Przykładowo zamawiałam dziś termometr Microlife który u mnie w mieście kosztuje ok.120zł a na Gemini 87zł bez porównania:)
Dziewczyny mega zgaga dopadła i mnie masakra:(
Filip 28.03.2016
-
taaaa dammmmm !!!
łóżeczko już stoijestem z siebie dumna
nawet szufladę udało mi się dobrze złożyć - nie odwrotnie
Czarodziejka87, A.Kasia, edyś, Karka, Kokaina, Teresa1992, olatychy, Lilou1984, 26Asia, RudyTygrysek, Martita88, Lucky, Hannia123, Izoleccc, Mania1718, Mietka 30:), muminka83, Kate84, Falon, Kajola lubią tę wiadomość
jusiakp
-
M+M ja właśnie nie mogę się doczekać aż EST coś napisze
Najważniejsze, żeby byli zdrowi i nie było żadnych komplikacji. Najbardziej ciekawi mnie waga maluszka, czy jest podobna do tej z USG.
Ja z tych nerwów i wyczekiwania na poród zajrzałam w kartę ciąży jak byłam w ciąży z Synkiem - 7 lat temu i wyliczyłam sobie, że bóle dostałam dokładnie w 38 tyg i 3 - cim dniu, czyli jakby teraz było tak samo to urodziłabym 13 lutegoszkoda, że nie 14 - go heh
a co Wy sądzicie o tym, jak mówią, że drugie dziecko rodzi się szybciej, ile w tym prawdy, ja nie mam póki co doświadczenia
M+M+? lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Dziewczyny na pierwszej stronie w pliku wyprawki dodałam dwa arkusze:
- apel
- opryszczka
Polecam przeczytać i może wydrukować i dać rodzinie? Same zadecydujcie
Ja w apelu kilka słów od siebie dodałam.
Miłego popołudnia, też czekam na info od Est i czekam na swoją wizytęedyś lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
margaret26 wrote:Ale Est pisała kilka stron temu
Urodziła naturalnie, Maluch 10 pkt. Waga 1850. 44 cm.
tak tak
ale i mnie ciekawi głównie na ile ta waga pokrywa się z tą ostatnią z USG
co to jest becikowe z MOPSU?
muszę się wczytać w te przepisy bo nadal niewiele rozumiem chociaż nasłuchuję intensywnie gdy mówią o tym w Tv
to będzie nasze drugie, od 3 lat M cały czas na czarno, może chociaż raz będzie z tego pożytek, bo ja tylko się o to wkurzam
więc łapiemy się na 500 na drugie, ale co z pierwszym? czy pierwsze też dostanie? czy tylko gdy nadal dochody na osobę nie przekroczą 800zł?
jak pomyślę ile kosztują szczepionki, wizyty, że nie wspomnę o podsumowaniu finansowym ciąży.... to i to becikowe i to 500 zł to pikuś. Oczywiście lepiej mieć niż nie mieć -
Jusiakp nie ma reguły
już pisałam wcześniej, że pierwszą córcię miałam zaraz jak ciążę donosiłam, poszły wody jak u Est , drugą donosiłam do terminu do 40 tc
a teraz Mały kombinuje od 29 tc i mimo, że bardzo bym chciała dotrwać do terminu, to różnie może być.
M+M czekam, czekamJak się czują, jak wrażenia z porodu, jak karmienie, bo jednak Staś to wagowo i wzrostem maluszek jak na skończony 35 tc.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Lucky z tego co zrozumiałam to przy dwójce i więcej dzieci nie ma kryteriów dochodowych, po prostu jak masz dwójkę to 500 zł, trójkę 1000 zł, czwórkę 1500 itd.
I przy dwójce dzieci nie ma już limitów zarobkowych do ulgi podatkowej, ale to w przyszłorocznym rozliczeniu PIT.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:22
Lucky lubi tę wiadomość
-
Tak mysle o Stasiu i jaki on musi byc malutki
lezala ze mna dziewczyna ktora urodzila coreczke 2240 i jak nam przyszla ja pokazac to doslownie jak taka malutka laleczka wygladala
zreszta pamietam te wszystkie wczesniaczki z oiomu jakie malusie byly
a on 1850 to dopiero kruszynka
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja myślę, że Lucky chodziło o to czy poza 500 na drugie dziecko dostanie też 500 na pierwsze. Po pierwsze poczekajmy aż ustawa wejdzie w życie, bo jeszcze dużo się może zmienić. Natomiast rozważając zasady z wczorajszego projektu ustawy, to 500 zł. dostaniesz także na pierwsze dziecko jeśli nie przekroczycie 800zł na osobę, czyli przy 4-os rodzinie 3200zł. Skoro mąż pracuje na czarno to pytanie czy Twoja pensja jest wyższa, czy nie od tej kwoty.
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny