X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i jeszcze czas i siły znalazłaś, żeby nam to wszystko opisać.
    No, matka ideał :-)

Kate84, Est, Karka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Gratulacje jeszcze raz :*

a coś Ci lekarze mówili ad powodów szybszego rozwiązania?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST czekałyśmy na info od Ciebie, jeszcze raz gratulacje, dobrze że wszystko dobrze się skończyło i że Staś zdrowy!
    czyli widać jak to oceniają na tym Usg... myślałam, że mniejsze będą odchylenia!

• Est Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNAK, Dziękuję Kochana, niby ekspresowy ale dla mnie to była wieczność.

BASIA, dlaczego odeszły mi wody, tego nie wie nikt:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:59

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wspaniale to wszystko czytać <3 100 km od domu, wyobrażam sobie Wasze zaskoczenie :) Będzie co wspominać! W każdym razie najważniejsze, że oboje czujecie się dobrze i teraz trzymam kciuki, żeby Staś jak najszybciej do Ciebie dołączył :) Na samym początku nie ma za bardzo pokarmu, więc się tym nie przejmuj. Musisz często ściągać, najlepiej tą metodą o której tu kiedyś pisałam 7-5-3 a później jak już będziesz miała małego przy sobie to często go przystawiać aby stymulować laktację. Buziaki kochana i ucałuj synka od ciotek!

Est, muminka83, Falon, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est jak dobrze że się odezwałaś, czekamy cały czas na informacje od Ciebie. Wszystko w porządku więc kamień z serca. Rodzina pewne w szoku że już hihih. Dochodź do siebie, i dawaj znać, aaa i zdjęcie Jasia jak tylko będziesz mogła wysyłaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:03

28whyx8d41olhvnv.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dziękuję :-)
    Tą metodą właśnie kazali mi odciagac pokarm co 3 godziny.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, dziękujemy za taki opis! Pięknie napisałaś. Jesteś naprawdę bardzo dzielna. Mąż musi być bardzo dumny z takiej żony, a Staś, że ma taką mamę <3
    "Po urodzeniu wszystkie bóle się skończyły i poczułam się jak młody bóg" hahaha pięknie to ujęłaś! Ja chcę czuć się jak młody bóg! :)

Buziaki Kochana. Informuj Nas co u Was, co u Stasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:08

Est, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest właśnie przykład na patrzenie na pomiary USG z przymrużeniem oka - chłopak urodził sie 450g lżejszy niż go oceniono dzień wcześniej :)

Est pewnie nie miałaś sily ani czasu czytać wszystkich dzisiejszych postów z gratulacjami, wiec napisze raz jeszcze że jestem z Was dumna, oboje jesteście silni <3

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kochana, jesteś bardzo dzielna. Super, że tak szybko poszło i ze Staś jest zdrowy.

Est lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że takie dobre wieści :)

Domiii dzięki za zmianę terminu na pierwszej stronie :)

domiii lubi tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedobre wieści :/ Karmelek jest w szpitalu bo coś z tętnem małej było nie tak. Trzeba je wspomóc dobrymi myślami!

Karmelek211 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super ;D ciesze sie ze Ci sie udalo naturalnie i ze bylas taka dzielna ;)

Jej ja to czuje taki spokoj bez stresu w ogole jesli chodzi o porod

A Domii pytalas czemu po weekendzie moge rodzic wiec wedlug OM mam donoszona ciaze w poniedzialek a taki termin mam na karcie ciazy wpisany ;) wiec z tego pewnie beda patrzec podczas porodu.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kasia, dziękuję :-)
    Tą metodą właśnie kazali mi odciagac pokarm co 3 godziny.

Est a jak maluszek? Oddycha samodzielnie? :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Est super ;D ciesze sie ze Ci sie udalo naturalnie i ze bylas taka dzielna ;)

Jej ja to czuje taki spokoj bez stresu w ogole jesli chodzi o porod

A Domii pytalas czemu po weekendzie moge rodzic wiec wedlug OM mam donoszona ciaze w poniedzialek a taki termin mam na karcie ciazy wpisany ;) wiec z tego pewnie beda patrzec podczas porodu.

No właśnie się zdziwiłam, bo ja mam w sobotę donoszoną, a na suwaczku widzę u nas tydzień różnicy...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    I to jest właśnie przykład na patrzenie na pomiary USG z przymrużeniem oka - chłopak urodził sie 450g lżejszy niż go oceniono dzień wcześniej :)

Est pewnie nie miałaś sily ani czasu czytać wszystkich dzisiejszych postów z gratulacjami, wiec napisze raz jeszcze że jestem z Was dumna, oboje jesteście silni <3

Wlasnie dlatego nie wiem dlaczego niektóre z dziewczyn pisza ze ich lekarze mówią ze ciaza donoszona i mogą spokojnie rodzic opierając sie na wadze z Usg...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    No właśnie się zdziwiłam, bo ja mam w sobotę donoszoną, a na suwaczku widzę u nas tydzień różnicy...
    Bo ja mam suwaczek wedlug usg pierwszego ale gdzie nie jestem w szpitalu czy przychodni czy gdziekolwiek pytaja mnie o termin z OM.

• darra991 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki:) troche tu nie zagladalam a dzis mnie tknelo cos i prosze!!wspaniale wiesci!!:) EST wielkie gratulacje i duzo zdrowka dla was:* ciekawe ktora kolejna:):*

Est lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est jeszcze raz gratuluje :) zycze zdrowka dla Stasia i oby szybko Ci go dali i obys nie musiala z nim przebywac na oiomie zbyt dlugo :*

Trzymam kciuki za Karmelka mam nadzieje, ze to nic powaznego...

Karmelek211, Est lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est-jak miło sie to czyta :-) dzieki takim historiom ja mniej sie boje porodu.
    Co do srodka na opryszczke no to ufam mojemu lekarzowi.Krzywdy mi nie zrobi.Poza tym zanim skoncze 36tydzien to bede miala jeszcze wizyte w luxmedzie to o to zapytam. Czytałam w necie ze sa laski ktore po 36tyg to braly
    I owszem przepisal mi to ginekolog. Ja nic nie mowilam on sam spytal czy mam opryszczke wargowa. Sama to bym nie wpadla na to. Jak sie okazuje moze to byc grozne nawet dla ciazy zwlaszcza w 1trym bo moze uszkodzic sluch podobno.Wiecej nie czytalam bo stwierdzilam ze nie chce wiedziec

Est lubi tę wiadomość

‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ