X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poryczałam się!!! <3 Est <3 GRATULACJE! Fantastyczna wiadomość!!!:-):-):-)

Swoją drogą, jak tak będę ryczeć za każdym razem to jak w końcu na mnie przyjdzie kolej to łez mi zabraknie :-)

Kate84 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Bassillo a gdzie posprawdzałaś co Wam się należy?
    ja się martwię że pewnie pechowo jak zawsze przekroczę o jakieś parę groszy :(
    no ale chciałabym wstępnie policzyć
    Pit-u jeszcze nie mam, ale w lutym już będzie
    czekam na rozliczenie z ZUS-u

dzięki z góry na odpowiedź

Ja na necie wyszukiwała lub dopytywałam księgowej męża i tak np.

becikowe mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód miesięczny na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kariera-prawo-finanse/dziecko/becikowe-2015-co-powinnas-wiedziec,229_7205.html

ulga na dziecko jest również ograniczenie dochodu 56 tys zł/rok na rodzica, czyli 112 tys/rok łącznie na małżeństwo. Z tym, że z tego będzie można skorzystać dopiero za rok, bo w 2015 jeszcze naszych dzieci nie było na świecie :)

500zł/na dziecko u nas będzie pierwsze, więc przekraczamy 800zł/miesięcznie/osobę

Są jeszcze zasiłki rodzinne, pielęgnacyjne itd, ale tego nie sprawdzałam, bo tam dość niski dochód biorą pod uwagę, więc się też nie łapiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:10

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 jakieś przeczucia? Moze położna miała rację i zaczyna się?
    Muminko mnie synek od rana namawiał na placki ziemniaczane ze śmietaną ;) zaraz zaserwuje mu obiadzik i zobaczymy czy się odwdzięczy kopniakami :)

muminka83 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem Mania wolałabym żeby mała poczekała bynajmniej do piątku... jestem taka senna, ledwo żyję... jakoś tak ciężej mi się zrobiło od soboty..

• Karka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST serdeczne gratulacje!! :) Tak się pobeczałam, że do męża musiałam zadzwonić, że chyba nienormalna jestem :P Suuuper kochana, że masz już synka obok siebie i że naturalnie :)

Hania mi się też tak wypycha jak wariatka... do tego twardnienia i brzuch już nie wie co ma ze sobą robić o_O

My się chyba na 500 na pierwsze dziecko załapiemy, bo zależy który rok dochodów sie będzie liczył, jak 2014 to on pół roku na czarno robił (umowa zlecenie nie została zgłoszona....), a 2015 na zlecenie, gdzie ma wpisane 400zł, a zarabia więcej o wiele. Wiadomo, że wlałabym żeby miał umowę o pracę itp, ale nie da rady i tylko tak może, a ubezpieczam go ja. Dostaniemy normalne becikowe i to z mopsu chyba też :) Może i rodzinne dzięki temu. Cieszę się, bo płacę podatki, pracuję 8 lat, a i tak muszę łazić prywatnie jak się coś dzieje...

Ja bym chciała urodzić dopiero w marcu :P Za miesiąc 2.03 mam termin, może mi się uda wstrzelić? :D Dziś wizyta, zobaczymy co tam jak tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:29

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzięłam za skręcanie łóżeczka

Teresa1992, edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    No ja ostatnio ogarnęłam wszystkie programy na dziecko typu becikowe, ulga na dziecko itd. i nie łapiemy się dosłownie na nic... ani złotówki... no ale takie zycie.
    Jedynie tyle co z tego ZUSu teraz na macierzyńskim wyciągnie się, bo mam umowę o pracę. Tyle się tych podatków płaci a nic z tego. Do lekarzy też prywatnie chodzę, bo na NFZ wizyty przedpołudniem tylko, a jak pracuje 8-16 to bym musiała urlop brać, żeby do lekarza iść, albo czekania pół roku...

Z drugiej strony nie będe narzekać, bo oboje mamy pracę i nasz byt nie zależy od widzi misie polityków. raz dadzą, raz zabiorą...

Ja mam chociaż ze żłobkami i przedszkolem trochę łatwiej, bo mama męża jest dyrektorką w przedszkolu, a w tym kregu się wszyscy znają, więc załatwi miejsce jak coś

Est gratulacje :) Odpoczywaj teraz. Stasiowi duuużo słońca w życiu :)

Basia- my też się na nic nie łapiemy. Jedyne co to mąż przestanie płacić 30% podatek ;/ No i właśnie doczytałam, że nawet ulga na dziecko nam nie przysługuje ;/ Ehh trzeba będzie się szybko zabrać za następne...

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie były takie ostatnie dwa dni. Dosłownie zasypiałam na stojąco i praktycznie przespałam te dni. Dzisiaj wstałam jak nowo narodzona bez porannej drzemki ogarnęłam chatę, zmieniłam pościel i poprałam koce. A i juz placki gotowe ;) Zato co mały napiera na szyjkę to aż się boję myśleć ze szykuje się na wyjście.
    Postaraj się odpoczywać jak najwięcej i nie rób nic poza leżeniem ;) Teraz będę myśleć o Tobie :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

Basia- my też się na nic nie łapiemy. Jedyne co to mąż przestanie płacić 30% podatek ;/ No i właśnie doczytałam, że nawet ulga na dziecko nam nie przysługuje ;/ Ehh trzeba będzie się szybko zabrać za następne...

żeby lepsza podziałka była :D No ale, wiesz, z drugiej strony lepiej pracować i liczyć na siebie a nie łaskę Państwa :) Teraz też dużo osób na czarno pracuje, przez co im niższe dochody wychodzą.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak masz rację idę spać...
    dobranoc dziewczynki :)

Mietka 30:), Mania1718, Falon, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie było mnie jakiś czas a tutaj takie wieści !!
    Est GRATULACJE !!!! <3 <3 Cieszę się, że wszystko dobrze !
    Aż się popłakałam !

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
    Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki :-)
    Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok :-)

Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki, przydały nam się :-)

KOCHANA grtulaacje:*:* całuski dla was:*

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est GRATULACJE :D super, że z maluszkiem wszystko ok, ogarniaj się tam i pisz co u Was!

My po wizycie, mała waży 2700 gram :) wszystko z nią ok, ze mną też, tzn podobno do porodu się nie szykuje jeszcze.

Dostałam juz skierowanie do szpitala na 24 lutego, no i 25 lutego wielki dzien...rodzimy :)

Pozdrawiam mamuśki :)

Madlene.:), Izoleccc, olatychy, Gośśś, A.Kasia, Magda lena, Kokaina, d'nusia, Czarodziejka87, edyś, Mietka 30:), Karka, Mania1718, ryjkek, ksanka, muminka83, She86, domiii, Lilou1984, Martita88, Hannia123, Lucky, Kate84, Falon, alinalii, Kajola lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podjęłam pierwszą próbę pakowania, jak Wam się udało to zrobić? :) mój szlafrok zajmuje prawie całą walizkę :D a co z resztą ehehehhe:)

Szczerze mówiąc ja nawet nie komentuje tego 500 plus itd. itp. Bardzo się cieszę że kraj daje coś swoim obywatelom, ale odkąd przeszłam gehennę z ZUSEM, wkur. mnie ile trzeba się na starać żeby coś dostać. A do jasnej ciasnej pracuje legalnie, płacę podatki, więc łaski mi nikt nie robi.

Lucky lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a ja tez ostatnio gdzies sie slabo czuje :/ spac mi sie chce ciagle :/ maly cisnie na szyjke strasznie, ze az kluje i mam wrazenie jakby mi tam reke wkladal i sobie grzebal :/ juz nie wspomne o tym ze co chwile latam siku, mimo ze wcale duzo nie pije gdzies ostatnio to sikam jak szalona :/

Spakowalam dzisiaj torbe do szpitala :P bo tez mam przeczucie ze nie dlugo moze sie przydac ;>

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczyny odnośnie do świadczeń, to jest jeszcze jesdno, które należy się KAŻDEJ! Od nowego roku jest tzw. kosiniakowe. Czyli płatny urlop macierzyński, który obejmuje także kobiety bezrobotne, studentki, czy te pracujące na umowy o dzieło. Nie przegapcie tego jeśli nie jesteście na etacie, to Wam się należy :) 1000 pln co miesiąc przez rok piechotą nie chodzi ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to kupiłam sobie dzisiaj latkator :) Medela Harmony.
    Powiedzcie mi dlaczego robicie zakupy w aptece gemini? To jakaś tania apteka?

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST Kochana, moje szczere gratulacje <3 <3 <3
    Tym bardziej podwójne, że miałyśmy ten sam tydzień ciąży !!!

Dotarła do mnie ta bomba zegarowa o której wczoraj rozmawiałyście :D

Ja też pod wpływem tych ekscytujących zdarzeń biorę się za ostatnie prania i prasowania, torba spakowana na 90 %.

Jutro idziemy ostatni raz do kina przed porodem i na Maca :D
    Mam nadzieję, że nie zacznę tam rodzić

:]

Basia Co do 500 zł na dziecko i innych zasiłków my też nie załapiemy się totalnie na nic, dostaniemy wielkie G !
    Pozostaje nam opcja płatnych żłobków, przedszkoli itd, bo nawet żadnej babci nie mamy w pobliżu :/
    Kaszanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:11

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna to jest ta apteka
    http://www.aptekagemini.pl/

jest w niej duzo taniej niz w tych stacjonarnych aptekach

Wanna lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est gratuluję, wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia dla Ciebie i Stasia <3

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ