X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mi drętwieją palce u rąk. Własnie w nocy i nad ranem, po śnie.

Gośśś, ja się dowiedziałam , że u mnie w szpitalu nawet się nie pytają .... Po prostu szczepią i cześć. Trochę słabo... Ja bym napisała karteczkę i przyczepiła do karty ciąży? Albo napisz takie pisemko i wręcz z innymi dokumentami podczas porodu.

Jestem po śniadanku. Kanapki ze szpinakiem i pomidorem suszonym.
    Nie mogę doczekać się lata i pysznych pomidorów malinowych i ogórków gruntowych mmmmm. Tego mi teraz brakuje. Sałatka grecka z takich warzyw i jestem pozamiatana :)

Na pewno Staszek Est już jest z nami na świecie :) :) :) :)

To nie jest tak bo jeśli zaszczepią bez Twojego podpisu to możesz wytoczyć im proces a ja bym zaraz coś takiego zrobiła. Dają plik dokumentów do podpisania przy przyjęciu lub w trakcie porodu. (0% kobiet nawet nie pyta co podpisuje bo jest w takim stanie. Ja zamierzam mieć napisane pismo iż nie wyrażam zgody na szczepienie. Będę mieć też druk do podpisania o odpowiedzialności lekarza za podważenie mojej decyzji i zaszczepienie mimo wszystko. Jeśli podpisze że wyraża zgodę na wzięcie pełnej odpowiedzialności prawnej nie ma sprawy. W piśmie będę mieć info że szczepić owszem ale po 6 miesiącu życia dziecka po odbyciu szczegółowych konsultacji z dziedziny neurologii i genetyki.

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:17

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est gratulacje!!!!
    Witamy Stasia na świecie!
    2 luty nasz pierwszy marcowy bobasek wiekopomna chwila;)

Mania1718, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, nasze pierwsze marcowe Dzieciąteczko :D :D Cioteczki się cieszą :D

foxica, Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

• polin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST Wielkie gratulacje!!!

Jakie to wzruszające...
    Już się zaczęło!!

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja rycze <3 Gratulacje kochana
    Nie sądziłam że ten nasz wątek marcowy będzie wzbudzał we mnie tyle emocji a każdą z was będę traktować jak bliską mi osobę <3

foxica, A.Kasia, muminka83, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Urodzilam go naturalnie!!!! :-)

łzy lecą. :-* Gratuluję kochana z Całego serca. Życzę Stasiowi wszystkiego co najlepsze, samych promyków słońca i radości :D Nasze Drugie dzieciątko marcowe. Hip Hip Hura :D <3 <3 <3

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Stachu !!!!!!!!

muminka83 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
    Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki :-)
    Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok :-)

Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki, przydały nam się :-)

No i masz popłakałam się! Ale się cieszę :* Gratuluje!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ogromne Gratulacje! Witamy Stasia na świecie:-) cieszę się , że wszystko z Wami ok i wogole chyba szybko poszło , cudowna wiadomość dużo zdrówka dla Was i przytulaski od marcowych cioteczek ;-) <3

U mnie też nocne drętwienia rąk, a brzuch jak skała

Mania1718, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą Est zabrałaś mi datę :D
    sama mówiłaś, że będziesz mnie obserwować, bo ja miałam akurat dzisiaj rodzić wg przepowiedni pierwszych ruchów i gdyby to był dzieciaczek z poprzedniego cyklu :D

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
    Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki :-)
    Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok :-)

66kryc.jpg

PS. Muszę mężowi napisać żeby mi całą zgrzewkę Piccolo kupił! Będę dzisiaj piła Staszka zdrowie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:35

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia jeśli wejdzie, to mnie obejmie, bo będę potrójną mamą :) ale też mam wątpliwości co do tego programu, choć kasa każda na dzieci się przyda, bo wydatki są zawsze (pamiętam miesiące okresu zachorowań, gdy w aptece zostawiałam około 500 zł na leki na dzieci...). I dla mnie, po poprzednich doświadczeniach, polityka prorodzinna kuleje od momentu gdy kończy się urlop macierzyński... Odetchnąć mogłam, gdy dzieci obejmował obowiązek przedszkolny, a tak to gimnastyka na całego. Opiekunka koszt czasem i podwójny w relacji do żłobków i p-koli, za to z tymi drugimi problem z miejscami, a nawet jak się uda, czy dziecko zapiszesz do prywatnego zaczyna się jazda z chorowaniem i braniem zwolnień lekarskich z pracy... Tak źle i tak niedobrze.

1usai09khne0c7t3.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 mój gin pobierając posiew na gbs powiedział , że co 3-4 kobieta w ciąży to łapie, ja co prawda wyniku jeszcze nie mam, ale też dodał, że to przy porodzie podaje się antybiotyk czy to poród SN czy cc

qdkkwn155308ojoh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka nie czytaj internetów bo przez to tylko nerwy..będzie dobrze Kochana:*

Madzialena ja też mam czasami drętwienie dłoni i ręki ale jak się okazuje to normalne;)

No i duszności..jak się położe to masakra czasem tchu nie mogę złapać :(no ale brzuch tak wysoko i przez to

U mnie poszło ostatnie zamówienie na gemini:)
    Zastanawiałam się między temometrem Nuk 2w1 a Microlife nc150 a koniec końców zamówiłam Microlife nc 100
    Ma bardzo dobre opinie więc mam nadzieje,że sie sprawdzi:)
    Oprócz tego witaminy,magnez,żelazo,gaziki jałowe i płatki kosmetyczne na zapas:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa EST GRATULUJE!!!!!!!! Jesteś dzielną mamą :)

Stasiu WITAMY!!!! Rośnij zdrowy okrąglutki <3 <3 <3

Ale mam ciary na plecach! Nasz pierwszy Marcowy Dzieciaczek!!! <3

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    to może jednak zależy od szpitala?
    bo byłam w szpitalu już 3 razy, ostatnio w połowie stycznia i nikt sie nawet nie zająknął co do takich formularzy
    co do karty gorączkowej też
    muszę dopytać moją gin, choć od razu dostanę u niej minusa bo ona nie lubi takiego 'kombinowania'
    może to głupie ale nie chciałabym jej podpaść :) ma w końcu mnie operować :)

Gwarantuję ci że podpisywałaś ale pewnie nie dopytywałaś się. W szpitalach przy przyjęciu rzadko mówią chyba że sama zapytasz raczej dają do podpisu dokumenty. Muszą je mieć jako podkładkę. Dlatego warto znać swoje prawa i na co można a na co nie ma konieczności się zgadzać.
    Jedno jest pewne że swoich decyzji nie można uzależniać od lekarza by czasem się nie zdenerwował. Każda z was musi przemyśleć co chce czego nie. Dlatego dobrym rozwiązaniem jest plan porodu nawet przy cesarce i sporządzenie dokumentu z podpisem w dwóch kopiach gdzie jeden dajecie do akt przyjęcia a drugi podpisuje lekarz/pielęgniarka/położna przyjmująca na oddział że odebrała - data i podpis.

U nas w szpitalu karta gorączkowa nie jest na łóżku szpitalnym. Nigdy mi to nie przeszkadzało jak była. Jednak uważam że ochrona danych to mit w większości szpitali bo lekarze rozmawiając z Tobą powinni uszanować że być może nie masz ochoty by ktoś słyszał co ci jest a co nie... więc suma sumarum i tak cały oddział wie co ci dolega.

Ja np. nie zgadzam się na udział studentów w badaniu palpacyjnym. Wiem że na kimś muszą się uczyć ale mam złe doświadczenia i uważam że krocze podobnie jak fryzjerzy głowę mogą oglądać sobie nawzajem :P z badaniem palpacyjnym włącznie :p hihi

I w związku z incydentem pomyłki 2 lekarzy podczas walki o moje dziecko nienarodzone oni też nie zbliżą się do mnie. Uważam ich za konowałów a przepraszam nie ma do tej pory. Nie nadają się nawet do badania krowy - bo szkoda zwierzęcia. Jeden z nich już został zwolniony - zostało jeszcze tych dwóch ...:P

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Gratulacje!!!!!!
    Nasz pierwszy marcowy bobasek <3 <3 <3

No nie pierwszy - jeden już jest :D

Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vincent Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Gratuluje z całego serca, niech Stasio zdrowo się chowa! Jesteś bardzo dzielna <3 <3 <3

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • perła ziemi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est! Gratulacje :-) ale nowina aż mnie ściska w brzuchu, że to już :-) dużo zdrówka dla Twojego synka i dla Ciebie. Napisz jak było! <3

Dziewczyny cały czas Was czytam, ale kompletnie nie mam głowy do tego żeby być tu tak aktywną jak Wy.
    Odważyłam się kompletować wyprawkę i to mnie do reszty pochłonęło. Przy okazji bardzo dziękuję za listę na pierwszej stronie- bardzo mi pomaga!
    Brakuje nam łóżeczka i wózka, muszę też puścić zamówienie na gemini i przywieźć przewijaki od siostry. Zrobiłam też już dwa prania ubranek dla malutkiej, przez co w panice dokupowałam kilka bawełnianych zestawów na początek, bo okazało się, że nie mam nic rozpinanego, a przekładanie przez główkę jakoś mnie stresuje ;]

A wczoraj pod wpływem Waszych postów zamówiłam te staniki z allegro. Dzięki! mam nadzieję,że się sprawdzą.

Ostatnio dopadł mnie mega dół. Czas mi się wlecze przez to leżenie, brzuch twardy a do tego dołącza ostatnio kompletny brak mocy, trudności ze spaniem i oddychaniem. A do tego widzę, że jestem po prostu smutna i dość nieznośna. Biedny mój T.
    Marzę żeby był już marzec :-)

Dziewczyny, któraś z Was pisała, że będzie szyła kocyki minky dla swojego dzidziusia. Bardzo jestem ciekawa jak efekty :) Uszyte już? ja kupiłam polar, wypełnienie i bawełnę i w sumie mogłabym już szyć, wstrzymuje mnie tylko twardy brzuch przy próbach aktywności.

Pozdrawiam Was ciepło!

f2w3j6yxdenijlur.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ