X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mi drętwieją palce u rąk. Własnie w nocy i nad ranem, po śnie.

Gośśś, ja się dowiedziałam , że u mnie w szpitalu nawet się nie pytają .... Po prostu szczepią i cześć. Trochę słabo... Ja bym napisała karteczkę i przyczepiła do karty ciąży? Albo napisz takie pisemko i wręcz z innymi dokumentami podczas porodu.

Jestem po śniadanku. Kanapki ze szpinakiem i pomidorem suszonym.
    Nie mogę doczekać się lata i pysznych pomidorów malinowych i ogórków gruntowych mmmmm. Tego mi teraz brakuje. Sałatka grecka z takich warzyw i jestem pozamiatana :)

Na pewno Staszek Est już jest z nami na świecie :) :) :) :)

To nie jest tak bo jeśli zaszczepią bez Twojego podpisu to możesz wytoczyć im proces a ja bym zaraz coś takiego zrobiła. Dają plik dokumentów do podpisania przy przyjęciu lub w trakcie porodu. (0% kobiet nawet nie pyta co podpisuje bo jest w takim stanie. Ja zamierzam mieć napisane pismo iż nie wyrażam zgody na szczepienie. Będę mieć też druk do podpisania o odpowiedzialności lekarza za podważenie mojej decyzji i zaszczepienie mimo wszystko. Jeśli podpisze że wyraża zgodę na wzięcie pełnej odpowiedzialności prawnej nie ma sprawy. W piśmie będę mieć info że szczepić owszem ale po 6 miesiącu życia dziecka po odbyciu szczegółowych konsultacji z dziedziny neurologii i genetyki.

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:17

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est gratulacje!!!!
    Witamy Stasia na świecie!
    2 luty nasz pierwszy marcowy bobasek wiekopomna chwila;)

Mania1718, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, nasze pierwsze marcowe Dzieciąteczko :D :D Cioteczki się cieszą :D

foxica, Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

• polin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EST Wielkie gratulacje!!!

Jakie to wzruszające...
    Już się zaczęło!!

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja rycze <3 Gratulacje kochana
    Nie sądziłam że ten nasz wątek marcowy będzie wzbudzał we mnie tyle emocji a każdą z was będę traktować jak bliską mi osobę <3

foxica, A.Kasia, muminka83, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Urodzilam go naturalnie!!!! :-)

łzy lecą. :-* Gratuluję kochana z Całego serca. Życzę Stasiowi wszystkiego co najlepsze, samych promyków słońca i radości :D Nasze Drugie dzieciątko marcowe. Hip Hip Hura :D <3 <3 <3

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Stachu !!!!!!!!

muminka83 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
    Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki :-)
    Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok :-)

Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki, przydały nam się :-)

No i masz popłakałam się! Ale się cieszę :* Gratuluje!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ogromne Gratulacje! Witamy Stasia na świecie:-) cieszę się , że wszystko z Wami ok i wogole chyba szybko poszło , cudowna wiadomość dużo zdrówka dla Was i przytulaski od marcowych cioteczek ;-) <3

U mnie też nocne drętwienia rąk, a brzuch jak skała

Mania1718, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą Est zabrałaś mi datę :D
    sama mówiłaś, że będziesz mnie obserwować, bo ja miałam akurat dzisiaj rodzić wg przepowiedni pierwszych ruchów i gdyby to był dzieciaczek z poprzedniego cyklu :D

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 10.30 urodził się Stasio.
    Szczegoly później, bo oczywiście piszę z porodowki :-)
    Jest malutki 1850 g i 44 cm ale dostal 10 punktów i jest z nim wszystko ok :-)

66kryc.jpg

PS. Muszę mężowi napisać żeby mi całą zgrzewkę Piccolo kupił! Będę dzisiaj piła Staszka zdrowie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:35

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia jeśli wejdzie, to mnie obejmie, bo będę potrójną mamą :) ale też mam wątpliwości co do tego programu, choć kasa każda na dzieci się przyda, bo wydatki są zawsze (pamiętam miesiące okresu zachorowań, gdy w aptece zostawiałam około 500 zł na leki na dzieci...). I dla mnie, po poprzednich doświadczeniach, polityka prorodzinna kuleje od momentu gdy kończy się urlop macierzyński... Odetchnąć mogłam, gdy dzieci obejmował obowiązek przedszkolny, a tak to gimnastyka na całego. Opiekunka koszt czasem i podwójny w relacji do żłobków i p-koli, za to z tymi drugimi problem z miejscami, a nawet jak się uda, czy dziecko zapiszesz do prywatnego zaczyna się jazda z chorowaniem i braniem zwolnień lekarskich z pracy... Tak źle i tak niedobrze.

1usai09khne0c7t3.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 mój gin pobierając posiew na gbs powiedział , że co 3-4 kobieta w ciąży to łapie, ja co prawda wyniku jeszcze nie mam, ale też dodał, że to przy porodzie podaje się antybiotyk czy to poród SN czy cc

qdkkwn155308ojoh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka nie czytaj internetów bo przez to tylko nerwy..będzie dobrze Kochana:*

Madzialena ja też mam czasami drętwienie dłoni i ręki ale jak się okazuje to normalne;)

No i duszności..jak się położe to masakra czasem tchu nie mogę złapać :(no ale brzuch tak wysoko i przez to

U mnie poszło ostatnie zamówienie na gemini:)
    Zastanawiałam się między temometrem Nuk 2w1 a Microlife nc150 a koniec końców zamówiłam Microlife nc 100
    Ma bardzo dobre opinie więc mam nadzieje,że sie sprawdzi:)
    Oprócz tego witaminy,magnez,żelazo,gaziki jałowe i płatki kosmetyczne na zapas:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa EST GRATULUJE!!!!!!!! Jesteś dzielną mamą :)

Stasiu WITAMY!!!! Rośnij zdrowy okrąglutki <3 <3 <3

Ale mam ciary na plecach! Nasz pierwszy Marcowy Dzieciaczek!!! <3

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    to może jednak zależy od szpitala?
    bo byłam w szpitalu już 3 razy, ostatnio w połowie stycznia i nikt sie nawet nie zająknął co do takich formularzy
    co do karty gorączkowej też
    muszę dopytać moją gin, choć od razu dostanę u niej minusa bo ona nie lubi takiego 'kombinowania'
    może to głupie ale nie chciałabym jej podpaść :) ma w końcu mnie operować :)

Gwarantuję ci że podpisywałaś ale pewnie nie dopytywałaś się. W szpitalach przy przyjęciu rzadko mówią chyba że sama zapytasz raczej dają do podpisu dokumenty. Muszą je mieć jako podkładkę. Dlatego warto znać swoje prawa i na co można a na co nie ma konieczności się zgadzać.
    Jedno jest pewne że swoich decyzji nie można uzależniać od lekarza by czasem się nie zdenerwował. Każda z was musi przemyśleć co chce czego nie. Dlatego dobrym rozwiązaniem jest plan porodu nawet przy cesarce i sporządzenie dokumentu z podpisem w dwóch kopiach gdzie jeden dajecie do akt przyjęcia a drugi podpisuje lekarz/pielęgniarka/położna przyjmująca na oddział że odebrała - data i podpis.

U nas w szpitalu karta gorączkowa nie jest na łóżku szpitalnym. Nigdy mi to nie przeszkadzało jak była. Jednak uważam że ochrona danych to mit w większości szpitali bo lekarze rozmawiając z Tobą powinni uszanować że być może nie masz ochoty by ktoś słyszał co ci jest a co nie... więc suma sumarum i tak cały oddział wie co ci dolega.

Ja np. nie zgadzam się na udział studentów w badaniu palpacyjnym. Wiem że na kimś muszą się uczyć ale mam złe doświadczenia i uważam że krocze podobnie jak fryzjerzy głowę mogą oglądać sobie nawzajem :P z badaniem palpacyjnym włącznie :p hihi

I w związku z incydentem pomyłki 2 lekarzy podczas walki o moje dziecko nienarodzone oni też nie zbliżą się do mnie. Uważam ich za konowałów a przepraszam nie ma do tej pory. Nie nadają się nawet do badania krowy - bo szkoda zwierzęcia. Jeden z nich już został zwolniony - zostało jeszcze tych dwóch ...:P

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Gratulacje!!!!!!
    Nasz pierwszy marcowy bobasek <3 <3 <3

No nie pierwszy - jeden już jest :D

Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vincent Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Gratuluje z całego serca, niech Stasio zdrowo się chowa! Jesteś bardzo dzielna <3 <3 <3

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • perła ziemi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est! Gratulacje :-) ale nowina aż mnie ściska w brzuchu, że to już :-) dużo zdrówka dla Twojego synka i dla Ciebie. Napisz jak było! <3

Dziewczyny cały czas Was czytam, ale kompletnie nie mam głowy do tego żeby być tu tak aktywną jak Wy.
    Odważyłam się kompletować wyprawkę i to mnie do reszty pochłonęło. Przy okazji bardzo dziękuję za listę na pierwszej stronie- bardzo mi pomaga!
    Brakuje nam łóżeczka i wózka, muszę też puścić zamówienie na gemini i przywieźć przewijaki od siostry. Zrobiłam też już dwa prania ubranek dla malutkiej, przez co w panice dokupowałam kilka bawełnianych zestawów na początek, bo okazało się, że nie mam nic rozpinanego, a przekładanie przez główkę jakoś mnie stresuje ;]

A wczoraj pod wpływem Waszych postów zamówiłam te staniki z allegro. Dzięki! mam nadzieję,że się sprawdzą.

Ostatnio dopadł mnie mega dół. Czas mi się wlecze przez to leżenie, brzuch twardy a do tego dołącza ostatnio kompletny brak mocy, trudności ze spaniem i oddychaniem. A do tego widzę, że jestem po prostu smutna i dość nieznośna. Biedny mój T.
    Marzę żeby był już marzec :-)

Dziewczyny, któraś z Was pisała, że będzie szyła kocyki minky dla swojego dzidziusia. Bardzo jestem ciekawa jak efekty :) Uszyte już? ja kupiłam polar, wypełnienie i bawełnę i w sumie mogłabym już szyć, wstrzymuje mnie tylko twardy brzuch przy próbach aktywności.

Pozdrawiam Was ciepło!

f2w3j6yxdenijlur.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ