Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny:*
Est trzymam kciuki i dawaj znać co u Was:*
Jacqueline postaraj się uspokoić Kochana.
Ja w dniu spodziewanej miesiączki miałam śluz z krwią i byłam pewna,że @ się rozkręca ale nie przyszła także tak się zdarza.
Ale jeśli masz możliwość dziś to może zbadaj progesteron,będziesz spokojniejsza:*Będzie dobrze:*
Ja dziś wizytuje o 17 nie mogę się doczekać
Powodzenia dla dziewczyn które również dziś mają wizyte:)
Miłego dnia:)
Lucky, A.Kasia, Mania1718, Kate84, edyś, Magda lena, Kokaina, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Jacqueline u mnie Ginekolog nie kazała badać progesteronu jedynie kilka razy betę.
Nie zaszkodzi jak na własną rękę weźmiesz luteine ja też brałam.
Kiedy masz wizytę? A czy boli Cie coś poza tym?
Est trzymam kciuki! Jejku jak fajniebędzie dobrze
Ogólnie to się witam i trzymam kciuki za wizyty i za rozpakowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:44
Lucky lubi tę wiadomość
-
Moimi snami zawładnęła dzisiaj Est razem ze Stasiem
I ja zaczęłam rodzić 4 ... szczeniaki!czekamy na dalsze info a najlepiej zdjęcie juz ze Stasiem
U mnie od rana pralka chodzi, bo to juz nie na żartyswoją drogą ciekawe czy Est miała spakowane torby ??
Trzymam kciuki nieustannie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:45
ksanka, d'nusia, Lucky, A.Kasia, muminka83, Mania1718, Kate84, Mietka 30:), RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość
-
Jacqueline, ja aplikowałam sobie dwa razy dziennie luteinę 50 jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Nie zaszkodzi ,a może pomóc. U mnie nawet plamień nie było,a progesteron piękny. Lekarz po wizycie potwierdził,że dobrze zrobiłam i żebym kontynuowała jej przyjmowanie. Brałam chyba do początku II trymestru o ile dobrze pamiętam. Na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiała.
Est,kciuki! Ale Wam zazdroszczę!
Lucky lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Ja już beczę, nie wiem co robić...
Wstałam przed chwilą do łazienki a tam brązowy śluz na papierze...
A dziś/jutro termin miesiączki...
Progesteron był taki ładny więc to raczej nie od tego...
Nie wytrzymam
Kochana plamienia mogą się pojawić. Spokojnie. Rozumiem co czujesz bo przechodziłam przez to samo. Postaraj się wyciszyć i ewentualnie skontaktuj z lekarzem. -
Tak to nic mnie nie boli raczej, brzuch na pewno nie. Przed zrobieniem testu i dopóki się nie przeziębiłam to mnie w krzyżu troche bolało, ale teraz to mnie ogólnie plecy bolą od leżenia bo jestem nieprzyzwyczajona, a od trzech dni większość czasu leżę
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Mam troche Luteiny dowcipnej i doustnej, 50 mg.
Chyba podjadę zbadać betę i progesteron, beta byłaby po południu, progesteron przy dobrych wiatrach wieczorem, przy gorszych jutro, a najpóźniej za 2 dni
Spróbuję dodzwonić się najpierw do lekarza chyba
Poszukaj oddziału w tych laboratoriach. Na bank będziesz mieć dzisiaj wszystkie wyniki a jak zapłacisz chyba 4-5 zł więcej to o 14 będzie i progesteron i Beta i co tam chcesz . http://www.diag.pl/ -
Z tego wszystkiego zapomniałam o Est
Trzymam kciuki za Ciebie i Maluszkamuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Nawet w nocy podczas wstawania do toalety sprawdzałam czy to JUŻ
Trzymaj się Est, naturalnie czy CC efekt jest ten sam i niebawem będziesz tulić swojego maluszka
Trzymam kciuki :*
Jacqueline - tak jak piszą dziewczyny, luteina nie zaszkodzi i jeśli masz to bierzAle i tak zadzwoń do ginka. Wspieram dobrymi myślami :*
U mnie przeziębienie się rozkręcaCałe 8 miesięcy bez nawet najmniejszego kataru a tu na samym końcu musiało się przypałętać, wrrr! Wypiłam na noc tyle mleka z czosnkiem i miodem, że mąż się chciał ewakuować ze spaniem do salonu
Teraz na rano poprawiłam, jest delikatna poprawa więc będę chyba ciągnąć moją czosnkową kurację. Tylko Tymek chyba nie bardzo zadowolony bo się strasznie kręci po tym moim magicznym koktajlu.
-
Wczoraj pisałyście, że wasi mężowie/partnerzy obawiają się sexu, że dziecku po głowie walą. Ja mojemu wczoraj dałam rękę na brzuch, tam gdzie mała nogę wywalała i tak przyciskam, żebu mu pokazać, a on - No co Ty tak mocno, weź bo jej coś zrobisz
i strach w oczach
Wydaje mi się, że my to dziecko jakoś tak inaczej odczuwamy, bo codziennie nas wali po brzuchu, a dla facetów to nowość wszytko i nie wiedzą jak się zachowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:21
ksanka, Falon lubią tę wiadomość
-
Kurde,moja szyja 3cm, wszystko pozamykane na cztery spusty i co z tego jak wszystko się może zdarzyć? :p Dodatkowo moje dziecko wciąż wali mnie po szyjce co ani trochę nie nastraja optymistycznie
Jednym słowem ciąża to wieczna nerwówka i nikt mi nie wmówi,że jest inaczej
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:30
A.Kasia, ksanka, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Mam 20 tabletek doustnej i 39 dowcipnej, 50mg.
Ale powiedzcie mi - słyszałam, że przy plamieniach powinno brać się doustnie progesteron bo jak się plami to nie wchłania się prawidłowo. To prawda ? Niewielkich plamień też się to tyczy ?Paulina2344 lubi tę wiadomość
-
Kasiu trzymam kciuki ,żebyś odpędziła to przeziębienie, zdrówka!
Jacquline ja też myślę,że lutke czy dupka nie zaszkodzi, a w ogóle jak się okaże ,że musisz brać to odezwij się to mnie na prv ja mam niezużytą to bym Tobie wysłała
Dziewczyny ja po Est to przyspieszyłam swój gbs z 12.02 na dziś bo to był jedyny wolny termin u mojego gina w luxmed heh.
Est już się nie mogę doczekać Twojego zdjęcia z maluszkiem , powodzenia :-*
Olu ja mam to samo z oddychaniem...A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:
Czy tylko ja mam już spakowaną torbę do szpitala? Znając życie to i tak urodzę na końcu mimo, że już od listopada siedzę na walizkach
nie Kochana, ja już mam od miesiąca spakowaną i nawet jest już w samochodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:50
A.Kasia, ksanka, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
Paulina2344 wrote:Est trzymam kciuki:)
Sebie się nie spieszy na świat. Skurcze ustąpiły. Wymioty strasznie mnie meczą, chodzę jak zombi gdy drugą noc nie przespana i co chwilę się budzilam. Nogi mi strasznie opuchły.
Paulinko, przepraszam za lajka, kliknęło mi się z telefonu niechcący
trzymaj się dzielnie i pogadaj z Sebą, że jeszcze przynajmniej 1,5 tygodnia niech posiedzi w Twoim apartamenciePaulina2344 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline - ja bym brała doustnie. Sama brałam progesteron do 12 tyg i właśnie doustnie, dowcipnie to ponoć na szyjkę ma działać wzmacniająco ale jak się do organizmu wchłania to nie wiem...
Domiii - no to jesteś level wyżejdomiii lubi tę wiadomość