SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie samo zdanie jak Domii.

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi dali antybiotyk na te leukocyty i ciśnienie spadło.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali dopegyt 3x1 i mam mierzyć ciśnienie a w środę wizyta u mojej dr. Zobaczymy co powie

A dużo masz leuko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:31

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie powiedzieli. Ale antybiotyk działa bo ciśnienie mam teraz 130 /80, 120/80. Na hydroksyzynie jestem. Po prostu organizm tak reaguje na wstretna opryche. A widzieli że masz? Ja mam już strupa, myślę że,dwa dni i po klopocie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, gratuluje juz "rozpakowanym" mamusiom ;)
    Moc buziakow dla Was i Waszych maleństw ;)))

A.Kasia, Hannia123, d'nusia, edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    A dlaczego lekarz chce wywołać poród? Boi się,że możesz mieć problem z urodzeniem ze względu na wagę?

Tak. Bo nie chce mnie ciąć przez cc, a powiedział że nie da mi rodzić olbrzyma (a tak się zapowiada w terminie) żebym się nie porozrywała i żeby maluszkowi tez nie groziło niedotlenienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:54

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Domiii, lekarz powiedział, że albo położymy do szpitala na indukcję (czyli baloniki i oksy - na samą myśl mam ciary) albo cc (wolałabym uniknąć) no i trzecia opcja postarać się samej o poród (wiesiołek, herbata z liści malin i metoda 3S - seks, schody, spacer).

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie wiem, nie powiedzieli. Ale antybiotyk działa bo ciśnienie mam teraz 130 /80, 120/80. Na hydroksyzynie jestem. Po prostu organizm tak reaguje na wstretna opryche. A widzieli że masz? Ja mam już strupa, myślę że,dwa dni i po klopocie

Widzieli bo tego nie da się nie zauważyć :P ale nic nie powiedzieli na podwyższone leuko tylko to ciśnienie. Zobaczę co mi powiedzą w środę bo ogólnie od wczoraj się kiepsko czuje a do tego jakieś dziwne bóle mnie męczą i mam cały brzuch obolały :/ ale aby do końca lutego

dqprwn15leplej5m.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochanie, to naprawdę nie jest już takie łatwe dla dzieciaczka na tym etapie.
    a nawet jeśli to na IP przecież nic z tym nie zrobią :(
    nie denerwuj się :*
    uwierz mi że ta akrobatka daje rade właśnie leży w poprzek brzucha...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade :-) A oprycha już schodzi? Ja jeszcze octaniseptem pysykal bo tata mi powiedział ze u zwierząt działa :-D I faktycznie juz jej nie czuje. Aaa i do Domi: położna mówiła ze dwa tyg przed powodem występują typowe skurcze przepowiadajace, że mogą nawet 3 tyg trwać. Są tu dwie dziewczyny z przepowiadajacymi i zostawiają je już do porodu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a czemu zostawiają je do porodu skoro to tylko przepowiadające?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zostałam tak pięknie wywołana (dzięki Edys) to sie melduje.
    U nas bez zmian, tzn bardzo dobrze :) odliczamy dni do cc, w czwartek ktg, tydzień pózniej ostatnia wizyta i jedziemy się ciąć :)

Wkurzona jestem tylko bardzo bo zamówiłam meble do pokoju małej w brw, przyszły w czwartek i z 5 rzeczy 3 są uszkodzone. Dwa fronty od szafek i komoda w której każda szuflada jest inna, montażyści zaczeli gadać że jak obciąże szuflady to one może sie wyprostują i że jak sie przyzwyczaje to nie będe tego zauważać. Tylko że ja płaciłam gotówką za proste meble a nie za jakieś badziewie wrrr :( i znowu czas oczekiwania na reklamacje 2 tyg.... a ja już chciałam mieć wszystko gotowe i doopa!
    Dzisiaj właśnie poprasowałam większość rzeczy małej, jutro dokończe i pora spakować torby ;)

Pozdrawiam wszystkie mamusie w dwu- i trzy- pakach, i gratuluje tym rozpakowanym! :D

Magda lena, d'nusia, edyś, Kasia24 lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dasz rade :-) A oprycha już schodzi? Ja jeszcze octaniseptem pysykal bo tata mi powiedział ze u zwierząt działa :-D I faktycznie juz jej nie czuje.

No jacha że dam radę :) a też psikam i faktycznie pomaga :) tylko u mnie to cała dolna warga bo tak się rozniosło :/

dqprwn15leplej5m.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, ty pisalas wczesniej, ze u Ciebie sa te przepowiadajace. Napisz dokladnie jak to odczuwasz? Bo ja dzis caly dzien tez mam bole i nie do konca wiem czy to te. W pierwszej ciazy nie mialam,jak zeczelo bolec to na dobre wiec nie mam potownania:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Powiedzcie, wyprosilybyscie grzecznie z sali rodzinke współlokatorki 5 osob, która grucha sobie w najlepsze podczas gdy ja odciagam mleko ?
    Czy przesadzam ?
    jak najbardziej i miałabym gdzieś czy sie obrazi w holu jest salka odwiedzin... chociaż u nas w szpitalu 1 osoba do jednej mamusi z dzieckiem no chyba że tą 2 osobą jest Tatuś on może być 24/7...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Domii, ty pisalas wczesniej, ze u Ciebie sa te przepowiadajace. Napisz dokladnie jak to odczuwasz? Bo ja dzis caly dzien tez mam bole i nie do konca wiem czy to te. W pierwszej ciazy nie mialam,jak zeczelo bolec to na dobre wiec nie mam potownania:-/

Kochana, u mnie to jest tak, że czuję że zaczyna mi iść fala skurczu - od samego dołu od pipki powoli w górę aż tracę trochę dech i potem już jednostajny mniej więcej minutowy ból podbrzusza, takie mocne spięcie.
    podobno sa bezbolesne, ale nieprzyjemne - u mnie są coraz bardziej bolesne :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ból po nospie przeszedł i postanowiliśmy z M się wybrać na spacer... Po powrócie bolał mnie brzuch i krzyż ale już przeszło. A teraz czuję ciągle pachwiny...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mi ból po nospie przeszedł i postanowiliśmy z M się wybrać na spacer... Po powrócie bolał mnie brzuch i krzyż ale już przeszło. A teraz czuję ciągle pachwiny...

To pewnie od spaceru :) ja tez jestem bardziej obolała po spacerze, bo jeszcze bardziej rozruszałam wszystko i główka Młodego uciskała bardziej na wszystko.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niby nóżkami na dole więc dużego napierania nie czuję ale ciężko się faktycznie już teraz zrobiło :)

Mąż mówi żebyśmy chodzili na spacery codziennie bo co jak mały się jednak przekręci i będę rodzić SN? Nie dam rady w ogóle jak po spacerze wszystko mnie boli :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc i u mnie chyba zaczeły się te skurcze :( bol przeogromny.... nie wiem czy to napewno skurcze ale jest to taki mocny ucisk w dole brzucha promieniujacy do kosci ogonowej :/ i tak się juz mecze 2 godz i zadna pozycja nie pomaga, ulge daje tylko jak się tak zgnę w pół :( narazie nie sa regularne bo w roznych odstepach 5 min, 2 min, 10 min. Ale nie spodziewałam sie, że to bedzie taki mocny bol :P

‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ