X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie samo zdanie jak Domii.

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi dali antybiotyk na te leukocyty i ciśnienie spadło.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali dopegyt 3x1 i mam mierzyć ciśnienie a w środę wizyta u mojej dr. Zobaczymy co powie

A dużo masz leuko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:31

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie powiedzieli. Ale antybiotyk działa bo ciśnienie mam teraz 130 /80, 120/80. Na hydroksyzynie jestem. Po prostu organizm tak reaguje na wstretna opryche. A widzieli że masz? Ja mam już strupa, myślę że,dwa dni i po klopocie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, gratuluje juz "rozpakowanym" mamusiom ;)
    Moc buziakow dla Was i Waszych maleństw ;)))

A.Kasia, Hannia123, d'nusia, edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    A dlaczego lekarz chce wywołać poród? Boi się,że możesz mieć problem z urodzeniem ze względu na wagę?

Tak. Bo nie chce mnie ciąć przez cc, a powiedział że nie da mi rodzić olbrzyma (a tak się zapowiada w terminie) żebym się nie porozrywała i żeby maluszkowi tez nie groziło niedotlenienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:54

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Domiii, lekarz powiedział, że albo położymy do szpitala na indukcję (czyli baloniki i oksy - na samą myśl mam ciary) albo cc (wolałabym uniknąć) no i trzecia opcja postarać się samej o poród (wiesiołek, herbata z liści malin i metoda 3S - seks, schody, spacer).

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie wiem, nie powiedzieli. Ale antybiotyk działa bo ciśnienie mam teraz 130 /80, 120/80. Na hydroksyzynie jestem. Po prostu organizm tak reaguje na wstretna opryche. A widzieli że masz? Ja mam już strupa, myślę że,dwa dni i po klopocie

Widzieli bo tego nie da się nie zauważyć :P ale nic nie powiedzieli na podwyższone leuko tylko to ciśnienie. Zobaczę co mi powiedzą w środę bo ogólnie od wczoraj się kiepsko czuje a do tego jakieś dziwne bóle mnie męczą i mam cały brzuch obolały :/ ale aby do końca lutego

dqprwn15leplej5m.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochanie, to naprawdę nie jest już takie łatwe dla dzieciaczka na tym etapie.
    a nawet jeśli to na IP przecież nic z tym nie zrobią :(
    nie denerwuj się :*
    uwierz mi że ta akrobatka daje rade właśnie leży w poprzek brzucha...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade :-) A oprycha już schodzi? Ja jeszcze octaniseptem pysykal bo tata mi powiedział ze u zwierząt działa :-D I faktycznie juz jej nie czuje. Aaa i do Domi: położna mówiła ze dwa tyg przed powodem występują typowe skurcze przepowiadajace, że mogą nawet 3 tyg trwać. Są tu dwie dziewczyny z przepowiadajacymi i zostawiają je już do porodu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a czemu zostawiają je do porodu skoro to tylko przepowiadające?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zostałam tak pięknie wywołana (dzięki Edys) to sie melduje.
    U nas bez zmian, tzn bardzo dobrze :) odliczamy dni do cc, w czwartek ktg, tydzień pózniej ostatnia wizyta i jedziemy się ciąć :)

Wkurzona jestem tylko bardzo bo zamówiłam meble do pokoju małej w brw, przyszły w czwartek i z 5 rzeczy 3 są uszkodzone. Dwa fronty od szafek i komoda w której każda szuflada jest inna, montażyści zaczeli gadać że jak obciąże szuflady to one może sie wyprostują i że jak sie przyzwyczaje to nie będe tego zauważać. Tylko że ja płaciłam gotówką za proste meble a nie za jakieś badziewie wrrr :( i znowu czas oczekiwania na reklamacje 2 tyg.... a ja już chciałam mieć wszystko gotowe i doopa!
    Dzisiaj właśnie poprasowałam większość rzeczy małej, jutro dokończe i pora spakować torby ;)

Pozdrawiam wszystkie mamusie w dwu- i trzy- pakach, i gratuluje tym rozpakowanym! :D

Magda lena, d'nusia, edyś, Kasia24 lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dasz rade :-) A oprycha już schodzi? Ja jeszcze octaniseptem pysykal bo tata mi powiedział ze u zwierząt działa :-D I faktycznie juz jej nie czuje.

No jacha że dam radę :) a też psikam i faktycznie pomaga :) tylko u mnie to cała dolna warga bo tak się rozniosło :/

dqprwn15leplej5m.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, ty pisalas wczesniej, ze u Ciebie sa te przepowiadajace. Napisz dokladnie jak to odczuwasz? Bo ja dzis caly dzien tez mam bole i nie do konca wiem czy to te. W pierwszej ciazy nie mialam,jak zeczelo bolec to na dobre wiec nie mam potownania:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Powiedzcie, wyprosilybyscie grzecznie z sali rodzinke współlokatorki 5 osob, która grucha sobie w najlepsze podczas gdy ja odciagam mleko ?
    Czy przesadzam ?
    jak najbardziej i miałabym gdzieś czy sie obrazi w holu jest salka odwiedzin... chociaż u nas w szpitalu 1 osoba do jednej mamusi z dzieckiem no chyba że tą 2 osobą jest Tatuś on może być 24/7...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Domii, ty pisalas wczesniej, ze u Ciebie sa te przepowiadajace. Napisz dokladnie jak to odczuwasz? Bo ja dzis caly dzien tez mam bole i nie do konca wiem czy to te. W pierwszej ciazy nie mialam,jak zeczelo bolec to na dobre wiec nie mam potownania:-/

Kochana, u mnie to jest tak, że czuję że zaczyna mi iść fala skurczu - od samego dołu od pipki powoli w górę aż tracę trochę dech i potem już jednostajny mniej więcej minutowy ból podbrzusza, takie mocne spięcie.
    podobno sa bezbolesne, ale nieprzyjemne - u mnie są coraz bardziej bolesne :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ból po nospie przeszedł i postanowiliśmy z M się wybrać na spacer... Po powrócie bolał mnie brzuch i krzyż ale już przeszło. A teraz czuję ciągle pachwiny...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mi ból po nospie przeszedł i postanowiliśmy z M się wybrać na spacer... Po powrócie bolał mnie brzuch i krzyż ale już przeszło. A teraz czuję ciągle pachwiny...

To pewnie od spaceru :) ja tez jestem bardziej obolała po spacerze, bo jeszcze bardziej rozruszałam wszystko i główka Młodego uciskała bardziej na wszystko.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niby nóżkami na dole więc dużego napierania nie czuję ale ciężko się faktycznie już teraz zrobiło :)

Mąż mówi żebyśmy chodzili na spacery codziennie bo co jak mały się jednak przekręci i będę rodzić SN? Nie dam rady w ogóle jak po spacerze wszystko mnie boli :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc i u mnie chyba zaczeły się te skurcze :( bol przeogromny.... nie wiem czy to napewno skurcze ale jest to taki mocny ucisk w dole brzucha promieniujacy do kosci ogonowej :/ i tak się juz mecze 2 godz i zadna pozycja nie pomaga, ulge daje tylko jak się tak zgnę w pół :( narazie nie sa regularne bo w roznych odstepach 5 min, 2 min, 10 min. Ale nie spodziewałam sie, że to bedzie taki mocny bol :P

‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ