X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak jak Kasia, nie jestem zwolenniczką wrzucania zdjęć malucha. Na jakąś zamkniętą platformę, forum, gdzie hasło znają tylko marcowe mamuśki to wrzucę, ale tutaj raczej nie :(

Jeszcze można wrzucić zdjęcie tu i usunąć za kilka godzin. W ostateczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:54

margaret26 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka,
    Kochana, jestem myślami z Tobą.
    Muminka tak cudownie napisała wszystko to, co mogłabym chcieć Ci przekazać, że pozostaje mi jedynie podpisać się pod jej słowami.
    Jesteś bardzo dzielna, bo pamiętam, że przez całą ciążę borykasz się z różnymi trudnościami. Ale jest już bliżej niż dalej! Jesteś pod super opieką i to najważniejsze. A dzidziuś jest już duży i silny, więc da sobie radę, nawet gdyby miał wcześniej opuścić swoje aktualne lokum.
    Wszystko będzie dobrze!
    Wysyłamy Wam stąd pozytywne myśli od nas zwielokrotnione tyle razy, że chyba więcej dobrej energii nie można sobie wyobrazić! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:56

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Zgadzam się z Dziewczynami. Każdy dzień w mamusiowym brzuchu jest na wagę złota. Nie bardzo wiem dlaczego niektóre z Was 'wyganiają' dzieci wcześniej,ale nie mnie osądzać :)

myślę, że wiele z nas mówi, że chciałoby już urodzić, bo są po prostu bardzo zmęczone i nie jest to nic dziwnego na tym etapie... nie wiem ile z nas mówi to poważnie :)

ja mówię poważnie, ponieważ mam bardzo duże dziecko, na szczęście zdrowo rozwijające się przez całą ciążę i naprawdę wolę spacer czy seks z moim narzeczonym (jakkolwiek to działa i czy w ogóle) niż indukcję, którą zapowiedział mi mój lekarz po skończonym 38 tc...

A.Kasia, A.Kasia, Magda lena, Mania1718, muminka83, Madzialena90, Kate84, Karolina@, Lilou1984 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Jeszcze można wrzucić zdjęcie tu i usunąć za kilka godzin. W ostateczności.

Ślad zostaje niestety na zawsze w sieci, niezależnie czy usuniesz po kilku minutach czy kilku godzinach :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może założymy prywatną skrzynkę e-mailową marcówek? Hasło udostępnimy sobie na priv i każdej z nas będzie łatwo tam umieszczać fotki bo po prostu będziemy je tam wysyłać emailem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:01

muminka83, olatychy, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ślad zostaje niestety na zawsze w sieci, niezależnie czy usuniesz po kilku minutach czy kilku godzinach :/
    masz rację. kurczę. :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cc ze wskazań np. ortopedycznych robią w dniu tp z om, chyba że akcja zacznie się sama wcześniej. Wcześniej niż w tp robią gdy jest zagrożenie dla dziecka lub matki związane z ciśnieniem, stanem łożyska itp.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Aha i jak to powiedziała młoda doktor ktora zaczęła ta walkę, póki nie odeszły wody dziecko jest bezpieczne i sie nie poddajemy. Przepływy ok. Na Usg mojego lekarza mały miał 2500 tutaj 2400. Mam tylko nadzieje ze przekroczy 2 kg.
    Martka cieszę się, że trafiła Ci się taka zaangażowana lekarka.
    Trzymam kciuki żeby wody nie odeszły i żeby wszystko się uspokoilo!! Trzymaj się kochana.
    Mały po 34 TC jest już bezpieczny, więc gdyby nawet chciał już przywitać się ze swoją mamunia to tragedii nie będzie! Ale mimo wszystko przekaz mu od nas żeby jeszcze chwilke poczekał w brzuszku :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita a robili Ci krew i mocz? Bo ja mam podwyzszone leukocyty prawdopodobnie od opryszczki

Martita88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Może założymy prywatną skrzynkę e-mailową marcówek? Hasło udostępnimy sobie na priv i każdej z nas będzie łatwo tam umieszczać fotki bo po prostu będziemy je tam wysyłać emailem...

To jest chyba najlepszy pomysł. My tak z grupą na uczelni zrobiliśmy i było ok :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka trzymam kciuki i przesyłam pozytywne myśli

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na dziś z wami się żegnam. Mąż miał dzisiaj ochotę na hamburgery więc zrobiłam mu domowe z własnym sosem do hamburgerów :P :D
    Zamierzam jednego wsunąć :D

Teraz też od jutra odliczam czas do ferii synka.
    Mam już dziś plan zajęć :D hihih :D

szpitalne dziewuszki trzymam kciukasa za każdą z was :-*

Dobranoc - życzę wam udanego wieczoru w gronie najseksowniejszych mężów, partnerów i narzeczonych na ziemi ( jak mówi moja mama i kochanków ) hihihi. Cieszcie się sobą <3

Buziak <3

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, ze tutaj możemy wrzucic fotke malenstwa a potem najwyzej wykasowac. Po co szukac jakis nowych miejsc skoro tu nam dobrze :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ,ja Cię w 100% rozumiem. Od początku borykam się z rwą kulszową, moje problemy z kręgosłupem wróciły, plus jeszcze kilka innych dolegliwości o których nawet pisać mi się nie chce. Im bliżej końca tym gorzej i też odliczam, ale wychodzę z założenia,że skoro już tyle wytrzymałam to kilkanaście dni nie zrobi jakiejś kolosalnej różnicy :)

Co do zdjęć. Nasze dziecko też będzie można zobaczyć tylko 'na żywo' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:54

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja myślę, ze tutaj możemy wrzucic fotke malenstwa a potem najwyzej wykasowac. Po co szukac jakis nowych miejsc skoro tu nam dobrze :)

pisałam kilka postów wcześniej, że raz wrzucone zdjęcie do sieci nie znika nawet jak je wykasujesz chwilę później. jeśli nie masz z tym problemu to ok, ale z naszej rozmowy wynika, że większość z nas nie chce tego robić i chce chronić prywatność swoją i swojej rodziny.

Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Domi ,ja Cię w 100% rozumiem. Od początku borykam się z rwą kulszową, moje problemy z kręgosłupem wróciły, plus jeszcze kilka innych dolegliwości o których nawet pisać mi się nie chce. Im bliżej końca tym gorzej i też odliczam, ale wychodzę z założenia,że skoro już tyle wytrzymałam to kilkanaście dni nie zrobi jakiejś kolosalnej różnicy :)

dla moich dolegliwości też nie zrobi różnicy, dla swojego dziecka jestem w stanie znieść i dużo więcej. u mnie tak jak pisałam, przyczyna jest inna :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego lekarz chce wywołać poród? Boi się,że możesz mieć problem z urodzeniem ze względu na wagę?

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Martita a robili Ci krew i mocz? Bo ja mam podwyzszone leukocyty prawdopodobnie od opryszczki

Witaj w klubie u mnie to samo. Kurde ale mierze od wczoraj ciśnienie 3x na dzień i cały czas oscyluje około 140/90 mimo leków

dqprwn15leplej5m.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wpadłam do Pepco i zakupiłam kilka gazetkowych rzeczy ale już na troszkę później. Bluzki po 5,99 spodenki po 9,99

hwilh5hq3iov_t.jpg

cwt2l83vj8dr_t.jpg

A.Kasia, Magda lena, edyś, Kate84, Mania1718, Czarodziejka87, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Jestem takiego samego zdania co domiii. Z resztą czasem ktoś zacytuje czyjś post i wtedy mimo, że wykasuję później zdjęcie to w tym zacytowanym poście pozostaje.

Est, domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ