X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - super fotki i ta radość bijąca z Twojej twarzy <3 A mąż wcale nie wygląda na swój wiek :)

She86, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Wszystkie te badania co mowilyscie o Cholestazie żeby zrobić. Sa podwyzszone. Niewiele ale w normach się nie mieszcze. Jedynie bilurbina jest w miarę prawidlowa. Później będę dzwonić do mojego lekarza co z tym robić Ale pierwsze co to się splakalam jak dziecko :-(
    Spokojnie. Niech lekarz zadecyduje. Ja miałam podwyższoną fosfatazę (norma 105, a ja miałam 108) i powiedzieli, że jest ok.
    Czytałam, że z cholestazą mamy do czynienia, jak normy są przekroczone 2,3 krotnie.
    Czekaj na to co powie lekarz, nie martw się na zapas...
    A mnie dziś w nocy tak swędziały stopy (wierzch), że trzy razy wstawałam żeby robić im zimny prysznic. I tak się zastanawiam, czy to czasem nie jest reakcja na czekoladę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:47

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ślicznie, tak jak Kasia mówi M wcale nie wygląda na tyle starszego <3

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko bardzo przypominasz mi moją siostrę cioteczną z Braniewa :) Śliczna Ty <3 I tak jak Kasia uważam że mąż wygląda na młodszego
    PS mój też łysy jak kolano :D a przy włosach o długości 3mm czuję się jak hipis :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie serdeczne gratulacje :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko
    ślicznie wyglądasz, wspaniała pamiątka :)

Domiii
    daj znać co postanowiłaś i jak sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:46

muminka83 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:48

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Muminko bardzo przypominasz mi moją siostrę cioteczną z Braniewa :) Śliczna Ty <3 I tak jak Kasia uważam że mąż wygląda na młodszego
    PS mój też łysy jak kolano :D a przy włosach o długości 3mm czuję się jak hipis :D
    Hihi, mój też łysolek i właściwie nie pamiętam go z włosami. Na początku związku miał włosy przez rok, a jesteśmy razem 10 lat. :) Uwielbiam łysych :D

Mania1718, muminka83, Teresa1992 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Wszystkie te badania co mowilyscie o Cholestazie żeby zrobić. Sa podwyzszone. Niewiele ale w normach się nie mieszcze. Jedynie bilurbina jest w miarę prawidlowa. Później będę dzwonić do mojego lekarza co z tym robić Ale pierwsze co to się splakalam jak dziecko :-(

Nie martw sie na zapas! U mnie była dokładnie taka sama sytuacja, wszystko oprócz bilurubiny podwyższone ale nie bardzo. Moja p. Doktor wysłała mnie do szpitala i tam zrobili jeszcze raz te badania + kwasy żółciowe bo to od nich wszystko zależy. Kwasy tez były delikatnie podwyższone, ale po 2 dniach troszkę spadły i wyszłam do domu. Wszystkie przepływy itd były ok. Biorę 3x2 essentiale forte + dieta wątrobowa (która z reszta cieżko mi idzie niestety :/ ). W przyszła środę mam skierowanie znowu do szpitala zeby powtórzyli badania czy sie nie pogorszyło. Cały czas mnie wszystko swędzi wiec pewnie chociaż aspat i alat powtórzę na własna rękę za kilka dni bo nie da mi to spokoju.
    Z moimi wynikami trzykrotnie wyższymi niz normy nikt nie panikował bo przy cholestazie czasem sa stukrotnie wyższe wiec głowa do góry! Odstaw odrazu tluste, smażone i ostre i czekaj co powie lekarz. Trzymam kciuki!

A.Kasia, muminka83, Kasia24 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? kurcze nie wiem co napisać , mi się to w głowie nie mieści , ja wizyty miałam co 2 tyg , od teraz mam co tydzień , mój gin na kazdej wizycie , wszystko mierzy,sprawdza , pokazuje mi , i mówi co i jak , wiec to co twoja gin mowi to wogole mi sie w glowie nie miesci

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:

hahaha zawsze goli się na łyso :P

Mania1718, Madlene.:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Hihi, mój też łysolek i właściwie nie pamiętam go z włosami. Na początku związku miał włosy przez rok, a jesteśmy razem 10 lat. :) Uwielbiam łysych :D
    Ah przydałaby się nam ta zamknięta grupa bo skoro już snimy o sobie to czemu by nie podzielić się fotami mężów czy dzieci :D
    A łysych też lubię ;) Mój odkąd pamiętam łysy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:02

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Muminka - super fotki i ta radość bijąca z Twojej twarzy <3 A mąż wcale nie wygląda na swój wiek :)

Dzięki kochana .... hihihi fakt wygląda na dużo młodszego niż wskazuje metryka :P Mąż mówi że to dlatego że ma okłady z młodych piersi :P

A.Kasia, Mania1718, kleo2426, RudyTygrysek, Madlene.:), She86, Hannia123, Kate84, Karka, Izoleccc, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dzięki kochana .... hihihi fakt wygląda na dużo młodszego niż wskazuje metryka :P Mąż mówi że to dlatego że ma okłady z młodych piersi :P
    Nie dość ze łysi to i mają te same poczucie humoru :D Mój też tak gada :D

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Jacqueline coś pisała dziś na tym lub innym wątku?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe słowa dziewczyny. Na Was zawsze można liczyć :-). Dzwoniłam na prowadzącego. Powedzial ze jak wizyta jest w czwartek to ok. To porozmawiamy, zobaczymy co i jak i coś zaradzimy. Ze może leki coś jeszcze dadzą radę. Ale dzwoniła też do mnie Pani z lux medu ze wyniki ja zaniepokoily i żebym w najbliższym czasie spotkała się się lekarzem.

Płakałam bo tak mi przykro ze na koniec musi się jakieś paskudztwo przypaletac. wiem że będzie wszystko dobrze bo musi być ale tak się modlilam żeby to nie było to.

Odnośnie objawów, nie śpię po nocach bo się drapie bo mnie swedzi całe ciało. Juz od tygodnia minimum. Albo i dluzej :'(. Stopy, całe nogi, dłonie, ręce, brzuch. Dziś od 6już nie spałam bo się drapalam. Sttasznie to uciszliwe. Nie wiem czy to coś ns z tym wspólnego ale mam ciągle mdłości. Nie wymiotuje (raz czy dwa się zdarzylo niedawno ) ale mdłości mi dokuczaja przez co jeść nie mogę prawie w ogóle. Na nic nie mam ochoty a jak już jem to 3lyzki zupy i koniec. Ale nie wiem czy to jest istotne.

Także zobaczymy w czwartek co i jak. Co lekarz więcej powie. Dziś będę już torbę do szpitala kończyć pakować. Już nie dużo zostało.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Czy Jacqueline coś pisała dziś na tym lub innym wątku?

Tak, Basiu, pisała dzisiaj rano na różowej stronie.
    Plamienie się uspokoiło, pojawiało się tylko baaaardzo delikatne po Luteinie. Także ogólnie jest lepiej. I już więcej uśmieszków było w jej postach :-)
    Przekażę jej, że się o nią pytałaś i powiem, żeby się tu zameldowała ;-)

A.Kasia, muminka83, baassiia, Czarodziejka87, d'nusia, kateee, Hannia123, Kate84, Falon, Karka, Magda lena, Izoleccc, ksanka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko super wyglądacie:)
    Mąż faktycznie nie wygląda na swój wiek;)
    Mój też prawie łysy,goli się na krótką jedynke:)
    Madlene,Mania ja też uwielbiam łysych;) <3

Kasia24 postaraj się nie denerwować,trzymam kciuki za wizytę:*

M+M ja do tej pory wizyty miałam co 4 tygodnie a teraz co dwa będę chodzić i zawsze badanie szyjki,usg,komplet.
    Twoja nie daje Tobie wydruku ale moim zdaniem to jej obowiązek,żebyś wiedziała wszystko co i jak

Madlene.:), Mania1718, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Tak, wiem że ciężko Wam doradzić z tym lekarzem. Chodzi mi bardziej o to, jak często macie wizyty na tym etapie ciąży (jutro kończę 36 tydzień), na których kekarz bada Wam szyjkę.
    Ta moja prowadząca naprawdę kiepsko robi to usg, nawet nie chce dać mi wydruku bo mówi że potem za dużo analizuję... Więc zastanawiam się, czy ta wizyta to nie tylko taka wizyta dla wizyty. Sama mi mówiła, że jak szpital mnie przejmie pid opiekę, to mogę wizytę u niej odwołać. Tyle że w tym szpitalu ta kontrola ograniczy się do co tygodniowego ktg oraz usg, które mam jutro wykonać. A potem cięcue 03.03 (chociaż pewnie przed cc też zrobią usg, żeby chociaż wiedzieć jak dzieciak ułożony). Już sama nie wiem...
    Powiem Co że właściwie jeżeli co tydzień będziesz chodzić na ktg i usg to ja bym już odpuściła tego lekarza. Jeżeli ona ma takie podejście, choć jak dla mnie dziwne, tym bardziej ze chodzisz do niej prywatnie, to więcej się dowiesz w szpitalu niż u tej lekarki.

28whyx8d41olhvnv.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po raz drugi dziś :)
    My po wizycie, wszystko jest ok. Kostek waży 1921g jest ułożony główką w dół i twarzą w stronę kręgosłupa był odwrócony i nie widziałam jego buzi. Prawidłowa ilość wód. Jest mniejszy ale Pani doktor mówiła że nie mam się martwić bo ja jestem bardzo drobna i to dlatego. Nie mam zbyt wielu zdjęć dziś ale są dwa które są świetne :) (piąstka i stopa)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8011c40e48d9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3d642eec368.jpg

Oczywiście Gratulacje dla MeAmerie, spory ten Twój Emil :D

olatychy, Kajola, perła ziemi, d'nusia, Madzialena90, Mania1718, kateee, Madlene.:), A.Kasia, edyś, kleo2426, Czarodziejka87, Vincent, Hannia123, skowroneczka87, TaRRa, Kate84, Falon, Magda lena, Karka, She86, wiewiórka17, baassiia, Izoleccc, Renka88, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ