Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - ja mam wizyty co 3 tygodnie i aby szyjki nie drażnić lekarz ogląda ją tylko przez wziernik, nie dotyka. Podejście Twojej lekarki mnie dziwi :/ Przecież wydruk z usg jest bardzo ważny, przy przyjęciu do szpitala często lekarze proszą o takie dokumenty aby mieć punkt odniesienia przy własnym badaniu...

Falon lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    anielica Ty jesteś następna na liście, termin za 12 dni - nie rodzisz jeszcze? :D bo Ty SN z tego co pamiętam :)

Jeszcze siedzimy w dwupaku ;)
    Skurczyki przepowiadajace sa, mala chyba powoli pcha sie na swiat ;))

Kate84 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Jeszcze siedzimy w dwupaku ;)
    Skurczyki przepowiadajace sa, mala chyba powoli pcha sie na swiat ;))

Nie wiem czy doczytałas ale wczorajszej nocy śniło mi się, że rodziłas.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:36

anie93lica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - gratuluję udanej wizyty :) Przesłodkie te zdjęcia. Niedługo będzie można wycałować te małe rączki i stópki ;)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

RudyTygrysku cudne te fotki :) my też mamy takie urocze zdjęcie stópek naszej gwiazdy <3 ja w czwartek mam wizytę i ciekawa jestem ile już waży, też jej daję około 2 kg :)

Muminko fajne fotki! my może za tydzień w sobotę się zmobilizujemy i coś cykniemy, bo mój T, już narzeka, że nie dałam sobie ani zdjęcia zrobić. A i mój mężulek też łysy :) jak go poznałam 10 lat temu to gustowałam w długowłosych i misiowatych, a serce zabiło do łysego i chudego :D

Domiii jak tam u Ciebie? moja mała też miewa ostatnio leniwe momenty, które mega mnie stresują więc w 100% Cie rozumiem. daj znać, najlepiej, że już bryka! :)

dzisiaj przyszła mi mega paka z apteki, a ja nie mam siły żeby to rozpakować i poukładać wszystko. łóżko ze mnie wyssało ostatnie moce ;) i jeszcze nie napisałam jakie smoczki wybieram i losowo dostałam chłopięce, a co! ;]

czekam dzisiaj na wyniki. krew, mocz i sama z siebie zrobiłam crp i asap i alat, bo mnie plecy i brzuch swędzą ostatnio. jestem taaaaaka ciekawa, co mi tam napisali. mam nadzieje,że jest ok!

Mania1718, Madlene.:), RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam że macie możliwość podglądu waszych dzieciaczków :)
    Rudy tygrysku- śliczne fotki <3

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    M+M+? - ja mam wizyty co 3 tygodnie i aby szyjki nie drażnić lekarz ogląda ją tylko przez wziernik, nie dotyka. Podejście Twojej lekarki mnie dziwi :/ Przecież wydruk z usg jest bardzo ważny, przy przyjęciu do szpitala często lekarze proszą o takie dokumenty aby mieć punkt odniesienia przy własnym badaniu...

Polubiłam przez przypadek, sorki.

201604051765.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii i jak tam byłaś na IP???

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysku gratuluje udanej wizyty:)
    Zdjęcia słodkie:)

Perła ziemi ja też jak zamawiałam smoczek nie określiłam jaki i dostałam z różową świnką do małego ale to co naszym maluchom i tak to nie będzie przeszkadzać;)
    Chyba,że się wymienimy hehe;D
    Trzymam kciuki za wyniki:)

Moja pobudka po 4 daje mi to teraz odczuć,chyba zaraz padne..
    Ale spakowałam torbe do szpitala a raczej walizke i ledwo sie mieszcze;D

RudyTygrysek, perła ziemi, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka cieszę się, że udało się podać sterydy i z tego, co piszesz wygląda na to, że lekarze utrzymają Was jeszcze w dwupaku, kciuki nadal zaciśnięte &&&&&&&

M+M nie wiem do końca, co Ci poradzić, bo kasa rzeczywiście nie mała. Z drugiej strony to lekarz prowadzący, a pod koniec ciąży badanie szyjki ma znaczenie w określaniu bliskości porodu SN (skala Bishopa), ale jeśli nic nie pokręciłam, Ty masz mieć cc, więc wtedy ma to mniejsze znaczenie.

Muminko promieniejesz w tej ciąży :) Dosłownie zdjęcia potwierdzają tę energię, którą się tu dzielisz z nami na forum :) A Twojego męża to bym również zakwalifikowała do grona moich rówieśników, kompletnie po Nim nie widać tych lat :)

Falon nie mam sterylizatora jeszcze (kupię jeśli będzie potrzeba po porodzie), w pierwszej nie potrzebowałam, w drugiej ciąży był niezbędny, bo dużo używałam od początku laktatora. Kupiłam wtedy taki do mikrofali:
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-sterylizator-mikrofalowy-parowy.html

prosty w obsłudze, łatwy do czyszczenia, wrzucałam w kawałkach cały laktator, butelkę itp.
    Podgrzewałam w gorącej wodzie, ale to dopiero po 6-7 miesiącach od porodu, bo tak dzieci były tylko KP.

Domii czekam na info, że Mały odpoczął i porządnie Cię tam po żeberkach posmyrał nóżką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:08

Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, to ja bym bardzo chciała urodzić w marcu, nawet kilka dni po terminie. Nigdzie mi się nie śpieszy i właśnie się zastanawiałam od czego zależy kiedy gin ściąga pessar? Bo widzę, że nawet tu u nas rozrzut w planach ściągania jest min 2 tygodniowy. Mój mówił o 37 tc, ale zastanawiam się czy wynegocjowałabym u niego choć ten 38 tc i czy są jakieś przeciwwskazania do potrzymania go nawet do 39 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:07

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Co do porodu, to ja bym bardzo chciała urodzić w marcu, nawet kilka dni po terminie. Nigdzie mi się nie śpieszy i właśnie się zastanawiałam od czego zależy kiedy gin ściąga pessar? Bo widzę, że nawet tu u nas rozrzut w planach ściągania jest min 2 tygodniowy. Mój mówił o 37 tc, ale zastanawiam się czy wynegocjowałabym u niego choć ten 38 tc i czy są jakieś przeciwwskazania do potrzymania go nawet do 39 tc?

Z tego co się orientuję to dla porodu naturalnego dobrze jest ściągnąć w 37 tyg, żeby szyjka zdążyła zmięknąć. Mój lekarz mówi, że często mu się zdarzają pacjentki, które po zdjęciu krążka przenoszą ciążę i później trzeba wywoływać. Ja będę mieć CC i u mnie to bez znaczenia chociaż jedynym powodem dla którego będę tak długo chodzić z pessarem jest fakt, że mój lekarz zabiera żonkę w góry na Walentynki :D

Hannia123, ksanka lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Z tego co się orientuję to dla porodu naturalnego dobrze jest ściągnąć w 37 tyg, żeby szyjka zdążyła zmięknąć. Mój lekarz mówi, że często mu się zdarzają pacjentki, które po zdjęciu krążka przenoszą ciążę i później trzeba wywoływać. Ja będę mieć CC i u mnie to bez znaczenia chociaż jedynym powodem dla którego będę tak długo chodzić z pessarem jest fakt, że mój lekarz zabiera żonkę w góry na Walentynki :D

Czyli jak szyjka jest miękka,krótka i rozwarta, a w tle trzeci poród, to może potrzyma mnie dłużej, choć do skończonego 38 tc, ja to się autentycznie boję, że jak mi ściągnie to cudo i wstanę to długo w ciąży nie pochodzę...

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Czyli jak szyjka jest miękka,krótka i rozwarta, a w tle trzeci poród, to może potrzyma mnie dłużej, choć do skończonego 38 tc, ja to się autentycznie boję, że jak mi ściągnie to cudo i wstanę to długo w ciąży nie pochodzę...

Myślę, że nie będzie robił problemów, zwłaszcza, że jesteś wieloródką i u Ciebie poród może przebiec w tempie ekspresowym. Podejrzewam, że lekarzowi wszystko jedno czy Ci go zdejmie w 37 tyg czy tydzień później :)

Hannia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Domiii :/

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Martwię się o Domiii :/

ja też długo się nie odzywała.. Domiii odezwij się

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, jestem zachwycona twoimi zdjęciami jesteś śliczna jak słoneczko, ale gdzie jest ten twój brzuszek?

Domiii daj znać co tam u was.

U mnie pessar zdejmujemy w te środę, czyli skończony 37:) i mam nadzieję że Zosia będzie chciała pobyć w brzuszków domku jeszcze jakieś 2 tygodnie.

Mąż odebrał również moje wyniki gbs i na szczęście jest ujemny, właśnie też mąż się pochwalił że babki z recepcji się usmialy jak go zobaczyly bo to już nue pierwszy raz stawia się za mnie na wizytę :)

Widziałam że w biedrze znów jakąś akcja mama tata i dziecko.

Wczoraj kupiłam łóżeczko polecane przez Danusie, Gala firmy skrzat i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu już jest w drodze do mnie. Także w sobotę mąż z moim ojcem będą mieli co robić:)

Już nie mogę się doczekać.

Moja matenka zrobiła dla Zosi śliczny przybornik w kształcie sowy, jestem zachwycona.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43bf4e8efcb4.jpg

Co do wozka, na razie zareklamować niezgodność z umową, zobaczymy jak dalej się to rozwinie.

Ściskam was serdecznie i trzymam kciuki za same dobre newsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:54

nick nieaktualny, Hannia123, Falon, nick nieaktualny, Czarodziejka87, Mania1718, olatychy, She86, Karka, edyś, M+M+?, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Domii na IP pojechała?? :-/

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Dziewczynki, dopiero wróciłam, pojechałam jednak na IP, bo dałam mu ostatnią szansę w postaci jabłka i z niej nie skorzystał...

skurkowaniec po prostu spał!!! kilkanaście godzin! wyobrażacie sobie to? żeby tak zestresować rodziców :( a ja już wizje okręcenia pępowiną przy tych jego akrobacjach miałam! ehhh już ja z nim porozmawiam jak się pojawi na świecie! :)

KTG podobno bardzo ładne, bo właśnie wtedy postanowił się obudzić :) miałam kilka skurczy 60/80, ale to raczej skorelowane z ruchami Młodego

szyjka mięciutka i króciutka, a główka porządnie nisko napiera, więc jak zaczną się skurcze to Pani doktor powiedziała, że poród powinien ładnie pójść z kopyta :) do indukcji mam podobno też warunki idealne, ufff

no i Szanowny Książę waży 3500kg :)

Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za wsparcie, aż mam łzy w oczach pisząc tego posta i wiedząc, że tyle z Was się o mnie, o nas martwiło... dziękuję <3

nick nieaktualny, Hannia123, muminka83, nick nieaktualny, perła ziemi, Renka88, Falon, Madlene.:), Magda lena, nick nieaktualny, Czarodziejka87, Mania1718, ksanka, Kajola, nick nieaktualny, olatychy, nick nieaktualny, She86, edyś, Karka, kateee, Kate84, alinalii, RudyTygrysek, Kaarolina, Martita88, skowroneczka87, Karolina@, Madzialena90, Mietka 30:), Est, Lilou1984, krówka_muffka, kamka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jestem Dziewczynki, dopiero wróciłam, pojechałam jednak na IP, bo dałam mu ostatnią szansę w postaci jabłka i z niej nie skorzystał...

skurkowaniec po prostu spał!!! kilkanaście godzin! wyobrażacie sobie to? żeby tak zestresować rodziców :( a ja już wizje okręcenia pępowiną przy tych jego akrobacjach miałam! ehhh już ja z nim porozmawiam jak się pojawi na świecie! :)

KTG podobno bardzo ładne, bo właśnie wtedy postanowił się obudzić :) miałam kilka skurczy 60/80, ale to raczej skorelowane z ruchami Młodego

szyjka mięciutka i króciutka, a główka porządnie nisko napiera, więc jak zaczną się skurcze to Pani doktor powiedziała, że poród powinien ładnie pójść z kopyta :) do indukcji mam podobno też warunki idealne, ufff

no i Szanowny Książę waży 3500kg :)

Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za wsparcie, aż mam łzy w oczach pisząc tego posta i wiedząc, że tyle z Was się o mnie, o nas martwiło... dziękuję <3

Piękna waga :) Może rzeczywiście Mały już zbiera siły do porodu, zwłaszcza, że i mama gotowa :)

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ