X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - ja mam wizyty co 3 tygodnie i aby szyjki nie drażnić lekarz ogląda ją tylko przez wziernik, nie dotyka. Podejście Twojej lekarki mnie dziwi :/ Przecież wydruk z usg jest bardzo ważny, przy przyjęciu do szpitala często lekarze proszą o takie dokumenty aby mieć punkt odniesienia przy własnym badaniu...

Falon lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    anielica Ty jesteś następna na liście, termin za 12 dni - nie rodzisz jeszcze? :D bo Ty SN z tego co pamiętam :)

Jeszcze siedzimy w dwupaku ;)
    Skurczyki przepowiadajace sa, mala chyba powoli pcha sie na swiat ;))

Kate84 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Jeszcze siedzimy w dwupaku ;)
    Skurczyki przepowiadajace sa, mala chyba powoli pcha sie na swiat ;))

Nie wiem czy doczytałas ale wczorajszej nocy śniło mi się, że rodziłas.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:36

anie93lica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - gratuluję udanej wizyty :) Przesłodkie te zdjęcia. Niedługo będzie można wycałować te małe rączki i stópki ;)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

RudyTygrysku cudne te fotki :) my też mamy takie urocze zdjęcie stópek naszej gwiazdy <3 ja w czwartek mam wizytę i ciekawa jestem ile już waży, też jej daję około 2 kg :)

Muminko fajne fotki! my może za tydzień w sobotę się zmobilizujemy i coś cykniemy, bo mój T, już narzeka, że nie dałam sobie ani zdjęcia zrobić. A i mój mężulek też łysy :) jak go poznałam 10 lat temu to gustowałam w długowłosych i misiowatych, a serce zabiło do łysego i chudego :D

Domiii jak tam u Ciebie? moja mała też miewa ostatnio leniwe momenty, które mega mnie stresują więc w 100% Cie rozumiem. daj znać, najlepiej, że już bryka! :)

dzisiaj przyszła mi mega paka z apteki, a ja nie mam siły żeby to rozpakować i poukładać wszystko. łóżko ze mnie wyssało ostatnie moce ;) i jeszcze nie napisałam jakie smoczki wybieram i losowo dostałam chłopięce, a co! ;]

czekam dzisiaj na wyniki. krew, mocz i sama z siebie zrobiłam crp i asap i alat, bo mnie plecy i brzuch swędzą ostatnio. jestem taaaaaka ciekawa, co mi tam napisali. mam nadzieje,że jest ok!

Mania1718, Madlene.:), RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam że macie możliwość podglądu waszych dzieciaczków :)
    Rudy tygrysku- śliczne fotki <3

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    M+M+? - ja mam wizyty co 3 tygodnie i aby szyjki nie drażnić lekarz ogląda ją tylko przez wziernik, nie dotyka. Podejście Twojej lekarki mnie dziwi :/ Przecież wydruk z usg jest bardzo ważny, przy przyjęciu do szpitala często lekarze proszą o takie dokumenty aby mieć punkt odniesienia przy własnym badaniu...

Polubiłam przez przypadek, sorki.

201604051765.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii i jak tam byłaś na IP???

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysku gratuluje udanej wizyty:)
    Zdjęcia słodkie:)

Perła ziemi ja też jak zamawiałam smoczek nie określiłam jaki i dostałam z różową świnką do małego ale to co naszym maluchom i tak to nie będzie przeszkadzać;)
    Chyba,że się wymienimy hehe;D
    Trzymam kciuki za wyniki:)

Moja pobudka po 4 daje mi to teraz odczuć,chyba zaraz padne..
    Ale spakowałam torbe do szpitala a raczej walizke i ledwo sie mieszcze;D

RudyTygrysek, perła ziemi, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka cieszę się, że udało się podać sterydy i z tego, co piszesz wygląda na to, że lekarze utrzymają Was jeszcze w dwupaku, kciuki nadal zaciśnięte &&&&&&&

M+M nie wiem do końca, co Ci poradzić, bo kasa rzeczywiście nie mała. Z drugiej strony to lekarz prowadzący, a pod koniec ciąży badanie szyjki ma znaczenie w określaniu bliskości porodu SN (skala Bishopa), ale jeśli nic nie pokręciłam, Ty masz mieć cc, więc wtedy ma to mniejsze znaczenie.

Muminko promieniejesz w tej ciąży :) Dosłownie zdjęcia potwierdzają tę energię, którą się tu dzielisz z nami na forum :) A Twojego męża to bym również zakwalifikowała do grona moich rówieśników, kompletnie po Nim nie widać tych lat :)

Falon nie mam sterylizatora jeszcze (kupię jeśli będzie potrzeba po porodzie), w pierwszej nie potrzebowałam, w drugiej ciąży był niezbędny, bo dużo używałam od początku laktatora. Kupiłam wtedy taki do mikrofali:
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-sterylizator-mikrofalowy-parowy.html

prosty w obsłudze, łatwy do czyszczenia, wrzucałam w kawałkach cały laktator, butelkę itp.
    Podgrzewałam w gorącej wodzie, ale to dopiero po 6-7 miesiącach od porodu, bo tak dzieci były tylko KP.

Domii czekam na info, że Mały odpoczął i porządnie Cię tam po żeberkach posmyrał nóżką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:08

Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, to ja bym bardzo chciała urodzić w marcu, nawet kilka dni po terminie. Nigdzie mi się nie śpieszy i właśnie się zastanawiałam od czego zależy kiedy gin ściąga pessar? Bo widzę, że nawet tu u nas rozrzut w planach ściągania jest min 2 tygodniowy. Mój mówił o 37 tc, ale zastanawiam się czy wynegocjowałabym u niego choć ten 38 tc i czy są jakieś przeciwwskazania do potrzymania go nawet do 39 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:07

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Co do porodu, to ja bym bardzo chciała urodzić w marcu, nawet kilka dni po terminie. Nigdzie mi się nie śpieszy i właśnie się zastanawiałam od czego zależy kiedy gin ściąga pessar? Bo widzę, że nawet tu u nas rozrzut w planach ściągania jest min 2 tygodniowy. Mój mówił o 37 tc, ale zastanawiam się czy wynegocjowałabym u niego choć ten 38 tc i czy są jakieś przeciwwskazania do potrzymania go nawet do 39 tc?

Z tego co się orientuję to dla porodu naturalnego dobrze jest ściągnąć w 37 tyg, żeby szyjka zdążyła zmięknąć. Mój lekarz mówi, że często mu się zdarzają pacjentki, które po zdjęciu krążka przenoszą ciążę i później trzeba wywoływać. Ja będę mieć CC i u mnie to bez znaczenia chociaż jedynym powodem dla którego będę tak długo chodzić z pessarem jest fakt, że mój lekarz zabiera żonkę w góry na Walentynki :D

Hannia123, ksanka lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Z tego co się orientuję to dla porodu naturalnego dobrze jest ściągnąć w 37 tyg, żeby szyjka zdążyła zmięknąć. Mój lekarz mówi, że często mu się zdarzają pacjentki, które po zdjęciu krążka przenoszą ciążę i później trzeba wywoływać. Ja będę mieć CC i u mnie to bez znaczenia chociaż jedynym powodem dla którego będę tak długo chodzić z pessarem jest fakt, że mój lekarz zabiera żonkę w góry na Walentynki :D

Czyli jak szyjka jest miękka,krótka i rozwarta, a w tle trzeci poród, to może potrzyma mnie dłużej, choć do skończonego 38 tc, ja to się autentycznie boję, że jak mi ściągnie to cudo i wstanę to długo w ciąży nie pochodzę...

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Czyli jak szyjka jest miękka,krótka i rozwarta, a w tle trzeci poród, to może potrzyma mnie dłużej, choć do skończonego 38 tc, ja to się autentycznie boję, że jak mi ściągnie to cudo i wstanę to długo w ciąży nie pochodzę...

Myślę, że nie będzie robił problemów, zwłaszcza, że jesteś wieloródką i u Ciebie poród może przebiec w tempie ekspresowym. Podejrzewam, że lekarzowi wszystko jedno czy Ci go zdejmie w 37 tyg czy tydzień później :)

Hannia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Domiii :/

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Martwię się o Domiii :/

ja też długo się nie odzywała.. Domiii odezwij się

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, jestem zachwycona twoimi zdjęciami jesteś śliczna jak słoneczko, ale gdzie jest ten twój brzuszek?

Domiii daj znać co tam u was.

U mnie pessar zdejmujemy w te środę, czyli skończony 37:) i mam nadzieję że Zosia będzie chciała pobyć w brzuszków domku jeszcze jakieś 2 tygodnie.

Mąż odebrał również moje wyniki gbs i na szczęście jest ujemny, właśnie też mąż się pochwalił że babki z recepcji się usmialy jak go zobaczyly bo to już nue pierwszy raz stawia się za mnie na wizytę :)

Widziałam że w biedrze znów jakąś akcja mama tata i dziecko.

Wczoraj kupiłam łóżeczko polecane przez Danusie, Gala firmy skrzat i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu już jest w drodze do mnie. Także w sobotę mąż z moim ojcem będą mieli co robić:)

Już nie mogę się doczekać.

Moja matenka zrobiła dla Zosi śliczny przybornik w kształcie sowy, jestem zachwycona.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43bf4e8efcb4.jpg

Co do wozka, na razie zareklamować niezgodność z umową, zobaczymy jak dalej się to rozwinie.

Ściskam was serdecznie i trzymam kciuki za same dobre newsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:54

d'nusia, Hannia123, Falon, A.Kasia, Czarodziejka87, Mania1718, olatychy, She86, Karka, edyś, M+M+?, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Domii na IP pojechała?? :-/

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Dziewczynki, dopiero wróciłam, pojechałam jednak na IP, bo dałam mu ostatnią szansę w postaci jabłka i z niej nie skorzystał...

skurkowaniec po prostu spał!!! kilkanaście godzin! wyobrażacie sobie to? żeby tak zestresować rodziców :( a ja już wizje okręcenia pępowiną przy tych jego akrobacjach miałam! ehhh już ja z nim porozmawiam jak się pojawi na świecie! :)

KTG podobno bardzo ładne, bo właśnie wtedy postanowił się obudzić :) miałam kilka skurczy 60/80, ale to raczej skorelowane z ruchami Młodego

szyjka mięciutka i króciutka, a główka porządnie nisko napiera, więc jak zaczną się skurcze to Pani doktor powiedziała, że poród powinien ładnie pójść z kopyta :) do indukcji mam podobno też warunki idealne, ufff

no i Szanowny Książę waży 3500kg :)

Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za wsparcie, aż mam łzy w oczach pisząc tego posta i wiedząc, że tyle z Was się o mnie, o nas martwiło... dziękuję <3

d'nusia, Hannia123, muminka83, A.Kasia, perła ziemi, Renka88, Falon, Madlene.:), Magda lena, Izoleccc, Czarodziejka87, Mania1718, ksanka, Kajola, kleo2426, olatychy, Vira, She86, edyś, Karka, kateee, Kate84, alinalii, RudyTygrysek, Kaarolina, Martita88, skowroneczka87, Karolina@, Madzialena90, Mietka 30:), Est, Lilou1984, krówka_muffka, kamka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jestem Dziewczynki, dopiero wróciłam, pojechałam jednak na IP, bo dałam mu ostatnią szansę w postaci jabłka i z niej nie skorzystał...

skurkowaniec po prostu spał!!! kilkanaście godzin! wyobrażacie sobie to? żeby tak zestresować rodziców :( a ja już wizje okręcenia pępowiną przy tych jego akrobacjach miałam! ehhh już ja z nim porozmawiam jak się pojawi na świecie! :)

KTG podobno bardzo ładne, bo właśnie wtedy postanowił się obudzić :) miałam kilka skurczy 60/80, ale to raczej skorelowane z ruchami Młodego

szyjka mięciutka i króciutka, a główka porządnie nisko napiera, więc jak zaczną się skurcze to Pani doktor powiedziała, że poród powinien ładnie pójść z kopyta :) do indukcji mam podobno też warunki idealne, ufff

no i Szanowny Książę waży 3500kg :)

Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za wsparcie, aż mam łzy w oczach pisząc tego posta i wiedząc, że tyle z Was się o mnie, o nas martwiło... dziękuję <3

Piękna waga :) Może rzeczywiście Mały już zbiera siły do porodu, zwłaszcza, że i mama gotowa :)

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ