X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - Kawał chłopa z tego Twojego skurkowańca :)
    Uff dobrze że wszystko jest ok.

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - uff, jak wspaniale czytać takie dobre wieści :) Nie ma co się chłopakowi dziwić, ciężka podróż go czeka to musi gromadzić energię ;)

Ksanka - u Was ten talent jak widać rodzinny ;) śliczna sówka!

domiii, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jestem Dziewczynki, dopiero wróciłam, pojechałam jednak na IP, bo dałam mu ostatnią szansę w postaci jabłka i z niej nie skorzystał...

skurkowaniec po prostu spał!!! kilkanaście godzin! wyobrażacie sobie to? żeby tak zestresować rodziców :( a ja już wizje okręcenia pępowiną przy tych jego akrobacjach miałam! ehhh już ja z nim porozmawiam jak się pojawi na świecie! :)

KTG podobno bardzo ładne, bo właśnie wtedy postanowił się obudzić :) miałam kilka skurczy 60/80, ale to raczej skorelowane z ruchami Młodego

szyjka mięciutka i króciutka, a główka porządnie nisko napiera, więc jak zaczną się skurcze to Pani doktor powiedziała, że poród powinien ładnie pójść z kopyta :) do indukcji mam podobno też warunki idealne, ufff

no i Szanowny Książę waży 3500kg :)

Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za wsparcie, aż mam łzy w oczach pisząc tego posta i wiedząc, że tyle z Was się o mnie, o nas martwiło... dziękuję <3

Och nareszcie kochana bo już też zaglądałam co i rusz żeby przeczytać choć słówko od Ciebie.
    Najważniejsze że już w domku i wszystko ok, i tylko mały spał jak mówiłam :)
    teraz mogę i ja odetchnąć ;)
    A waga synka przepiękna :D

domiii lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywał przed przyjściem na świat!!!! :) Nie złość się na niego :*
    Waga piękna, idealna!!!

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jak dobrze,że wszystko ok!
    Mały ale śpioch;)
    No właśnie nie taki mały już..3,5 kg jaka waga super już:)

muminka83, domiii lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii całe szczęście, że wszystko w porządku. Co się najadłaś stresu to twoje. ;/

Ja mojego też dzisiaj kilka razy musiałam detektorem potraktować bo jakiś niemrawy jest ;/

Jadę do przychodni pobrać GBS. Rano robiłam bad. krwii i mam nadzieję, że elektorlity wróciły do normy...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiicieszę się że jest okey. Martwiłam się jak pozostałe dziewczyny.
    Jeśli dobrze pamiętam jeszcze Tereska wczoraj coś wspominała o skurczach co 3,5,10 minut. Daj znać co u Ciebie?

Ja zawsze straszę że pampersa nie zmienię :P zawsze działa :P

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie niedoświadczonej przyszłej mamy ile potrzeba wkładek laktacyjnych do szpitala? Czy np.10 starczy?

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, cieszę się, Miłoszek ty tak mamy i ciotek nie denerwuj.

A teraz z innej beczki mój mąż śmieje się że mnie ze jego prace mam w pupie. Już po raz kolejny jak zaczynał opowiadać o tym że musi sprawdzać jakieś prace studentów robiłam mu przerwę fizjologiczna na 2 ;), więc się śmiejemy że jak będę znów miała blokadę to podpowiada mi o bliskich bycia wykładowca :) to szybko powinnam się uporać z problemem gastrycznym hi hi hi,

I kolejny element o którym mowilam sok z selera naciowego, mąż wpompowal we mnie ok 0,5 l świeżego soku, w ciągu ostatniej godziny byłam siusiu już z 5-6 razy ale pozytyw jest taki że ręce przestały mnie boleć, bo spuścił już tyle wody z organizmu, że limfatyczny zaczęła lepiej krazyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:16

M+M+?, A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jak dobrze bo sie tez denerwowałam.No ale przeciez nie mogło być inaczej.Dzieciaczki na tym etapie juz sa chyba za duże żeby sie owinąć pępowinką.
    Powiem Ci ze zazdroszcze tym razem krótkiej i miekkiej szyjki.Moja (jak wskazywała ostatnia wizyta na IP) niestety zamknieta i długa (31mm) wiec pewno przenosze tę ciąże.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira z tymi szyjami to nic nie wiadomo, zobacz na przykład Est.
    Natura zadba o to by malutka przyszła na świat w odpowiednim momencie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tereska pisala ze nie jest najgorzej ale ma bole okresowe. Najgorsze minelo.
    Domiii tak myslalam ze synek zbiera sily na to zeby przywitac rodzicow. Ciesze sie ze wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:37

domiii, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysku cieszę się ,że wizyta udana i mały sobie zdrowo rośnie :) śliczne foteczki!

Ksanka powodzenia z tym wózkiem , mam nadzieję ,że się uda bo naprawdę przegieli. Kurcze planowałam zupełnie inne łóżeczko ,ale jak to obejrzałam to chodzi mi po głowie :D

Domiii no no waży już konkretnie i oby się sprawdziły słowa Pani doktor i wszystko poszło bardzo gładko i szybko :) cieszę się baaardzo ,że z małym ok! :-*

Kurde chciałam Was o coś zapytać i wyleciało mi z głowy , to miało być coś z serii pytań : tylko proszę nie śmiejcie się ze mnie eh-skleroza!

domiii, alinalii, ksanka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo już wiem ! Wiem ,że to może i głupie pytanie ale czy do porodu idę tylko w koszuli czy mamy stanik na sobie? :P dół to wiadomo ,ale góra ?No bo później jest kontakt skóra do skóry i przystawianie do piersi , no ale czy wszyscy muszą oglądać później moje małe bo małe ale piersi :P ?Wiem wiem głupie pytanie :D

domiii, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii ale smok <3 dobrze ze wszytko ok

a teraz opowiem o swojej paranoi ;P
    otóż sikam sobie , podcierm się i jak jakas psychiczna
    oglądam papier z każdej strony doszukując się nie wiadomo czego?
    no debilizm ;P . i dzisiaj dwa razy zauważyłam taką niteczke koloru czerwonego
    ale rozmiar tego był tak mikroskopijny że tylko chory psychicznie człowiek ;p
    (czyli ja) się mógł tego dopatrzyć ;p

czy ja jestem normalna?

domiii, jusiakp lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - moim zdaniem bez ;) tylko będzie przeszkadzał jeśli będziesz karmić w tych pierwszych 2 godzinach no i w tym kontakcie :)

Kate84 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina - całkowicie normalna i przewrażliwiona jak większość z nas w ciąży :) ja też tak jak Ty oglądam papier...

alinalii lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok mamuśki, dziękuję za odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie dołącze z głupim pytaniem.Zastanawiałam sie bo na tym etapie z dnia na dzien mozns sie nabawic rozwarcia.A jesli ja stosuje dowcipnid lactovaginal (co by to nie bylo jest to chemia) to czy przy lekko rozwartej szyjce nie zaszkodze małej.Powiem wam ze boje sie tam juz cokolwiek wkładac a urodzic moge za miesiac i nabawic sie jeszcze grzybosława czy innego fafika.

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zdecydowanie bez ;) Ja napewno zdejme o ile znowu rozbiore sie do golasa bo mi bedzie duszno hahah a co niech mnie zapamietaja :D
    Alinali nie jestes nie normalna ;) ja zakazdym razem przy podtarciu sprawdzam papier i mimo ze nie mam sokolego wzroku to pewnie tez dopatrzylabym kropeczke wielkosci glowki od szpilki :)

Kate84, Barbaraka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ