Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZastanawiam się czy nie zacząć stosować jakiegoś serum na odświeżenie cery po zimie tylko tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. Kiedyś używałam Flavo C i byłam zadowolona, buzia była ładnie rozjaśniona. Chyba, że macie jakieś sprawdzone, dobre produkty tego typu?
-
nick nieaktualnyNataszka2200 wrote:witam sie w 35tc
bylam w szpitalu do wczoraj bo dostalam z nerwow plamienia krwi w czwrtek wiecozrem ale na zczescie to jednorazowe dali mi cos jednorazowo i juz nie plamilam...wazne ze synek zdrowy i wszystko ok
ale trafilam przy wypisie na takiego rzeźnika aa nie ginekologa ze jak wyszlam z badni to sie poryczalam;(
Dobrze, że to tylko jednorazowe ale wiadomo skąd to plamienie? Najważniejsze, że synek zdrowy. Gratuluję 35 tygodnia -
A.Kasia wrote:Zastanawiam się czy nie zacząć stosować jakiegoś serum na odświeżenie cery po zimie tylko tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. Kiedyś używałam Flavo C i byłam zadowolona, buzia była ładnie rozjaśniona. Chyba, że macie jakieś sprawdzone, dobre produkty tego typu?
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:Ja zrobilam mieszanke maslo shea z olejkiem ze slodkuch migdalow dla malego.
Martka, nic się nie martw, na pewno będzie dobrze! Na tym etapie dziecko powinno sobie wspaniale poradzić na powierzchni
Martita88, a prócz ciśnienia masz jeszcze jakieś objawy wskazujące na zatrucie? Białko w moczu, opuchliznę? Ja mam ciągle opuchnięte kostki i dłonie, ciśnienie mierzę i jest w normie. Muszę się pilnować, bo moja siostra miała cc z powodu zatrucia ciążowego dokładnie w tym tygodniu, w którym jestem.
Gośśś Ale super, zazdraszczam!
Co do ruchów, to ja też nie czuję już klasycznych kopniaków, a wybrzuszanie, falowanie i rozpychanie. Czasami równocześnie z dwóch stron brzucha albo na górze i na dole. Ale denerwują mnie jego niekończące się czkawki, przez które obydwoje nie możemy spać.Gośśś lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Zastanawiam się czy nie zacząć stosować jakiegoś serum na odświeżenie cery po zimie tylko tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. Kiedyś używałam Flavo C i byłam zadowolona, buzia była ładnie rozjaśniona. Chyba, że macie jakieś sprawdzone, dobre produkty tego typu?
Stosuję ten płyn micelarny z Garniera, który mi polecilas i pryszcze jakby trochę przybladły;-)
Pierwsze co zrobię jak dojdę do siebie po porodzie to pójdę do dermatologa
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Hej hej mamusie
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamy aby było wszystko dobrze
Z moja cerą też ostatnio nie jest najlepiej, coś na brodzie wyskakuje po jakimś czasie zniknie i zaraz coś nowego. Ostatnio mi wyskoczył jakiś syfek między oczami na nosie i się śmiałam że jak jakaś hinduska teraz wyglądam, a wyskoczył akurat w takim czasie że musiałam jechać z nim do lekarza bo nawet kosmetyki nie potrafiły go zakryć -
niecierpliwaa wrote:Dołączam do mamuś z kłopotliwa cerą. Całą ciąże była super a od paru dni ciągle coś...
ale i tak mi z tym zle bo zawsze dbam o cerę a tu takie pobojowisko. Stosowalam w ciąży kilka maści przepisanych przed dermatologa ale to zero rezultatu. Czytałam w necie ze epiduo mozna stosować w czasie karmienia, oby moj derm to potwierdził
ta maść to istny zabojca dla krost
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:Stosuję ten płyn micelarny z Garniera, który mi polecilas i pryszcze jakby trochę przybladły;-)
Pierwsze co zrobię jak dojdę do siebie po porodzie to pójdę do dermatologa
Mi się marzy kuracja epiduo ale generalnie moja cera nie wygląda źle i mi dermatolożka na bank nie przepiszeChyba po prostu pójdę po porodzie na jakąś mezoterapię czy coś takiego...
-
Heh ja od poczatku ciazy mam problem z cera i co jakis czas cos tam wyskakuje
nie wiem moze to od tych wszystkich lekow ktore biore
cale szczescie juz tylko do jutra i stopniowo bedziemy je odstawiac
Na poczatku bardzo mi obsypywalo plecy i dekold i do tej pory mam blizny po tympaskudnie to wyglada
Pisalyscie o aktywnosci maluszkow, ja to bym chciala zeby mu zostalo to taki jest spokojnyrano sie troche powierci w dzien troche buszuje, ale tak ok 23 idzie juz spac i cala noc go nie czuje
czasami jak sie przebudze w nocy na siku to sie przekreci i idzie dalej spac
oj to by mi pasowalo jakby byl taki grzeczniutki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:50
Kokaina lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A.Kasia wrote:Mi się marzy kuracja epiduo ale generalnie moja cera nie wygląda źle i mi dermatolożka na bank nie przepisze
Chyba po prostu pójdę po porodzie na jakąś mezoterapię czy coś takiego...
Moja wygląda kiepsko niestety. Zobaczymy co mi zaproponuje jak mnie zobaczy. Liczę tez na to, ze po porodzie już hormony nie będą podtrzymywać trądziku i on da się wyleczyć. Na mnie najlepiej działają maści z retinoidami a w ciąży są zakazane.
Dzien dobry a ja dopiero wstaje
po nocy na pol przespanej i akcji z Synkiem od 7 do teraz spalo mi sie najlepiej i to bez przerwy na siku !
za to mala miala po 5 tej impreze ktora zakonczyla czkawka - za duzo wypila heh wod oczywiscie hehe no i jak przylozylam reke to czkanie bylo odczuwalne nie na dole tylko tak z boku po lewej str.. hmm czyzby miala tak wysoko glowke? Czy czkawke odczuwa sie jak podskakuje brzuch hmm juz sama nie wiem
jusiakp
-
nick nieaktualnyDorka87 wrote:Kasiu popatrz sobie na firme Lierac, uwielbiam ta firmę, kiedys mieli Mesolift taka właśnie bombe witaminowa, to byla rewelacja, nie wiem czy nadal maja ale chyba tak bo odkad na zwolnieniu jestem to nie wiem co sie tam pozmienialo, ale ogólnie mieli fajny wybor serum. Trochę kosztują ale mysle ze warto!
Właśnie czytam o tym serum i kusi, oj kusiTeraz mam dylemat między nim a Huile Lotus Clarins.
Dorka87 lubi tę wiadomość
-
salomea wrote:
Martita88, a prócz ciśnienia masz jeszcze jakieś objawy wskazujące na zatrucie? Białko w moczu, opuchliznę? Ja mam ciągle opuchnięte kostki i dłonie, ciśnienie mierzę i jest w normie. Muszę się pilnować, bo moja siostra miała cc z powodu zatrucia ciążowego dokładnie w tym tygodniu, w którym jestem.
No właśnie mam duże obrzęki - czasami takie, że moje nogi przypominają świńskie raciczkiale jak byłam na IP to nie było białka w moczu. Zauważyłam, że jak biorę dopegyt to dłonie mniej puchną ale stopy są masakryczne