Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja mam pytanie.
Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p
-
arien wrote:Dziewczyny, ja mam pytanie.
Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p
to skurcze straszaki, przedporodowedomiii, Madlene.:), A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Jestem jestem.
Czasem was podczytuje ale glownie siedze na grudniowkach na ovu, bo tak jakos sie tam zabunkrowalam. Poza tym prowadze paamietnik.
U nas cala ciaza przebiega bezproblemowo. Oprocz dolegliwosci typowo ciazowych nic sie nie dzialo. Dzisiaj bylaam na przedostatniej wizycie. Liwka wazy 2,5kg. Nastepna wizyta na poczatku marca laacznie z zapisem ktg. Termin nie zmienil sie, caly czas na 14 marca.
Co do imienia, maz sie uparl i koniec. Ja po drodze zmienilam zdanie i chcialam Nine, ale nie moge go przekonac i bedzie Liwia.
Skurcze tez juz mnie mecza, mala napiera na krok i czuje jak mi sie rozlazi spojenie i wiezadla. Lekarz dzis mowil ze szyjka sie zmienia i skraca ale do nastepnej wizyty nie powinnam urodzic. I mam nadzieje bo maz wraca dopiero 28 lutego i wyjezdza 20 marca. Wtedy mam swoj czas aby urodzic i miec jeszcze kogos do pomocy.domiii, d'nusia, edyś, Kate84, A.Kasia, Gośśś, muminka83, Mietka 30:), olatychy, Lilou1984, Mania1718, Martita88, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Falon, Malina81, Karka lubią tę wiadomość
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
Mnie te bóle miesiączkowe spokoju nie dają...
A dziś jeszcze moje dziecko postanowiło mnie zdenerwować i się w ogóle nie rusza. Wypiłam cole i się położyłam to dał lekko o sobie znać z 5 razy.
Może odsypia po wczorajszych harcach bo już mu się to zdarzyło nie raz. Co nie zmienia faktu że mamusie denerwuje...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnySerio?! fajnie ze się odezwalas bo podczytuję Twój pamiętnik
Cieszę się, że została Liwia, bo kocham to imię.
Mam nadzieję, że u męża tez wszystko w porządku.
Pozdrawiam gorąco!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:07
muminka83 lubi tę wiadomość
-
arien wrote:Madzialena, rozumiem, że same skurcze w sobie mogą być tymi przepowiadającymi. Ale dlaczego towarzyszą im inne objawy takie właśnie jak kołatanie serca czy problem z oddechem?
położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zerozadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi
-
OlaTychy gratuluję udanej wizyty, jak sobie synuś pięknie rośnie
cieszę się,że wszystko gra
śliczne fotki !
Kasia, Gosia macie rację , chyba przejadę się dziś jednak na tą Ip nie ma co się tak bronić , a lepiej się uspokoić ...
Teresa daj znać jak tam u Ciebie, trzymam kciuki ,żeby wszystko było ok i,żeby Cię tam nie zostawili :-*
Muminko super ,że wszystko udało się załatwić po Twojej myśli ,no ale kto jak nie TY
Arien ja mam te same odczucia na skurczuserce wali jak szalone, gorąco i oddycham ledwo
olatychy lubi tę wiadomość
-
Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem
-
Martka89 wrote:Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem
zgodzę się z Tobą, ponieważ położna mi mówiła że jeżeli te skurcze/ twardnienia staną się regularne to należy jechać do szpitala tylko że mi powiedziała że te skurcze mają być co 5 min zeby jechać (co kraj to obyczaj, tutaj jak masz skurcze co 10-15 min to Cię nie przyjmą na oddział) bo jest pewien odsetek kobiet które nie odczuwają mocnych skurczy a mogą mieć już spore rozwarcie.. -
Madzialena90 wrote:położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zero
zadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi
O to mam wlasnie największy zal do lekarzy o położnych. Mi tez mówili ze to normalne, ze macica to mięsień który musi ćwiczyć do porodu. I nadal nie wiedza co było przyczyna mojego krwotoku, niby szyjka No ale szyjka mówią ze nie daje takich ilości krwi. Po odłączeniu fenoterolu dostałam magnez i juz chyba nie działa na mnie bo regularnie co 8-10 min mam skurcz na 50-70. Ale rozwarcie sie nie zwiększa i szyjka paradoksalnie sie wydłużyła. Pytanie tylko co z łożyskiem, dlatego leżę plackiem bo jesli to lozysko to pewnie krwotok nawróci -
Czarodziejka87 wrote:Dorka to witaj w klubie u mnie też prawie 17 kg na plusie i 107 cm w brzuszku
Ale dobrze,że praktycznie wszystko poszło w brzuch i piersi:)
A potem raz dwa zrzucimy;)troszkę sobie poplakalam, wypilam kawke i stwierdziłam, ze musze wyjść sie przewietrzyc. Wróciłam,położyłam się, odpoczywam i juz jest lepiej. Ech te hormony!
-
nick nieaktualnyMartka89 - Martuś nie chcę Cię martwić ale jeśli lekarze nadal podejrzewają, że to łożysko to powinnaś być non stop pod ktg. Z łożyskiem nie ma żartów, jeśli faktycznie krwawi to jest to bardzo groźne i dla dziecka i dla Ciebie. Tak więc niech się Ci lekarze określą bo tu czasem minuty mają znaczenie...
-
Byłam dziś powtórzyć betę
No i mam wyniki...
W sobotę było - 364,4
Dziś (po 72h) - 713,9
Także wychodzi trochę poniżej normy, powinno w tym czasie urosnąć o 112 %, a u mnie urosło o 96%.
Nie jest może i najgorzej, ale przy plamieniach - na pewno dobrze to nie nastraja...
Gdyby chociaż było to minimum...
Jeśli porównam z czwartkowym wynikiem to dobrze wychodzi, ale przy tym z soboty trochę poniżej normy...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Paulina2344 wrote:Zastanawiam się czy warto. Potrzebuje kocyk, bo mam tylko jeden. Ciekawe czy dobre jakościowo.
Paulina2344 lubi tę wiadomość