Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś rośnie w posiewie to może być dłużej niż dwa dni.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ostatnio pytała o muszle. Na tym filmiku kobieta sobie zakłada więc proszę https://www.youtube.com/watch?v=btvG-NhGLbE

Magda lena, nick nieaktualny, krówka_muffka, Viera Yves lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam pytanie.
    Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie.
    Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p

to skurcze straszaki, przedporodowe ;D

domiii, Madlene.:), nick nieaktualny, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. :)
    Czasem was podczytuje ale glownie siedze na grudniowkach na ovu, bo tak jakos sie tam zabunkrowalam. Poza tym prowadze paamietnik. :)

U nas cala ciaza przebiega bezproblemowo. Oprocz dolegliwosci typowo ciazowych nic sie nie dzialo. Dzisiaj bylaam na przedostatniej wizycie. Liwka wazy 2,5kg. Nastepna wizyta na poczatku marca laacznie z zapisem ktg. Termin nie zmienil sie, caly czas na 14 marca. :)
    Co do imienia, maz sie uparl i koniec. Ja po drodze zmienilam zdanie i chcialam Nine, ale nie moge go przekonac i bedzie Liwia. :)
    Skurcze tez juz mnie mecza, mala napiera na krok i czuje jak mi sie rozlazi spojenie i wiezadla. Lekarz dzis mowil ze szyjka sie zmienia i skraca ale do nastepnej wizyty nie powinnam urodzic. I mam nadzieje bo maz wraca dopiero 28 lutego i wyjezdza 20 marca. Wtedy mam swoj czas aby urodzic i miec jeszcze kogos do pomocy. :)

domiii, nick nieaktualny, edyś, Kate84, nick nieaktualny, Gośśś, muminka83, Mietka 30:), olatychy, Lilou1984, Mania1718, Martita88, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Falon, Malina81, Karka lubią tę wiadomość

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te bóle miesiączkowe spokoju nie dają...

A dziś jeszcze moje dziecko postanowiło mnie zdenerwować i się w ogóle nie rusza. Wypiłam cole i się położyłam to dał lekko o sobie znać z 5 razy.
    Może odsypia po wczorajszych harcach bo już mu się to zdarzyło nie raz. Co nie zmienia faktu że mamusie denerwuje...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio?! fajnie ze się odezwalas bo podczytuję Twój pamiętnik :)
    Cieszę się, że została Liwia, bo kocham to imię.
    Mam nadzieję, że u męża tez wszystko w porządku.
    Pozdrawiam gorąco!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:07

muminka83 lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś zamawiał va allegro u makaszkaHandMade lub na stronie poscieledladzieci.pl?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, rozumiem, że same skurcze w sobie mogą być tymi przepowiadającymi. Ale dlaczego towarzyszą im inne objawy takie właśnie jak kołatanie serca czy problem z oddechem?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Madzialena, rozumiem, że same skurcze w sobie mogą być tymi przepowiadającymi. Ale dlaczego towarzyszą im inne objawy takie właśnie jak kołatanie serca czy problem z oddechem?

położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zero ;) zadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi ;D

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy gratuluję udanej wizyty, jak sobie synuś pięknie rośnie :) cieszę się,że wszystko gra :) śliczne fotki !

Kasia, Gosia macie rację , chyba przejadę się dziś jednak na tą Ip nie ma co się tak bronić , a lepiej się uspokoić ...

Teresa daj znać jak tam u Ciebie, trzymam kciuki ,żeby wszystko było ok i,żeby Cię tam nie zostawili :-*

Muminko super ,że wszystko udało się załatwić po Twojej myśli ,no ale kto jak nie TY :)

Arien ja mam te same odczucia na skurczu :) serce wali jak szalone, gorąco i oddycham ledwo :)

olatychy lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem :(

zgodzę się z Tobą, ponieważ położna mi mówiła że jeżeli te skurcze/ twardnienia staną się regularne to należy jechać do szpitala tylko że mi powiedziała że te skurcze mają być co 5 min zeby jechać (co kraj to obyczaj, tutaj jak masz skurcze co 10-15 min to Cię nie przyjmą na oddział) bo jest pewien odsetek kobiet które nie odczuwają mocnych skurczy a mogą mieć już spore rozwarcie..

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ktoś zamawiał va allegro u makaszkaHandMade lub na stronie poscieledladzieci.pl?
    Ja zamawialam makaszka na allegro ale dopiero wczoraj

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zero ;) zadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi ;D

O to mam wlasnie największy zal do lekarzy o położnych. Mi tez mówili ze to normalne, ze macica to mięsień który musi ćwiczyć do porodu. I nadal nie wiedza co było przyczyna mojego krwotoku, niby szyjka No ale szyjka mówią ze nie daje takich ilości krwi. Po odłączeniu fenoterolu dostałam magnez i juz chyba nie działa na mnie bo regularnie co 8-10 min mam skurcz na 50-70. Ale rozwarcie sie nie zwiększa i szyjka paradoksalnie sie wydłużyła. Pytanie tylko co z łożyskiem, dlatego leżę plackiem bo jesli to lozysko to pewnie krwotok nawróci :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dorka to witaj w klubie u mnie też prawie 17 kg na plusie i 107 cm w brzuszku
    Ale dobrze,że praktycznie wszystko poszło w brzuch i piersi:)
    A potem raz dwa zrzucimy;)
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie, jakis taki mnie dół dopadł... Mąż do mnie zadzwonil spytac co robię a ja mu na to, ze tlusta jestem i rozbeczalam sie do sluchawki :P troszkę sobie poplakalam, wypilam kawke i stwierdziłam, ze musze wyjść sie przewietrzyc. Wróciłam,położyłam się, odpoczywam i juz jest lepiej. Ech te hormony!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - Martuś nie chcę Cię martwić ale jeśli lekarze nadal podejrzewają, że to łożysko to powinnaś być non stop pod ktg. Z łożyskiem nie ma żartów, jeśli faktycznie krwawi to jest to bardzo groźne i dla dziecka i dla Ciebie. Tak więc niech się Ci lekarze określą bo tu czasem minuty mają znaczenie...

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja zamawialam makaszka na allegro ale dopiero wczoraj

Zastanawiam się czy warto. Potrzebuje kocyk, bo mam tylko jeden. Ciekawe czy dobre jakościowo.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś powtórzyć betę

No i mam wyniki...

W sobotę było - 364,4
    Dziś (po 72h) - 713,9

Także wychodzi trochę poniżej normy, powinno w tym czasie urosnąć o 112 %, a u mnie urosło o 96%.

Nie jest może i najgorzej, ale przy plamieniach - na pewno dobrze to nie nastraja...

Gdyby chociaż było to minimum...

Jeśli porównam z czwartkowym wynikiem to dobrze wychodzi, ale przy tym z soboty trochę poniżej normy...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Zastanawiam się czy warto. Potrzebuje kocyk, bo mam tylko jeden. Ciekawe czy dobre jakościowo.
    Ja wlasnie zamowilam kocyk, zdecydowałam sie właśnie zamówić od niej bo ktos juz tu polecał a ja nie mialam innego pomysłu skąd zamówić zeby było sprawdzone. Jak ci sie nie spieszy to poczekaj parę dni to napisze jak to wyglada :)

Paulina2344 lubi tę wiadomość

‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ