X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś rośnie w posiewie to może być dłużej niż dwa dni.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ostatnio pytała o muszle. Na tym filmiku kobieta sobie zakłada więc proszę https://www.youtube.com/watch?v=btvG-NhGLbE

Magda lena, d'nusia, krówka_muffka, Viera Yves lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam pytanie.
    Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie.
    Od wczoraj mocno mi brzuch twardnieje. Najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam, ale jak tylko próbujęy zmienić pozycję lub nie daj boze isc siusiu to brzuch jak kamień i trochę boli. A kiedy złapie mnie taki mocniejszy skurcz to od razu serducho zaczyna kołatać i ciężko mi złapać oddech, czasem też zalewa mnie fala gorąca. I to ewidentnie jest skorelowane ze skurczem. Dziwne to. Miałyście tak? Pamiętam, że któraś z Was o tym pisała, ale macie jakieś fachowe wytłumaczenie takiej reakcji na skurcz? :p

to skurcze straszaki, przedporodowe ;D

domiii, Madlene.:), A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. :)
    Czasem was podczytuje ale glownie siedze na grudniowkach na ovu, bo tak jakos sie tam zabunkrowalam. Poza tym prowadze paamietnik. :)

U nas cala ciaza przebiega bezproblemowo. Oprocz dolegliwosci typowo ciazowych nic sie nie dzialo. Dzisiaj bylaam na przedostatniej wizycie. Liwka wazy 2,5kg. Nastepna wizyta na poczatku marca laacznie z zapisem ktg. Termin nie zmienil sie, caly czas na 14 marca. :)
    Co do imienia, maz sie uparl i koniec. Ja po drodze zmienilam zdanie i chcialam Nine, ale nie moge go przekonac i bedzie Liwia. :)
    Skurcze tez juz mnie mecza, mala napiera na krok i czuje jak mi sie rozlazi spojenie i wiezadla. Lekarz dzis mowil ze szyjka sie zmienia i skraca ale do nastepnej wizyty nie powinnam urodzic. I mam nadzieje bo maz wraca dopiero 28 lutego i wyjezdza 20 marca. Wtedy mam swoj czas aby urodzic i miec jeszcze kogos do pomocy. :)

domiii, d'nusia, edyś, Kate84, A.Kasia, Gośśś, muminka83, Mietka 30:), olatychy, Lilou1984, Mania1718, Martita88, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Falon, Malina81, Karka lubią tę wiadomość

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te bóle miesiączkowe spokoju nie dają...

A dziś jeszcze moje dziecko postanowiło mnie zdenerwować i się w ogóle nie rusza. Wypiłam cole i się położyłam to dał lekko o sobie znać z 5 razy.
    Może odsypia po wczorajszych harcach bo już mu się to zdarzyło nie raz. Co nie zmienia faktu że mamusie denerwuje...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio?! fajnie ze się odezwalas bo podczytuję Twój pamiętnik :)
    Cieszę się, że została Liwia, bo kocham to imię.
    Mam nadzieję, że u męża tez wszystko w porządku.
    Pozdrawiam gorąco!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:07

muminka83 lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś zamawiał va allegro u makaszkaHandMade lub na stronie poscieledladzieci.pl?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, rozumiem, że same skurcze w sobie mogą być tymi przepowiadającymi. Ale dlaczego towarzyszą im inne objawy takie właśnie jak kołatanie serca czy problem z oddechem?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Madzialena, rozumiem, że same skurcze w sobie mogą być tymi przepowiadającymi. Ale dlaczego towarzyszą im inne objawy takie właśnie jak kołatanie serca czy problem z oddechem?

położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zero ;) zadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi ;D

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy gratuluję udanej wizyty, jak sobie synuś pięknie rośnie :) cieszę się,że wszystko gra :) śliczne fotki !

Kasia, Gosia macie rację , chyba przejadę się dziś jednak na tą Ip nie ma co się tak bronić , a lepiej się uspokoić ...

Teresa daj znać jak tam u Ciebie, trzymam kciuki ,żeby wszystko było ok i,żeby Cię tam nie zostawili :-*

Muminko super ,że wszystko udało się załatwić po Twojej myśli ,no ale kto jak nie TY :)

Arien ja mam te same odczucia na skurczu :) serce wali jak szalone, gorąco i oddycham ledwo :)

olatychy lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Wiecie co nie bagatelizujcie tych twardnien, mierzcie odstępy miedzy skurczami i jedzcie na IP jak sa cześciej niz co 15 min. Chociaż ja nie bagatelizowałam, kilka razy odesłano mnie z kwitkiem i nie wiem czy cos by to zmieniło w mojej dzisiejszej sytuacji m, gdybym domagała sie wcześniej hospitalizacji,, to naprawdę dmuchajcie na zimne. To sa oznaki porodu przedwczesnego i teraz o tym wiem :(

zgodzę się z Tobą, ponieważ położna mi mówiła że jeżeli te skurcze/ twardnienia staną się regularne to należy jechać do szpitala tylko że mi powiedziała że te skurcze mają być co 5 min zeby jechać (co kraj to obyczaj, tutaj jak masz skurcze co 10-15 min to Cię nie przyjmą na oddział) bo jest pewien odsetek kobiet które nie odczuwają mocnych skurczy a mogą mieć już spore rozwarcie..

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ktoś zamawiał va allegro u makaszkaHandMade lub na stronie poscieledladzieci.pl?
    Ja zamawialam makaszka na allegro ale dopiero wczoraj

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    położna mi mówiła że to normalne i często to się zdarza, więc nie masz co panikować, organizm się przygotowuje do dnia zero ;) zadzwoń do lekarza jeśli to Cię uspokoi ;D

O to mam wlasnie największy zal do lekarzy o położnych. Mi tez mówili ze to normalne, ze macica to mięsień który musi ćwiczyć do porodu. I nadal nie wiedza co było przyczyna mojego krwotoku, niby szyjka No ale szyjka mówią ze nie daje takich ilości krwi. Po odłączeniu fenoterolu dostałam magnez i juz chyba nie działa na mnie bo regularnie co 8-10 min mam skurcz na 50-70. Ale rozwarcie sie nie zwiększa i szyjka paradoksalnie sie wydłużyła. Pytanie tylko co z łożyskiem, dlatego leżę plackiem bo jesli to lozysko to pewnie krwotok nawróci :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dorka to witaj w klubie u mnie też prawie 17 kg na plusie i 107 cm w brzuszku
    Ale dobrze,że praktycznie wszystko poszło w brzuch i piersi:)
    A potem raz dwa zrzucimy;)
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie, jakis taki mnie dół dopadł... Mąż do mnie zadzwonil spytac co robię a ja mu na to, ze tlusta jestem i rozbeczalam sie do sluchawki :P troszkę sobie poplakalam, wypilam kawke i stwierdziłam, ze musze wyjść sie przewietrzyc. Wróciłam,położyłam się, odpoczywam i juz jest lepiej. Ech te hormony!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - Martuś nie chcę Cię martwić ale jeśli lekarze nadal podejrzewają, że to łożysko to powinnaś być non stop pod ktg. Z łożyskiem nie ma żartów, jeśli faktycznie krwawi to jest to bardzo groźne i dla dziecka i dla Ciebie. Tak więc niech się Ci lekarze określą bo tu czasem minuty mają znaczenie...

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja zamawialam makaszka na allegro ale dopiero wczoraj

Zastanawiam się czy warto. Potrzebuje kocyk, bo mam tylko jeden. Ciekawe czy dobre jakościowo.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś powtórzyć betę

No i mam wyniki...

W sobotę było - 364,4
    Dziś (po 72h) - 713,9

Także wychodzi trochę poniżej normy, powinno w tym czasie urosnąć o 112 %, a u mnie urosło o 96%.

Nie jest może i najgorzej, ale przy plamieniach - na pewno dobrze to nie nastraja...

Gdyby chociaż było to minimum...

Jeśli porównam z czwartkowym wynikiem to dobrze wychodzi, ale przy tym z soboty trochę poniżej normy...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Zastanawiam się czy warto. Potrzebuje kocyk, bo mam tylko jeden. Ciekawe czy dobre jakościowo.
    Ja wlasnie zamowilam kocyk, zdecydowałam sie właśnie zamówić od niej bo ktos juz tu polecał a ja nie mialam innego pomysłu skąd zamówić zeby było sprawdzone. Jak ci sie nie spieszy to poczekaj parę dni to napisze jak to wyglada :)

Paulina2344 lubi tę wiadomość

‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ