X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Ja czekałam dwa dni.

Dzięki :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Właśnie czytam o tym serum i kusi, oj kusi ;) Teraz mam dylemat między nim a Huile Lotus Clarins.
    Tego nie znam, ale Lierac jest swietny naprawdę, w ogóle ich kosmetyki to sama przyjemność ze stosowania, ślicznie pachną, kosnystencje bomba, no i najważniejsze ze efekty tez sa! Nie znam osoby, ktora by nie byla zadowolona z nich jak już spróbują :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja cera w ciazy to tez jakas porażka :( ale mam nadzieję ze to przez hormony i ze po wszystko wroci do normy. W ogóle mwm dzis jakis dzien na NIE :( zle mi nie dobrze ze sobą :(

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosccc gratuluje udanej wizyty i zazdroszcze, że już raptem za tydzień będziesz mieć małego przy sobie! :)

Ja dziś w końcu wkroczylam w 35 TC wg USG i zaliczylam już wizytę u ginekologa. Pessar dalej trzyma a corcia waży już 2270 g :) Doktor powiedzial, że jeszcze tydzień lezymy bo jak już będzie skończony 35 TC to dzidzia będzie już na tyle duża, że sobie poradzi a mamę trzeba uruchomić żeby w końcu się rozruszala dla dobra organizmu. Za 3 tygodnie sciagamy pessar.

Magda lena, A.Kasia, Kate84, Madzialena90, Mania1718, Dorka87, krówka_muffka, edyś, Czarodziejka87, Kokaina, Gośśś, muminka83, perła ziemi, Karolina@, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), Hannia123, RudyTygrysek, Falon, Karka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna no ja właśnie też nigdy żadnych uczuleń, wysypek i tak myślę czy nie zrobić badań krwi ,żeby wykluczyć złe rzeczy i po prostu pogodzić się z wysypką ...?

Teresa myślę ,że możesz podjechać i sprawdzić jeśli masz taką możliwość ,zawsze się uspokoisz gdyby się okazało ,że nic się nie dzieje .Czekam na wieści!

Paulina ja już parę razy pisałam ,że moja nie śpi wcale , chyba ma bezsenność po mamie. Skąd ona bierze siły ,żeby wciąż buszować??

Madzik powodzenia na wizycie, oby lekarz Was uspokoił, ja nie pomogę w tym temacie bo mała nie miała.

A.Kasia ja kategorycznie nie zgadzam się by moja córka po porodzie miała taki sam rytm dnia oj nie nie nie nie!Już dość bezsennych nocy funduje mi w ciąży :D

Gosia cieszę się,że synek ładnie rośnie i faktycznie myślę,że lekarz wie co robi Jejku to już mało czasu Tobie zostało i będzie miała synka w ramionach :)

Nataszka dobrze ,że już się więcej nie powtórzyło plamienie, cieszę się ,że synek zdrowy ale przykro mi i współczuję przeżyć z lekarzem i tym ,że niestety to co słyszałaś nie nastawiło Cię optymistycznie ,ale pamiętaj,że u Ciebie może być zupełnie inaczej :-*

Marita u mnie to różnie, raz czekałam 2 dni a raz 4...

She bardzo się cieszę ,że wszystko w porządku i passer trzyma :) no to jeszcze trochę i będziesz mogła odpuścić leżenie , zazdroszczę :) dobry ma plan lekarz w końcu dobrze przed porodem nabrać trochę sił :D

Ja właśnie też od wczoraj powstrzymuje się przed tą Ip bo nie chcę być zatrzymana ,ale tak bardzo miesiączkowo boli mnie brzuch ,że nie daje już rady . Jak był ten facet kupić auto to myślałam,że nie wystoję w tym garażu tylko padnę tam albo urodzę :( Mama mówi ,żeby jechać na IP a ja nie chcę panikować ....

Dziewczyny auto sprzedane więc jest plus ,że temat przed porodem udało się zamknąć !
    Dziękuje za kciuki :) jupi jupi jupi

Aaa no i ja wysypana też nagle na policzkach więc witam w klubie :P

Madzialena90, She86, Czarodziejka87, Gośśś, d'nusia, Lilou1984, Malina81 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie za oknem jest paskudna pogoda leje, wieje i ogólnie jest do d%#py :/ aż mi się wszystkiego odechciewa przez tą pogodę..

zastanawiam się czym by się tu zająć, chyba jeszcze raz przesegreguje ciuszki małej wg rozmiaru co by żadne się nie zmarnowało ;D

edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A ja się dzis zwazylam :( mam juz 17 kg na plusie... A chciałam ogolnie w calej ciazy przytyć max 15 :( obwod bruszka 107 cm. Czuję sie jak słoń :(

Nie martw się, ja też przytyłam już więcej niż bym chciała - 15 kg, a chciałam maksymalnie 10, tak też radził mi ginekolog. A tu jeszcze miesiąc! Też czuję się jak słoń, jeszcze z tymi opuchniętymi nogami, które wyglądają jak kolumny jońskie :P
    Obwodu brzucha nie mierzę, bo aż się boję!

Ale czasami zastanawiam się gdzie są te wszystkie kilogramy? Mieszczę się w swoje spodnie sprzed ciąży (prócz dżinsów), w koszulki i bluzki jak się uprę też :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - może dobrze by było jakbyś jednak pojechała bo takie ciągłe miesiączkowe bóle nie są normalne. Po nospie i magnezie nie przechodzi? Nawet jeśli Cię zatrzymają to poleżysz 3 dni, może dostaniesz kroplówkę z magnezem i po bólu a będziesz spokojniejsza..

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorka87 wrote:
    A ja się dzis zwazylam :( mam juz 17 kg na plusie... A chciałam ogolnie w calej ciazy przytyć max 15 :( obwod bruszka 107 cm. Czuję sie jak słoń :(

Dorka to witaj w klubie u mnie też prawie 17 kg na plusie i 107 cm w brzuszku
    Ale dobrze,że praktycznie wszystko poszło w brzuch i piersi:)
    A potem raz dwa zrzucimy;)

Filip 28.03.2016 <3
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam +20 kg przy wzroście 155 cm i szczerze powiedziawszy jakoś nie czuję się aż tak ciężko. W pępku 111 cm. Na początku ciąży również męczyłam się z trądzikiem a później piękna cera, ani jednego pryszcza :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dokładnie Cię rozumiem ją też nie wiem czemu tak się bronie przed tym ip, nawet teraz mam skierowanie a i tak zostanie to na wieczór bo może przejdzie...

A więc jestem już w domu i w sumie dalej nic nie wiem. Przed ktg w przychodni pani położna kazała mi podejść do lekarza skoro mam takie dolegliwości. Poszlam do niego a tam taki dziadzius i odrazu dostała zrabke że powinnam do szpitala jechać a nie do niego bo on mi tutaj porodu nie odbierze. Potem kazał się rozebraći na fotel, wziął jakieś antyczne wzierniki mi wsadzil po czym stwierdził że jednak mnie nie może zbadać bo jeśli dziecko jest nisko to może przebić wody mi i kazał iść na KTG... Jak lezalam pod ktg to chyba z nerwów ani jednego bólu nie poczulam i zapis wyszedł ok jedynie 2 skurcze na 50 ℅. Za to moja mała ani razu się nie poruszyła i tak do tej pory :( lekarzowi nie spodobał się zapis tętna niby ok ale że niby powinny być takie większe slaczki a u mnie wahały się od 150 do 160 a to niby za malo.. Wie którąś bardziej coś w tym temacie? I dał skierowanie do szpitala na obserwacje ale to bardziej że względu na moje bóle a nie tętno. Ją teraz spróbuje się przespać i jak do wieczora się nie poprawi to pojade :(

• arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tereska, mówisz chyba o akceleracjach. Takie wyższe wyskoki wykresu na tętnie. Im tego więcej tym lepiej, to wskaźnik dobrostanu i dotlenienia dzidulka. Ostatnio na ktg miałam identycznie. Mało tego i lekarce się nie spodobało, kazała powtórzyć. Zjadłam jabłko i zrobili powtórnie i wyszło o wiele, wiele lepiej. A mały po jabłku się rozbudził i po prostu zaczął ruszać. Przy pierwszem ktg był spokojniutki. Trochę to bez sensu ale wydaje mi się, że im dziecko rusza się bardziej tym ktg wychodzi lepsze. I nie do końca rozumiem system ruszania brzuchem, żeby obudzić dziecko. To takie trochę wtedy naciągane badanie wydaje mi się. Niewiarygodne, bo ingerowano z zewnątrz w jego lepszy wynik. Ale może po prostu sie nie znam :)

Teresa1992, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My już po wizycie. Młody waży 2788 gram i ma się dobrze. Ja nie przytyłam ani grama ale obstawiam, że to przez moje wymioty, GBS pobrany, wyniki za 3 dni. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Kilka zdjęć, jakość średnia. Młody pokazał nam język a to co ma na nosie to pępowina bo jak zawsze miał ją na buzi
    2s6v69t.png
    ify8mg.png
    8wd0nd.png

A.Kasia, krówka_muffka, kleo2426, Madzialena90, Gośśś, muminka83, perła ziemi, She86, Madlene.:), Vincent, edyś, domiii, Karolina@, Mania1718, Magda lena, Renka88, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Kaarolina, Izoleccc, alinalii, Lilou1984, Hannia123, RudyTygrysek, Falon, M+M+?, Karka, Malina81 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ja wstałam o 9 nocka całkiem spoko tylko dwa spacerki do wc :)
    Wysłałam synka do szkoły byłam już w sklepie na zakupach i na spacerku z psami, odebrałam paczkę od kuriera a teraz lecę wstawić obiad.

Miłego dnia i udanych wizyt :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy ale słoooodziutki <3

olatychy lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa wydaje mi sie ze powinnas mimo wszystko jechac na ip nie czekac, az przestanie bolec, bo prawda jest taka ze teraz na tym etapie ciazy wszystko jest mozliwe...

Kate84 oj malo hehe i az niedowierzam :P :D wiesz co Kasia ma racje, ze moze tez lepiej sprawdzic z kad te bole, w razie czego polezysz 3 dni dostaniesz kroplowke i Cie wypuszcza :)

She swietne wiesci :) dobrze, ze lekarz Ci pozwolil troche sie ruszac, bo powiem Ci ze to lezenia daje sie weznaki :/ wiem sama po sobie, ze teraz ledwie chodze :/ doslownie jak stara babka :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa kochanie wiem że obawiasz się IP ale ja mimo wszystko skorzystałabym z rady lekarza. Ci starzy lekarze mają często dobre przeczucia bo leczyli w czasach kiedy nie było takiej medycyny jak teraz. Zrobisz jak uważasz ale myślę że nie uspokoisz się do momentu aż dokładnie nie sprawdzą co jest. <3 <3

A ja wróciłam z poradni genetycznej. Zarówno syn i nienarodzone dziecko dostali opinię iż wymagają szczepień z tej wyższej półki a więc refundowane w przypadku wcześniaków.
    Dostaliśmy skierowanie dla młodego do neurologa, laryngologa, okulisty oraz na badania krwi genetyczne. Jakieś nowe ale uwaga... termin nasza trójka ma na koniec października.
    Ja dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny głowy, kręgosłupa i rdzenia oraz klatki piersiowej - też mam termin na 5 października.

No i Judytk dostała prośbę o konsultacje genetyczno neurologiczną zaraz po urodzeniu. Tak więc jestem ciut spokojniejsza. Udało mi się załatwić to co chciałam odnośnie szczepień. To pozwoli mi przesunąć je w czasie bez narażania się na docinki :P personelu medycznego :P

Na koniec z poradni dostałam prezent niespodziewanie. Dali mi nową butelkę z avent-u oraz smoczek avent 0-2 msc. Małej nie zamierzam uczyć smoczka ale pewnie komuś się przyda prędzej czy później.

Zaliczyliśmy też spacer. Dziewczyny czy czujecie tą wiosnę w powietrzu. Jestem zafascynowana jak dzisiaj pięknie. Normalnie chce się żyć, śpiewać i tańczyć. <3 <3
    Słoneczko, jest naprawdę ciepło <3 Kocham ten zapach nadchodzącego ocieplenia <3 <3
    Zjadłam sałatkę warzywną i chyba muszę brać się za drugie danie :d Barszczyk jeszcze jest więc raz dwa schabowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:53

krówka_muffka, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Malina81 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita Ja miałam wyniki tego samego dnia on -line. Robiąc rano miałam wynik koło 20:00 ale raz jak robiłam posiew to poprosiłam na cito i miałam do godziny 14:00. Opłata za posiew to jak się nie mylę dodatkowa to 4-5 zł.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Marita Ja miałam wyniki tego samego dnia on -line. Robiąc rano miałam wynik koło 20:00 ale raz jak robiłam posiew to poprosiłam na cito i miałam do godziny 14:00. Opłata za posiew to jak się nie mylę dodatkowa to 4-5 zł.

hmmm ja robiłam tylko posiew i zapłaciłam 30 zł i do tej pory nie mam :( ale robiłam przez przychodnie a nie bezpośrednio w labo..

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    hmmm ja robiłam tylko posiew i zapłaciłam 30 zł i do tej pory nie mam :( ale robiłam przez przychodnie a nie bezpośrednio w labo..

To może dlatego. Ja chodzę bezpośrednio do labo. A te 4-5 zł na cito to jest do kwoty posiewu.

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ