Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamuśki :)

Martka, bedzie dobrze, zobaczysz! Najważniejsze ze jesteś pod dobra opieka.

MeAmerie - tez tak chce!!! Tzn nie cc ale od razu karmić malucha! Super!

A u nas noc piękna, tylko ostatni sen nieco męczący, z gatunku "spóźnię sie". To u mnie szlagier, co jakiś czas, a czasem bywało ze codziennie, śniło mi sie sie pakuje i spakować nie mogę, a samolot juz odlatuje, albo jadę na lotnisko i dojechać nie mogę. Dzis spiesząc sie na samolot szukałam taksówek na placu w Szanghaju gdzie roiło sie od polskich dziwek, ktore choć starszawe i mocno nieatrakcyjne były to pomagały ochoczo :) ale żadnej wolnej nie znalazłam - taksówki oczywiście ;)

nick nieaktualny, muminka83, Mania1718, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, jak nie jestes pewna jazdy na ip to moze chociaz zadzwon do lekarza to doradzi Ci co robic.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Martita jak ciśnienie?

cały czas w okolicy 140/90 :/ teraz o 8:00 mierzyłam i było 142/94

dqprwn15leplej5m.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wysypek, to jestem weteranką w tej ciazy. Zaznaczę tylko ze nigdy nie miałam żadnych problemów ze skóra, żadnych alergii. A teraz non stop cos. A lekarze? Jak wyniki badań dobre to uspokajają ze w ciazy tak jest :/

k0kdha00ytas68fh.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza niestety nie mam jak zadzwonić bo on odbiera tylko tel jak przyjmuje w gabinecie adzis nie przyjmuje... Chyba podjade na KTG do SR i zobacze co wyjdzie. Na IP nie chce bo u nas nawet jeszcze nie powie się o co chodzi a zobaczą że jest się w ciąży to odrazu każą się przebierać w pizame :/

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

W końcu nawet się wyspałam. W nocy tylko 2 razy siusiu i nawet mąż nie chrapał :D

Po śniadanku spróbuję Was nadrobić.

Miłego dnia :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

u mnie nie ciekawa noc , tak się chwaliłam brakiem zgagi
    że ta postanowila mnie dzisijszej nocy odiwedzić,
    w dodatku starsznie wiało , myślałam że mi dach nad głową
    odleci w siną dal :P , kręciłąm się i wierciłam , brzuch mnie bolał
    twardniał , a jak już udało mi się na chwilkę zasnąć to obudziłam się
    z mokrą podkoszulką , cycki eksplodowały mlekiem ;P aż musze dzisiaj pościel zmienic ;P

a tak w ogóle to piekę placek drożdzowy ;) gdyż niedługo wpadnie
    koleżanka z 4 miesiączną córeczką ahh ale będę puczyć ;P)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Do lekarza niestety nie mam jak zadzwonić bo on odbiera tylko tel jak przyjmuje w gabinecie adzis nie przyjmuje... Chyba podjade na KTG do SR i zobacze co wyjdzie. Na IP nie chce bo u nas nawet jeszcze nie powie się o co chodzi a zobaczą że jest się w ciąży to odrazu każą się przebierać w pizame :/

U mnie tak samo. Dlatego poki moge to radze sobie sama. Ale jak masz mozliwosc to podjedz gdzies, bedziesz spokojniejsza jak bedziesz wiedziec co sie dzieje. I daj znac po wszystkim.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Ja też kochana myślę że powinnaś to sprawdzić. Swoją drogą dziwny to lekarz bo skoro prowadzi ciążę to powinien być pod telefonem. Rozumiem że nie dzwoni się w mało znaczącej sprawie ale w Twoim przypadku jest to wyraźna potrzeba kontaktu. Nic ci po tym że odbiera jedynie w gabinecie. No ale cóż. Kochana jedź , sprawdź i daj znać. U mnie w szpitalu też zatrzymują na oddziale nawet jak nie ma ku temu przesłanek....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Dziś tak późno choć nie śpię od 6 rano bo raczył mnie obudzić synek <3 Miał nieodpartą chęć przytulić się i pogadać o tym jak bardzo go denerwuje jak Pani Kucharka wmusza w niego kolejny kawałek wątróbki a on zjadł już 2 :P

Teraz wcinam śniadanko :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wam dzieci w brzuszku też prawie nie śpią. Już mnie w środku wszystko boli i co chwilę coś uderza, wypycha, przemieszcza.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Hej. Wam dzieci w brzuszku też prawie nie śpią. Już mnie w środku wszystko boli i co chwilę coś uderza, wypycha, przemieszcza.

Paulinko, mój synek dziś ten od rana wyjątkowo się wierci. Stópki ma jakoś strasznie wysoko i smera mnie pod cyckami. Chyba tak reaguje na kolejną herbatkę z mega dawką cytryny, miodu i imbiru :)

P.S. Powiesiłam w tym sezonie pierwsze pranie na dworze. Faaajnie :)

edyś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u mnie z rana śpi sobie :) potem dopiero daje czadu :)

• annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Witam was dziewczyny. Dziś tak późno choć nie śpię od 6 rano bo raczył mnie obudzić synek <3 Miał nieodpartą chęć przytulić się i pogadać o tym jak bardzo go denerwuje jak Pani Kucharka wmusza w niego kolejny kawałek wątróbki a on zjadł już 2 :P

Teraz wcinam śniadanko :D

Muminko,
    Jak ja Cię wczoraj zobaczyłam na zdjęciu - jaką Ty jesteś cudownie uśmiechniętą i promieniującą dobrą energią osobą - to ja się wcale nie dziwię, że synek chce się do takiej mamy przytulić. Chyba każde dziecko by chciało, o sobie samej nie wspomnę :-)
    Masz coś takiego niesamowitego w sobie. Jesteś... żywym ciepłem.

PS. Mąż faktycznie nie wygląda na swój wiek! Ale znam taki typ. Mój w tym roku kończy 51, a wszyscy mu dają co najmniej 6-8 lat mniej. Mam tylko nadzieję, że go potem nie wyprzedzę w starzeniu, hehe!

* * *
    Miłego dnia, kochane Marcówki! Jesteście już tak bliziutko. Bardzo mocno trzymam za Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 09:22

nick nieaktualny, muminka83, Martita88, Falon, Mania1718, Malina81 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No to widzę, że jestem szczęściarą bo noc przespana, do wc ostatnio jakoś za często nie latam a Tymek ma taki rytm dnia, że przesypia ze mną całą noc i budzi mnie dopiero po 8.

Teresa - tak samo jak dziewczyny uważam, że dobrze by to było sprawdzić. Tym bardziej, że czasami rozwarcie się robi na skurczach nieregularnych (albo nawet zupełnie bez skurczy) i żeby się nie okazało, że nagle dostaniesz partych bo już będziesz miała pełne rozwarcie ;) No chyba, że chcesz rodzić w taksówce, żeby dziecko miało do końca życia darmowe przejazdy hehe :D

Martka - powodzenia :*! Co by nie było to jesteś w takim terminie, że z maluchem wszystko powinno być dobrze. W tej całej sytuacji trzeba dziękować Bogu, że to już 35 tydzień a nie np 30.

Śniło mi się, że urodziłam i od razu miałam super płaski brzuch :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak dzisiaj jedziemy na usg i pomiar wagi i sprawdzenie czy zszedł zastój z nereczki małego bo lekarz poszedł sobie na urlop w piatek i musieliśmy wybrac innego.

A tak w ogóle to zdarzały sie waszym maluszkom zastoje? Ginekolog mi tłumaczył, ze po prostu sie nie wysiusiał do konca i wszystko mieści się w normie. Powinno zejść samoistnie a jak nie to do obserwacji pediatrom po porodzie. Oby dziś było juz wszystko ok, jestem dobrej myśli ;-)

perła ziemi lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Troszkę odespaliśmy wczorajszą noc,zaraz wstajemy z Filipo na śniadanie.

Martka cały czas trzymamy kciuki:*

Tersesa tak jak dziewczyny radzą warto to sprawdzić,trzymaj się!

Kate84 to dobrze,że dziś już lepiej:)

MeAmerie to cudnie,że masz mleczko i mały tak ładnie ssie:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*

Zdrówka i jak najmniej dolegliwości dla wszystkich Was Kochane!
    Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    My jednak dzisiaj jedziemy na usg i pomiar wagi i sprawdzenie czy zszedł zastój z nereczki małego bo lekarz poszedł sobie na urlop w piatek i musieliśmy wybrac innego.

A tak w ogóle to zdarzały sie waszym maluszkom zastoje? Ginekolog mi tłumaczył, ze po prostu sie nie wysiusiał do konca i wszystko mieści się w normie. Powinno zejść samoistnie a jak nie to do obserwacji pediatrom po porodzie. Oby dziś było juz wszystko ok, jestem dobrej myśli ;-)

Powodzenia na wizycie! Mi nefrolog mówił, że w ciąży często się zastoje zdarzają zarówno u matki jak i u dziecka. Że martwić to się trzeba dopiero wówczas, jeśli nie przejdzie po porodzie. No ale trzymam kciuki, żeby się mały porządnie wysiusiał i nie martwił mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:

U mnie jest tak od kilku dni. Non stop mnie smyra po zebrach albo zoladku.Bidne moje narzady wewnetrzne.

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mój też w nocy żadnych ruchów bo sobie śpi. Dopiero koło 11 się budzi. Chyba że zadzwoni budzik męża o 6 to wtedy już też się budzi hehe :) może po porodzie też będą tak spali całe noce :)

‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ