Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Mamuśki
Martka, bedzie dobrze, zobaczysz! Najważniejsze ze jesteś pod dobra opieka.
MeAmerie - tez tak chce!!! Tzn nie cc ale od razu karmić malucha! Super!
A u nas noc piękna, tylko ostatni sen nieco męczący, z gatunku "spóźnię sie". To u mnie szlagier, co jakiś czas, a czasem bywało ze codziennie, śniło mi sie sie pakuje i spakować nie mogę, a samolot juz odlatuje, albo jadę na lotnisko i dojechać nie mogę. Dzis spiesząc sie na samolot szukałam taksówek na placu w Szanghaju gdzie roiło sie od polskich dziwek, ktore choć starszawe i mocno nieatrakcyjne były to pomagały ochoczoale żadnej wolnej nie znalazłam - taksówki oczywiście
d'nusia, muminka83, Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Do lekarza niestety nie mam jak zadzwonić bo on odbiera tylko tel jak przyjmuje w gabinecie adzis nie przyjmuje... Chyba podjade na KTG do SR i zobacze co wyjdzie. Na IP nie chce bo u nas nawet jeszcze nie powie się o co chodzi a zobaczą że jest się w ciąży to odrazu każą się przebierać w pizame
-
dzien dobry
u mnie nie ciekawa noc , tak się chwaliłam brakiem zgagi
że ta postanowila mnie dzisijszej nocy odiwedzić,
w dodatku starsznie wiało , myślałam że mi dach nad głową
odleci w siną dal, kręciłąm się i wierciłam , brzuch mnie bolał
twardniał , a jak już udało mi się na chwilkę zasnąć to obudziłam się
z mokrą podkoszulką , cycki eksplodowały mlekiem ;P aż musze dzisiaj pościel zmienic ;P
a tak w ogóle to piekę placek drożdzowygdyż niedługo wpadnie
koleżanka z 4 miesiączną córeczką ahh ale będę puczyć ;P) -
Teresa1992 wrote:Do lekarza niestety nie mam jak zadzwonić bo on odbiera tylko tel jak przyjmuje w gabinecie adzis nie przyjmuje... Chyba podjade na KTG do SR i zobacze co wyjdzie. Na IP nie chce bo u nas nawet jeszcze nie powie się o co chodzi a zobaczą że jest się w ciąży to odrazu każą się przebierać w pizame
U mnie tak samo. Dlatego poki moge to radze sobie sama. Ale jak masz mozliwosc to podjedz gdzies, bedziesz spokojniejsza jak bedziesz wiedziec co sie dzieje. I daj znac po wszystkim.Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Do lekarza niestety nie mam jak zadzwonić bo on odbiera tylko tel jak przyjmuje w gabinecie adzis nie przyjmuje... Chyba podjade na KTG do SR i zobacze co wyjdzie. Na IP nie chce bo u nas nawet jeszcze nie powie się o co chodzi a zobaczą że jest się w ciąży to odrazu każą się przebierać w pizame
Ja też kochana myślę że powinnaś to sprawdzić. Swoją drogą dziwny to lekarz bo skoro prowadzi ciążę to powinien być pod telefonem. Rozumiem że nie dzwoni się w mało znaczącej sprawie ale w Twoim przypadku jest to wyraźna potrzeba kontaktu. Nic ci po tym że odbiera jedynie w gabinecie. No ale cóż. Kochana jedź , sprawdź i daj znać. U mnie w szpitalu też zatrzymują na oddziale nawet jak nie ma ku temu przesłanek.... -
Witam was dziewczyny. Dziś tak późno choć nie śpię od 6 rano bo raczył mnie obudzić synek
Miał nieodpartą chęć przytulić się i pogadać o tym jak bardzo go denerwuje jak Pani Kucharka wmusza w niego kolejny kawałek wątróbki a on zjadł już 2
Teraz wcinam śniadanko -
Paulina2344 wrote:Hej. Wam dzieci w brzuszku też prawie nie śpią. Już mnie w środku wszystko boli i co chwilę coś uderza, wypycha, przemieszcza.
Paulinko, mój synek dziś ten od rana wyjątkowo się wierci. Stópki ma jakoś strasznie wysoko i smera mnie pod cyckami. Chyba tak reaguje na kolejną herbatkę z mega dawką cytryny, miodu i imbiru
P.S. Powiesiłam w tym sezonie pierwsze pranie na dworze. Faaajnieedyś lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Witam was dziewczyny. Dziś tak późno choć nie śpię od 6 rano bo raczył mnie obudzić synek
Miał nieodpartą chęć przytulić się i pogadać o tym jak bardzo go denerwuje jak Pani Kucharka wmusza w niego kolejny kawałek wątróbki a on zjadł już 2
Teraz wcinam śniadanko
Muminko,
Jak ja Cię wczoraj zobaczyłam na zdjęciu - jaką Ty jesteś cudownie uśmiechniętą i promieniującą dobrą energią osobą - to ja się wcale nie dziwię, że synek chce się do takiej mamy przytulić. Chyba każde dziecko by chciało, o sobie samej nie wspomnę
Masz coś takiego niesamowitego w sobie. Jesteś... żywym ciepłem.
PS. Mąż faktycznie nie wygląda na swój wiek! Ale znam taki typ. Mój w tym roku kończy 51, a wszyscy mu dają co najmniej 6-8 lat mniej. Mam tylko nadzieję, że go potem nie wyprzedzę w starzeniu, hehe!
* * *
Miłego dnia, kochane Marcówki! Jesteście już tak bliziutko. Bardzo mocno trzymam za Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 09:22
A.Kasia, muminka83, Martita88, Falon, Mania1718, Malina81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
No to widzę, że jestem szczęściarą bo noc przespana, do wc ostatnio jakoś za często nie latam a Tymek ma taki rytm dnia, że przesypia ze mną całą noc i budzi mnie dopiero po 8.
Teresa - tak samo jak dziewczyny uważam, że dobrze by to było sprawdzić. Tym bardziej, że czasami rozwarcie się robi na skurczach nieregularnych (albo nawet zupełnie bez skurczy) i żeby się nie okazało, że nagle dostaniesz partych bo już będziesz miała pełne rozwarcieNo chyba, że chcesz rodzić w taksówce, żeby dziecko miało do końca życia darmowe przejazdy hehe
Martka - powodzenia :*! Co by nie było to jesteś w takim terminie, że z maluchem wszystko powinno być dobrze. W tej całej sytuacji trzeba dziękować Bogu, że to już 35 tydzień a nie np 30.
Śniło mi się, że urodziłam i od razu miałam super płaski brzuchd'nusia lubi tę wiadomość
-
My jednak dzisiaj jedziemy na usg i pomiar wagi i sprawdzenie czy zszedł zastój z nereczki małego bo lekarz poszedł sobie na urlop w piatek i musieliśmy wybrac innego.
A tak w ogóle to zdarzały sie waszym maluszkom zastoje? Ginekolog mi tłumaczył, ze po prostu sie nie wysiusiał do konca i wszystko mieści się w normie. Powinno zejść samoistnie a jak nie to do obserwacji pediatrom po porodzie. Oby dziś było juz wszystko ok, jestem dobrej myśliperła ziemi lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Witam dziewczyny
Troszkę odespaliśmy wczorajszą noc,zaraz wstajemy z Filipo na śniadanie.
Martka cały czas trzymamy kciuki:*
Tersesa tak jak dziewczyny radzą warto to sprawdzić,trzymaj się!
Kate84 to dobrze,że dziś już lepiej:)
MeAmerie to cudnie,że masz mleczko i mały tak ładnie ssie:)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*
Zdrówka i jak najmniej dolegliwości dla wszystkich Was Kochane!
Miłego dnia:)Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyMadzik90 wrote:My jednak dzisiaj jedziemy na usg i pomiar wagi i sprawdzenie czy zszedł zastój z nereczki małego bo lekarz poszedł sobie na urlop w piatek i musieliśmy wybrac innego.
A tak w ogóle to zdarzały sie waszym maluszkom zastoje? Ginekolog mi tłumaczył, ze po prostu sie nie wysiusiał do konca i wszystko mieści się w normie. Powinno zejść samoistnie a jak nie to do obserwacji pediatrom po porodzie. Oby dziś było juz wszystko ok, jestem dobrej myśli
Powodzenia na wizycie! Mi nefrolog mówił, że w ciąży często się zastoje zdarzają zarówno u matki jak i u dziecka. Że martwić to się trzeba dopiero wówczas, jeśli nie przejdzie po porodzie. No ale trzymam kciuki, żeby się mały porządnie wysiusiał i nie martwił mamy -
nick nieaktualnyPaulina2344 wrote:Hej. Wam dzieci w brzuszku też prawie nie śpią. Już mnie w środku wszystko boli i co chwilę coś uderza, wypycha, przemieszcza.
U mnie jest tak od kilku dni. Non stop mnie smyra po zebrach albo zoladku.Bidne moje narzady wewnetrzne.