X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj po cc miałam pokarm a po synku i porodzie sn dopiero po 4 dniach i nie chciał jeść, teraz Emil pięknie ssal.
    Ja już spionizowana, to chyba było najgorsze ale już powoli się rozchodze.
    Tylko zabrali mi Mańka bo jeszcze nie do końca trzymał ciepło i musieli dogrzewac.

Madzik90, skowroneczka87, Kaarolina, Mania1718, muminka83, Kate84, Karolina@, Gośśś, Amarylis, Lula_w, Falon, Lucky, Hannia123, kateee, A.Kasia, nataliano, Czarodziejka87, domiii, kleo2426, M+M+?, RudyTygrysek, Madzialena90, Izoleccc, Vincent, Love_life, krówka_muffka, anitka19953, Karka, Lilou1984, Malina81 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mamusie, a czy któraś z Was planuje używać oleju kokosowego do pielęgnacji skóry maluszka? :)

Ja zrobilam mieszanke maslo shea z olejkiem ze slodkuch migdalow dla malego.

Mania1718, Izoleccc, uska31 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kochane ja dzis sprzatam od raba, wlasnie skonczylam odkurzac :-)
    Kamka spokojnie ja tez mam takie bole, a teraz jak odkurzalam to co chwile musialam sie prostowac bo taki skurcz mnie chwytal. Nie wiem jak wy ale ja juz sie nie oszczedzam jakos bo chce urodzic w 38 tyg i koniec heh maz wraca 13 wiec mam nadzieje ze 14 juz bede rodzic :-D zeby to tak szlo zaplanowac no nie :-)
    A tak z innej beczki, czy wy dopinacie sie w swoje kurtki zimowe? Ja juz nie daje rady a nie chce kupowac nowej na tydzien czy dwa myslalam o jakiejs wiosennej ale to tez bez sensu..

Jusia ja w moja nie dopinam sie od 2 m-cy ;) zakladam za to wielki dlugi szal ktorym sie zakrywam na srodku

domiii lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam 4 kurtke. Pozyczalam nawet korzuch od babci...

edyś, Love_life lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalna noc.Wstawałam do toalety chyba trylion razy i spałam z jednym okiem otwartym.Nie wiem co mi jest,zwykle noce przesypiałam bezproblemowo. Massssakra

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Bezczelność, nie cierpię takiego czegoś. Jak można tak narzucać matce KP! Wrr

Kleo mam podobnie ze swoim ginem tylko to moja pierwsza ciąża, od miliona lat pytał kiedy dziecko wreszcie robimy :-P chodzę do niego od 12 lat aż mi żal, że w Gdańsku będę musiała nowego szukać :-(

Właśnie przez to wszystko bardziej boję się o KP niż porodu!

Dziewczyny dostałam jakiejś pokrzywki, mega wysypka głównie uda, piecze i swędzi, ogólnie dziś dziwnie się czuję mdli, biegunka nie chce panikować i nie pojechałam na ip, choć mama chciała jechać...
    A Wy co myślicie, to zwykła pokrzywka czy może dzieje się coś złego? :-(

Zona mojego kuzyna miała to samo przed porodem. Chodzila od dermatologa do dermatologa i żaden nic nie chcial przepisać w tak zaawansowanej ciąży. Maluszek urodził sie zdrowy a po porodzie wszystko zniknęło;)

Dla spokoju możesz to pokazac lekarzowi rodzinnemu albo zapytać ginekologa i on zdecyduje co dalej ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja mam tak caly czas :-/

Wlasnie synek mial atak kaszlu krtaniowego - szczekajacego, opuchnieta krtan, ze ciezko mu sie oddychalo, podalam szybko encorton ktory zawsze pomagal i czekam az przejdzie ehhh a mla nawet teraz nie daje spokoju, jejuuu tak sie rozpycha ze musze znow isc sikuuu juz nie wiem ktory to raz tej nocy, stracilam rachube..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    W przeciagu godz isc 4 razy siku.. normalne? Chyba nie i to nie po kropelce cale morze idzie. Massssakra zapowiada sie ciekawa noc

Kochana, ja wczoraj cztery razy siku to robilam w przeciagu 10-15 minut tak mi cora cisnela. Wiec w ciazy chyba wszystko jest normalne.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu całą w bólach :( jak wczoraj o 20 mnie chwycily tak do tej pory nie ma spokoju.. Nie zmruzylam nawet oka na chwilę przez całą noc i nie wiem co robic.. Bo na IP chyba nie ma potrzeby jechać jak skurcze są nieregularne ? Najgorsze że ją nawet nie wiem czy to są skurcze :(do tego jestem sama w domu, auto u mechanika i nawet nie mam jak pojechać do jakiegoś lekarza :(

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie serdeczne gratulacje:):)
    Super, że z maluszkiem wszystko ok i już pięknie pije Twoje mleczko:)
    Ogromne buziaki dla Was:)

ebf426a748.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po badaniu, dzis była starsza doświadczona pani doktor i twierdzi ze mimo ze 2 Usg wykluczają przodowanie i odklejanie łożyska to brązowe plamienie moze wskazywać ze cos tam sie jednak dzieje. Dodatkowo brzuch sie pręży mimo fenoterolu i magnezu. Nie ma co kryć ze ciazy nie donoszę. Mowi ze skończony tydz 34 i 24h od drugiego sterydu to milowy krok dla rozwoju dziecka, ale to ordynator podejmie jeszcze decyzje ostateczna kiedy cc. Jest mi strasznie przykro bo juz miałam nadzieje na chociaż tydzien. Szyjka i rozwarcie to najmniejszy problem :(( także trzymajcie za nas kciuki

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka cały czas zaciśnięte <3

U mnie też kiepska noc, na siku to nawet nie liczę ile razy wstawałam, brzuch twardy, a od 6 rano już mnie dopadły dwa skurcze z bezdechem, ech...

1usai09khne0c7t3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Martka oczywiście cały czas zaciśnięte kciuki są!!! Jakby nie było, to i tak będzie dobrze, bo jesteście pod dobrą opieką :) <3
    a u mnie od nocy skoki ciśnienia i czuję się nie najlepiej, jak mi nie przejdzie to boję się że bez IP się nie obejdzie..ale to już ostateczność, bo wiem że do porodu by już mnie nie wypuścili a na to nie mogę pozwolić :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ciocie po fatalnej nocy w kolejnym tygodniu :)
    Udanych wizyt, jak najmniej stresu i bolączek! :)

krówka_muffka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, Kochana. Dobrze mówią, że podanie sterydów to milowy krok. 3mam cały czas za Was kciuki!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie gratuluje! :* <3

Martka mocno trzymam kciuki - musi być dobrze!! :* :* &&&

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita jak ciśnienie?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp ja chodzę siusiu dosłownie co chwilę od paru dni, zejdę z ubikacji i mogę znowu wracać i leci czasem prawie nic :-P co do kurtki ja wchodzę z dużym zapasem w tą co kupiłam w listopadzie tylko, że mój brzuszek też od paru miesięcy stoi cały czas 93cm. Ale chyba na taką krótką chwilę nie kupowałabym kurtki już...

MeAmerie super, że tak szybko pokarm był, tylko zazdrościć :-) mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie po cc a i mały się wyreguluje i będziecie już razem :-*

Madzik dziękuję, wczoraj byłam trochę wystraszona, bałam się że to może zatrucie ciążowe, ale żadnych innych objawów nie mam, dziś już też lepiej. W piątek mam gina to wszystko wyjaśnię, chyba że dziś będzie powtórka lub nasilenie to wtedy chyba pojadę na ip

Vira Witaj w klubie, ja od 2 trymestru praktycznie nie sypiam, ale im dalej w las tym gorzej :-( dziś do 5 nie zmrużyłam oka nawet na sekundę, później zasnąłam i przed 7 już się obudziłam. Naprawdę gdyby przyszło mi rodzić po takiej nocy to nie miałabym sił :-(

Martka cały czas mocno trzymamy <3 tak jak mówi dr przy sterydach to już jest dla Was dużo lepiej i bezpieczniej, co by nie było będzie na pewno wszystko dobrze :-*

Dziewczyny widzę,że większość z nas już teraz ma jakieś bóle, dolegliwości eh co za okres przyszedł ja też bije się z myślami o ip :-(

Mimo wszystko miłego dnia Marcówki i powodzenia na wizytach

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, trzymamy kciuki. Wiadomo, ze chcialoby sie wiecej, ale ten tydzien ciazy juz jest w porzadku, dziadzia po sterydach wiec nawet jesli bede rozwiazywac ciaze to powinno byc dobrze. Duzo ciepla przesylam:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Teresa jak nie wiesz czy są to skurcze to może warto podjechać na IP najwyżej Cię po ktg odeslą do domu.

Martka wszystko będzie dobrze kochana trzymam kciuki :*

Miłego dnia i powodzenia na wizytach.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ