Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już dzisiaj po cc miałam pokarm a po synku i porodzie sn dopiero po 4 dniach i nie chciał jeść, teraz Emil pięknie ssal.
Ja już spionizowana, to chyba było najgorsze ale już powoli się rozchodze.
Tylko zabrali mi Mańka bo jeszcze nie do końca trzymał ciepło i musieli dogrzewac.Madzik90, skowroneczka87, Kaarolina, Mania1718, muminka83, Kate84, Karolina@, Gośśś, Amarylis, Lula_w, Falon, Lucky, Hannia123, kateee, A.Kasia, nataliano, Czarodziejka87, domiii, kleo2426, M+M+?, RudyTygrysek, Madzialena90, Izoleccc, Vincent, Love_life, krówka_muffka, anitka19953, Karka, Lilou1984, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Mamusie, a czy któraś z Was planuje używać oleju kokosowego do pielęgnacji skóry maluszka?
Ja zrobilam mieszanke maslo shea z olejkiem ze slodkuch migdalow dla malego.Mania1718, Izoleccc, uska31 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
jusiakp wrote:Kochane ja dzis sprzatam od raba, wlasnie skonczylam odkurzac
Kamka spokojnie ja tez mam takie bole, a teraz jak odkurzalam to co chwile musialam sie prostowac bo taki skurcz mnie chwytal. Nie wiem jak wy ale ja juz sie nie oszczedzam jakos bo chce urodzic w 38 tyg i koniec heh maz wraca 13 wiec mam nadzieje ze 14 juz bede rodziczeby to tak szlo zaplanowac no nie
A tak z innej beczki, czy wy dopinacie sie w swoje kurtki zimowe? Ja juz nie daje rady a nie chce kupowac nowej na tydzien czy dwa myslalam o jakiejs wiosennej ale to tez bez sensu..
Jusia ja w moja nie dopinam sie od 2 m-cyzakladam za to wielki dlugi szal ktorym sie zakrywam na srodku
domiii lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kate84 wrote:Bezczelność, nie cierpię takiego czegoś. Jak można tak narzucać matce KP! Wrr
Kleo mam podobnie ze swoim ginem tylko to moja pierwsza ciąża, od miliona lat pytał kiedy dziecko wreszcie robimychodzę do niego od 12 lat aż mi żal, że w Gdańsku będę musiała nowego szukać
Właśnie przez to wszystko bardziej boję się o KP niż porodu!
Dziewczyny dostałam jakiejś pokrzywki, mega wysypka głównie uda, piecze i swędzi, ogólnie dziś dziwnie się czuję mdli, biegunka nie chce panikować i nie pojechałam na ip, choć mama chciała jechać...
A Wy co myślicie, to zwykła pokrzywka czy może dzieje się coś złego?
Zona mojego kuzyna miała to samo przed porodem. Chodzila od dermatologa do dermatologa i żaden nic nie chcial przepisać w tak zaawansowanej ciąży. Maluszek urodził sie zdrowy a po porodzie wszystko zniknęło;)
Dla spokoju możesz to pokazac lekarzowi rodzinnemu albo zapytać ginekologa i on zdecyduje co dalej
Kate84 lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Vira ja mam tak caly czas
Wlasnie synek mial atak kaszlu krtaniowego - szczekajacego, opuchnieta krtan, ze ciezko mu sie oddychalo, podalam szybko encorton ktory zawsze pomagal i czekam az przejdzie ehhh a mla nawet teraz nie daje spokoju, jejuuu tak sie rozpycha ze musze znow isc sikuuu juz nie wiem ktory to raz tej nocy, stracilam rachube..jusiakp
-
jusiakp wrote:W przeciagu godz isc 4 razy siku.. normalne? Chyba nie i to nie po kropelce cale morze idzie. Massssakra zapowiada sie ciekawa noc
Kochana, ja wczoraj cztery razy siku to robilam w przeciagu 10-15 minut tak mi cora cisnela. Wiec w ciazy chyba wszystko jest normalne. -
Ja znowu całą w bólach
jak wczoraj o 20 mnie chwycily tak do tej pory nie ma spokoju.. Nie zmruzylam nawet oka na chwilę przez całą noc i nie wiem co robic.. Bo na IP chyba nie ma potrzeby jechać jak skurcze są nieregularne ? Najgorsze że ją nawet nie wiem czy to są skurcze :(do tego jestem sama w domu, auto u mechanika i nawet nie mam jak pojechać do jakiegoś lekarza
-
Ja jestem po badaniu, dzis była starsza doświadczona pani doktor i twierdzi ze mimo ze 2 Usg wykluczają przodowanie i odklejanie łożyska to brązowe plamienie moze wskazywać ze cos tam sie jednak dzieje. Dodatkowo brzuch sie pręży mimo fenoterolu i magnezu. Nie ma co kryć ze ciazy nie donoszę. Mowi ze skończony tydz 34 i 24h od drugiego sterydu to milowy krok dla rozwoju dziecka, ale to ordynator podejmie jeszcze decyzje ostateczna kiedy cc. Jest mi strasznie przykro bo juz miałam nadzieje na chociaż tydzien. Szyjka i rozwarcie to najmniejszy problem
( także trzymajcie za nas kciuki
-
Dzień dobry!
Martka oczywiście cały czas zaciśnięte kciuki są!!! Jakby nie było, to i tak będzie dobrze, bo jesteście pod dobrą opieką
a u mnie od nocy skoki ciśnienia i czuję się nie najlepiej, jak mi nie przejdzie to boję się że bez IP się nie obejdzie..ale to już ostateczność, bo wiem że do porodu by już mnie nie wypuścili a na to nie mogę pozwolićhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Jusiakp ja chodzę siusiu dosłownie co chwilę od paru dni, zejdę z ubikacji i mogę znowu wracać i leci czasem prawie nic
co do kurtki ja wchodzę z dużym zapasem w tą co kupiłam w listopadzie tylko, że mój brzuszek też od paru miesięcy stoi cały czas 93cm. Ale chyba na taką krótką chwilę nie kupowałabym kurtki już...
MeAmerie super, że tak szybko pokarm był, tylko zazdrościćmam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie po cc a i mały się wyreguluje i będziecie już razem :-*
Madzik dziękuję, wczoraj byłam trochę wystraszona, bałam się że to może zatrucie ciążowe, ale żadnych innych objawów nie mam, dziś już też lepiej. W piątek mam gina to wszystko wyjaśnię, chyba że dziś będzie powtórka lub nasilenie to wtedy chyba pojadę na ip
Vira Witaj w klubie, ja od 2 trymestru praktycznie nie sypiam, ale im dalej w las tym gorzejdziś do 5 nie zmrużyłam oka nawet na sekundę, później zasnąłam i przed 7 już się obudziłam. Naprawdę gdyby przyszło mi rodzić po takiej nocy to nie miałabym sił
Martka cały czas mocno trzymamytak jak mówi dr przy sterydach to już jest dla Was dużo lepiej i bezpieczniej, co by nie było będzie na pewno wszystko dobrze :-*
Dziewczyny widzę,że większość z nas już teraz ma jakieś bóle, dolegliwości eh co za okres przyszedł ja też bije się z myślami o ip
Mimo wszystko miłego dnia Marcówki i powodzenia na wizytach -
Dzień dobry
Teresa jak nie wiesz czy są to skurcze to może warto podjechać na IP najwyżej Cię po ktg odeslą do domu.
Martka wszystko będzie dobrze kochana trzymam kciuki :*
Miłego dnia i powodzenia na wizytach.
Teresa1992 lubi tę wiadomość