X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mialam wizyty co 4-5 tyg, usg co 8 tyg, ostatnia wizyta tydzien temu. Wiecej nie bede miala.

• Karka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 4 tyg wizyty, usg i badanie ręczne co wizyta, teraz powiedział, że jeśli do 22.02 nie urodzę (czyli 3 tyg od wizyty), to dzwonić i się dopiero umówimy na kolejną. A sądziłam, że będzie częściej szczerze mówiąc... Ale skoro wszystko jest w porządku, to chyba stwierdził, że nie ma sensu. Fajnie, że nie naciąga na kasę.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robicie z mlekiem modyfikowanym? bierzecie do szpitala? w razie czego?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny jak robicie z mlekiem modyfikowanym? bierzecie do szpitala? w razie czego?
    Jusia, u mnie w razie czego mają w szpitalu więc przynajmniej tyle z głowy.

28whyx8d41olhvnv.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizyty co 4 tygodnie. Na każdej wizycie USG i badanie ginekologiczne. Teraz wizyty co 2 tygodnie pomimo że wszystko ok. Ginka mówi że chce po prostu położenie małego sprawdzić by nie przegapić w razie coś CC :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene tylko u mnie w szpitalu jest zakaz mleka modyfikowanego ha tak sobie wymyslili a kolezance to butle wyrzucili nawet

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem jak to jest zakaz, ja nie miałam pokarmu do 5 dni po porodzie to co miałam dawać dziecku schabowego czy co?

kleo2426, Mania1718, A.Kasia, M+M+?, Est, Karolina@, baassiia lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Madlene tylko u mnie w szpitalu jest zakaz mleka modyfikowanego ha tak sobie wymyslili a kolezance to butle wyrzucili nawet
    To kurde nie ciekawie, a co w sytuacji jak kobieta nie ma pokarmu? przecież różnie w życiu bywa.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ja nie biorę,w razie czego mój T podwiezie bo nie wiem czy mają w szpitalu

Coś mnie brzuch rozbolał okresowo:/
    Idę spać mamusie a przynajmniej spróbuje zasnąć..

Spokojnej nocy:*

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja bym im dała. Zrobilabym taką burzę że popamietali by mnie. Nikt nie ma prawa zakazać karmienia mlekiem mm bo karmienie piersią to nie obowiązek konstytucyjny. Kobieta ma prawo wybrać A nikt nie ma prawa z tej decyzji jej rozliczać.

Mania1718, Madlene.:), A.Kasia, Kate84, Est, Renka88, Hannia123, baassiia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja nie rozumiem jak to jest zakaz, ja nie miałam pokarmu do 5 dni po porodzie to co miałam dawać dziecku schabowego czy co?
    schabowy jest bombowy uwielbiam za ten tekst :D

co do wizyt ja miałam co 4 tyg i zawsze badanie i usg teraz co 3 tyg a pewnie będzie co 2 tak miałam w poprzednich ciążach, a nadal chodzę do tego samego lekarza od 10 lat.
    Czasem sobie żartuję że tyle lat u jednego ginekologa to już prawie jak stare małżeństwo :)

Lula_w, nataliano, Kate84 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko jestem tego samego zdania i mam zamiar wziac do szpitala albo wezme butle a mleko maz dowiezie w razie W. Oni nie uznaja ze nie ma pokarmu, przyjda scisna cyca to poleci, masakra

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodziłam syna to przez 3 doby nie miałam pokarmu a łakomczuszek darł się na cały oddział. Raz podali mu tylko glukozę zamiast mm :/ Teraz mieszkając w UK wiem że nie ma problemu jeżeli jest potrzeba dokarmic dziecko mlekiem modyfikowanym. I tego co się orientuje to większość kobiet w Anglii przechodzi bez żadnego "ale" na butelkę i nigdy nie słyszałam żeby były traktowane inaczej niż matki karmiące piersią. Znajoma poinformowała mnie że jeżeli będę bardzo chciała karmić piersią to położne zaopatrzają w laktatory, maści do sutków i inne wspomagacze za darmo :)

ciri22 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to mi się nadusiły i nic nie poleciało, w domu siedziałam z laktatorem i dzieckiem jak krowa dojna :D po 3 dniach miałam kropelki siary, a po 5 za jednym razem może się uzbierało po 20ml

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu same panie dokarmiają, owszem jest nacisk na naturalne karmienie, ale jeśli widzą, że co jest nie tak to dokarmiają dziecko strzykawką. Teraz w tym szpitalu co chcę rodzić, to mają jednorazowe buteleczki z mm, chyba bebilon

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam pokarmu od razu. Synus sie darl ciagle, bo nie dojadal. Jako jedyne dziecko z sali ciagle plakal. Jak poszlam do pielegniarek zeby go dokarmic bo chyba nie dojada i glodny to mi kazala jak stalam pokazac piers, nacisnela i siurnelo na podloge. A ona tylko z komentarzem jak to nie ma pokarmu. Ale zeby przyjsc pokazac jak.dziecko przystawic to nie mial kto.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Bezczelność, nie cierpię takiego czegoś. Jak można tak narzucać matce KP! Wrr

Kleo mam podobnie ze swoim ginem tylko to moja pierwsza ciąża, od miliona lat pytał kiedy dziecko wreszcie robimy :-P chodzę do niego od 12 lat aż mi żal, że w Gdańsku będę musiała nowego szukać :-(

Właśnie przez to wszystko bardziej boję się o KP niż porodu!

Dziewczyny dostałam jakiejś pokrzywki, mega wysypka głównie uda, piecze i swędzi, ogólnie dziś dziwnie się czuję mdli, biegunka nie chce panikować i nie pojechałam na ip, choć mama chciała jechać...
    A Wy co myślicie, to zwykła pokrzywka czy może dzieje się coś złego? :-(

kleo2426 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie co wymyslil moj maz heh wraca w sobotez zagranicy po pieciu tyg i mowi dzis ze jak sie bede dobrze czula to moze podjedziemy na koncert ,,Piekni i mlodzi,, haha no to go szybko wyprowadzilam z bledu mowiac tylko ze jestem w dziewiatym miesiacu ciazy i mam jechac na koncert? Chyba zrozumial bo juz nic nie mowil. Kurde wiecie to jest lip jak on jest tam, chwilami chyba zapomina ze za chwile rodze..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj niedawno przyszedl podchmielony i śmie twierdzic, ze w razie w jest gotowy jechac na ip :/

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przeciagu godz isc 4 razy siku.. normalne? Chyba nie i to nie po kropelce cale morze idzie. Massssakra zapowiada sie ciekawa noc

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ