X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domi , Magda ,Kasia i dziewczyny w donoszonych ciążach :jaki macie stopień łożyska?Bo ja zobaczyłam na wypisie 3.
    Ja mam też 3. Na tym etapie to podobno normalne.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    muminka83 ZUS uważa, że nie podlegam ubezpieczeniom społecznym (emerytalnemu, rentowemu, chorobowemu i wypadkowemu) z tytułu umowy o pracę.

Oczywiście, złożyłam odwołanie i czekam... tylko wkurza mnie to, że po każdym oddanym zwolnieniu dostaje pismo, na które również się muszę odwoływać.
    P.S. pięknie wyglądasz

Kochana, jak wiesz jestem w takiej samej sytuacji.
    I tez dostaje takie pismo za kazde zwolnienie, im to idzie z systemu i dopóki sprawa nie zostanie rozstrzygnięta to beda wysylac te kwity, ale to nic nie znaczy na ten moment, bo wysylaja inne osoby niż rozpatrują odwolania.
    wiec spokojnie, maja jeszcze kilka dni na decyzje czy ja zmieniają czy uparcie do sadu.
    Ja nie trace nadziei, mimo że jest to stresujące, ale nic już nie możemy teraz więcej zrobić.

Ściskam!

aaaa dlaczego odwolujesz się od każdej decyzji? Nie trzeba, jak rozstrzygną sprawę to automatycznie zmienia decyzje odnośnie wszystkich zwolnień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:20

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja mam też 3. Na tym etapie to podobno normalne.

Ja też mam już 3 stopień dojrzałości...

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee trzymam kciuki!

Muminko wyglądasz prześlicznie. Moim osobistym zdaniem jesteś stworzona do posiadania grzywki.

Czy mi się wydaje, czy A.Kasia się nie odzywa ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, jak wiesz jestem w takiej samej sytuacji.
    I tez dostaje takie pismo za kazde zwolnienie, im to idzie z systemu i dopóki sprawa nie zostanie rozstrzygnięta to beda wysylac te kwity, ale to nic nie znaczy na ten moment, bo wysylaja inne osoby niż rozpatrują odwolania.
    wiec spokojnie, maja jeszcze kilka dni na decyzje czy ja zmieniają czy uparcie do sadu.
    Ja nie trace nadziei, mimo że jest to stresujące, ale nic już nie możemy teraz więcej zrobić.

Ściskam!

aaaa dlaczego odwolujesz się do każdej decyzji? Nie trzeba, jak rozstrzygną sprawę to automatycznie zmienia decyzje odnośnie wszystkich zwolnień.

Ja odwołanie składałam 13 stycznia, ile oni mają czasu na rozpatrzenie tego odwołania? rozumiem, że dostanę jakieś pismo z ZUSu powiadamiające o tym czy uznają to odwołanie czy idzie sprawa do sądu?
    nie wiedziałam, że do tych pisemek nie muszę się odwoływać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:23

wac4wpq.png

• aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pojechała z mężem na zakupy ;)

Est lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena no jeśli to prawda to ja się chyba zarycze! Dam znać wieczorem jak wrócimy na pewno! Mój M ani ja nie jesteśmy przeziębieni więc nie wyobrażam sobie być samej przy porodzie!

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domi , Magda ,Kasia i dziewczyny w donoszonych ciążach :jaki macie stopień łożyska?Bo ja zobaczyłam na wypisie 3.

W zasadzie to nie mam informacji o tym na wczorajszych papierach z USG...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja odwołanie składałam 13 stycznia, ile oni mają czasu na rozpatrzenie tego odwołania? rozumiem, że dostanę jakieś pismo z ZUSu powiadamiające o tym czy uznają to odwołanie czy idzie sprawa do sądu?

Ja skladalam tez 13.01.
    Maja 30 dni.
    Tak, wysla pismo informujące co dalej.
    Ja tez bym się pewnie odwoływała do każdego ale moj prawnik mi to wyjasnil i nie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:24

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    muminka83 ZUS uważa, że nie podlegam ubezpieczeniom społecznym (emerytalnemu, rentowemu, chorobowemu i wypadkowemu) z tytułu umowy o pracę.

Oczywiście, złożyłam odwołanie i czekam... tylko wkurza mnie to, że po każdym oddanym zwolnieniu dostaje pismo, na które również się muszę odwoływać.
    P.S. pięknie wyglądasz

Wiem kochana, walczyłam z nimi parę lat ale się udało .... ojcu który był roślinką dali 2 grupę a on już był pod rurką w gardle i wymagał pierwszej. Jednak sąd okazał się mądrzejszy niż ci uzdrowiciele i złodzieje.
    Jestem pewna że dasz rade.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja skladalam tez 13.01.
    Maja 30 dni.
    Tak, wysla pismo informujące co dalej.

No to czekamy... ciekawe jak długo

wac4wpq.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówiła że to źle , nawet że dobrze bo nie widać wysokiego ciśnienia.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Katee trzymam kciuki!

Muminko wyglądasz prześlicznie. Moim osobistym zdaniem jesteś stworzona do posiadania grzywki.

Czy mi się wydaje, czy A.Kasia się nie odzywa ?

A wiesz że każdy mi to mówi :P hihi bo ja mam strasznie wysokie czoło i mam wrażenie że zakola mi się robią no ale wiesz w moim wieku :P starość nie radość :P hihi

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:58

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nic nie mówiła że to źle , nawet że dobrze bo nie widać wysokiego ciśnienia.

Ola to po prostu oznacza, że przygoda pt. ciąża dobiega końca, mamusiny inkubator coraz mniej wydolny i poród coraz bliżej :)

aleksandrazz, Magda lena, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę po kilku godzinach nieobecności, patrzę ile stron przybyło i moja pierwsza myśl: oho chyba któraś z marcówek rozpakowana :)

Martka wielkie gratulacje. cieszę się, że wszystko tak dobrze się potoczyło. jak dojdziesz do siebie to napiszesz w którym szpitalu rodziłaś? z tego co pamiętam, to też jesteś z okolic Wrocławia.

Marlena we mnie budzi się wiedźma jak pomyślę o tym, że ktoś poza mamą będzie mi się wtryniał do małej. ostatnio T. siostra zadzwoniła i stwierdziła, że jak się mała urodzi, to ona przyjedzie na kilka dni żeby pomóc i się pocieszyć z nami. i niby miło, a krew mnie zalała jak usłyszałam,że T. jej powiedział, że zaprasza, bo pewnie będziemy tak spanikowani, że będzie tu bardzo potrzebna. argh. witki mi opadły, bo jestem raczej dobrze nastawiona i przekonana, że damy sobie radę, a jak nie, to poprosimy o pomoc np. moją mamę, a nie kogoś kogo widzimy 10 razy w roku. później, to już inna bajka, ale coś czuję, że początek będę miała ciężki.
    oby tylko teściowej nie przyszło do głowy znowu przyjeżdżać i mi pomagać. już raz przyjechała "do sanatorium" ;] i skóra mi cierpnie na samą myśl o tym jak jojczy nad małą- już zdrabnia każde możliwe słowo,a co dopiero jak mała się urodzi. też niby nic, a jak sobie przypomnę to mi ciśnienie skacze. eh ciężkie to moje życie z tymi hormonami, a ponoć w połogu to dopiero jest jazda :)

my po wizycie. wszystko ok, wymaz na gbs pobrany, szyjka zaskakująco długa, wody w normie, nie zapytałam o przepływy, ale Gabrysia waży ponad 2,5 kg więc ładnie rośnie <3 leży poprzecznie, ale dr twierdzi, że jeszcze fiknie- we will see :) kazał mi też brać żelazek, ale jako że moja hemoglobina to 11,5 czyli dramatu nie ma, to pomyślałam, że będę piła ten sok z pokrzywy.
    następna wizyta dopiero za 3 tygodnie, a wtedy odstawiamy wszystko, co biorę, czyli luteinę, magnez, duphaston i nospę - już się nie mogę doczekać! :)

d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, Mania1718, Hannia123, domiii, Marlena, Falon, RudyTygrysek, Madlene.:), edyś, Vincent, Karka lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi super, że wszystko dobrze na wizycie :)

perła ziemi lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ogromne gratulacje!!!! :):)
    Kateee trzymam kciuki:):)

ebf426a748.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Cześć! Dzis minutę po północy na świat przez cc przyszedł mój synek Franek :) wazy 2300g wzrost 48cm. Czuje sie dobrze i radzi sobie tez wspaniałe, wlasnie podjęli próbę wyjęcia go z inkubatora :) za to ja przyznam ze cierpię po cc. Niestety to było odklejanie sie łożyska przedwczesne. Przyszedł 2 krwotok i na cito przeprowadzono cc. Bardzo sie bałam ale okazało sie ze mój maluch jest juz całkiem dobrze przygotowany do życia poza moim brzuszkiem :)
    Gratulacje! Trzymajcie się. Dużo zdrówka dla Was:***

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, jakaś Ty piękna mamuśka jest:) Baaardzo ładnie Ci w tym jaśniejszym kolorze, tak promiennie:) I do tego nowy kształt fryzury, na prawdę wyglądasz super!!!

muminka83 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ