X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Czy wy bedziecie cos podawac maluchom przeciw kolce? Ja synkowi dawalam bobotic i wlasnie to kupilam dla corci ale teraz patrze ze podawac od 28 dnia a jest cos dla mniejszego dzieciaczka?
    Profilaktycznie nie zamierzam nic podawać ;) niech się hartuje. A wrazie konieczności jeżeli będzie kolka to Sab Simplex.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jestem Laseczki po wizycie u mojego lekarza.

Doktor zrobił mi "masaż" szyjki... pisze w cudzysłowie, bo mało to ma wspólnego z masażem - boli po hardcorze, choć ja dałam radę i sam w szoku był, że mam tak duży próg bólu, no i aż krew się polała... i mogę plamić kilka dni, a jak się wody zaczną sączyć to do szpitala migiem, co w sumie może zadziać się teraz w każdej chwili...

póki co nie wywołujemy nic, dajemy naturze i Miłoszkowi zdecydować :)
    liczę, że dzisiejsza wizyta przyniesie spodziewany efekt :)
    Twarda sztuka z Ciebie kochana. Ja po raz pierwszy kiedy położna masowała mi szyjkę myślałam ze umrę a kobietka która to robiła mało nie dostała kopa :D

domiii lubi tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie.
    GBS pobrany, dostałam też skierowanie na powtórzenie HIV, HCV, toxo, HBS itd.
    Szyjka nadal lekko skrócona - 25 mm, ale zamknięta, a Jasiek wysoko. Waży około 2800, łożysko w II stadium.
    Za tydzień jak stuknie 37 tc. mogę odstawić luteinę, ciekawe czy to coś zmieni?

Gardło strasznie boli, lecę pod kocyk oglądać z mężem film!

Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, Martita88, Madzialena90, Karka, Kate84, Hannia123, Marlena, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad tych HIV, HCV, toxo, HBS to zawsze zlecają 2 raz? U mnie nic nie mówił gin :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju a po co ten masaz szyjki? Slyszalam ze to sie robi po terminie porodu dopiero

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam na początku ciąży, teraz kazał powtórzyć przed porodem.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Martka! Wielkie gratulacje!!! Mały to silny i dzielny chłopak :) i Ty też jesteś super mama :* <3

Muminka- CUDNIE <3 <3 laska z Ciebie

Mam pytanie do ciśnieniowych mam - jak duże dawki dopegytu bierzecie i czy skacze Wam ciśnienie w ciągu dnia?? Bo mi strasznie skacze i od tego głowa mnie boli masakrycznie

Ja biorę 2x2 tab, rano i wieczor cisnienie mierze o 8, 14 i 20 i skacze ale tak mniej wiecej od 140/80 do 150/90. A z bólem głowy niestety nie rozstaje sie od kąd ciśnienie zaczło byc wyzsze czyli od połowy ciązy ;/

Martka- ogromne gratulacje!!:*:*

Tunia - co do falbanki to szyłam na zamówienie na dwa krótkie boki i jeden długi, ale tez dlatego że moje łozeczko nie ma standardowych rozmiarow. Wydaję mi się, że to było by dobre rozwiązanie dla Ciebie, bo potrzebujesz tylko na dwa boki. Cena nie była tragiczna bo 40 zł, tylko czeka się długo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 19:40

Tunia.a lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jeeeju a po co ten masaz szyjki? Slyszalam ze to sie robi po terminie porodu dopiero
    Z tego co kojarzę to domii ma dużego dzidziusia, może przez to (żeby szybciej wyłaził :p)

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Z tego co kojarzę to domii ma dużego dzidziusia, może przez to (żeby szybciej wyłaził :p)

Dokładnie tak Basiu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    ad tych HIV, HCV, toxo, HBS to zawsze zlecają 2 raz? U mnie nic nie mówił gin :/
    Mi też gin kazał powtórzyć po 37 tygodniu.

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Ja robiłam na początku ciąży, teraz kazał powtórzyć przed porodem.

Też powtarzałam teraz drugi raz.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powtarzałam, ponoć do szpitala trzeba mieć świeży wynik.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic wizytę mam za tydzień to się dowiem czy też mam robić.

Ja jakoś w domową depresję popadam :/ W sumie długo do pracy chodziłam i siedzę dopiero od stycznia w domu, ale jestem dużo sama i jakoś mnie zaczyna to psychicznie dobijać :/ to z nudów chyba :p

Już mam właściwie wszytko poprane, pokupowane i taka monotonia mnie zźera :/ W sumie to jak pracowałam, to zbyt dużo towarzystwa mnie męczyło, raczej jestem typem aspołecznym i samotnikiem, ale teraz to trochę za dużo tego :p W pracy jednak zawsze było do kogo gębę otworzyć :p Wiem, że wymyślam z nudów, no ale :P Za chwile Wiktoria wyskoczy i będę marzyć o chwili wolności i nic nierobienia :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka moje gratulacje! Wszystko będzie dobrze :*

Ja po konsultacji telefonicznej z gier,jutro mam się stawić do szpitala mają sprawdzić co się dzieje ze te skurcze tak mnie trzymają. Podejmą decyzję czy będę musiała zostać w szpitalu czy przelewem jak się da w domu.. Zdecydowanie ta 2 opcja mi pasuje i mam nadzieję że nie będę musiała zostać...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie zdążę zrobić tych badań.Wizytę mam 23 lutego ,wczesniej nie udało mi się wepchać . Czyli będę w 38tyg i 5 dniu ,zanim dostanę wyniki to będę w 39 i 5 dniu...a w środę mam odstawić wszystkie leki, więc z moją zgładzoną szyją daje sobie czas do soboty następnej. Już jak biorę mniej nospy to od razu widzę różnicę , aż się boje co będzie bez...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Ja biorę 2x2 tab, rano i wieczor cisnienie mierze o 8, 14 i 20 i skacze ale tak mniej wiecej od 140/80 do 150/90. A z bólem głowy niestety nie rozstaje sie od kąd ciśnienie zaczło byc wyzsze czyli od połowy ciązy

Dzięki za odpowiedź. To mam podobnie tylko mi bardziej skacze to dolne bo od 85 do nawet 110...

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.... wpadam się pożalić. :( Młody się dzisiaj mało rusza i przez to wpadłam w depresyjny nastrój. To chyba zmęczenie ciążą. Synek już miał takie dni więc chyba nie powinnam się tak martwić, ale jakoś dzisiaj mnie to przygnębiło.

A najlepszy był mój narzeczony. Widząc mój nastrój przyszedł do mnie skruszony z zapytaniem, czy to na niego się gniewam za to, że wczoraj nie rozładował zmywarki o co go prosiłam.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a tak z innej beczki. Moje dzieci za miesiac beda mialy pobierana krew go badan a ze wzgledu na wiek doktor dala mi kremy o nazwie Elma krem 5%. Wytlumaczyla jak mamy je zastosowac na dzieciach przed pobraniem krwi. Wiem ze sa tu mamy ktore maja dzieci wiec moze ta informacja bedzie przydatna zeby zaoszczedzic bolu czy strachu dziecku w takiej sytuacji. Wiem ze ten krem jest dostepny na recepte. Oli moj troche przeszdl juz w zyciu i dla nas to zbawienie. Na ulotce jest napisane

Wskazania:

Miejscowe znieczulenie skóry przed zabiegami w obrębie skóry, nakłuciem lub cewnikowaniem żył, pobieraniem krwi do badań. Miejscowe znieczulenie błony śluzowej narządów płciowych przed zabiegiem chirurgicznym lub znieczuleniem nasiękowym.

A jak przeczytalam o tych narzadach plciowych przez mysl przelecialo "A jakby zapodal ten kre na wargi przed porodem :D :D :D wiem glupie ale tonacy brzytwy sie chwyta :D

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka gratuluję synusia ! :)

Ja spędziłam dzień bardzo aktywnie a teraz podbrzusze boli....
    W dodatku dosyć nerwowo bo mały cały dzień się nie ruszał prawie wcale. Dopiero teraz nadrabia ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jakie drugie? :P coś przegapiłam?!
    Kateee ma mieć dzisiaj prawdopodobnie indukcje.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: