X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to na pewno czop bo nie mam infekcji, nystatyne mam brać przez to białko i leukocyty w moczu zresztą nigdy u siebie czegoś takiego nie widziałam , galaretowaty glut jakby śluz plodny tylko sto razy gęsty. Jest mleczny, nic mnie szczególnie na razie nie boli, brzuch sie spina ale w odległości co pół godz, godz więc idę spać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:46

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy. Ja tez sie klade :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny informuje ze wlasnie zaliczylam sie do szpitalnycb przyszlych mamus z powodu cisnienia. Mam nadzieje ze szybko wyjde albo urodze ;p dopiero kilka minut temu mnie przyjeli.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie wiem czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta, ale zostałam wywołana przez Edys wiec jestem :) przestałam ogarniać wątek, tyle wpisów było. Ale podczytuje i cieszę się z każdej dobrej wiadomości :)
    U nas wszystko ok, Laura waży juz ponad 2kg, szyjka juz miękka (tez bolało przy badaniu), twardnienia dokuczają ale cóż :/ ostatnio w urodziny wylądowałam w szpitalu z okropnym bólem nerki - okazało się ze rodze... kamień... jakoś przeszło, niestety jest ich więcej, ale mniejsze.
    Juz nie moge się doczekać córeczki!

baassiia, d'nusia, A.Kasia, edyś, Kate84, Mietka 30:), domiii, Falon, Hannia123, Lilou1984, Kajola, Izoleccc, RudyTygrysek, salomea, Karka, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nawet was nie czytam teraz mam tyle na głowie. Mój synek ma sie dobrze. Daje raw bez inkubatorka. Nie wyziębia sie i saturacje tez ma calu czas super wiec nie boimy sie o oddech. Jedynie co to ma ssanie słabe wiec dzis juz zaciskam zeby na maksa zapominam o ogromnym bolu i pracuje z dzieckiem.

M+M+?, A.Kasia, edyś, ryjkek, Vincent, domiii, Falon, alinalii, Hannia123, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, RudyTygrysek, krówka_muffka, Karolina@, Karka, muminka83, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, powodzenia na placu boju, trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, daj znać jak się rozwija sytuacja :*
    Odnośnie przeczuc to jakoś czuje ze urodzisz niedługo :D

Martka, popracujecie nad ssaniem i wszystko będzie ok, synek na pewno szybko zalapie o co chodzi. Najważniejsze że z termoregulacja wszystko w porządku:-*

A mnie obudziły bóle miesiaczkowe, ale i tak zaraz wstaje - dziś mam ostatnie Usg przed porodem :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak skurczy jakichkolwiek na ktg. Szyjka 2cm długa srednio twarda. I przepuszcza jeden palec.

Rano jak mnie podlaczyli pod ktg nie spodobalo im się ze tetno mlodej bylo 90 na śpiocha i ja obudzili...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jestem w nim taka zakochana. Wczoraj nie miałam siły zeby wstać po 12 h ale jak mi rehabilitantka powiedziała ze jak ładnie sie postaram to mnie maz zawiezie do syna to zaraz poszło :) potem mnie zawiózł jeszcze wieczorem. Leżał sobie u mnie na piersi, jeszcze nie kuma co z niej leci bo dopiero pracuje nad laktacja ale juz jest cudownie :) chyba robi sie troche żółciutki ale to tez normalne i u dzieci donoszonych wiec jestem spokojna;) moja cukrzyca odpuściła chyba bo ciagle mam niedocukrzenie.

baassiia, Czarodziejka87, Renka88, Est, She86, edyś, Kate84, Vincent, Mietka 30:), perła ziemi, domiii, Falon, d'nusia, Kokaina, Hannia123, kleo2426, Magda lena, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, RudyTygrysek, krówka_muffka, Tunia.a, Karka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dzieki niemu zapominam przez co przeszliśmy :) mam cudowne dziecko ❤️ Od wczoraj wieczorem nie moge przestać sie nim zachwycać wiec musze i wam troche podpowiadać :)

baassiia, foxica, aleksandrazz, A.Kasia, Madlene.:), Est, Mania1718, ryjkek, edyś, Renka88, Kate84, Vincent, Mietka 30:), perła ziemi, domiii, Falon, alinalii, d'nusia, Dorka87, Hannia123, kleo2426, Magda lena, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, krówka_muffka, Tunia.a, Karolina@, Karka, muminka83 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamuś i ich dzieciaczków, Est, Roletka, MeAmerie, Martka :) Nasze Lutowe Marcóweczki :)

Jej jak ten czas szybko leci ;) Troszke mi smutno jak pomyślę, że ja niedługo też powinnam, ale cóż...

Która następna w kolejce do rozpakowania ? ;)

Pare dni temu rozmawiałam z siostrą mojego M, jest w 20tc, mieszka w UK. Coś tam o jej ciąży rozmawiałyśmy. A córka potem pyta się mnie : Mamusiu, a ty kiedy będziesz miała dzidziusia w brzuszku i będę miała braciszka albo siostrzyczkę? Bo Kuba (kolega z przedszkola) ma i braciszka i siostrzyczke, a ja nie ;)

Jest postęp, ostatnie plamienia odpukać były w środę do południa, taki różowy śluz, od środy po południu całkiem czysto na razie :) Mam nadzieje, że tak już zostanie a Kropek ma się dobrze :)

Lilou1984, Izoleccc, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka opowiadaj jak najwięcej to tak cudownie się czyta :-)

Jacqueline niezmiennie kciuki zaciśnięte za Was, jeszcze tydzień góra dwa i powinno być widać na usg pięknie bijące serduszko :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:)

Ja o 6 pobudka i już nie mogłam zasnąć a wczoraj na noc dopadła mnie zgaga gigant dopiero po ciężkich trudach zasnęłam.

Ciri to trzymaj się tam dzielnie!
    Jesteś już w 38 tygodniu,także dzidzia bezpieczna:)
    Trzymam kciuki,żeby ciśnienie się unormowało!

Martka trzymam kciuki,żeby laktacja się rozkręciła:*
    Pięknie opowiadasz o synku:) Jesteś bardzo dzielna:*

Jacqueline będzie dobrze,trzeba wierzyć! Kropek na pewno ma się dobrze:*
    Trzymam kciuki za Was:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*
    Miłego dzionka:)

Filip 28.03.2016 <3
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u mnie noc minela w miare, tylko znow mialam mdlosci i brzuch bolal jak na biegunke ale nic nie poszlo. Teraz smigam z synkiem do lekarza bo doszla jeszcze goraczka. Ale jak wroce to sie jeszcze klade :-D

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i My :)

Z rana zaniosłam już mocz do laboratorium a teraz biorę się za pisanie rozdziału do pracy licencjackiej.

W nocy obudził mnie mały. Mianowicie miał tak silną czkawkę ! :)

Wczoraj byłam z mężem i mamą na zakupach i miałam pierwsze skurcze... Dosyć silne, ale nieregularne. Ciężko było. W ogóle wczoraj się zestresowałam tym wszystkim. Skurcze, moje dziwne samopoczucie, mały mniej aktywny to wszystko oznaki porodu. Ald przecież dużo za wcześnie! No i zdałam sobie sprawę że nawet nie mam prania zrobionego więc dziś jeszcze to mnie czeka.
    A w ogóle to mam pytanie. Czy może się rozpocząć poród skoro dziecko jest ułożone miednicowo czy raczej nie ?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa może się rozpocząć jak najbardziej, ale myślę, że Ty masz jeszcze czas :)

Ja dzisiaj też jakoś nie pospałam, pewnie z 4-5h. Bardzo mi doskwierają wiązadła, raz na prawy bok, raz na lewy. Nad ranem ból już zawsze promieniuje od bioder do kolan :/

No trudno, takie uroki ciąży, potem sobie walne drzemke w ciągu dnia i będzie :) żebym tylko takie miała problemy w ciąży :)

Ładny dzień się zapowiada. Pewnie się dziś wybiorę po sklepach połazić, dla zabicia nudy :P

Miłego dnia! :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dzięki. Mi też dokuczają przeróżne bóle. A to pachwiny a to podbrzusze czy krzyż... Wszyscy myślą w domu że udaję bo ani mama ani babcia nie miały tak i mówią że ściemniam :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:00

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka trzymam kciuki za ssanie i laktacje. Super, że synek tak dzielnie sobie radzi a jak Ty po cc?

Ciri oj to może faktycznie urodzisz już na tym etapie w końcu możesz... A jak nie to oby leki szybko pomogły. Doczytałam, że raczej na poród się nie zanosi :-P

Jacqueline ja tam cały czas wierzę, że wszystko jest dobrze i niedługo zobaczysz serduszko, kciuki cały czas trzymamy :-*

Hmmm a ja w nocy miałam takie kawowe gestsze plamienie tylko sobie myślę czy to po badaniu przez położną czy czop? ;-)

Dziewczyny czy Wy też macie aż takie bóle więzadeł i spojenia? Ja nie jestem w stanie przekręcić się w nocy z jednego boku na drugi, robię to w taki sposób że wysiłek jak nie wiem, stekam, jęczę no boli masakrycznie...?

Miłego dnia Marcówki

km5szbmhexpco9m1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ciąży z córką kosmicznie bolały biodra w nocy od 8 miesiąca ;) I krzyż jak stałam w miejscu dłużej niż minutę ;)

Wiecie, kusi mnie żeby podjechać dziś na betę, ale czy to coś da? Pewnie bym się uspokoiła bo do wizyty kupa czasu (23 lutego), ale te plamienia niby na razie się uspokoiły, piersi trochę bolą przy dotyku, choć nie wiem czy to bardziej zasługa Luteiny, ale zaczęły boleć jeszcze zanim zaczęłam brać Luteine ;) Senna jestem niesamowicie, chodze sikać przynajmniej 2 razy częściej przy mniej więcej takiej samej ilości spożywanych płynów. Nie mam jeszcze mdłości, choć czasem lekko niedobrze mi się zrobi po jedzeniu czy między posiłkami ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Jestem z Wami na bieżąco chociaż strasznie dużo piszecie.

Gratuluję Marcowym - Lutowym Mamusiom! ! Oby Wasze dzieciątka pięknie się rozwijały i żebyście Wy szybciutko wróciły do pełni sił. Zaciskajcie ząbki a na pewno dacie rade karmić piersią!

U mnie nocne bóle bioder nie dają spać. Przekręcanie się z boku na bok gwarantuje ból i jęki he he

Tydzień temu na wizycie szyjka względnie miękka ale odpowiednia jak na dany tydzień. Mały waży ponad 2100 g i rozwija się prawidłowo, cały czas ułożony główkowo. Narazie przybrałam 13 kg a rozstępy na biodrach udach i pupie mam po prostu potworne... na brzuchu nic i mam nadzieje że tak zostanie. A jak jest u Was?

Dziewczyny zamierzam rodzić na Madalińskiego czy któraś ma jakieś opinie na temat tego szpitala ?

edyś, baassiia, d'nusia, A.Kasia, Hannia123, Magda lena, She86, Lilou1984, Kate84, Izoleccc, Kajola, RudyTygrysek, Karolina@, muminka83, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ