Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak to na pewno czop bo nie mam infekcji, nystatyne mam brać przez to białko i leukocyty w moczu zresztą nigdy u siebie czegoś takiego nie widziałam , galaretowaty glut jakby śluz plodny tylko sto razy gęsty. Jest mleczny, nic mnie szczególnie na razie nie boli, brzuch sie spina ale w odległości co pół godz, godz więc idę spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:46
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
nie wiem czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta, ale zostałam wywołana przez Edys wiec jestem
przestałam ogarniać wątek, tyle wpisów było. Ale podczytuje i cieszę się z każdej dobrej wiadomości
U nas wszystko ok, Laura waży juz ponad 2kg, szyjka juz miękka (tez bolało przy badaniu), twardnienia dokuczają ale cóżostatnio w urodziny wylądowałam w szpitalu z okropnym bólem nerki - okazało się ze rodze... kamień... jakoś przeszło, niestety jest ich więcej, ale mniejsze.
Juz nie moge się doczekać córeczki!baassiia, d'nusia, A.Kasia, edyś, Kate84, Mietka 30:), domiii, Falon, Hannia123, Lilou1984, Kajola, Izoleccc, RudyTygrysek, salomea, Karka, muminka83 lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Eh nawet was nie czytam teraz mam tyle na głowie. Mój synek ma sie dobrze. Daje raw bez inkubatorka. Nie wyziębia sie i saturacje tez ma calu czas super wiec nie boimy sie o oddech. Jedynie co to ma ssanie słabe wiec dzis juz zaciskam zeby na maksa zapominam o ogromnym bolu i pracuje z dzieckiem.
M+M+?, A.Kasia, edyś, ryjkek, Vincent, domiii, Falon, alinalii, Hannia123, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, RudyTygrysek, krówka_muffka, Karolina@, Karka, muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
Ciri, powodzenia na placu boju, trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, daj znać jak się rozwija sytuacja :*
Odnośnie przeczuc to jakoś czuje ze urodzisz niedługo
Martka, popracujecie nad ssaniem i wszystko będzie ok, synek na pewno szybko zalapie o co chodzi. Najważniejsze że z termoregulacja wszystko w porządku:-*
A mnie obudziły bóle miesiaczkowe, ale i tak zaraz wstaje - dziś mam ostatnie Usg przed porodemSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualny
-
W ogole jestem w nim taka zakochana. Wczoraj nie miałam siły zeby wstać po 12 h ale jak mi rehabilitantka powiedziała ze jak ładnie sie postaram to mnie maz zawiezie do syna to zaraz poszło
potem mnie zawiózł jeszcze wieczorem. Leżał sobie u mnie na piersi, jeszcze nie kuma co z niej leci bo dopiero pracuje nad laktacja ale juz jest cudownie
chyba robi sie troche żółciutki ale to tez normalne i u dzieci donoszonych wiec jestem spokojna;) moja cukrzyca odpuściła chyba bo ciagle mam niedocukrzenie.
baassiia, Czarodziejka87, Renka88, Est, She86, edyś, Kate84, Vincent, Mietka 30:), perła ziemi, domiii, Falon, d'nusia, Kokaina, Hannia123, kleo2426, Magda lena, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, RudyTygrysek, krówka_muffka, Tunia.a, Karka lubią tę wiadomość
-
W ogole dzieki niemu zapominam przez co przeszliśmy
mam cudowne dziecko ❤️ Od wczoraj wieczorem nie moge przestać sie nim zachwycać wiec musze i wam troche podpowiadać
baassiia, foxica, aleksandrazz, A.Kasia, Madlene.:), Est, Mania1718, ryjkek, edyś, Renka88, Kate84, Vincent, Mietka 30:), perła ziemi, domiii, Falon, alinalii, d'nusia, Dorka87, Hannia123, kleo2426, Magda lena, Lilou1984, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, ksanka, krówka_muffka, Tunia.a, Karolina@, Karka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamuś i ich dzieciaczków, Est, Roletka, MeAmerie, Martka
Nasze Lutowe Marcóweczki
Jej jak ten czas szybko leciTroszke mi smutno jak pomyślę, że ja niedługo też powinnam, ale cóż...
Która następna w kolejce do rozpakowania ?
Pare dni temu rozmawiałam z siostrą mojego M, jest w 20tc, mieszka w UK. Coś tam o jej ciąży rozmawiałyśmy. A córka potem pyta się mnie : Mamusiu, a ty kiedy będziesz miała dzidziusia w brzuszku i będę miała braciszka albo siostrzyczkę? Bo Kuba (kolega z przedszkola) ma i braciszka i siostrzyczke, a ja nie
Jest postęp, ostatnie plamienia odpukać były w środę do południa, taki różowy śluz, od środy po południu całkiem czysto na razieMam nadzieje, że tak już zostanie a Kropek ma się dobrze
Lilou1984, Izoleccc, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam mamusie:)
Ja o 6 pobudka i już nie mogłam zasnąć a wczoraj na noc dopadła mnie zgaga gigant dopiero po ciężkich trudach zasnęłam.
Ciri to trzymaj się tam dzielnie!
Jesteś już w 38 tygodniu,także dzidzia bezpieczna:)
Trzymam kciuki,żeby ciśnienie się unormowało!
Martka trzymam kciuki,żeby laktacja się rozkręciła:*
Pięknie opowiadasz o synku:) Jesteś bardzo dzielna:*
Jacqueline będzie dobrze,trzeba wierzyć! Kropek na pewno ma się dobrze:*
Trzymam kciuki za Was:)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*
Miłego dzionka:)Filip 28.03.2016
-
Witamy się i My
Z rana zaniosłam już mocz do laboratorium a teraz biorę się za pisanie rozdziału do pracy licencjackiej.
W nocy obudził mnie mały. Mianowicie miał tak silną czkawkę !
Wczoraj byłam z mężem i mamą na zakupach i miałam pierwsze skurcze... Dosyć silne, ale nieregularne. Ciężko było. W ogóle wczoraj się zestresowałam tym wszystkim. Skurcze, moje dziwne samopoczucie, mały mniej aktywny to wszystko oznaki porodu. Ald przecież dużo za wcześnie! No i zdałam sobie sprawę że nawet nie mam prania zrobionego więc dziś jeszcze to mnie czeka.
A w ogóle to mam pytanie. Czy może się rozpocząć poród skoro dziecko jest ułożone miednicowo czy raczej nie ?Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa może się rozpocząć jak najbardziej, ale myślę, że Ty masz jeszcze czas
Ja dzisiaj też jakoś nie pospałam, pewnie z 4-5h. Bardzo mi doskwierają wiązadła, raz na prawy bok, raz na lewy. Nad ranem ból już zawsze promieniuje od bioder do kolan
No trudno, takie uroki ciąży, potem sobie walne drzemke w ciągu dnia i będzieżebym tylko takie miała problemy w ciąży
Ładny dzień się zapowiada. Pewnie się dziś wybiorę po sklepach połazić, dla zabicia nudy
Miłego dnia!
-
Martka trzymam kciuki za ssanie i laktacje. Super, że synek tak dzielnie sobie radzi a jak Ty po cc?
Ciri oj to może faktycznie urodzisz już na tym etapie w końcu możesz... A jak nie to oby leki szybko pomogły. Doczytałam, że raczej na poród się nie zanosi
Jacqueline ja tam cały czas wierzę, że wszystko jest dobrze i niedługo zobaczysz serduszko, kciuki cały czas trzymamy :-*
Hmmm a ja w nocy miałam takie kawowe gestsze plamienie tylko sobie myślę czy to po badaniu przez położną czy czop?
Dziewczyny czy Wy też macie aż takie bóle więzadeł i spojenia? Ja nie jestem w stanie przekręcić się w nocy z jednego boku na drugi, robię to w taki sposób że wysiłek jak nie wiem, stekam, jęczę no boli masakrycznie...?
Miłego dnia Marcówki -
Mnie w ciąży z córką kosmicznie bolały biodra w nocy od 8 miesiąca
I krzyż jak stałam w miejscu dłużej niż minutę
Wiecie, kusi mnie żeby podjechać dziś na betę, ale czy to coś da? Pewnie bym się uspokoiła bo do wizyty kupa czasu (23 lutego), ale te plamienia niby na razie się uspokoiły, piersi trochę bolą przy dotyku, choć nie wiem czy to bardziej zasługa Luteiny, ale zaczęły boleć jeszcze zanim zaczęłam brać LuteineSenna jestem niesamowicie, chodze sikać przynajmniej 2 razy częściej przy mniej więcej takiej samej ilości spożywanych płynów. Nie mam jeszcze mdłości, choć czasem lekko niedobrze mi się zrobi po jedzeniu czy między posiłkami
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witajcie Kochane
Jestem z Wami na bieżąco chociaż strasznie dużo piszecie.
Gratuluję Marcowym - Lutowym Mamusiom! ! Oby Wasze dzieciątka pięknie się rozwijały i żebyście Wy szybciutko wróciły do pełni sił. Zaciskajcie ząbki a na pewno dacie rade karmić piersią!
U mnie nocne bóle bioder nie dają spać. Przekręcanie się z boku na bok gwarantuje ból i jęki he he
Tydzień temu na wizycie szyjka względnie miękka ale odpowiednia jak na dany tydzień. Mały waży ponad 2100 g i rozwija się prawidłowo, cały czas ułożony główkowo. Narazie przybrałam 13 kg a rozstępy na biodrach udach i pupie mam po prostu potworne... na brzuchu nic i mam nadzieje że tak zostanie. A jak jest u Was?
Dziewczyny zamierzam rodzić na Madalińskiego czy któraś ma jakieś opinie na temat tego szpitala ?edyś, baassiia, d'nusia, A.Kasia, Hannia123, Magda lena, She86, Lilou1984, Kate84, Izoleccc, Kajola, RudyTygrysek, Karolina@, muminka83, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017