X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie nadal w dwupaku! Kwasy wzrosły ale nadal mieszczą sie w normie za to aspat alat kolejne 100 do góry wiec juz sama nie wiem. Czekam na badanie i na decyzje

Miłego dnia! :*

edyś, domiii, d'nusia, Hannia123, Magda lena, She86, Lilou1984, Kate84, Renka88, Izoleccc, Kajola, A.Kasia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka trzymamy kciuki i czekamy na pozytywne wieści ;)
    ciri22 oby wszystko się unormowało. Informuj nas na bieżąco (w miarę możliwości).
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie aż takie bóle więzadeł i spojenia? Ja nie jestem w stanie przekręcić się w nocy z jednego boku na drugi, robię to w taki sposób że wysiłek jak nie wiem, stekam, jęczę no boli masakrycznie...?
    Jakbym o sobie czytała :D

Ja również dzisiaj idę na shoping, po wczorajszym dniu z uderzeniami gorąca i upalnym wręcz pobycie na SR stwierdziłam, że jednak potrzebuję cieniutkiego szlafroka :)
    Miłego dnia

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee, a czy nadal odczuwasz swędzenie i z jakim natężeniem?
    Bo tak się zastanawiam, że skoro u Ciebie kwasy rosną, to może u mnie też pomimo wcześniejszych dobrych wyników. Może po prostu zrobiłam badania za wcześnie. Mnie obecnie swędzi w zgięciu łokci, ale jak się czymś zajmę to zapominam, więc chyba swędzenie nie jest nadintensywne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:53

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia :)
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie aż takie bóle więzadeł i spojenia? Ja nie jestem w stanie przekręcić się w nocy z jednego boku na drugi, robię to w taki sposób że wysiłek jak nie wiem, stekam, jęczę no boli masakrycznie...?

Kate mam dokładnie tak samo, okropny ból, :( dzisiaj gdy się za szybko przekręciłam to myślałam że mi nie długo kość pęknie. Ciekawe czy to będzie miało wpływ na nasz poród, czy się bardzo nacierpimy, czy może odwrotnie będziemy dobrze wy rozciągane przez te bóle. Szczerze mówiąc, mam już dosyć tych bóli :(

28whyx8d41olhvnv.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate84 dziękuję za miłe słowa :) a powiedz mi skąd jesteś? może gdzieś się widziałyśmy ;) lub podobna jestem do jakiejś znajomej Ci osoby

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

obudziło mnie hmm mokre krocze? mówię sobie a na noc nie
    zakladam wkładki niech sobie pipka odpocznie i pooddycha ,
    rano bielizna mokra i oczywiscie siup po lusterko , i znów
    troszkę wyplyneło czegos , nie wiem czego , tak wiec znów
    obserwuję ,

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę, że wszystkie w nocy tak stękamy :/ U mnie przynajmniej kręgosłup nie boli. Marzy mi się powrót do spaniu na brzuchu, a nie te zależne boki :P

W nocy mam zawsze przy łóżku butelkę wody, bo mnie suszy ale jak leżę na nieodpowiednim boku, to obrócenie się i sięgnięcie dużo bólu sprawia i ogólnie schodzi zanim się z tego rogala wyplącze. Mąż też ma zawsze i akuratnie się przebudziłam jak pił i jaka radość u mnie, bo mi podał :D i mu mówie, że trafiło się mi jak ślepej kurze ziarnko :P także totalne kalectwo :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzien dobry

obserwuję ,

Pierwsze o czym pomyślałam to wody płodowe.... myślisz, że jest to możliwe?
    A pościel sucha??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:04

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ciri oj to może faktycznie urodzisz już na tym etapie w końcu możesz... A jak nie to oby leki szybko pomogły. Doczytałam, że raczej na porod sie nie zanosi

Mowia ze sie nie zanosi ale wiemy juz jak to jest ;p
    A tabletki zadzialaly juz wczoraj. Co 12 godzin mam brac wiec kolejna dawka kolo 11...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Pierwsze o czym pomyślałam to wody płodowe.... myślisz, że jest to możliwe?
    A pościel sucha??

tak pościel sucha , nie wiem kurde o co kaman , napewno to nie mocz, bo kucałam z lusterkiem i ewidentnie to cos wypływało z pochwy , teraz załozyłam podpaskę i bede obserwować

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii moze Ci sie sacza wody. W konci tylko 20% kobiet ma nagle odejscie wod.

Warszawskie mamusie odeslali mnie wczoraj z zelaznej bo nie ma lozek wolnych. Dziewczyny rodzace majace jeszcze czas tez odsylali do innych szpitali wiec te co maja wybrana zelazna nie rodzcie na razie ;p

d'nusia lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, przybijam 5. W ciągu dnia boli ,ale do wytrzymania. Wieczorem i w nocy dostaję pierdolca :/ Przekręcenie się graniczy z cudem tak samo jak wstanie na sikanko. Robię to na raty bo ból jest straszny. Łzy same do oczu napływają,a próg bólu miałam zawsze dość wysoki :| Trzeba wytrzymać, wyjścia nie ma.

Trzymam kciuki za wizytacje i kolejne bezproblemowe porody :)!

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy anie93lica się odzywała ? Ona ma wkrótce termin, ciekawe co u niej

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzien dobry

obserwuję ,

Mi zawsze z rana tak wypływa, wodnista substancja z białawym śluzem.
    wczoraj rano zapomniałam zalozyc nowej wkladki i pojechałam do sklepu po bułki - wróciłam z mokrymi legginsami w kroku :D

Obserwuj :)

alinalii lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mi zawsze z rana tak wypływa, wodnista substancja z białawym śluzem.
    wczoraj rano zapomniałam zalozyc nowej wkladki i pojechałam do sklepu po bułki - wróciłam z mokrymi legginsami w kroku :D

Obserwuj :)

Ech... mam to samo, sporo wydzieliny i muszę wkładki często zmieniać. Ale bez wkładki ani rusz

wac4wpq.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy to w ogóle szału dostaje ! Też tam te bóle bioder takie jakieś dziwne, że aż ruszyć się nie mogę ;/ Wczoraj mąż mi pomagał żebym mogła się przekręcić na drugi bok :P Dla mnie noc oznacza kolejne godziny mordęgi...Tylko mąż gasi światło a mi już płakać się chcę, że znów to samo będzie...ehh te hormony !

Alinalii ze mnie rano też wypływa taki jakby biały, rzadszy śluz, także może to norma? No ale obserwuj obserwuj.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja w nocy to w ogóle szału dostaje ! Też tam te bóle bioder takie jakieś dziwne, że aż ruszyć się nie mogę ;/ Wczoraj mąż mi pomagał żebym mogła się przekręcić na drugi bok :P Dla mnie noc oznacza kolejne godziny mordęgi...Tylko mąż gasi światło a mi już płakać się chcę, że znów to samo będzie...ehh te hormony !

Alinalii ze mnie rano też wypływa taki jakby biały, rzadszy śluz, także może to norma? No ale obserwuj obserwuj.

Jeśli chodzi o noce - mam dokładnie to samo - bolesne, bezsenne, a mąż sobie smacznie chrapie leżąc obok co doprowadza mnie do szału

wac4wpq.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri i w którym szpitalu jesteś? No widać zdarza się, ale mam cały czas nadzieję ze mnie to nie spotka ;)

ciri22, domiii lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Witajcie Kochane

Jestem z Wami na bieżąco chociaż strasznie dużo piszecie.

Gratuluję Marcowym - Lutowym Mamusiom! ! Oby Wasze dzieciątka pięknie się rozwijały i żebyście Wy szybciutko wróciły do pełni sił. Zaciskajcie ząbki a na pewno dacie rade karmić piersią!

U mnie nocne bóle bioder nie dają spać. Przekręcanie się z boku na bok gwarantuje ból i jęki he he

Tydzień temu na wizycie szyjka względnie miękka ale odpowiednia jak na dany tydzień. Mały waży ponad 2100 g i rozwija się prawidłowo, cały czas ułożony główkowo. Narazie przybrałam 13 kg a rozstępy na biodrach udach i pupie mam po prostu potworne... na brzuchu nic i mam nadzieje że tak zostanie. A jak jest u Was?

Dziewczyny zamierzam rodzić na Madalińskiego czy któraś ma jakieś opinie na temat tego szpitala ?
    Moja siostra cioteczna tam rodzila i byla zadowolona, powiedziała ze następny raz tez tam. Ale tez sie zdarza ze maja duze oblozenie i odsylaja do innych szpitali albo trzeba czekać. To jest mój szpital drugiego wyboru. Zobaczymy... Jak widać w Warszawie wioda prym trzy szpitale i z kazdego moga odsyłać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ciri i w którym szpitalu jesteś? No widać zdarza się, ale mam cały czas nadzieję ze mnie to nie spotka ;)
    Do praskiego mnie przeniesli

‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ