X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego oraz udanych wizyt :)

My zaczynamy 36 tc :)

Czytam Was kochane na bieżąco, ale niestety brak weny do pisania.

Hannia123, Magda lena, kofeinka, Czarodziejka87, baassiia, Kate84, Madzialena90, Renka88, Izoleccc, Kajola, d'nusia, edyś, domiii, krówka_muffka, Mania1718, Lucky, RudyTygrysek, Karolina@, Mietka 30:), Est, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Allinali a miałaś tak wcześniej czy tylko dziś jest inaczej z tą wydzieliną/wodą? Obserwuj, jak nie będzie tego mniej to IP :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiększona, mleczna wydzielina jest jednym ze zwiastunów zbliżającego się porodu. Podobnie jak te nasze bolące krocza - spojenia, biodra czy pachwiny.
    Natomiast jeśli chodzi o wody, to położna tłumaczyła, że błony płodowe mają taką zewnętrzną warstwę i to z niej mogą się sączyć wody. W takiej sytuacji mamy jeszcze trochę czasu się poobserwować i czekać na rozwój akcji.

alinalii, domiii lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kateee, a czy nadal odczuwasz swędzenie i z jakim natężeniem?
    Bo tak się zastanawiam, że skoro u Ciebie kwasy rosną, to może u mnie też pomimo wcześniejszych dobrych wyników. Może po prostu zrobiłam badania za wcześnie. Mnie obecnie swędzi w zgięciu łokci, ale jak się czymś zajmę to zapominam, więc chyba swędzenie nie jest nadintensywne.

Swędzi mnie cały czas ale głownie wieczorem i w nocy i nie jest to na szczęście jeszcze bardzo intensywne. Na początku swedzialo wszystko oprócz tego co powinno - podeszwy stop i wewnętrzne części dłoni a od kilku dni doszło i to. U mnie te kwasy raz większe a raz mniejsze ale aspat alat cały czas w gore - w tej chwili koło 300
    Jak masz byc spokojniejsza to powtórz sobie aspat i alat ale wydaje mi sie ze nie ma sensu sie martwić! :*

Jestem po badaniu, trafiłam chyba na najgorsza lekarkę w szpitalu... Mowię ze moja p. Doktor mówiła o pre indukcji w tym tygodniu na co usłyszałam ze 'jak p. Xxx będzie tutaj o czymkolwiek decydować to niech sobie decyduje, narazie decyduje ja.'
    Tak wiec jestem w 'dupie wielkiej' wkurzona na maxa! Mogliby najpierw ustalić cos miedzy sobą bo to juz jest śmieszne co tu sie dzieje. Mam nadzieje ze dorwę moja doktor i dowiem sie czegoś konkretnego

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves - ja mam kilka rozstępów na brzuchu. Całą ciążę, konsekwentnie smaruję 2 razy dziennie.No ale wyszły. Na razie nie ma tragedii, chociaż popłakałam się jak je zobaczyłam :(
    Ja na chwilę obecną jestem przerażona wagą +17kg. Po twarzy i udach najbardziej widać :-/ wrrrr. Ale przy Stasiu szybko zgubię ten nadbagaż :D

Dziewczyny, a mnie nic nie boli. Odkąd brzuch mi poszedł z dół ten okrutny ból pachwin i spojenia odpuścił...uffff. Niesamowita ulga i z oddechem, ze zgagą i właśnie tymi bólami.
    3mam kciuki żeby u Was szybko odpuściło. Ja męczyłam się jakieś 4-5tyg. :(

Mąż wyjechał na koncerty, więc mam zakaz rodzenia. Hmmm :)

Miłego dnia, 3mam kciuki za wizytujące.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Do praskiego mnie przeniesli
    I jak tam jest? To oni Ci powiedzieli gdzie masz jechać?

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu! Pobudka! Dziś u Ciebie ciąża donoszona!!! Wspaniale! Gratuluję! :-)

d'nusia, olatychy, RudyTygrysek, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Do praskiego mnie przeniesli

Oooo ja chce rodzic w tym szpitalu, bo podobno po remoncie super jest i położne B. Miłe. Potwierdzasz?

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja z Poznania a Ty? :-) też dostaje szału jak M sobie chrapie w najlepsze, albo tak jak wczoraj przyjechał tryskał energia i humorem a ja zdycham wciąż, no myślałam że go zagryze :-P

Ciri dokładnie już wiemy, że oszacować czy poród się zbliża czy nie to wg mnie nierealne i takie wróżenie z fusów :-) cieszę się, że leki pomagają :-)

Dziewczyny jak dobrze, że chociaż w tych bólach i cierpieniu nie jestem sama :-P

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ostatnio rodziła na Żelaznej. była wcześniej na patologii ciazy i mimo to nie było dla niej potem sali poporodowej, tylko z maluchem nocowała na porodówce. mnie takie historie przerażają i moim zdaniem nie ma co sie pchać na żelazna. A w dniu porodu podobno na IP było 30 kobiet. I to w lutym, ktory wg statystyk ma najmniejsze obłożenie porodami.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po Usg.
    Olo waży 3050 g, i wszystkie wymiary ma niemal idealnie w 50 percentylu :)

Położenie podłużne główkowe, łożysko o dziwo jeszcze I stopień:)

Ja też mam mega bóle krocza jak Wy, właśnie przy przekręcaniu się na łóżku. Ból nie do opisania, ale już się chyba do niego przyzwyczaiłam B-)

Madzialena90, Falon, edyś, kofeinka, baassiia, Izoleccc, Renka88, Kajola, d'nusia, domiii, A.Kasia, Kate84, Hannia123, krówka_muffka, Mania1718, olatychy, M+M+?, RudyTygrysek, Karolina@, muminka83, Mietka 30:), Est, Karka, Marlena, perła ziemi lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z ranka w 39 tygodniu i przepiekna pogoda za oknem :)
    za kazdym razem kiedy rozpoczynam nowy tydzien mam niesamowity przyplyw energii.

milego dnia :)

Falon, kofeinka, baassiia, edyś, Magda lena, Kokaina, Izoleccc, Renka88, d'nusia, Kajola, domiii, Czarodziejka87, Madlene.:), krówka_muffka, A.Kasia, Kate84, Hannia123, Mania1718, olatychy, M+M+?, RudyTygrysek, foxica, Karolina@, muminka83, Mietka 30:), Karka, Marlena, perła ziemi, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja jestem z Kutna, wiesz gdzie to jest? między poznaniem a warszawą ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 39 tydzień WOW!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Dzien dobry z ranka w 39 tygodniu i przepiekna pogoda za oknem :)
    za kazdym razem kiedy rozpoczynam nowy tydzien mam niesamowity przyplyw energii.

milego dnia :)

39 tydzień wow ! Nic więcej tylko oczekiwać porodu :)

Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak. Po pierwsze w praskim nie ma typowej patologi ciazy. Ja jestem na oddziale ginekologiczno~polozniczym. Podobno porodowka i jest dwa pietra nizej.

W sali jestem z inna ciezarna wiec o tyle spoko. Sale super i wyposazenie tez! Porodowka podobno tez super bo ta ciezarna mowi ze byla ogladala i ma relacje kolezanki z pokoju z przed 3 dni.

Dwie osoby w pokoju, lazienka super, lozka szpitalbe te obnizane.

Co do personelu jeszcze nie wiem ale po relacji jak wszedzie sa bardziej zaangazowane i mniej.

Ogolnie podobno tez tu duzo porodow w ostatnim czasie sie zrobilo.
    Ostatnio bylo 6-10 na dobe.
    Na moim pietrze juz leza na polozniczym dziewczyny z maluszkami bo na dole juz nie bylo miejsca. Ale widzialam ze polozne z mlekiem lataja i pomagaja.

Maluszek tak slodko plakal w nocy! Juz niebawem nasze beda wie tak budzic...

Ja tak sobie mysle ze jesli mnie wypuszcza to chyba tu wroce do porodu. Przynjamniej nie jest tak oblegane jak madalinakiego czy zelazna a po remoncie super.

Co do jedzenia jeszcze nie wiem. Dopiero jestem po sniadaniu i dostalam kqrtke z wyporem 1 z 3 zestawow obiadowych z czego jeden wega.

Wanna, d'nusia lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Koleżanka ostatnio rodziła na Żelaznej. była wcześniej na patologii ciazy i mimo to nie było dla niej potem sali poporodowej, tylko z maluchem nocowała na porodówce. mnie takie historie przerażają i moim zdaniem nie ma co sie pchać na żelazna. A w dniu porodu podobno na IP było 30 kobiet. I to w lutym, ktory wg statystyk ma najmniejsze obłożenie porodami.
    Zalezy tez w jakich warunkach chce się urodzić. Moja siostra rodzila 6 lat temu córkę w innym szpitalu i do dzis dzien ma traume... Wolę leżeć w innej sali, niz przeżywać to co ona.
    A ze na Żelaznej jest duzo ludzi to od zawsze wiadomo, na Ip przyjezdzaja z różnymi sprawami, nie tylko kobiety w ciąży, sama pamiętam jak spędziłam tam trochę czasu jeszcze przed ciąża, lezalam na oddziale ginekologicznym.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)

Wanna, Vincent, Czarodziejka87, Madlene.:), ksanka, Mania1718, RudyTygrysek, muminka83, Mietka 30:), Est, Kate84, Karka, Marlena lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)
    Ciekawe czy u Nas na forum będzie taki przypadek :D hihi
    Ejjj ale to nie jest śmieszne. Kurde :p Wiadomo, że najważniejsze zdrowie, płeć na drugim miejscu, no ale przez 3/4 ciąży oczekujesz córki, a rodzi Ci się syn to można przeżyć szok.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ciri jestem w szoku z tym wege daniem... :D

uska31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ