X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D

czyżbyś Kochana szykowała się na kolejne miejsce na liście - walentynkowe? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zalezalo na zelaznej jak byla grozba ze bedzie wczesniak. Teraz patrze mniej wiecej na opinie i na to co w sali jest porodowej bo mi zalezy na pilce i prysznicu bo tp dla mnie najlepsze wyjscie na bole kregoslupowe. Wczoraj widzialam jak dziewczyny ze skurczami cale spocone i zaciskajace zeby w bolu czekaly do rejestracji a potem na porodowke, po inne przyjezdzaly karetki. Ta kolejka to maskara choc musze przyznac ze jesli chodzo o mnie to wyjatkpwo szybko zostalam przyjeta bo zaraz po rodzacych a inne ciezarne czekaly jeszcze jak ja wychodzilam...

Ja to nie mam niewiadomo jakich wymagan chce tyle zeby szybko podejmowali decyzje jesli cos zacznie sie dziac, to dla mnie najwazniejsze.

Wanna lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Dorka, właśnie dopatrzyłam, że mamy ten sam termin porodu. Czyli teoretycznie WielkoCzwartkowe dzieci ;) Jak powiedział mój gin (niegdysiejszy ordynator Inflanckiej) święta to nie taki zły czas na rodzenie, bo owszem są dyżury, ale też nie ma planowych zabiegów więc jest luźniej ;)

Dorka87, domiii lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D
    Ola mi w pierwszej ciąży czop odpadł w niedzielę rano a w środę w nocy pojechałam na szpital że skurczami co równe 10 minut przez półtorej godziny miałam i to takie że jak mnie skurcz złapał to od razu kibelek i zwijalam się z bolu. A przeczyszczenie może byc że stresu że poród tuż tuż.także na spokojnie :) Ty jeszcze nie mialas torby spakowanej? Ozesz ty szalona kobieto :D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Aleksandra - no jak nic ostatnia prosta ;)

I jeszcze słówko o szpitalach! Zgadzam się z domii, wszystko jest w głowie :D Dorka i trzymam za Ciebie kciuki, żebyś się bez problemów dostała do wymarzonego szpitala :) Jeśli masz tam lekarza to nie będzie problemu :)
    Dzieki, ale wiesz trochę zaczęłam czytać o tym Praskim i niezle to wygląda... Chyba bede sie nastawiala na niego w razie gdyby Zelazna nie wypaliła ;) http://www.ngp.westsidegroup.pl/str/tekst4606.html
    Taki artykuł znalazlam :)

domiii, Wanna lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dzieki, ale wiesz trochę zaczęłam czytać o tym Praskim i niezle to wygląda... Chyba bede sie nastawiala na niego w razie gdyby Zelazna nie wypaliła ;) http://www.ngp.westsidegroup.pl/str/tekst4606.html

To może się spotkamy ;) i wspólnie z naszymi Maluchami zjemy sobie śniadanko wielkanocne na sali poporodowej :D

domiii lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    To może się spotkamy ;) i wspólnie z naszymi Maluchami zjemy sobie śniadanko wielkanocne na sali poporodowej :D
    Haha tak i wybierzemy ze slynnej listy dań :D
    Ja powiem szczerze, że chcialabym ciut wcześniej niz na święta ;)

Wanna lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola same oznaki porodu. Nic tylko kciuki trzymać. :)

Z tym czopem to też każda ma inaczej. Moja mama mówi że jej czop odszedł w dniu porodu i już wiedziała że to już :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    U mnie dzwonili do szpitala i pytali gdzie mnie przyjma i karetka na zyczenie byla podstawiana. Ale nikt nie pytal czy chce do jakiegos konkretnego tylko bylo pytanie czy wychodze na wlasna odpowiedzialnosc czy maja mi w dowolnym szpitalu znalezc miejsce. Nie wiem jak jest przy porodzie ale mysle ze podobnie.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi czop odszedł w pierwszej ciąży 3 tyg. przed porodem

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam jakimś cudem dojechać z Radomia na madalińskiego do Wawy mam nadzieje ze zdąże

Wanna, ksanka, Viera Yves, Est lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Hannia123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ola same oznaki porodu. Nic tylko kciuki trzymać. :)

Z tym czopem to też każda ma inaczej. Moja mama mówi że jej czop odszedł w dniu porodu i już wiedziała że to już :D

Dokładnie :) Mi odszedł wieczorem i w nocy się zaczęło, a rano dzidzia była na świecie :)

domiii lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie dzwonili do szpitala i pytali gdzie mnie przyjma i karetka na zyczenie byla podstawiana. Ale nikt nie pytal czy chce do jakiegos konkretnego tylko bylo pytanie czy wychodze na wlasna odpowiedzialnosc czy maja mi w dowolnym szpitalu znalezc miejsce. Nie wiem jak jest przy porodzie ale mysle ze podobnie.
    Aha, ale w razie co im zasugeruje gdzie mi pasuje i pewnie pojedziemy z mężem gdzie bedziemy chcieli ;) napewno nie zgodzilabym sie na Solec...

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja urodziłam się na solcu :D

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Czytałam, że tak samo tj. pytają, czy mają sami skierować do szpitala, czy na własną odpowiedzialność jedzie się do innego.

Dorka a mi nawet ten termin wielkanocny odpowiada. Ale zobaczymy - jak widać tu na grupie - dzieciaki lubia zaskakiwać :D

A propos czopa - moja mama w ogóle nie pamięta czegoś takiego ;)

k0kdha00ytas68fh.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    ja zamierzam jakimś cudem dojechać z Radomia na madalińskiego do Wawy mam nadzieje ze zdąże

100 km wow :D
    To ja się boję żeby 50 km zdążyć:D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dorka ja urodziłam się na solcu :D
    Mi przyjaciolka polozna mowila ze jak praktyki tam miała to te lozka porodowe sa trzy i sa od siebie oddzielone tylko kotarkami-o zgrozo!

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie wiem. Wiem że 22 lata temu jak mnie rodziła tam mama to do dziś sobie chwali opiekę i ogólnie personel. Ale wiadomo to było dosyć dawno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Aha, ale w razie co im zasugeruje gdzie mi pasuje i pewnie pojedziemy z mężem gdzie bedziemy chcieli ;) napewno nie zgodzilabym sie na Solec...
    Jest jeden plus ze jesli ze skierowaniem i po konsultacji juz nie czekasz. Jest wszystko przygotowane na twoje przyjscie. Jak pojedziesz sama musisz cala procedure od poczatku przechodzic a tak maja juz dla Ciebie miejsce a dokumentacja gdzies w miedzy czasie.

domiii, Wanna, Dorka87 lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam mankament jeden dotyczący Praskiego, ma nizszy poziom referencyjnosci, czyli w razie co nie przyjmują porodów wcześniejszych niz 37 tydzień ciazy, a więc wazna informacja!

Wanna lubi tę wiadomość

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ