X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri. Czyli do dzis nie słyszałam złego słowa o tym szpitalu (porodówce) więc decyzja podjeta :)

No własnie z tymi obiadami praski zdobył ostatnio internety ;) A jeszcze w październiku koleżanka skarżyla się że jedzenie tam to masakra. Widać, że wzięli sobie to do serca i coś z tym robią.

A co do Żelaznej to owa koleżanka rodziła ponoć z cudowną położną. Ale potem na sali miała fatalną opiekę. Czyli generalnie jak wszędzie, są ludzie i ludzie ;) A ja zawsze powtarzam kobiety w Afryce rodzą i nikt się nad nikim nie rozczula :D Owszem też mi zależy na warunkach i opiece, ale bez przesady nie jestem dzieckiem i nie rozpłaczę się jeśli ktoś się nie będzie do mnie uśmiechał :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)

Ja w sumie tylko raz od mojej gin usłyszałam, że to dziewczynka - na połówkowym. Później już nic na temat płci nie wspominała, mam nadzieję, że nagle siusiak nie urósł :P

Mnie natomiast o 8 rano obudziła koleżanka z informacją, że jej bratowa o 1.15 była na IP a o 1.30 jej piąte albo szóste dziecko było już na świecie :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:01

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Dzięki Ciri. Czyli do dzis nie słyszałam złego słowa o tym szpitalu (porodówce) więc decyzja podjeta :)

No własnie z tymi obiadami praski zdobył ostatnio internety ;) A jeszcze w październiku koleżanka skarżyla się że jedzenie tam to masakra. Widać, że wzięli sobie to do serca i coś z tym robią.

A co do Żelaznej to owa koleżanka rodziła ponoć z cudowną położną. Ale potem na sali miała fatalną opiekę. Czyli generalnie jak wszędzie, są ludzie i ludzie ;) A ja zawsze powtarzam kobiety w Afryce rodzą i nikt się nad nikim nie rozczula :D Owszem też mi zależy na warunkach i opiece, ale bez przesady nie jestem dzieckiem i nie rozpłaczę się jeśli ktoś się nie będzie do mnie uśmiechał :)

Dziewczyna co lezy ze mna lezy mowi ze jedzenie nadal srednie jest ale zjadliwe i nie truje ;p

Wanna lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, podczytuję Rocznik '89 i wiem, że jesteś w szpitalu. Trzymam kciuki za Ciebie i Tomusia ;)

Nataliano a Ty gdzie się podziewasz?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio słyszałam historię, tyle że o chłopcu, który po urodzeniu okazał się dziewczynką ;) O ile chłopak może chować się i udawać dziewczynkę, to jak lekarz może wypatrzeć siusiaka u dziewczynki ;) U mnie na USG w 31 tygodniu, jądra synka, przez moment wypełniły, cały ekran, więc wątpliwości nie mam. Nawet laik by rozpoznał!

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na IP mam taki stres że wszystkie skurcze chyba z wrażenia mijają... Trzymajcie kciuki żeby to były tylko przepowiadajace i żeby wypuścili mnie do domu

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)

A to historia,pewnie niezły szok przeżyli;)
    Podobno raz na jakiś czas taka pomyłka się zdarza,kiedy maluszek tak skutecznie chowa siurka na usg lekarz uznaje,że będzie dziewczynka a tu jajko niespodzianka;)

Renka88 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Ja też ostatnio słyszałam historię, tyle że o chłopcu, który po urodzeniu okazał się dziewczynką ;) O ile chłopak może chować się i udawać dziewczynkę, to jak lekarz może wypatrzeć siusiaka u dziewczynki ;) U mnie na USG w 31 tygodniu, jądra synka, przez moment wypełniły, cały ekran, więc wątpliwości nie mam. Nawet laik by rozpoznał!

Może pępowine uznał za siusiaka ?;D

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina kciuki zaciśnięte! Trzymajcie się

Kaarolina lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziewczyna co lezy ze mna lezy mowi ze jedzenie nadal srednie jest ale zjadliwe i nie truje ;p

LOL no tak, ale się starają ;) Natomiast a propos sugerowania się negatywnymi opiniami, to znowu historia z Żelaznej ;) - koleżanka mówi, że żarcie jakieś mizerne i paskudne w smaku, ja pytam, ale jak to, przecież podobno tam pycha jest. Proszę, żeby zrobiła zdjęcie bo nie chce mi się wierzyć, na co dostaję zdjęcie pięknie przygotowanego śniadania z warzywkiem, sałatką, apetycznie wyglądającą pastą z serka. Do tego ciemne i jasne pieczywo do wyboru. Pytam zatem koleżanki, czy jej odbiło bo jedzenie wygląda pysznie. A ona na to, że w domu je lepiej ..... ZONK :D Odesłałam ją do strony Posiłki w Szpitalach na FB (https://www.facebook.com/szpitalnyposilek/?fref=ts) i zasugerowałam aby przestała histeryzować.

ciri22 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wam twardnieje brzuch to bije wam szybciej serducho? Czy tylko ja tak mam..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ponownie temat Żelaznej na tapecie...
    Dziewczyny, zawsze w każdym szpitalu jest ryzyko, że nas odeślą - to są uroki państwowej służby zdrowia. w dodatku nie znamy dnia ani godziny kiedy pojawimy się w takim miejscu. fakt, Żelazna jest większym ryzykiem niż pozostałe szpitale, ale nie dajmy się zwariować! nikt nam nie każe rodzić w toalecie, szczególnie jeśli już naprawdę będziemy rodzić :)
    a pobyt w sali poporodowej... z jednej strony słabo, bo chciałoby się chociaż mieć normalne łóżko zagwarantowane, ale z drugiej strony przecież przy normalnej sytuacji i bezpowikłaniowym porodzie (czego każdej z nas życzę i w to wierzę) będziemy w tym szpitalu maksymalnie 3 doby, a potem do domku z naszymi Skarbami, czy nie to jest najważniejsze? :)
    pamiętajmy, że wszystko zaczyna się w naszych głowach ;)

Dorka87, Wanna, She86, RudyTygrysek, Martita88, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Kasiu! Pobudka! Dziś u Ciebie ciąża donoszona!!! Wspaniale! Gratuluję! :-)

Falon dzięki za pamięć :) Jestem jestem, tylko jakoś się dzisiaj nie mogę ogarnąć ;) Już zdążyłam stłuc talerz i pokłócić się z mężem :P Poza tym przywitał mnie brak internetu (muszę sobie z komórki udostępniać) i pryszcz na brodzie ale co tam, ważne, że młody donoszony :D

Gratuluję tym, które tak jak ja świętują rozpoczęcie nowego tygodnia ciąży :) Cieszę się z wszystkich dobrych wieści i trzymam kciuki za marcówki szpitalne!

Do mnie ma wpaść koleżanka a ja wyglądam (i czuję się) jak kupka nieszczęścia, więc idę się doprowadzać do porządku! Miłego dzionka :)

Falon, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Widzę, że ponownie temat Żelaznej na tapecie...
    Dziewczyny, zawsze w każdym szpitalu jest ryzyko, że nas odeślą - to są uroki państwowej służby zdrowia. w dodatku nie znamy dnia ani godziny kiedy pojawimy się w takim miejscu. fakt, Żelazna jest większym ryzykiem niż pozostałe szpitale, ale nie dajmy się zwariować! nikt nam nie każe rodzić w toalecie, szczególnie jeśli już naprawdę będziemy rodzić :)
    a pobyt w sali poporodowej... z jednej strony słabo, bo chciałoby się chociaż mieć normalne łóżko zagwarantowane, ale z drugiej strony przecież przy normalnej sytuacji i bezpowikłaniowym porodzie (czego każdej z nas życzę i w to wierzę) będziemy w tym szpitalu maksymalnie 3 doby, a potem do domku z naszymi Skarbami, czy nie to jest najważniejsze? :)
    pamiętajmy, że wszystko zaczyna się w naszych głowach ;)
    Zgadzam sie z Tobą, a Zelazna chcę wybrać dlatego, że maja rzeczywiście najlepsza opiekę, bardzo dobre opinie, lezalam tam dwa razy, mam tam lekarke. Nie chodzi mi o wygody itd, najwazniejsze jest zdrowie maluszka no i moje tez... Dlatego moj wybór, no a jesli mnie nie przyjmą no trudno sie mowi, mam nadzieję ze trafię dobry inny szpital :)
    Staram się myśleć pozytywnie :)

domiii lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż byli zdziwieni ale na całe szczęście kupowali ciuszki w neutralnych kolorach, wiem że przewijak mieli różowy...

od razu się w nim zakochani <3

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D

darra991, domiii, alinalii, Madzialena90, d'nusia, Renka88, A.Kasia, Mania1718, Hannia123, Magda lena, Falon, Vincent, She86, RudyTygrysek, Izoleccc, Karolina@, Kaarolina, Mietka 30:), Est, Kate84, Karka, kleo2426, Lula_w, Marlena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze pranie - pieluszki już wstawione! :)

Ciri ja tez jestem w szoku z tym wyborem dań. W dodatku wege ! Fajna sprawa.

Mi lekarz powiedział jeden 2 razy że chłopczyk a ginka potwierdziła no ale wszystko się może zdarzyć :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D

Aleksandra - no jak nic ostatnia prosta ;)

I jeszcze słówko o szpitalach! Zgadzam się z domii, wszystko jest w głowie :D Dorka i trzymam za Ciebie kciuki, żebyś się bez problemów dostała do wymarzonego szpitala :) Jeśli masz tam lekarza to nie będzie problemu :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To trzymamy kciuki :) wszystkie znaki wskazuja na to, że sie rozkrecasz :)

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ