Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri. Czyli do dzis nie słyszałam złego słowa o tym szpitalu (porodówce) więc decyzja podjeta :)

No własnie z tymi obiadami praski zdobył ostatnio internety ;) A jeszcze w październiku koleżanka skarżyla się że jedzenie tam to masakra. Widać, że wzięli sobie to do serca i coś z tym robią.

A co do Żelaznej to owa koleżanka rodziła ponoć z cudowną położną. Ale potem na sali miała fatalną opiekę. Czyli generalnie jak wszędzie, są ludzie i ludzie ;) A ja zawsze powtarzam kobiety w Afryce rodzą i nikt się nad nikim nie rozczula :D Owszem też mi zależy na warunkach i opiece, ale bez przesady nie jestem dzieckiem i nie rozpłaczę się jeśli ktoś się nie będzie do mnie uśmiechał :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)

Ja w sumie tylko raz od mojej gin usłyszałam, że to dziewczynka - na połówkowym. Później już nic na temat płci nie wspominała, mam nadzieję, że nagle siusiak nie urósł :P

Mnie natomiast o 8 rano obudziła koleżanka z informacją, że jej bratowa o 1.15 była na IP a o 1.30 jej piąte albo szóste dziecko było już na świecie :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:01

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Dzięki Ciri. Czyli do dzis nie słyszałam złego słowa o tym szpitalu (porodówce) więc decyzja podjeta :)

No własnie z tymi obiadami praski zdobył ostatnio internety ;) A jeszcze w październiku koleżanka skarżyla się że jedzenie tam to masakra. Widać, że wzięli sobie to do serca i coś z tym robią.

A co do Żelaznej to owa koleżanka rodziła ponoć z cudowną położną. Ale potem na sali miała fatalną opiekę. Czyli generalnie jak wszędzie, są ludzie i ludzie ;) A ja zawsze powtarzam kobiety w Afryce rodzą i nikt się nad nikim nie rozczula :D Owszem też mi zależy na warunkach i opiece, ale bez przesady nie jestem dzieckiem i nie rozpłaczę się jeśli ktoś się nie będzie do mnie uśmiechał :)

Dziewczyna co lezy ze mna lezy mowi ze jedzenie nadal srednie jest ale zjadliwe i nie truje ;p

Wanna lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, podczytuję Rocznik '89 i wiem, że jesteś w szpitalu. Trzymam kciuki za Ciebie i Tomusia ;)

Nataliano a Ty gdzie się podziewasz?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio słyszałam historię, tyle że o chłopcu, który po urodzeniu okazał się dziewczynką ;) O ile chłopak może chować się i udawać dziewczynkę, to jak lekarz może wypatrzeć siusiaka u dziewczynki ;) U mnie na USG w 31 tygodniu, jądra synka, przez moment wypełniły, cały ekran, więc wątpliwości nie mam. Nawet laik by rozpoznał!

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na IP mam taki stres że wszystkie skurcze chyba z wrażenia mijają... Trzymajcie kciuki żeby to były tylko przepowiadajace i żeby wypuścili mnie do domu

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Wiecie musze wam to napisac:

moja kolezanka ze szkolnych lat urodzila 3 dni temu. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze urodzila synka a przez cala ciaze mowili jej ze bedzie dziewczynka. Ich zdziwienie na porodowce bylo bezcenne :)

A to historia,pewnie niezły szok przeżyli;)
    Podobno raz na jakiś czas taka pomyłka się zdarza,kiedy maluszek tak skutecznie chowa siurka na usg lekarz uznaje,że będzie dziewczynka a tu jajko niespodzianka;)

Renka88 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Ja też ostatnio słyszałam historię, tyle że o chłopcu, który po urodzeniu okazał się dziewczynką ;) O ile chłopak może chować się i udawać dziewczynkę, to jak lekarz może wypatrzeć siusiaka u dziewczynki ;) U mnie na USG w 31 tygodniu, jądra synka, przez moment wypełniły, cały ekran, więc wątpliwości nie mam. Nawet laik by rozpoznał!

Może pępowine uznał za siusiaka ?;D

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina kciuki zaciśnięte! Trzymajcie się

Kaarolina lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziewczyna co lezy ze mna lezy mowi ze jedzenie nadal srednie jest ale zjadliwe i nie truje ;p

LOL no tak, ale się starają ;) Natomiast a propos sugerowania się negatywnymi opiniami, to znowu historia z Żelaznej ;) - koleżanka mówi, że żarcie jakieś mizerne i paskudne w smaku, ja pytam, ale jak to, przecież podobno tam pycha jest. Proszę, żeby zrobiła zdjęcie bo nie chce mi się wierzyć, na co dostaję zdjęcie pięknie przygotowanego śniadania z warzywkiem, sałatką, apetycznie wyglądającą pastą z serka. Do tego ciemne i jasne pieczywo do wyboru. Pytam zatem koleżanki, czy jej odbiło bo jedzenie wygląda pysznie. A ona na to, że w domu je lepiej ..... ZONK :D Odesłałam ją do strony Posiłki w Szpitalach na FB (https://www.facebook.com/szpitalnyposilek/?fref=ts) i zasugerowałam aby przestała histeryzować.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wam twardnieje brzuch to bije wam szybciej serducho? Czy tylko ja tak mam..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ponownie temat Żelaznej na tapecie...
    Dziewczyny, zawsze w każdym szpitalu jest ryzyko, że nas odeślą - to są uroki państwowej służby zdrowia. w dodatku nie znamy dnia ani godziny kiedy pojawimy się w takim miejscu. fakt, Żelazna jest większym ryzykiem niż pozostałe szpitale, ale nie dajmy się zwariować! nikt nam nie każe rodzić w toalecie, szczególnie jeśli już naprawdę będziemy rodzić :)
    a pobyt w sali poporodowej... z jednej strony słabo, bo chciałoby się chociaż mieć normalne łóżko zagwarantowane, ale z drugiej strony przecież przy normalnej sytuacji i bezpowikłaniowym porodzie (czego każdej z nas życzę i w to wierzę) będziemy w tym szpitalu maksymalnie 3 doby, a potem do domku z naszymi Skarbami, czy nie to jest najważniejsze? :)
    pamiętajmy, że wszystko zaczyna się w naszych głowach ;)

Dorka87, Wanna, She86, RudyTygrysek, Martita88, nick nieaktualny, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Kasiu! Pobudka! Dziś u Ciebie ciąża donoszona!!! Wspaniale! Gratuluję! :-)

Falon dzięki za pamięć :) Jestem jestem, tylko jakoś się dzisiaj nie mogę ogarnąć ;) Już zdążyłam stłuc talerz i pokłócić się z mężem :P Poza tym przywitał mnie brak internetu (muszę sobie z komórki udostępniać) i pryszcz na brodzie ale co tam, ważne, że młody donoszony :D

Gratuluję tym, które tak jak ja świętują rozpoczęcie nowego tygodnia ciąży :) Cieszę się z wszystkich dobrych wieści i trzymam kciuki za marcówki szpitalne!

Do mnie ma wpaść koleżanka a ja wyglądam (i czuję się) jak kupka nieszczęścia, więc idę się doprowadzać do porządku! Miłego dzionka :)

Falon, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Widzę, że ponownie temat Żelaznej na tapecie...
    Dziewczyny, zawsze w każdym szpitalu jest ryzyko, że nas odeślą - to są uroki państwowej służby zdrowia. w dodatku nie znamy dnia ani godziny kiedy pojawimy się w takim miejscu. fakt, Żelazna jest większym ryzykiem niż pozostałe szpitale, ale nie dajmy się zwariować! nikt nam nie każe rodzić w toalecie, szczególnie jeśli już naprawdę będziemy rodzić :)
    a pobyt w sali poporodowej... z jednej strony słabo, bo chciałoby się chociaż mieć normalne łóżko zagwarantowane, ale z drugiej strony przecież przy normalnej sytuacji i bezpowikłaniowym porodzie (czego każdej z nas życzę i w to wierzę) będziemy w tym szpitalu maksymalnie 3 doby, a potem do domku z naszymi Skarbami, czy nie to jest najważniejsze? :)
    pamiętajmy, że wszystko zaczyna się w naszych głowach ;)
    Zgadzam sie z Tobą, a Zelazna chcę wybrać dlatego, że maja rzeczywiście najlepsza opiekę, bardzo dobre opinie, lezalam tam dwa razy, mam tam lekarke. Nie chodzi mi o wygody itd, najwazniejsze jest zdrowie maluszka no i moje tez... Dlatego moj wybór, no a jesli mnie nie przyjmą no trudno sie mowi, mam nadzieję ze trafię dobry inny szpital :)
    Staram się myśleć pozytywnie :)

domiii lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż byli zdziwieni ale na całe szczęście kupowali ciuszki w neutralnych kolorach, wiem że przewijak mieli różowy...

od razu się w nim zakochani <3

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D

darra991, domiii, alinalii, Madzialena90, nick nieaktualny, Renka88, nick nieaktualny, Mania1718, Hannia123, Magda lena, Falon, Vincent, She86, RudyTygrysek, nick nieaktualny, Karolina@, Kaarolina, Mietka 30:), Est, Kate84, Karka, nick nieaktualny, Lula_w, Marlena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze pranie - pieluszki już wstawione! :)

Ciri ja tez jestem w szoku z tym wyborem dań. W dodatku wege ! Fajna sprawa.

Mi lekarz powiedział jeden 2 razy że chłopczyk a ginka potwierdziła no ale wszystko się może zdarzyć :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mi odpadła następna tura czopa, plus przeczyszczenie, pachwiny bolą niesamowicie, a ja w końcu pakuje torbę :-D

Aleksandra - no jak nic ostatnia prosta ;)

I jeszcze słówko o szpitalach! Zgadzam się z domii, wszystko jest w głowie :D Dorka i trzymam za Ciebie kciuki, żebyś się bez problemów dostała do wymarzonego szpitala :) Jeśli masz tam lekarza to nie będzie problemu :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To trzymamy kciuki :) wszystkie znaki wskazuja na to, że sie rozkrecasz :)

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ