X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie patrzę i patrzę....o jeny ja też mam taki cud w sobie...

She86, domiii, niecierpliwaa lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie jest cudowny, normalnie się zakochałam! :)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ale cudowny.

Słodziak na maxa.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Tak tak, to szpital tylko o I stopniu referencyjności, czyli najniższy. Czyli wcześniaki odsyłają. Tak jak pisała ciri nie ma tam też typowej patologii ciąży.

Tu masz spis wszystkich mazowieckich szpitali i ich referencyjności: http://www.polozna.net.pl/szpitale/93-szpitale-woj-mazowieckie-lista.html
    O! Nie wiedzialam, że Madalińskiego ma tylko II stopień.
    Stwierdzam, ze mamy w Warszawie za duzy wybor :P gdyby byly dwa nie było by problemu ;)

Hannia123 lubi tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie cudowny jest <3

U nas decyzja w końcu zapadła! Podjęta przez ordynatora, wpisana w kartę wiec na 99% pewna!
    Poniedziałek pre indukcja a wtorek indukcja - teraz do mnie dotarło ze za 4 dni będę miała swoją Gwiazdeczke! Teraz to mam pełno w majtach ze strachu :)

Dorka87, domiii, She86, Madzialena90, A.Kasia, Vincent, olatychy, Wanna, Hannia123, Magda lena, Renka88, ryjkek, Madlene.:), Kajola, Karolina@, d'nusia, edyś, Czarodziejka87, ksanka, Mania1718, foxica, anie93lica, muminka83, Mietka 30:), Kate84, Karka, krówka_muffka, Izoleccc, kleo2426, Kasia24, Lilou1984, perła ziemi, Est, Lula_w, Falon lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee super :) nie powiem że zazdroszczę troszeczkę :) trzymam za was kciuki ;D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie Emilek cudowny <3

Kateee trzymam kciuki!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena - Kochana nie ma co zazdrościć jeszcze możesz mnie 'wyprzedzic' :) pamiętaj ze nie znamy dnia ani godziny :p

Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee wszystko będzie dobrze <3 jak zobaczyłam synka MeAmerie to wymiękłam i wróciły te wszystkie moje wspomnienia cudownych emocji kiedy się zostaje mamą i w tym aspekcie też Ci bardzo zazdroszczę :-) ale ja to tak zazdroszczę, że najbardziej to bym chciała zasnąć wieczorem i obudzić się w 38 tc :-)

Wanna lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja leżę w łóżku, gardło w nocy bolało strasznie i promieniuje aż do uszu, więc staram się kurować. Dzisiaj jeszcze wizyta gin na NFZ i lekarza medycyny pracy (pod koniec kwietnia kończy mi się ważność prawa jazdy z racji wady wzroku i chcę to załatwić jeszcze przed porodem), a potem znowu będę leżeć.
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie aż takie bóle więzadeł i spojenia? Ja nie jestem w stanie przekręcić się w nocy z jednego boku na drugi, robię to w taki sposób że wysiłek jak nie wiem, stekam, jęczę no boli masakrycznie...?

Ja też tak mam, do tego wszystkie kości i stawy i chrzęszczą, chrupią i przeskakują. Mam na to taki sposób, że przewracam się na drugi bok jak wstaję do toalety - jak nie muszę to się nie obracam, bo nie mam na to siły :P
    Viera Yves wrote:
    Narazie przybrałam 13 kg a rozstępy na biodrach udach i pupie mam po prostu potworne... na brzuchu nic i mam nadzieje że tak zostanie. A jak jest u Was?
    Witaj w klubie :( Choć ja z kolei mam poorany rozstępami cały brzuch i biodra (właściwie taki pas prawie dookoła), nawet spojenie łonowe mam w rozstępach :/ Na udach i pupie nie mam. Wyglądam jak po jakimś wypadku albo poparzeniu, nie mogę na siebie patrzeć.
    Najgorsze jest to, że smaruję brzuch obsesyjnie 2-3 razy dziennie olejkami, balsamami i kremami od początku ciąży, bo mam skłonność do rozstępów, a one jak na złość! Do tego zrobiło mi się po kilka rozstępów na piersiach. No i boję się, że po porodzie ta skóra nie wróci do formy, bo tkanka łączna została przerwana i będzie taka "sflaczała". Już kupiłam pas poporodowy na Allegro...

MeAmerie jaki cudny Emil! Po prostu idealny! <3

gg642n0aww2rhqzn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Oooo ja chce rodzic w tym szpitalu, bo podobno po remoncie super jest i położne B. Miłe. Potwierdzasz?
    Moja kolezanka urodzila w praskim kilka dni temu. Bardzo zadowolona! Sala porodowa super nowa, poporodowa tez piekna i chyba 2osobowa. Jedynie wspomniala,ze tych sal porodowych to sa tylko dwie a co jak obie zajete? Hehe. Opieką tez zacbwycona.

daybreak, Wanna lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie cudny Maluszek!
    Ja na szczęście w domu już na ktg zapisały się pojedyncze skurcze, chcieli mnie zatrzymać ale po rozmowie co i jak mogłam wrócić do domu z nakazem oszczędzania się przez minimum 3 tygodni i teraz mam kontrol za tydzień, i chyba już tak będzie że co tydzień będę chodzić do lekarza ;)

edyś, Madlene.:), Karka, krówka_muffka, krówka_muffka, Falon lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    MeAmerie cudny Maluszek!
    Ja na szczęście w domu już na ktg zapisały się pojedyncze skurcze, chcieli mnie zatrzymać ale po rozmowie co i jak mogłam wrócić do domu z nakazem oszczędzania się przez minimum 3 tygodni i teraz mam kontrol za tydzień, i chyba już tak będzie że co tydzień będę chodzić do lekarza ;)

to dobre wieści, w takim razie teraz oszczędzaj się jak lekarz nakazał, a jak zaczniesz szaleć to przypomnij sobie wizję zostania w szpitalu, od razu Ci przejdzie :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my od srody jestesmy w szpitalu, przyjechalam na ip ze skierowaniem, podlaczyla mnie pod ktg a tam zaczely mi sie pisac regularne skurcze, jak to polozne zobaczyly to od razu zamiast na patologie dali mnie na porodowke, bo stwierdzily ze jak skurcze sie nie wycisza to od razu mi zrobia cesarke, bo juz ich nie beda wyciszac, bo to nie ma sensu juz w tym tyg. Caly dzien mnie monitorowali, ale skurcze sie uspokoily no i wczoraj przeniesli mnie na patologie :-) hehe troche po znajomosci, bo oczywiscie miejsc nie bylo, ale mnie juz tu znaja to od razu cos znalazly :-Ptym bardziej ze moj gin jest tu ordynatorem :-P a dzisiaj podpisalam zgode na cesarke, ktora bede miec we wtorek :-) juz sie nie moge doczekac az mojego synka zobacze :-)

Magda lena, A.Kasia, Kajola, Czarodziejka87, domiii, jagood, kofeinka, Vincent, Madzialena90, Karolina@, d'nusia, Kaarolina, Mania1718, baassiia, RudyTygrysek, M+M+?, She86, edyś, Madlene.:), foxica, Martita88, muminka83, kateee, Mietka 30:), Dorka87, Kate84, Karka, krówka_muffka, Izoleccc, kleo2426, Lilou1984, Est, Hannia123, Lula_w, Falon, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

MeAmerie Uroczy bobasek <3 aż nie mogę się doczekać jak zobaczę swojego skarba :-D

Kateee A myślałam, że może się na porodówce spotkamy hehe ale ja przynajmniej do środowej wizyty muszę zaciskać nogi ;-)
    A jaki ruch w naszym szpitalu? Mam się nastawiać, że mogą mnie położyć na korytarzu? ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie!! slodziuszek, pozdrowienia od ciotki klotki dla Was:*

Marta, zaciskam piąstki aby jednak Franio ssakiem się okazał, a Tobie życzę dużo cierpliwości. Daj znać czy są postępy

Muminka, jesteś nie do wiary. Wyglądasz naprawdę ślicznie. W ogóle przez te 9 miesięcy bardzo się zmieniłaś, mam wrażenie schudłas i odmlodnialas.

U mnie 5 cm rozwarcie i do domu mnie wypuścili!! przynajmniej spakuje torbę dla Małej do wyjścia:D
    bo zdążyłam tylko kupić wózek z fotelikiem do samochodu, łóżeczko,nianie elektroniczna i cocoonababy!

Ola, powodzenia:*

Miłego dzionka pzdr

d'nusia, edyś, Izoleccc, kleo2426, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:

U mnie 5 cm rozwarcie i do domu mnie wypuścili!! przynajmniej spakuje torbę dla Małej do wyjścia:D

Z 5 cm rozwarciem wypuścili Cię do domu????? U mnie z 4 cm już na porodówkę wiozą. Ło mato :o Przecież to połowa pełnego rozwarcia....

Gośśś - wow :) Pięknie, że już za kilka dni będziesz synka przy sobie. Wynagrodzi CI wszystkie nerwy, smutki i zmartwienia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:58

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie cudny jest ten Twoj synus :-) fajnie, ze juz w domu jestescie :-)

Kateee to wychodzi na to, ze w tym samym dniu zostaniemy mamusiami :-)

Jagoood jak to Cie wypuscili ? Z takim rozwarciem? Jacys nie powazni :-\

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood a masz jakieś skurcze przy tak dużym rozwarciu??

Gośśś to tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:00

Gośśś lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcówki na początku 39 tygodnia ciąży!! Jestem już po wizycie w laboratorium i chyba ostatnim shoppingu. We wtorek wizyta w prowadzącej.

Byłam w UM zapytać o te becikowe i sprawa jak dla mnie jest banalnie prosta. Do końca października biorą pod uwagę dochody za 2014 rok. Dzielone w moim przypadku przez 3 (ja, mąż, dziecko). Z papierków muszę im dostarczyć:
    - ksero dowodów osobistych
    - ksero aktu urodzenia dziecka
    - zaświadczenie do lekarza (można je podpisać przed rozwiązaniem)
    - wniosek o becikowe
    - dokument, że nie pobrano wcześniej becikowego
    - dokument na jakie konto przelać pieniądze
    - dokument o innych dochodach (np. stypendia, KRUs, renty itp)
    - dokument z informacją, czy prowadzimy działalność gospodarczą
    Na szczęście w 2014 roku mieliśmy stałość zatrudnienia, więc nie musimy donosić żadnych pitów, kopii zawartych umów itp. U mnie w UM jest jeszcze o tyle dobrze, że nie musimy jechać do US wyciągać informacji o dochodach za dany rok. Robi to UM po złożeniu wniosku. Tak więc jestem szczęśliwa, bo 1000 zł wpadnie.

MeAmerie - cudowności, do zacałowania. Takie słodziaki aż motywują do tego, żeby rodzić! <3 Niech zdrowo rośnie!

Madzialena90, d'nusia, jagood, RudyTygrysek, Czarodziejka87, muminka83, Magda lena, Mietka 30:), domiii, A.Kasia, Kate84, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ