X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Marta ogromne gratulacje i duuużo zdrówka dla Was :*

Kochane mam mały dylemat. Mam to łóżeczko tylko, że z szufladą:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5b84056100.jpg

i chcę dokupić falbankę. Jak się domyślam falbanki szyte są na cały obwód łóżeczka, a ja mam przód i tył pełny. Jak wygląda montaż falbanki w takim łóżeczku? Któraś z Was ma też może ten dylemat lub już go rozwiązała? :)

Ja zamówiłam u dziewczyny : szyje mi tylko na długość razy dwa i będą wiązane na wstążeczki. Jak przyjdzie zrobię zdjęcie i pokaże. Mam podobne łóżeczko. Szerokość falbanki standardowo to 30 cm ale ona mi szyje na 40 bo tak chciałam

Tunia.a lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaliczyłam mega krwotok z nosa :/ ciurkiem krew leciała do muszli klozetowej nad którą prawie godzinę siedziałam. Od czasu do czasu smarkając mega skrzepami :/

Miałam zmniejszać dawkę luteiny czyli z 2x2 na 2x1 ale brzuch strasznie twardnieje i boli, więc stwierdziłam, że wrócę do poprzedniej dawki, bo nie chcę przedwcześnie urodzić.
    Aaaa... i zauważyłam, że jak zmniejszyłam dawkę teraz przez dwa dni, to nogi już nie były aż tak strasznie obrzęknięte... więc już wszystko jasne co powoduje te puchnięcia...
    W poniedziałek powiem doktorkowi podczas przyjęcia na oddział i niech decyduje co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:45

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis odkryłam, ze nie zawsze czuje kiedy moj maluch sie rusza. Siedzę własnie z książka na kanapie, czytam i katem oka widzę,ze brzuch mi faluje. Tak delikatniutko, ale faluje, a ja nic nie czuję! Dopiero jak rękę przyłożyłam to maluch piątkę przybił i poczułam. Od razu jestem spokojniejsza, bo myśle sobie ile to ja takich mini ruchów przegapiłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:44

domiii, Kate84, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie wyczytałam, że w mojej okolicy coraz więcej zachorowań na grypę, w tym tą świńską :( Już jeden szpital w mojej okolicy zamknęli dla odwiedzających. Chyba się zamknę w domu aż do rozwiązania. Poza tym nie chciałabym rodzić sama. Bardzo bym chciała mieć narzeczonego przy sobie w tej chwili.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    A ja dzis odkryłam, ze nie zawsze czuje kiedy moj maluch sie rusza. Siedzę własnie z książka na kanapie, czytam i katem oka widzę,ze brzuch mi faluje. Tak delikatniutko, ale faluje, a ja nic nie czuję! Dopiero jak rękę przyłożyłam to maluch piątkę przybił i poczułam. Od razu jestem spokojniejsza, bo myśle sobie ile to ja takich mini ruchów przegapiłam ;)

Mam tak samo czasem. Dla mnie to aż dziwne ale fajnie że nie jestem sama :)

Wanna lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a jak to jest, skoro ja już szyjki nie mam to tez mogę mieć masaż szyjki? :P
    Domiii, na moją bratową oksytocyna nie zadziała (3 próby) a właśnie masaż dał radę!!!! :D

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja zamówiłam u dziewczyny : szyje mi tylko na długość razy dwa i będą wiązane na wstążeczki. Jak przyjdzie zrobię zdjęcie i pokaże. Mam podobne łóżeczko. Szerokość falbanki standardowo to 30 cm ale ona mi szyje na 40 bo tak chciałam

Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia z efektem końcowym :) też zależy mi na dłuższej, bo te co oglądam to większość na 30 cm.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/porod-i-polog/6659/10-przepieknych-zdjec-dokumentujacych-piekno-porodu-FOTO-18.html#galleryimage
    Bardzo piekne zdjecia

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domiii, na moją bratową oksytocyna nie zadziała (3 próby) a właśnie masaż dał radę!!!! :D

Ten masaż wcale nie brzmi przyjemnie. :P Ostatnio jak mi gin włożył palce, żeby sprawdzić szyjkę to zabolało mocno. Taki masaż to dopiero musi boleć. Może są mniej bolesne sposoby na wywołanie porodu, np długi spacer. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

O, czyli jest nadzieja. :D

Co do masażu szyjki której nie ma - nie mam zielonego pojęcia.... w tym temacie akurat jestem nieobeznana :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez szyjki nie ma masażu szyjki;d może jeszcze ją troche jednak masz? U mnie Maryśka dość nisko bo ordynator nie musiał sie zbytnio wysilać żeby ją dostać. Powiedział tylko że już wyraźnie czuć głowę.

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia z efektem końcowym :) też zależy mi na dłuższej, bo te co oglądam to większość na 30 cm.
    Będę pamiętać. Powinnam już mieć do końca przyszłego tygodnia

Tunia.a lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    bez szyjki nie ma masażu szyjki;d może jeszcze ją troche jednak masz? U mnie Maryśka dość nisko bo ordynator nie musiał sie zbytnio wysilać żeby ją dostać. Powiedział tylko że już wyraźnie czuć głowę.
    Powiedział mi, że szyjka zgładzona, więc chyba wie co tam czuje :P
    Sama chciałam sobie taki masaż zrobić, no ale lepiej tam nie grzebię :P bo mały się wkurzy że go po głowie smyram :D

nataliano, Madlene.:), Marlena, domiii lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena plotki jak narazie same,normalnie M wszedł ze mną na porodówkę i byli Tatusiowie do porodu :-) także na tę chwilę możemy być spokojne!

Kofeinka Pięknie <3 i w ogóle jakoś znajomo mi z twarzy! Śliczny brzuszek :-*

Kasia24 wytrwałości w takim razie, niech szybko zleci czas, a może parę dni dłużej ich przytrzymasz bo za 2 tygodnie to już mało zostanie do marca :-*

Jusiakp jak mała dopadną kolki to ja mam zamiar podać sab simplex, choć wciąż sobie powtarzam że nie będziemy mieć żadnych kolek :-P

Salomea gratuluję udanej wizyty :-D no i zdrówka przede wszystkim :-*

Basiaaa ja mam w pakiecie na koniec dlatego powtarzałam te badania. Rozumiem Cię doskonale, ja dopiero wczoraj wyrobiłam się z pracą na którą ostatnie miesiące psioczyłam, że nie mam sił ani chęci a dziś z nudów to nie wiedziałam za co się wziąć i coś bym popracowała! No chora ja!

Domii OMG! Ja dziś byłam tylko badana w mało delikatny sposób przez położną i to już był hardcore więc tego "masażu" to sobie wyobrazić nawet nie chce :-P

Karolina koniecznie nas jutro informuj. Trzymam kciuki, żebyś jednak mogła wyleżeć w domku :-*

Marcówki a gdzie to można sprawdzić od kiedy się tutaj jest? :-P

U mnie po badaniu przez położną to na żaden poród się nie zanosi, szyjka trzyma, rozwarcie na opuszek, ale mam się nastawiać na tak mocne skurcze przepowiadajace... :-( jutro gin w luxmed ciekawe co powie ciekawego... Także jeśli faktycznie do poniedziałku nie urodzę to M się ucieszy bo będzie wracał jeszcze do Gdańska wrrrr na parę dni pracy a ja nie chcę żeby jechał :-(

Kasia24, Marlena, kofeinka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na SR położna mówiła, że jeśli pojedziemy na IP z myślą, że już rodzimy i wykonają nam badanie palpacyjne, i będzie ono bolesne, tzn. że szyjka jeszcze nie jest gotowa. Jeśli nie będzie bolało to znaczy, że "koniec" jest bliski ;)

ryjkek, domiii, Teresa1992 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzisiaj na SR położna mówiła, że jeśli pojedziemy na IP z myślą, że już rodzimy i wykonają nam badanie palpacyjne, i będzie ono bolesne, tzn. że szyjka jeszcze nie jest gotowa. Jeśli nie będzie bolało to znaczy, że "koniec" jest bliski ;)

To by oznaczało, że u mnie faktycznie daleko, hmmm może w takim razie zacznę znowu myśleć o przenoszeniu choć ja już sama chyba nie wiem czego chcę :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-). Jestemn dzielna. Tyle mi pozostało :-). Nie jest tu tak zle jakby się wydawało. Jestem na diecie watrobowej więc mam lepsze trochę jedzenie niż inni :D. Zamiast chleba to pół talerza bułeczek, wedlinki chude. Zamiast starych ziemniaków ugotowanych na wior mam jakąś kaszę dobra np :-)

Dziś też miałam GBS pobrane. Mało przyjemne no ale konieczne.

Dziwię się ze musicie powtarzać te badania na hiv itd. Pytałam lekarza mówił że absolutnie. A wystarcza te z początku ciąży badania. Jedynie co to gr krwi musiałam zrobić nowe bo teraz wymagany jest oryginalny podpis na wyniku. I papierek oryginalny :-)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski raczej na pewno odchodzi mi czop.Mogę brać mimo to nystatyne?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę, dzwoniłam do ciotki położnej :-D

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchodzi ci czop?ale zabarwiony krwia? Jakiesbole masz?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: