X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi no to Gabrysia też całkiem całkiem sobie przybiera :-D cieszę się, że wizyta udana :-)

perła ziemi, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła - to rośnie Ci córunia!!!! uhuhu :) Super!!! Oby tak dalej.

perła ziemi lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Jestem styrana, to już nie na mój ciążowy stan takie wyprawy ;)

Martka - gratulacje dla Was i dużo, dużo zdrówka i siły dla synka <3 Jak dobrze, że byliście w szpitalu i że wszystko skończyło się pomyślnie :) Jesteś mega dzielna! Szybkiego powrotu do formy po CC :)

Ola - ja miałam ostatnio II/III

muminka83 - zgadzam się z dziewczynami, świetnie wyglądasz :) Ja nie byłam u fryzjera od wiosny! Po porodzie będę musiała się wybrać podciąć końcówki, malowanie też by mi się przydało bo przez te 8 miesięcy nerwów mam cały siwy łeb...

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :) Cieszę się razem z Wami! A teraz spadam nadrabiać te kilka zaległych stron, które naprodukowałyście ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy brzuszek :)
    98076081f818acdfmed.jpg

d'nusia, A.Kasia, Czarodziejka87, Renka88, domiii, Kasia24, ksanka, Falon, Hannia123, baassiia, Marlena, Kajola, muminka83, Izoleccc, Wanna, alinalii, Kate84, perła ziemi, M+M+?, wiewiórka17, RudyTygrysek, Mietka 30:), Mania1718, She86, Madlene.:), Martita88, Teresa1992, Madzialena90, edyś, Karmelek211, Vincent, Lilou1984, Karka, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mi nos eksploduje. Zatkalo mnie zupelnie, bede chyba oddychac uszami.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko! Piękna, zgrabna mamusia z Ciebie :)

muminka83, kofeinka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda kofeinko ... ślicznie

kofeinka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Zaraz mi nos eksploduje. Zatkalo mnie zupelnie, bede chyba oddychac uszami.

Skowroneczko ja przy zapaleniu zatok jak nie mogłam oddychać stosowałam Nasivin Soft w minimalnych dawkach, woda morska nic nie pomagała. Może skonsultuj się z lekarzem czy możesz psikać.

• foxica Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ogromne Gratulacje :-), cieszę się , że wszystko dobrze się skończyło i Franio cały i zdrowy powitał świat, dobrze, że byłaś w szpitalu.

Kate Powodzenia i czekamy na info

Muminko świetna zmiana, strzał w dziesiątkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:58

muminka83 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, zainspirowałaś mnie - idę do fryzjera :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta duzo zdrówka dla Was :-) GRATULACJE! ! :-)

Muminka super zmiana :-)

Ja się dziś dowiedziałam że już do rozwiązania zostaniemy w szpitalu ;-). Ale spodziewałam się tego więc nie ma płaczu i smutku. W końcu chodzi o dobro Dzieciaczkow. Ale to kwestia jednak jakiś 2tyg. Chociaż mam nadzieję ze wcześniej niż na początku marca mnie nie wezmą na stół. Chociaż tak jak lekarz mi dziś powiedział.. jakieś 2tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:07

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy bedziecie cos podawac maluchom przeciw kolce? Ja synkowi dawalam bobotic i wlasnie to kupilam dla corci ale teraz patrze ze podawac od 28 dnia a jest cos dla mniejszego dzieciaczka?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka - pięknie wyglądasz :) i jak tam u Was ładnie :)

Kasia24 - dokładnie tak jak mówisz - zdrowie dzieciaczków na 1 miejscu :) A i mąż może się za Wami stęskni i doceni ;) Te 2 tygodnie zlecą migiem, póki co odpoczywaj i zawieraj przyjaźnie - zawsze to powtarzam, że jedne z najlepszych przyjaciółek można poznać w szpitalu przed porodem ;)

muminka83, kofeinka, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est czyli jakaś intuicja się włącza? jest to prawdą? Bo właśnie tego się boje, że nie będę wiedziała co robić i co z czym się je ;-) obrazkiem do góry mowisz?? To cenne.. cenne info :-D

Vincent, Est lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie natchnęło mnie by sprawdzić od kiedy jestem z Wami na forum i natknęłam się na post A.Kasi jak przedstawia nam Marianne :D hihihi :)

muminka83, A.Kasia, domiii, Falon, Kate84, Est lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ogromne gratulacje i duuużo zdrówka dla Was :*

Kochane mam mały dylemat. Mam to łóżeczko tylko, że z szufladą:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5b84056100.jpg

i chcę dokupić falbankę. Jak się domyślam falbanki szyte są na cały obwód łóżeczka, a ja mam przód i tył pełny. Jak wygląda montaż falbanki w takim łóżeczku? Któraś z Was ma też może ten dylemat lub już go rozwiązała? :)

Magda lena lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Czy wy bedziecie cos podawac maluchom przeciw kolce? Ja synkowi dawalam bobotic i wlasnie to kupilam dla corci ale teraz patrze ze podawac od 28 dnia a jest cos dla mniejszego dzieciaczka?

Ale chodzi Ci o podawanie tak profilaktycznie czy w sytuacji jeśli już faktycznie kolka się pojawi? Ja profilaktycznie nic nie zamierzam stosować. Jeżeli już nas ten problem dotknie na samym początku będę się radzić pediatry bo chociaż znam te wszystkie magiczne kropelki to wolę na własną rękę na dziecku nie testować...

Renka88 - haha, aż sama idę sprawdzić od kiedy tu jestem :D -> od 23 czerwca czyli dziś jest mój 233 dzień na marcowych mamusiach :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:35

Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 te dwa tygodnie szybko zlecą zobaczysz a będziesz pod stałą fachową opieką,trzymajcie się dzielnie:*

Jusia profilaktycznie raczej nie zamierzam stosować a jeśli już będzie trzeba to poradze się lekarza jakie kropelki:)

Muminka super zmiana:)

Ja idę we wtorek do fryzjerki robić loczki:)
    Mam nadzieje,że jakoś wysiedze ponad 3 godziny ale misja;)

Dziewczyny gdyby któraś chciała skorzystać to od poniedziałku w Netto ciuszki dla bobasów body,pajace,czapki,śliniaki,rajstopki,skarpetki z napisami I <3 Mama i Pappa :)

A tak mi się podobały literki z imieniem na łóżeczko ale stwierdziłam,że nie kupuje bo za dużo wydatków.
    I moja mama powiedziała,że uszyje wnusiowi:)
    Taka mała rzecz a cieszy:)

Falon, A.Kasia, muminka83, Kate84, Kasia24, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Jejku mamy kolejne maleństwo na świecie i może uda nam się dzisiaj drugie! Juhuuu :)

jakie drugie? :P coś przegapiłam?!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Laseczki po wizycie u mojego lekarza.

Doktor zrobił mi "masaż" szyjki... pisze w cudzysłowie, bo mało to ma wspólnego z masażem - boli po hardcorze, choć ja dałam radę i sam w szoku był, że mam tak duży próg bólu, no i aż krew się polała... i mogę plamić kilka dni, a jak się wody zaczną sączyć to do szpitala migiem, co w sumie może zadziać się teraz w każdej chwili...

póki co nie wywołujemy nic przez oxy, dajemy naturze i Miłoszkowi zdecydować :)
    liczę, że dzisiejsza wizyta przyniesie spodziewany efekt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 19:39

Mania1718, d'nusia, Madzialena90, A.Kasia, Mietka 30:), Magda lena, Kate84, Hannia123, Lilou1984, Izoleccc, kleo2426 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ