Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja też często mam takie różne nastoje i też słucham wtedy dziwnych rzeczy, nawet mój M z pogardą na mnie patrzy;)
    Dzisiaj i wczoraj zrobiłam sobie drzemkę 2 godzinną późniejszym popołudniem i bolał znowu brzuszek troszkę.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka zgadza sie jutro 6 zaczynasz :D o ile dobrze licze dzisiaj 4+6dni masz skonczone.? Szybko zleci dziewczyny :*

Malarka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie z Wami podzielić moimi obawami, może któraś będzie znała odpowiedź na moje zmartwienia.

W dniu spodziewanej @ zrobiłam test po południu i wyszła blada kreska. Następnego dnia zrobiłam z porannego moczu i również lekko różowa blada druga kreska. Dzisiaj to już 3 dzień po spodziewanej @ i zrobiłam w południe wyszła mi troszke ciemniejsza kreska, ale nie od razu.

Czy powinnam sie martwić? Planuje do gina iśc dopiero w przyszłym tygodniu.
    Pocieszam sie, że te blade kreski to przez to ze mam długie 30-31 dniowe cykle.

Juz sama nie wiem co mam myslec

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka gratuluje :)

Malarka, anie93lica lubią tę wiadomość

• Malarka Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez te hormowy zaczynam fisiować :-) zamiast sie cieszyc to ja sie nakrecam i sie martwie ze kreski za blade :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreska dzisiaj znikła a przez dwa dni ladnie widoczna chociaz blada ale nie pociemniała pewnie stad te dosyć mocne bole @ wczoraj i przedwczoraj miałam tez ale lekkie dzisiaj brak kreski i brak boli wszystkie objawy jak reka odjal ;) I mozliwe ze kropeczka za słabo sie przyczepiła takie moje przypuszczalne wytłumaczenie na znikającą kreske..
    Nie martw sie skoro ciemnieje to wszystko bedzie ok skocz na bete dla pewnosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:00

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka wrote:
    Chyba przez te hormowy zaczynam fisiować :-) zamiast sie cieszyc to ja sie nakrecam i sie martwie ze kreski za blade :-)

Jak są dwie kreski i do tego ciemnieją z dnia na dzień to należy się cieszyć :) A jak masz obawy to sprawdź sobie przyrost bety i będziesz spokojniejsza :)

anie93lica to normalne, że masz wahania nastrojów :) Hormony szaleją i przez to trochę "dziczejemy" ;) Mój mąż już mi zwrócił uwagę, że znowu się humory zaczęły ale poprzednim razem przeżył to i teraz da radę. Niech się cieszy, że to nie on będzie rodził :P

Co do listy to też jestem za :) Lepiej zrobić teraz i potem dopisać jak ktoś dołączy bo później ciężko się będzie doliczyć. jusiakpp Ty zrobisz, czy szukamy ochotnika?

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak płacze nawet na jakimś śmiesznym serialu to już jest ze mną źle ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka wrote:
    Musze sie z Wami podzielić moimi obawami, może któraś będzie znała odpowiedź na moje zmartwienia.

W dniu spodziewanej @ zrobiłam test po południu i wyszła blada kreska. Następnego dnia zrobiłam z porannego moczu i również lekko różowa blada druga kreska. Dzisiaj to już 3 dzień po spodziewanej @ i zrobiłam w południe wyszła mi troszke ciemniejsza kreska, ale nie od razu.

Czy powinnam sie martwić? Planuje do gina iśc dopiero w przyszłym tygodniu.
    Pocieszam sie, że te blade kreski to przez to ze mam długie 30-31 dniowe cykle.

Juz sama nie wiem co mam myslec
    Malarka ja też mam cykle 30 dniowe i dzisiaj też jest mój 3 dzień po spodziewanej @. Co prawda codziennie nie robie testu ale każdy następny ma ciemniejszą kreche i podobnie jak u Ciebie druga krecha nie wyskakuje od razu.
    W poniedziałek i w srode planuje iść na Bete i mam nadzieje, że to bardziej rozwieje wszelkie wątpliwości.

anie93lica lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mogę dołączyć? Wg moich obliczeń termin mam na 5 marca. Wizytę umówioną mam na 7 lipca.

A.Kasia, Chamomilla, anie93lica lubią tę wiadomość

• Trelka Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
    Też chciałabym dołączyć do Waszego grona, termin porodu według belly mam na 07.03.2016 i już nie umiem się doczekać;)

Malarka, A.Kasia, Chamomilla, anie93lica lubią tę wiadomość

www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą!
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Malarka ja też mam cykle 30 dniowe i dzisiaj też jest mój 3 dzień po spodziewanej @. Co prawda codziennie nie robie testu ale każdy następny ma ciemniejszą kreche i podobnie jak u Ciebie druga krecha nie wyskakuje od razu.
    W poniedziałek i w srode planuje iść na Bete i mam nadzieje, że to bardziej rozwieje wszelkie wątpliwości.

Dzieki z odpowiedz. Naprawde mnie uspokoilaś. Przy pierwszej ciąży kreska wychodziła mi od razu i tłuściutka, ale wtedy miałam 28dniowe cykle.

Dziewczyny a jak tam wasze sny? moje do grzecznych nie należą :-)

• Malarka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trelka wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
    Też chciałabym dołączyć do Waszego grona, termin porodu według belly mam na 07.03.2016 i już nie umiem się doczekać;)

Witamy w naszym gronie :-)

Trelka lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny.

Jest nas coraz więcej :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mam rocznego bobasa i kłade się spać tak zmęczona, że nie pamiętam czy coś mi się śniło.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O :) Już marcówki się pojawiły :)
    Spokojnych ciąż dziewczyny! Trzymam kciuki za pozytywne pierwsze wizyty :)
    Gdybyście miały jakieś pytania, zapraszamy do lutówek po porady :)
    Jeśli zastanawiałybyście się kiedy pierwsza wizyta to ja byłam 6t+1d i już widziałam serduszko, tak samo jak większość dziewczyn z naszego wątku :)
    pozdrawiam :)

Chamomilla lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopiero pociemniała kreska druga tak naprawdę, w 6 dniu robienia testów;) Dzisiaj to już w ogóle, 33dc. Nieregularne cykle. Robiłam fotki codziennie testów i widać jak z dnia na dzień się to zmienia, wraz ze wzrostem hormonu, także spokojnie kochane:) Ja jest po 2 betach, jutro 3, zobaczymy jak wzrosło:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chętnie do Was dołączę, pierwsza beta w 10 dpo pokazała 15, dziś blada kreska na teście, jutro powtarzam betę i zobaczymy czy rośnie. Oby tym razem się udało :) Wstępnie termin powinnam mieć na 8 marca, czyli na Dzień Kobiet :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka pokaż zdjęcia testow ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja w poprzedniej ciąży serduszko widziałam w 6t3dc. A byłam na usg w 6tc i nie było jeszcze serduszka. Teraz też umówiona jestem w 6tc i ciekawa jestem czy zobaczę serduszko.

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ