X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja też często mam takie różne nastoje i też słucham wtedy dziwnych rzeczy, nawet mój M z pogardą na mnie patrzy;)
    Dzisiaj i wczoraj zrobiłam sobie drzemkę 2 godzinną późniejszym popołudniem i bolał znowu brzuszek troszkę.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka zgadza sie jutro 6 zaczynasz :D o ile dobrze licze dzisiaj 4+6dni masz skonczone.? Szybko zleci dziewczyny :*

Malarka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie z Wami podzielić moimi obawami, może któraś będzie znała odpowiedź na moje zmartwienia.

W dniu spodziewanej @ zrobiłam test po południu i wyszła blada kreska. Następnego dnia zrobiłam z porannego moczu i również lekko różowa blada druga kreska. Dzisiaj to już 3 dzień po spodziewanej @ i zrobiłam w południe wyszła mi troszke ciemniejsza kreska, ale nie od razu.

Czy powinnam sie martwić? Planuje do gina iśc dopiero w przyszłym tygodniu.
    Pocieszam sie, że te blade kreski to przez to ze mam długie 30-31 dniowe cykle.

Juz sama nie wiem co mam myslec

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka gratuluje :)

Malarka, anie93lica lubią tę wiadomość

• Malarka Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez te hormowy zaczynam fisiować :-) zamiast sie cieszyc to ja sie nakrecam i sie martwie ze kreski za blade :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreska dzisiaj znikła a przez dwa dni ladnie widoczna chociaz blada ale nie pociemniała pewnie stad te dosyć mocne bole @ wczoraj i przedwczoraj miałam tez ale lekkie dzisiaj brak kreski i brak boli wszystkie objawy jak reka odjal ;) I mozliwe ze kropeczka za słabo sie przyczepiła takie moje przypuszczalne wytłumaczenie na znikającą kreske..
    Nie martw sie skoro ciemnieje to wszystko bedzie ok skocz na bete dla pewnosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:00

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka wrote:
    Chyba przez te hormowy zaczynam fisiować :-) zamiast sie cieszyc to ja sie nakrecam i sie martwie ze kreski za blade :-)

Jak są dwie kreski i do tego ciemnieją z dnia na dzień to należy się cieszyć :) A jak masz obawy to sprawdź sobie przyrost bety i będziesz spokojniejsza :)

anie93lica to normalne, że masz wahania nastrojów :) Hormony szaleją i przez to trochę "dziczejemy" ;) Mój mąż już mi zwrócił uwagę, że znowu się humory zaczęły ale poprzednim razem przeżył to i teraz da radę. Niech się cieszy, że to nie on będzie rodził :P

Co do listy to też jestem za :) Lepiej zrobić teraz i potem dopisać jak ktoś dołączy bo później ciężko się będzie doliczyć. jusiakpp Ty zrobisz, czy szukamy ochotnika?

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak płacze nawet na jakimś śmiesznym serialu to już jest ze mną źle ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka wrote:
    Musze sie z Wami podzielić moimi obawami, może któraś będzie znała odpowiedź na moje zmartwienia.

W dniu spodziewanej @ zrobiłam test po południu i wyszła blada kreska. Następnego dnia zrobiłam z porannego moczu i również lekko różowa blada druga kreska. Dzisiaj to już 3 dzień po spodziewanej @ i zrobiłam w południe wyszła mi troszke ciemniejsza kreska, ale nie od razu.

Czy powinnam sie martwić? Planuje do gina iśc dopiero w przyszłym tygodniu.
    Pocieszam sie, że te blade kreski to przez to ze mam długie 30-31 dniowe cykle.

Juz sama nie wiem co mam myslec
    Malarka ja też mam cykle 30 dniowe i dzisiaj też jest mój 3 dzień po spodziewanej @. Co prawda codziennie nie robie testu ale każdy następny ma ciemniejszą kreche i podobnie jak u Ciebie druga krecha nie wyskakuje od razu.
    W poniedziałek i w srode planuje iść na Bete i mam nadzieje, że to bardziej rozwieje wszelkie wątpliwości.

anie93lica lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mogę dołączyć? Wg moich obliczeń termin mam na 5 marca. Wizytę umówioną mam na 7 lipca.

A.Kasia, Chamomilla, anie93lica lubią tę wiadomość

• Trelka Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
    Też chciałabym dołączyć do Waszego grona, termin porodu według belly mam na 07.03.2016 i już nie umiem się doczekać;)

Malarka, A.Kasia, Chamomilla, anie93lica lubią tę wiadomość

www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą!
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Malarka ja też mam cykle 30 dniowe i dzisiaj też jest mój 3 dzień po spodziewanej @. Co prawda codziennie nie robie testu ale każdy następny ma ciemniejszą kreche i podobnie jak u Ciebie druga krecha nie wyskakuje od razu.
    W poniedziałek i w srode planuje iść na Bete i mam nadzieje, że to bardziej rozwieje wszelkie wątpliwości.

Dzieki z odpowiedz. Naprawde mnie uspokoilaś. Przy pierwszej ciąży kreska wychodziła mi od razu i tłuściutka, ale wtedy miałam 28dniowe cykle.

Dziewczyny a jak tam wasze sny? moje do grzecznych nie należą :-)

• Malarka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trelka wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
    Też chciałabym dołączyć do Waszego grona, termin porodu według belly mam na 07.03.2016 i już nie umiem się doczekać;)

Witamy w naszym gronie :-)

Trelka lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny.

Jest nas coraz więcej :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mam rocznego bobasa i kłade się spać tak zmęczona, że nie pamiętam czy coś mi się śniło.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O :) Już marcówki się pojawiły :)
    Spokojnych ciąż dziewczyny! Trzymam kciuki za pozytywne pierwsze wizyty :)
    Gdybyście miały jakieś pytania, zapraszamy do lutówek po porady :)
    Jeśli zastanawiałybyście się kiedy pierwsza wizyta to ja byłam 6t+1d i już widziałam serduszko, tak samo jak większość dziewczyn z naszego wątku :)
    pozdrawiam :)

Chamomilla lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopiero pociemniała kreska druga tak naprawdę, w 6 dniu robienia testów;) Dzisiaj to już w ogóle, 33dc. Nieregularne cykle. Robiłam fotki codziennie testów i widać jak z dnia na dzień się to zmienia, wraz ze wzrostem hormonu, także spokojnie kochane:) Ja jest po 2 betach, jutro 3, zobaczymy jak wzrosło:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chętnie do Was dołączę, pierwsza beta w 10 dpo pokazała 15, dziś blada kreska na teście, jutro powtarzam betę i zobaczymy czy rośnie. Oby tym razem się udało :) Wstępnie termin powinnam mieć na 8 marca, czyli na Dzień Kobiet :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka pokaż zdjęcia testow ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja w poprzedniej ciąży serduszko widziałam w 6t3dc. A byłam na usg w 6tc i nie było jeszcze serduszka. Teraz też umówiona jestem w 6tc i ciekawa jestem czy zobaczę serduszko.

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ