Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-) witam się z wami. Dwie kreseczki zobaczyłam we wtorek:-) beta we wtorek 69, a w piątek 309:-) nasza pierwsza fasolka, szczęśliwy okazał się 11 cykl:-) mam nadzieję że ok będzie wszystko,bo choruje na Hashimoto...

A.Kasia, Karka, Malarka lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratulacje! Jest nas coraz więcej :)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje.

Dziewczyny u mnie jest tak kiepawo ze szok, brak życia we mnie jakiegokolwiek....

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Jrsli to do mnie bo ja nie jestem Ania ;-)
    Ale tak Wiedzieliśmy się dwa dni i znowu pojechał

Ok to anie hehe

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Gosia jestem o będzie łatwiej ;-)
    Ale mam złe dni, dziewczyny zabijcie mnie normalnie...

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku!!!!!!! :) To już są marcówki?! Ale ten czas leci! :) A dopiero co zapisywałam się do styczniówek. ;) Spokojnych ciąż!!! Gratuluję!

Styczniówka 2016

ciri22, anie93lica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Jejku!!!!!!! :) To już są marcówki?! Ale ten czas leci! :) A dopiero co zapisywałam się do styczniówek. ;) Spokojnych ciąż!!! Gratuluję!

Styczniówka 2016
    Gumisia moje bociany na Ciebie podzialaly wiec teraz za mnie kciuki trzymaj :P

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nas wszystkie najlepiej :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie takie wachania nastrojów?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie!!!!!!!! :) <3 Życzę wam tego co sama zobaczyłam - pięknie bijącego serduszka u maleńkiej istotki, która macha rączkami i nóżkami! :)

anie93lica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Tez macie takie wachania nastrojów?

A skad jestes? Mozesz wpasc mi pomoc w przygotowaniach na wesele :-D ja nawet nie mam czasu myslec o wahaniach hehe choc nie powiem przed chwila zrobilam sobie przerwe i zamulilam, ale dryndnelam do mojego, pogadalismy i juz lepiej :-)

• Malarka Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś cisza u nas nastała. Dziewczyny jak tam wasze dolegliwości?

Ja wymienię swoje:
    - 24h zgaga
    - raz potrafie spac na stojąco innym razem dostaje takiego power ze sprzatam caly dom
    - bole w podbrzuszu
    - i najlepsze to wstret do slodkiego (całe życie miałam problem z objadaniem sie słodyczami)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy moze mi ktoras z Was powiedziec w którym jestem tygodniu ciąży? ODM miałam 24/05 cykl 30-dniowy. Jak na moje oko to 5 tydzień.

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka nie ogarniam tych tygodni hehe ale 13 ide na usg i mam nadzieje sie dowiem hehe

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malarka wrote:
    Coś cisza u nas nastała. Dziewczyny jak tam wasze dolegliwości?

Ja wymienię swoje:
    - 24h zgaga
    - raz potrafie spac na stojąco innym razem dostaje takiego power ze sprzatam caly dom
    - bole w podbrzuszu
    - i najlepsze to wstret do slodkiego (całe życie miałam problem z objadaniem sie słodyczami)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy moze mi ktoras z Was powiedziec w którym jestem tygodniu ciąży? ODM miałam 24/05 cykl 30-dniowy. Jak na moje oko to 5 tydzień.

Wyszukaj sobie jakiś kalkulator ciążowy i tam Ci wszystko ładnie obliczy. Kiedy wpisałam 24/05 ODM wyszło 5 tydzień.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o moje dolegliwości to:

- przez 2 dni praktycznie cały czas bolał mnie brzuch, ale na szczęście dzisiaj jest okej,
    - kilka dni po owulacji zrobił mi się taki wystający brzuch, jakbym balona miała w środku. Tak zostało do teraz :)

anie93lica lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Jeżeli chodzi o moje dolegliwości to:

- przez 2 dni praktycznie cały czas bolał mnie brzuch, ale na szczęście dzisiaj jest okej,
    - kilka dni po owulacji zrobił mi się taki wystający brzuch, jakbym balona miała w środku. Tak zostało do teraz :)
    O mi to samo, ten wystający wzdety brzuch do dzisaj jest.
    Mnie tylko te piersi nie bolą, ale juz nie smece na ten temat bo tylko o tym gadam i się negatywnie nakrecam nie potrzebnie.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    A skad jestes? Mozesz wpasc mi pomoc w przygotowaniach na wesele :-D ja nawet nie mam czasu myslec o wahaniach hehe choc nie powiem przed chwila zrobilam sobie przerwe i zamulilam, ale dryndnelam do mojego, pogadalismy i juz lepiej :-)
    Kochana niestety spod Warszawy,wiec nie pomogę ale chętnie bym się czymś zajelal zazdroszczę rozmowy z ukochanym, mój jest tak zajęty ze ma czas tylko nocami na rozmowy,ale w poniedziałek w końcu wraca na dłużej :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    O mi to samo, ten wystający wzdety brzuch do dzisaj jest.
    Mnie tylko te piersi nie bolą, ale juz nie smece na ten temat bo tylko o tym gadam i się negatywnie nakrecam nie potrzebnie.

Anie93lica - właśnie po to jest to forum, aby smęcić i wspierać się :) Mnie piersi też w ogóle nie bolą, ale nie narzekam bo nie wiadomo co mnie jeszcze czeka :)

Jusiakpp - chciałabym zaproponować zrobienie listy marcowych mamusiek. Byłoby łatwiej ogarnąć wszystkie uczestniczki tego tematu :)

A.Kasia, Chamomilla lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Anie93lica - właśnie po to jest to forum, aby smęcić i wspierać się :) Mnie piersi też w ogóle nie bolą, ale nie narzekam bo nie wiadomo co mnie jeszcze czeka :)

Jusiakpp - chciałabym zaproponować zrobienie listy marcowych mamusiek. Byłoby łatwiej ogarnąć wszystkie uczestniczki tego tematu :)

A ja już za dużo chyba smece ;-) bo się obawiam tego ze nie bolą, ale może zaczną :-) zróbmy taka listę. Juuuus zrobisz?;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru, soundtrack ze Shreka, czy mi pads na głowę?

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ