X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny, martwię się bakiem wymiotów. Mam lekkie mdłości, wrażliwość na zapachy, ale wymiotów zero. Wyczytałam w necie o większym ryzyku poonienia :( jak to u Was wygląda?

Ja tak jak Domi nie wymiotowałam ani razu. Także bez stresu :) nie ma to nic wspólnego z ryzykiem poronienia!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:23

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, to już porządny bejbik!!! Dobrze, że pojechałaś. Możesz spać spokojnie :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!Po wizycie tutaj zawsze jestem spokojniejsza :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko czasem mam lekkie mdłości ale ani razu nie wymiotowałam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• annak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Mam nadzieję, że u nas na forum, mimo, że mamy odmienne zdania w niektorych sprawach, nie zrobimy sobie takiego kwasu :)

Nigdy nie wiadomo, arien ;-)
    Lutówki są starsze ciążowo. Może za miesiąc uruchomią się w nas te same hormony agresji i będzie tu wojna ;-) Hehe...

arien, A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nigdy nie wiadomo, arien ;-)
    Lutówki są starsze ciążowo. Może za miesiąc uruchomią się w nas te same hormony agresji i będzie tu wojna ;-) Hehe...

No nie wiem....u nich to już kolejna taka akcja

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przeczytałam kilka stron lutowego forum i jestem totalnie zniesmaczona. Myślałam, że będzie śmiesznie a jest po prostu żałośnie. Jak dorośli ludzie mogą się tak do siebie zwracać? Co gorsza jak dorosłe, wykształcone kobiety (bo podstawówkę chyba wszystkie mamy) mogą tak prymitywnie pisać nie używając interpunkcji, że aż oczy bolą i mózg się męczy podczas czytania ich wypowiedzi. Ja filologiem nie jestem i nikogo pouczać nie będę ale dziwi mnie, że można nic z edukacji w podstawówce nie wynieść :(

Co do reszty to mam nadzieję, że tu do nas żadne terrorystki laktacyjne ani innego typu fanatyczki nie dołączą. Chociaż w sumie niech dołączą ale niech nie wmuszają swoich przekonań innym. Mam taką kuzynkę, która 2 lata temu urodziła swoje pierwsze dziecko. W tym czasie naczytała się "mądrych" książek i stała się wielką zwolenniczką karmienia wyłącznie piersią (i to jak najdłużej), chustowania, ogólnie pojętego rodzicielstwa bliskości,itp. Od tych dwóch lat nieprzerwanie katuje wszystkich wokół swoimi mądrościami w temacie ciąży i wychowywania dziecka. Oczywiście jedynymi słusznymi, bo inne są złe i szkodzą dzieciom. Przykro mi to mówić, ale obecnie większość rodziny się od niej odsunęła (szczególnie ta w wieku rozrodczym) bo już nie da się tego wszystkiego słuchać. Ja już od niej przestałam telefony odbierać bo kończy się to nieprzerwanym monologiem na temat tego "co POWINNAM" a "czego NIE MOGĘ". Sorry, ale jesteśmy dorośli i niech sobie każdy robi co chce. Doceniam dobre rady, ale nie zdzierżę kiedy ktoś mi wpiera swoje zdanie jako jedyne słuszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:28

Est, baassiia, domiii, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poprawę humoru pochwalę się Wam fotką mojego maluszka :)

1491hlh.jpg

Nasza Marianna już prawie w całej okazałości ;)
    Mam pytanko do dziewczyn, które już wcześniej rodziły - w którym tyg ciąży poznałyście płeć dziecka? Ja poprzednio dość późno ale widziałam wpisy, gdzie dziewczyny wiedziały już po USG prenatalnym, da się tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:24

Est, Kate84, arien, muminka83, Marcysia86, domiii, alinalii, Amarylis, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dokładnie. Ja rozumiem ze ktoś się tym interesuje, ale to ja jestem/będę mamą i to ja będe podejmowała decyzję jak chcę karmić.

W poprzedniej ciąży na innym forum również zostałam nazwana gorszą matką bo odciągałam przez 3 miesiące swój pokarm i podawałam w butelce, i właśnie takie "terrorystki laktacyjne" mówiły że ograniczam bliskość dziecka itp. itd. Myślę że inaczejby mówiły gdyby były w mojej sytuacji (wklęsłe brodawki, synek krótkie węzidełka).... dlatego zawsze polecam wszystkim odrobinę luzu i pilnowanie swojego brzuszka ;)

baassiia, kofeinka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Marianna! :-)

Ja liczę na płeć podczas badan prenatalnych.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia moje 3 przyjaciółki poznały na prenatalnych, jedna urodziła w lipcu, druga za chwilę w październiku, a trzecia w grudniu wszędzie chłopaki :-) i dlatego mnie osobiście wydaje się, że płeć chłopca szybciej można określić, a z dziewczynką to jeszcze różnie może się okazać :-) Ja liczę, że też dowiemy się już wkrótce na prenatalnych :-D zresztą czytałam wątki o płci i dużo dziewczyn tam pisało, że ok 12 tc poznało.

Co do radzących osób postronnych to ja uważam, że każdy robi to co chce i trzeba to szanować, a niekoniecznie wychowywać cudze dziecko! Mi już mówią o kupowaniu nowych ciuszków, że to bezsensu itp, ale ja chcę i już. To moje pierwsze dziecko, poza tym po roku planuje drugie i będę kupować z myślą o dwójce, do tego kupuje tanie na wyprzedaży, stać mnie mam ochotę i nikt mi nie będzie mówił czy mam kupić coś dla swojego dziecka czy nie! Tym bardziej nie będę tolerować porad o karmieniu, usypianiu itp. Rozumiem, że można coś powiedzieć, a my wysłuchać ale mamy też prawo robić po swojemu i tyle.

Ps A.Kasiu Piękna Marianna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:41

baassiia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianna jest pięknym małym cudem :) Wzruszają mnie te zdjęcia...tak bardzo chciałabym juz zobaczyc moje malenstwo a jeszcze musze tyyyle czekac :(
    Moja kolezanka chciala karmic piersią, probowała, ale jej nie szło, mały strasne płakał, ona płakała. Przerzuciłi go na sztuczne i oboje psychicznie odzyli :) Ja tez bardzo chce kp ale nie nastawiam się, bo nie wiem jak będzie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia myślę że dużo zależy od tego jak szybko rośnie maluch i jak Ci się ułoży do badania, na pewno chłopaka szybciej się pozna. Moja bratowamówi że ona już była pewna że to chłopak przy Usg w 9 tygodniu. Lekarz mówił że to za szybko i nie ma pewności, ale ona mówiła ze jest pewna co widziała:-) i faktycznie się chłopak urodził:-)

Z tym karmieniem piersią to też różnie bywa. Koleżanka urodziła trzy miesiące temu i karmi juz tylko butelką. Maluszka ciągle bolał brzuszek po mleku z piersi, pomimo jej bardzo restrykcyjnej diety. Do tego miała bardzo mało pokarmu, więc nie było sensu stresować siebie i męczyć malucha. Więc nic na siłę:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia!!
    piękna dzidzia :)

tęskno za wami...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    A.Kasia!!
    piękna dzidzia :)

tęskno za wami...

Sax, cześć :) Zawsze jesteś tu mile widziana! Co tam u Was, trzymacie się? Co lekarze powiedzieli o kolejnych staraniach? Myślicie o tym czy na razie chcecie robicie sobie "wakacje"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehee działamy pięknie aczkolwiek nie wiem nawet w jakim dniu cyklu jestem. co ma być to będzie. doktorek kazał czekac ale powiedział ze jak się zdarzy to płakać nie będziemy :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sax trzymam kciuki :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zdjęcie :) maluch ma 14 mm i bijące serduszko :)

URL=http://www.looki.pl/community/usg2_i84010.html]da210c7019af4812c8e9a3f5753916b2_800.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:13

arien, Est, muminka83, A.Kasia, Nataszka2200, domiii, Amarylis, Katiesz16, anie93lica, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też tak pewnie wygląda! :D Gratuluję kochana!

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z was może doświadczenie i wie w którym miejscu się umiejscowił u mnie dzidziuś?

Ja to w ogóle jestem zielona w sprawach karmienia itd. Czytałam też ten lutowy wątek i się zastanawiam czy to hormony czy taka wrodzona złośliwość u niektórych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:20

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ